Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet egy ember (23 db)

Mitől lehet egy ember előkelőbb?

Gondolok itt viselkedésre, testtartásra, öltözködésre, stb. Kérlek titeket, hogy konkrét példákat is mondjatok! Köszönöm!

Legjobb válasz: Én szeretnék sokkal elõkelõbb lenni. A társadalmi hátterem megvan hozzá, így nem halott maga az ötlet. Nagyon jó dolgokat írtál, köszönöm szépen!

A kérdező hozzászólása: Én szeretnék sokkal elõkelõbb lenni. A társadalmi hátterem megvan hozzá, így nem halott maga az ötlet. Nagyon jó dolgokat írtál, köszönöm szépen!

Mitől lehet egy ember folyton éhes (a sok kajamennyiség ellenére)?

Rengeteget eszek az elmúlt id?ben, mégis folyamatosan korog a gyomrom és mar, úgy, hogy majd' éhen veszek! Mit?l lehet ez?? (Például az elmúlt két órában megettem kett? kiflit és egy jól megpakolt szendvicset, egy fél tábla csokit és jópár karácsonyi sütit, de még mindig éhes vagyok! Hogy lehet ez? Mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Ha kamasz vagy, ez teljesen normális, ha idõsebb akkor picit kellemetlen. Esetleg szedj valami savlekötõt. Pl: Reni

Ha kamasz vagy, ez teljesen normális, ha idõsebb akkor picit kellemetlen. Esetleg szedj valami savlekötõt. Pl: Reni
Ez normális, nekem is ennyitõl jön meg az étvágyam :) . Komolyra fordítva: rendszeresen egyél, pontosan meghatározott idõpontokban, és ha ezt rendszeresen teszed akkor elmúlik.
nem, akárhány éves vagy ez nem normális! én 16 vagyok tehát "fejlõdõ szervezet" de egy nap alatt nem eszem meg ennyi kaját.
Én 30 évesen 83 kilómmal megeszek egy 45-ös pizzát, és akkor vacsoráig nem vagyok éhes. Szóval a mennyiség az relatív.
Pajzsmirigyed rendben van?
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat, am a pajzmirigyemet a jövõ héten fogják megnézni...:)

A barátom péniszére nőtt egy pattanás. Kis idővel eltűnt, majd jött még egy.. Mitől lehet? Más embernek is van ilyen? Normális vagy probléma tűnt fel?

NEm tudtuk csinálni, mert mint más helyen fájt a pattanás alatt a b?r, s?t gondolom ott még jobban fájhatott hisz érzlkenyebb testrész.

Legjobb válasz: Már elmúlt. S szerintem pattanás, mert úgy is néz ki, és õ is azt mondta. Nemtudom, de már elmúlt, ha még elõjönne szólok én neki hogy doki kellene, nehogy baja legyen :( Köszi a választ!

A kérdező hozzászólása: Már elmúlt. S szerintem pattanás, mert úgy is néz ki, és õ is azt mondta. Nemtudom, de már elmúlt, ha még elõjönne szólok én neki hogy doki kellene, nehogy baja legyen :( Köszi a választ!
Szia! Biztosan pattanás? Nézzétek meg jól, és ha olyasmi, mint egy szemölcs, akkor menjen el a párod dokihoz mindenképp. A szemölcs lehet pl HPV tünete. Nyugi, nem ijesztgetni akarlak, nem lesz attól nagy baja, csak kezelni kell, ennyi.Szóval, ha nem múlik, én megnézetném dokival.

Lehet hülyén fog hangzani a kérdésem de mitől érettebb, tapasztaltabb egy ember?

Legjobb válasz: Nem hangzik hülyén egyáltalán. Maga az élet teszi érettebbé, tapasztaltabbá az embert. Én 39 vagyok, 19 éve önálló háztartást vezetek. Európát járom folyamatosan, tehát nagyon sok mindent láttam, tapasztaltam. Közben egy gyermeket is felneveltem. Kb ezektõl, illetve még sok minden mástól válik azzá az ember.

