Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hogy éjjel és (21 db)

Hányinger? Hasmenés? Láz esetleg hõemelkedés?
A kérdező hozzászólása: semmi nem volt és nincs is!!!!
Ha rosszabbodik, menj el dokihoz. Lehet egy gyomorrontás, valami megfeküdte, vagy gyomorhurut...stb. Igyál sokat, diétázz., sós vízben fõtt krumpli, kétszer sült, ha éhes vagy. Ne tartózkodj a napon, és ha lehet, hûvösebb szobában pihenj.

Mitől lehet, hogy éjjel sokkal többet keményedik a pocim? Egész nap jövök-megyek, pakolok és mégis csak 1-2-szer. Éjszaka meg egy sima átfordulástól, vagy felüléstől meg mindig, kb 5-6-szor.35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szia. szerintem jósló fájások azok ,mert már 35 vagy. ezt olvastam pont tegnap valahol. De jó, te már nemsokára szülni mész! Sok boldogságot! 24 hetes

szia. szerintem jósló fájások azok , mert már 35 vagy. ezt olvastam pont tegnap valahol. De jó, te már nemsokára szülni mész! Sok boldogságot! 24 hetes
A kérdező hozzászólása: Én is ilyesmire gondolok, de miért csak éjszaka??!! A "dejómegyekszülni"-rõl mindig más a véleményem :) ha nem bírok megmozdulni a hasamtól, akkor mennék már szülni, de ha a szülésre gondolok, akkor inkább a nagy has :) :)
Én még csak 22 hetes vagyok, de nekem is inkább este keményedik a hasam nem keveset. Ja és én már 17 hetes krom óta keményedek!

Mitől lehet, hogy 3 hónapos babám egész éjjel nyugtalanul alszik? Már nem tudok vele mit kezdeni és még egyetlen egy éjszakát sem aludt át! Napközben sem sokat alszik és már jó lenne, ha végre kitudná aludni magát, na meg én is!

Legjobb válasz: ne haragudj, de amíg szopik egy baba, az általában éhes éjjel még. Én 6 hónapig nem aludtam éjjel egyhuzamban 3 órát sohasem. Miután elhagytuk teljesen a szopizást akkor kezdte átaludni az éjszakát. Ezen kívül ezer oka van hogy nem alszik, mint az elõzõ válaszoló írta, hasfájás, túl melege van, fázik, éhes, ha tápszeres aklkor lehet szomjas, nappal is sötétben altatom a lányom.. ezt probáltad e.?

ne haragudj, de amíg szopik egy baba, az általában éhes éjjel még. Én 6 hónapig nem aludtam éjjel egyhuzamban 3 órát sohasem. Miután elhagytuk teljesen a szopizást akkor kezdte átaludni az éjszakát. Ezen kívül ezer oka van hogy nem alszik, mint az elõzõ válaszoló írta, hasfájás, túl melege van, fázik, éhes, ha tápszeres aklkor lehet szomjas, nappal is sötétben altatom a lányom.. ezt probáltad e.?
A kérdező hozzászólása: Sajnos hasfájós baba, de kapja rá a cseppeket és a fogai is beindultak már, de ez már tart egy ideje a nyugtalan alvás 1 hete tart.Bár sajnos õ nappal sem akar aludni, nagyon nehezen tudom elaltatni.Nekem azt mondták napközbe ne sötétítsek, mert tudnia kell, hogy nappal van!Tegnap átaludta az éjszakát 6 órát aludt egyhuzamban, meg is voltam lepõdve.Sajnálom szegényt mert nem igazán tudja kipihenni magát.Remélem ezt mihamarabb kinövi majd.


Mitől lehet az, hogy éjjel és reggel sok tejem van, viszont a nap végére egyre kevesebb?

Legjobb válasz: mert éjjel kevesebbet szoptatsz és nap közben meg többet... majd amikor a tested rájön hogy mennyi tejre van szüksége a babádnak, akkor mindig ugy fogod érezni hogy kevesebb tejed van üdv brigi mama

mert éjjel kevesebbet szoptatsz és nap közben meg többet... majd amikor a tested rájön hogy mennyi tejre van szüksége a babádnak, akkor mindig ugy fogod érezni hogy kevesebb tejed van üdv brigi mama
Ez majdnem mindenkinél így van:) Éjjel már pihensz és az segít a tejtermelésnek, reggel is ez a helyzet. A nap vége felé kevesebb, DE állítólag sokkal zsírdúsabb is, ami elég a babónak vacsorára. Ha mégsem, akkor úgyis fog kérni enni még éjszaka is. Egy idõ után beáll a kereslet-kínálat a következõ ugrási periódusig, amikoris újra többet fog szopni a baba, ezzel termelteti magánnak a több tejet.

