Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet a kiscicámnak (11 db)

A kiscicám négy hónapos! Két napja felvan puffadva a hasa, olyan mintha terhes lenne pedig fiú! Mitől lehet ez? Lehet attól hogy patkányt fogot 3 napja, bár nem ette meg? :' (

Legjobb válasz: Kiscicák a bélféregtõl szoktak hordószerûen felpuffadni! Gyorsan kérj a dokitól féreghajtót, mert ráhúzódhat a veséjére, mint a kiskutyáknál!!

Kiscicák a bélféregtõl szoktak hordószerûen felpuffadni! Gyorsan kérj a dokitól féreghajtót, mert ráhúzódhat a veséjére, mint a kiskutyáknál!!
Futás az állatorvoshoz ha nem szeretnéd, hogy valami komolyabb baja legyen szegény cicának :(
Miért puffadna fel mert megnyalt egy patkányt??? Vidd el állatorvoshoz, 2 nap után már illik . . .
állatorvos gyorsa lehet h csak férges de lehet h komolyabb ha tényleg nagy siess
Orvoshoz kéne vinni. Ezerféle baja lehet, lehet, hogy kapott egy bélfertõzést.
A kérdező hozzászólása: Holnapi nap mindenképpen. Annyit hozzá fûznék még, hogy lakásban van tartva szóval szoba cica.Olyan hirtelen történt minden..*iskas junior száraztápot kapott eddig plusz konzerv..nyers húst eddig nem, az elözõ gazdik azt mondták sosem volt gond a kicsikkel.. :(

Mitől lehet? 3 hónapos kiscica tüsszög és lehet, hogy lázas. Már voltunk dokinál aki adott féreghajtót meg lázcsillapítót. Ennek egy hete, azóta jobban lett, de ma megint csipás a szeme?

Férjem újra elvitte...de ha van valakinek tapasztalata...

Legjobb válasz: Pl. huzattól. Ilyenkor még elég érzékenyek. Keressetek más orvost.

Pl. huzattól. Ilyenkor még elég érzékenyek. Keressetek más orvost.
Én macskanáthára tippelek... vagy kapott oltást?
Sztem is macskanétha lehet. Az ellen nem oltják automatikusan, csak ha kéri a gazdi.
Betegen nem oltják be. Szerintem is macskanátha, az enyém is ilyen volt. Kapott szurit és szemkenõcsöt, de a szeme néha becsipásodik. Akkor megint bekenem vele pár napig. Tobradex a kenõcs neve.


4 hónapos kiscicámnak, ma reggel véres volt a feneke. Mitől lehet?

Nem történt vele semmi különös, az átlagos kajáját kapta.

Legjobb válasz: Még ma vigyétek el orvoshoz!

Még ma vigyétek el orvoshoz!
megjött
Éllatorvos azonnal, vagy ügyelet!
Szia! Hogy van a cicus? Mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: egy imserõsünk állatorvos felhívtuk de aztmondta valószínûleg csak felsértette, azóta semmi baja :) szerencsére

A kiscicám felső ajka kicsit megvan dagadva a szemfog körül mitől lehet? 8hónapos perzsa. Lehet Nő a foga?

Legjobb válasz: nekem is perzsa cicám van. ilyenkor állnak a cicák fogváltás elõtt.ez lehet attól is,vagy valami olyat evett,mi felsértette az inyjét.

nekem is perzsa cicám van. ilyenkor állnak a cicák fogváltás elõtt.ez lehet attól is, vagy valami olyat evett, mi felsértette az inyjét.
a cicáknak kb 6-7 hónapos korukra már elvileg le kell váltanuk a fogaikat, az enyémnek 8 hónaposan már csak maradandó volt. Viszont lehet, hogy a perzsáknál késõbb van, de az is lehet, hogy valamitõl simán begyulladt az ínye.

Kiscicámnak be van dagadva a pofijának az egyik oldala az orra mellett. Mitől lehet?