Nem hangzik hülyén egyáltalán. Maga az élet teszi érettebbé, tapasztaltabbá az embert. Én 39 vagyok, 19 éve önálló háztartást vezetek. Európát járom folyamatosan, tehát nagyon sok mindent láttam, tapasztaltam. Közben egy gyermeket is felneveltem. Kb ezektõl, illetve még sok minden mástól válik azzá az ember.
Ez igaz, nem a kora miatt lesz valaki érettebb, és bölcsebb!Én pl 37 éves vagyok, és annyi tapasztalatom sincs mint egy 16 éves gyereknek, de persze elég bölcs vagyok:D
hát aki idõsebb, aki többet megélt, megtapasztalt már, mint mondjuk egy 10 éves.
#1 Önmagában a kor nem jelent semmit, ha "buborékban" nõ fel az ember.
#4 Azért ez nem lehet teljesen igaz amit írsz, 37 évesen azért tapasztalhattál már 1-2 dolgot. Egy tininél biztosan többet tudsz az életrõl.

Lehet úgy hallucinálni, hogy minden normális csak pl: beszélek egy emberrel aki nincs is ott? Szóval, hogy az embert hallucinálom? Mitől lehet ilyen? (Ha lehet)

Legjobb válasz: ??? Ha valaki hallucinál az semmiképp sem lehet normális, valami nagy bajnak a figyelmeztetõ jele, akár pszichiátriai akár testi kórképrõl van szó.

??? Ha valaki hallucinál az semmiképp sem lehet normális, valami nagy bajnak a figyelmeztetõ jele, akár pszichiátriai akár testi kórképrõl van szó.
Lehet! szerintem túlzott fáradságtól!
A kérdező hozzászólása: Nem az ember normális hanem a környezet. Leírom mert látom nem érted: Nem ábrákat, formákat... lát hanem mindent olyannak lát amilyen, csak lát még valakit aki valójában nincs ott. Na, ezt mi okozza? Milyen betegség, esetleg drog?
Általában súlyos skizofréniánál fordul ilyesmi elõ, de igen drog is okozhatja
Inkább delúzió mint pszichózis, de cipeljétek orvoshoz. Komolyan! Mindenképp a figyelmeztetõjele valaminek. Ha nem állandó, hanem rohamszerûen törnek rá ezek és el is múlhatnak akkor cukorbetegség is lehet.
A hallucinációt nem úgy kell elképzelni, hogy minden egyszerre jelentkezik. Azt nevezik hallucinációnak, hogy ha olyat lát az ember, ami a valóságban nincs, vagy nem olyan. Szinte mindegyik drog okozhat ilyet, plusz lelki betegségek is, pl skizofrénia.
Lehet nincs semmi bajod csak látod a szellemeket
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy azt hiszed, normális vagy, pedig nagyon nem!
tüsszentésre: õrölt bors
Viszketõpor. Garantált a röhögés. Persze nem az alany részérõl:)
Ez a kérdés miért az "önismereti kérdések" kategóriában van?
A trisó elég agresszív maró anyag én nem szívnám föl. Nevetni meg háát ne haragudj de a helyesírásodon is lehet.
A kérdező hozzászólása: és viszketõport hol lehet venni?
a trisó nem röhögtet. habpatron, az igen!
a trisó max szétmarja a szöveteket (és nem a ruhára gondoltam...)
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 15/F

Mitől lehet az, hogy egy felnőtt embernek alig, vagy egyáltalán nincsenek barátai?

Tételezzük fel nem zárkózott, szívesen mozdul ki, szereti a társaságot és mégis ez van.

Legjobb válasz: Felelõtlenség lenne kijelenti bármit is az adott ember megismerése nélkül...