Mitől lehet hogy a babám egész éjjel csak szopna, és nem akkar aludni?

Tegnap éjjel is fentvolt,hajnali 4-ig.Olyankkor mindig csak cicin lenne.Nappal egész jó babuci eszik alszik.9 napos a babuci. Nem hasfájós.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Lehet hogy nem is éhes, csak melege van és még nagyon kicsi, nem találja a helyét..hagyd kicsit aludni,ha nem üvölt a ciciért akkor ne vedd fel, ha pedig üvölt, akkor nem szabad hagyni, csak adj neki enni, mert kicsi és fokozatosan lassíts az éjszakai tempón.Sok sikert!

Lehet hogy nem is éhes, csak melege van és még nagyon kicsi, nem találja a helyét..hagyd kicsit aludni, ha nem üvölt a ciciért akkor ne vedd fel, ha pedig üvölt, akkor nem szabad hagyni, csak adj neki enni, mert kicsi és fokozatosan lassíts az éjszakai tempón.Sok sikert!
a mi babucink is ilyen volt. egész nap aludt és éjjel fent volt.. mindenki azt mondta hogy hasfájós de nem volt az. Az a gond hogy egész nap alszik és éjjel már nem álmos... de ezt majd helyre fog jönni. az is lehet hogy éhes mert nincs elég tej a ciciben. de adj neki cici annyit amennyit csak tudsz... mert minél többet szopik, annál több tejed lesz... ez egy-pár napig fog tartani és utánna´sok tejed lesz. ha már van sok tejed, akkor nem tudok mit válaszolni :D
Csak a közelségedet akarja, aludj mellette. Õ még nagyon pici nem akar elszakadni. 4 hós fiammal én is úgy alszok du. ill. hajnalban hogy szobadon van a mellem bármikor odafordulhat szopizni ez nagyon megnyugtatja. Ált. elég ha a fejét a mellemre hajtja és már alszik is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Tejem nagyon jól van, minden 3 óránként fejem is.Lehetséges hogy csak a közelemre vágyódik, mert ma észrevettem, hogy ha megfogom a szívemre teszi a fejecskéjét és elalszik, és megnyugszik.Még arra is gondoltam hogy még nem annyirra szokott a környezet itthon, mert még csak most lessz a 3-ik éjjszakánk.

Mitől lehet, hogy 9 hónapos fiam éjjel 2-4x felkel, cicit kér, de nem eszik, csak cumizik 10 percet és alszik tovább?

El?ször adok neki vizet,hátha csak annyi,odaadom a cumiját,ölben tartom egy kicsit,de ? eldobja a cumit és bújik a cicihez.

Legjobb válasz: szeparációs szorongás (cicin érzi magát biztonságban..) tudom-tudom, sokan majd jól lehurrognak, hogy megint egy ilyen modern fogalommal jövök, de sztem ez lehet 9 hónaposan

szeparációs szorongás (cicin érzi magát biztonságban..) tudom-tudom, sokan majd jól lehurrognak, hogy megint egy ilyen modern fogalommal jövök, de sztem ez lehet 9 hónaposan
Csatlakozom az elöttem szólóhoz!Az én kisfiam dettó és szintén 9 hónapos csak annyi a kivétel hogy nekem már nincs tejcim.Úgyhogy nálunk teáztatás és ringatás van amikor felébred:) tuti a szeparációs szorongás az oka illetve nálunk a fogacskák is jönnek egymás után!