Már volt egyszer egy másik macsomnak ilyen, akkor kifakadt pár napon belül, és egy csomó genny folyt ki bel?le, de utána teljesen rendbe jött. Akkor azt mondták, hogy biztos megcsípte vagy megszúrta neki valami, és amiatt gy?lt fel. Szerintetek? Még csak 4 hónapos a cica, kinti. Ha nem javul, elviszem az orvoshoz, csak érdekelne, nektek is volt-e már ilyen, és mi történt.

Legjobb válasz: Szia! Az a gennyes elfakadásos csomó, az általában tályog szokott lenni a cicáknál. Ha ez is elfakad, akkor vidd el orvoshoz, de ha több is elõjön rajta, akkor tuti tályog és antibiotikummal és fertõtlenítõvel, pl.jód házilag kezelhetõ. De lehet, hogy tényleg csak valami megcsípte, megszúrta. Jobbulást neki.

Szia! Az a gennyes elfakadásos csomó, az általában tályog szokott lenni a cicáknál. Ha ez is elfakad, akkor vidd el orvoshoz, de ha több is elõjön rajta, akkor tuti tályog és antibiotikummal és fertõtlenítõvel, pl.jód házilag kezelhetõ. De lehet, hogy tényleg csak valami megcsípte, megszúrta. Jobbulást neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Van itthon fertõtlenítõ, ha kifakad, azzal kezelem neki.

Kb 2 hónapos kiscicám nagyon büdöset kakil, egyszerűen elviselhetetlen a szaga. Benti cicáról van szó. Mitől lehet? Mikor hazahoztam 1 hete még nem volt semmi szaga, csak pár napja.

Legjobb válasz: Szia.Ez valószinûleg kajától lehet.Evett vagy eszik olyat amit egy héttel ezelõtt nem? Konzerv vagy valami?? Sztem ott a bibi a kajánál.

Szia.Ez valószinûleg kajától lehet.Evett vagy eszik olyat amit egy héttel ezelõtt nem? Konzerv vagy valami?? Sztem ott a bibi a kajánál.
ha macska tápot eszik szárazat, vagy aszpikosat akkor nem lenne szabad elviselhetetlenül büdösnek lennie. ha tejes ételeket eszik akkor bizony elég büdös szerintem ez lehet az oka.
Szia! Ha hasmenéssel, illetve hurutos/sárga esetleg véres/fekete széklettel párosul, feltétlenül mutasd meg állatorvosnak! Ha a széklet normál színû és állagú, akkor sem szabad a problémát elhanyagolni! Ha még nem volt, akkor szükséges egy féregtelenítõ kezelés, amihez paszta állagú féregtelenítõt ajánlok (adagolása a mellékelt tájékoztató szerint). Egy idõre mindenképpen mellõzd a tejes ételeket, ha megissza akkor lehet adni pici kamillateát (1 filter/2 dl, 3 percig áztatva), de ezt csak módjával, mert dehidratál (kiszárít), viszont esetleges gyulladásra jótékonyan hat. A háttérben egyéb más fertõzés is állhat, ami komoly veszélyt jelenthet a kiscicára, így látatlanban azonban ez csak találgatás, biztosat csak állatorvos mondhat (pl. a nyers sertéshús, fertõzést hordozó, de tünetmentes másik cica - ez esetben mindkettõ cicát kezelni kell). Azért egy próbát az is megér, ha megkérdezed, hogy elõtte mivel etették, és igyekszel ugyanazt az étrendet biztosítani, vagy prémium minõségû Junior-típusú táppal próbálkozni. Kis odafigyeléssel amúgy az étrendváltozás nem szokott gondot okozni! Üdv: Tomi

Mitől lehet hogy a kiscicámnak napi 6-szor van széklete?

Legjobb válasz: Ha tehéntejet adsz neki akkor azt hagyd abba ugyanis a kis cica nem tudja lebontani(ill. megemészteni).Ha ilyen nincs akkor feltétlen hívj hozzá orvost mert komoly bélfertõzése is lehet amibe bele is halhat.Remélem nem ilyen komoly a baj!