Felelõtlenség lenne kijelenti bármit is az adott ember megismerése nélkül...
A kérdező hozzászólása: Olvastam a cikket, sajnos ebbõl nálam elég sok megvalósult, nem volt jó gyerekkorom. Most már külön élek és úgy képzelem el a családom, mintha lenne egy fal köztem és köztük, ami megvéd. :D Lehet kicsit furcsán hangzik, de ha van kontaktus, telefon, vagy személyes, mindig azt hallom, hogy de utálják egymást, a világot, az embereket. Pedig rohadtul nem vagyok erre kíváncsi. Munkahelyeken van, hogy elég jól alakulgatnak barátságok, de amint megszûnik a meló, valahogy végetérnek a kapcsolatok, hiába keresem õket utána. :( Általában máshol is így megy velem. Pedig tényleg nem vagyok depis, meg zárkózott és elég sokat tudok dumálni. :D
Ezt a linket egy másik kérdésnél találtam, mindenképpen érdemes elolvasni, ilyesmikrõl is van szó benne: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Hibake..
Akkor helyben vagyunk. Teljesen véletlenül hasonló vagyok hozzád szociálisan és teljesen véletlenül hasonló családi légkörben nõttünk fel ilyen szempontból. Üdv a klubban.
A kérdező hozzászólása: Ez viszont teljes mértékben igaz rám. Szüleim elítélik a barátságot, nekik egyáltalán nincs ilyen kapcsolatuk. Rokonokat utálják. Viszont ennek ellenére én nagyon is igénylem, csak valahogy mindig nagyon nehézkes. Nehezebben megy mint az átlagnak, pedig nagyon nem vagyok egy antiszociális. :)
Esetleg, talán... az is közrejátszhat ilyen esetben ha az illetõ olyan családi környezetben nõtt fel, ahol alig érintkeztek a külvilággal. Pl szülök alig/sehogy se tartják a kapcsolatot rokonokkal, ismerõsökkel, nem viszik a gyereket emberek közé, csak ovi oda-vissza, annyira féltik, hogy alig tudják elengedni idõsebb korában is bárhová, ilyenekre gondolok. A családi neveltetés jelentõs mértékben befolyásolja hogy miként fog az ember viszonyulni az emberekhez, így kialakulhat olyan, hogy bár az illetõ szeret társaságban lenni, mégis nehezen alakít ki kapcsolatokat.
Ez nem típus kérdése. Típusokat csak tulajdonságok alapján különböztetünk meg, az életszemlélet vagy tiszta, vagy pedig szenvedést okozó és nem típusokba soroljuk.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem vagyok ilyen típus.
Attól, hogy tárgyként kezeli az embereket, nem kerül velük intim kapcsolatba és ezzel még nincs is tisztában, azt hiszi mindent jól csinál. Az intim szót itt most nem testi kontaktusra értem, hanem szellemi-lelki kapcsolatra. Vedd észre, hogy ezerféleképp tekinthetsz egy emberre, akkor vagy sínen, ha megérintetted a lelkét. Ha csak jársz kelsz és tárgyként tekintesz az emberekre, csak látsz 1 arcot és egy testet, de érzelmileg nem kapcsolódsz rá, akkor nem születnek barátságok/szerelmek/kapcsolatok az életedben soha, csak szükségbõl vagy érdekbõl.
A kérdező hozzászólása: Vannak haverok, akikkel meg úgy megy, hogy nagyon jól elbeszélgetünk, megbeszéljük, hogy hamarosan csinálunk közös programot, aztán hónapokra semmi felõlük. Max annyi, hogy jaa, majd.:S
@23:18: Köszönöm, hogy amíg én leszek az utolsó hozzászóló, nekem adsz igazat ;) @Ami a kérdést illeti: Elõször úgy gondoltam, van értelme válaszolnom erre a kérdésre. Aztán rájöttem, hogy "kinyilatkoztatásomat" egyik oldal sem tudná értelmezni jelentésének szellemében. Így úgy döntöttem, csak tiszteletemet teszem. -- a kérdés tekintetében kívülálló
Igaza van az utolsó hozzászólónak!
Es mit beszelgettek az embikrol? Biztos nagyon magasroptu..:) )))
Nem igazán érthetõ a kérdésed, de az "embik" nagyon gyagyán hangzik. Kb 15 éves lehetsz.
Az "embik" kifejezés remekül érzékelteti eme faj szánalmasságát. Ez az ismerõsöd minden bizonnyal egy Tökéletes Lény lehet!
Hát én is fennakadnék az embiken, de attól még embernek tartanám magam.
Ha jot akarsz baratkozz azzal, aki egyetert veled. Hulyekre tul rovid az elet..
A kérdező hozzászólása: nem magasröptû, de semmirõl nem lehet beszélgetni vele :(
A kérdező hozzászólása: Nem szereti az embereket.
-.- embik vazze...amugy értelmes kérdés..
A kérdező hozzászólása: embi-ember embik-emberek
mi az hogy embik? ezt te talaltad ki? meg sose hallottam.
A kérdező hozzászólása: õ hívj embiknek, szerintem is gyagyás a szó
szóval Igazam van. hát igen. :)