Az utóbbi időben éjjelente azt érzem, hogy ég a talpam és a tenyerem, emiatt alig bírok aludni. Egész éjjel állandóan izzadok. Ez normális? Mitől lehet? 28 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én 31hetes vagyok,és fõleg éjjelente én is rettentõen izzadok.Nem tudom mitõl,azelõtt nem voltam izzadós,de mióta terhes vagyok,fõleg a félidõ óta,annyira izzadós lettem,hogy van hogy éjjel mikor felébredek,tiszta víz rajtam minden tetõtõl talpig.Ez eléggé zavar,de nem tudok vele mit csinálni...és gõzöm sincs mitõl lehet,de amugy már én is gondolkoztam rajta..:)

Én 31hetes vagyok, és fõleg éjjelente én is rettentõen izzadok.Nem tudom mitõl, azelõtt nem voltam izzadós, de mióta terhes vagyok, fõleg a félidõ óta, annyira izzadós lettem, hogy van hogy éjjel mikor felébredek, tiszta víz rajtam minden tetõtõl talpig.Ez eléggé zavar, de nem tudok vele mit csinálni...és gõzöm sincs mitõl lehet, de amugy már én is gondolkoztam rajta..:)

Tegnap éjjel arra keltem, hogy mintha valami marná a torkom és úgy 10 másodpercig alig kaptam levegőt. Aztán próbáltam visszaaludni, de ahogy lecsuktam a szemem elkezdtem szédülni és nagyon dobogott a szivem.14 éves vagyok. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Arra tippelek, hogy refluxod volt, azaz valahogyan visszajött egy kis gyomorsav a torkodba. Lehet, hogy sokat, nehezet, vagy késõn vacsoráztál, és emiatt történt. Hirtelen olyan erõsen tudja csípni az ember torkát, hogy pont ahogyan leírtad, még levegõt is alig lehet kapni. Az erõs szívdobogást pedig az ijedtséged okozta. Nyugodj meg, igyekezz könnyût, nem túl sokat és nem túl késõn vacsorázni és nagy valószínûséggel nem lesz több ilyen "élményben" részed, bár vannak akiknél ez gyengén záródó gyomorszáj vagy elhízás, stb. miatt mindennapos probléma. Ha az odafigyelés és "okos" vacsorázás ellenére is többször is elõfordul, akkor mindenképpen menj el a háziorvosodhoz.

Arra tippelek, hogy refluxod volt, azaz valahogyan visszajött egy kis gyomorsav a torkodba. Lehet, hogy sokat, nehezet, vagy késõn vacsoráztál, és emiatt történt. Hirtelen olyan erõsen tudja csípni az ember torkát, hogy pont ahogyan leírtad, még levegõt is alig lehet kapni. Az erõs szívdobogást pedig az ijedtséged okozta. Nyugodj meg, igyekezz könnyût, nem túl sokat és nem túl késõn vacsorázni és nagy valószínûséggel nem lesz több ilyen "élményben" részed, bár vannak akiknél ez gyengén záródó gyomorszáj vagy elhízás, stb. miatt mindennapos probléma. Ha az odafigyelés és "okos" vacsorázás ellenére is többször is elõfordul, akkor mindenképpen menj el a háziorvosodhoz.

Éjjel arra ébredtem, hogy nagyon kemény és feszít a hasam egy pontban. Mitől lehet ez?

Ez csak akkor jelentkezik,ha háton fekszem de amint oldalra fordulok megsz?nik.

Legjobb válasz: 9 hetesen nem volt. Mostanában van, de ez más lehet. 25 hetesen már a baba tudja úgy kifeszíteni a hasfalamat, hogy nagyon kemény lesz (ott a kis teste), és picit fáj is.

9 hetesen nem volt. Mostanában van, de ez más lehet. 25 hetesen már a baba tudja úgy kifeszíteni a hasfalamat, hogy nagyon kemény lesz (ott a kis teste), és picit fáj is.
Szia! Nekem volt ilyen tünetem. Ezt még nem a baba okozza, az a fajta haskeményedés, amit a baba mozgása okoz, majd a 20.hét után fog jelentkezni. Amit most érzel az valószínûleg a méhed növekedése(súlya)okozza.A méhszalagok hanyatt fekve jobban kifeszülnek és ez sajnos fáj. A lényeg az, hogy ne görcsöljön a hasad és ne vérezz, ha ezek a tünetek nincsenek, akkor ne aggódj, de azért a 12. hét leteltéig mindenképpen kíméld magad(ezt nem csak fizikálisan értem) próbálj meg nem félni és arra gondolni, hogy ez a kis fájdalmas feszülés azt jelenti, hogy kisbabád lesz.
Lehet vérszegény. Szólj a dokinak, õ beutal a laborba.
Szia.Igen érdemes egy nagy labort csináltatni .Nem jó ha valaki ilyen nagyon fáradékony hidd el menjetek el és nézessétek meg Szia Zsuzsa.
Vérszegénység szeritntem.. de laborvizsgálat dönt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!