Mitől lehet az, hogyha egy embernek egy kb.2cm-es nagyon kemény fájdalmas gubó szerűség nő a két fél feneke közti csíkban a végbélnyílás fölött? Feltétlenül muszály orvoshoz fordulni? Egyszer már elmúlt de megint visszajött.

Legjobb válasz: Nemcsak aranyér lehet, bár az is esélyes. Nekem pl. már volt olyan szõrtüszõgyulladásom éppen az említett helyen, hogy mogyorónyi, gennyes göb nõtt oda. Járni is alig tudtam, hát még ülni! Sebészetre mentem, mert azt hittem, hogy aranyér, erre a doki nekiesett, kinyomkodta, lefertõtlenítette. Azt mondta, nem ritka az olyan helyeken, ahol a szõrtüszõt állandó dörzsölés éri, nem kell miatta aggódni. Mindenképpen menj orvoshoz, majd õ megmodja, hogy mi ez. JObbulást!

Nemcsak aranyér lehet, bár az is esélyes. Nekem pl. már volt olyan szõrtüszõgyulladásom éppen az említett helyen, hogy mogyorónyi, gennyes göb nõtt oda. Járni is alig tudtam, hát még ülni! Sebészetre mentem, mert azt hittem, hogy aranyér, erre a doki nekiesett, kinyomkodta, lefertõtlenítette. Azt mondta, nem ritka az olyan helyeken, ahol a szõrtüszõt állandó dörzsölés éri, nem kell miatta aggódni. Mindenképpen menj orvoshoz, majd õ megmodja, hogy mi ez. JObbulást!
Háziorvos elõször, majd õ ad beutalót a megfelelõ helyre.
Aranyér. Nem árt kezeltetni.
Téged se az eszedért fognak ellopni. Hát szerinted????
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válsszokat. Nagyon sokat segíttek. Milyen orvoshoz kell fordulni? Elég a háziorvos is vagy urulógus kell? A másodiknak üzenem, hogy ha még nem találkoztam vele honnan tudhatnám hogy mi az? Azért kérdeztem meg.
12:42 vagyok. Sebészetre mehetsz azonnal, nem kell beutaló és akár aranyér, akár gyulladt szõrtüszõ vagy egyéb, el tud látni. Akkor minek a háziorvosnál is sorbaállni? (Végbélnyílás körüli problémákkal egyébként sem foglalkozik az urológus)
Hogy jöttél rendbe? Elmentél orvoshoz? velem ugyanez van most...

Valaki okos emberke írja le nekem, hogy egy ARANYhörcsögnek mitől lehet szem szín elváltozása?

Egyik nap még semmi baja nem volt, mind a két szeme fekete volt, majd amikor másnap kivettem az egyik szeme barnás szín? lett. Ez mit?l lehet?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy mindig is sötét barna volt, és fényben látszik, hogy barna? Az én szemem is ilyen. :D Egyébként a szõre milyen színû?

Nem lehet, hogy mindig is sötét barna volt, és fényben látszik, hogy barna? Az én szemem is ilyen. :D Egyébként a szõre milyen színû?
Ezt nem tudom, de az enyémnek szemhártyagyulladása volt, mielõtt elpusztult, úgyhogy ha komolynak tûnik, szerintem nézesd meg állatorvossal.
A kérdező hozzászólása: Fél éve nálam van, mind kettõ fekete volt neki. Szürkés színe van fehér foltokkal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!