Ha tehéntejet adsz neki akkor azt hagyd abba ugyanis a kis cica nem tudja lebontani(ill. megemészteni).Ha ilyen nincs akkor feltétlen hívj hozzá orvost mert komoly bélfertõzése is lehet amibe bele is halhat.Remélem nem ilyen komoly a baj!
Szerintem ebben semmi kóros nincs, amíg nincs hasmenése. A mi manyekunk is igen sokat járt az alomr kiskorában, éjjel is legalább 2-3 alkalommal
Még kicsi, kicsi a gyomra és rövidek a belei, gyorsabb az anyagcseréje. Nics semmi baj, csak növésben van.
Például ha tehén vagy bolti tejet adsz neki akkor lehet hogy attól van, bár arra inkább a hasmenés jellmezõ, és ha tejet adsz neki akkor aszt sürgõsen hagyd abba mert az hasfályással is járhat.remélem tudtam segíteni:) )

12 napja születtek kiscicák. Egy kivételével kinyílott a szemük. Ennek a kis szerencsétlennek ma gennyes váladékjelent meg a szemén. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Fõzz kamillát neki, és kenegesd vele a szemét! Ez segíteni fog rajta, ki is fog nyílni a szeme. Nem egy macska almon túl vagyok tudom, hogy mûködik :)

Fõzz kamillát neki, és kenegesd vele a szemét! Ez segíteni fog rajta, ki is fog nyílni a szeme. Nem egy macska almon túl vagyok tudom, hogy mûködik :)
Az elõttem szólónak igaza van! Ha esetleg nincs azonnal kamilla, akkor forralj vizet, majd langyosra hûtsd le, és egy kozmetikai vatta lappal törölgesd! Vigyázz, ne nyomd rá nygyon! Sokazor húzd végig a kamillás lapot a nozija felõl oldalra végig a szemén, és akkor szépen ki fog nyílni! :) Én másfé hétig kamilláztam anno egyik kinti cicám szemét, mert mindig tele ment porral, és gondolom begyulladt neki... napi 2-3 kamillázás, és rendben lesz! Sok sikert a picikhez! Ja, és a kamillát le kell forrázni, és langyosra hûteni! :) Másnap már azt a kamillát nem nagyon kellene használni, mindig fõzz újjat!
Nagyon gyakori a kiscicáknál, nekünk is sokszor elõfordult. A kamillás lemosás tényleg segít!

A kiscicáim most 8 hetesek. Eddig alomba kakiltak most meg nem akarnak belemenni és hasmenésük van. A fogzásra gondolunk, mert ősz van, de nem vagyunk benne biztosak. Mitől lehet ez?

El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Féregtelenítve voltak? Fogzást könnyû megállapítani, bele kell nézni a szájukba.... De szerintem jóval késõbb van a fogváltás.

Féregtelenítve voltak? Fogzást könnyû megállapítani, bele kell nézni a szájukba.... De szerintem jóval késõbb van a fogváltás.
Amúgy ezt tudtad? Ma Magyarországon a kijáró macskák alig néhány százalékát ivartalanítják csupán, ezért becslések szerint 5000 és 10000 közé tehetõ a naponta megszületett kiscicák száma, s ezek több mint 90%-ának a legcsekélyebb esélye sincs szeretõ tulajdonoshoz kerülni. Mentsen meg Ön is sok esélytelen bûbájos kiscicát azzal, hogy nem tenyészti a sajátját! Forrás: http://macska.mancsok.hu/ivartalanitas.htm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Mi megtartjuk a kiscicákak, nem ajándékozzuk el :)
Nem valószínû a fogváltás. Az még jóval odébb van, majd 5-6 hónapos korban. Inkább féregtelenítés, vagy valami nem megfelelõ étel. Mit esznek? Esetleg ha tejet adtok neki, akkor attól a laktóz miatt!
De ha pl. nem szül és helyette hoztok máshonnan kismacskákat, máris megmenthettetek volna párat.
Például: van egy fiú és egy lány macskám. Nem ellettem õket, hanem ivartalanítattam és hoztam nemrég 3 kismacskát. Ennek még az is az elõnye, hogy az anyamacska sok esetben el akarja zavarni a gyerekeit, amint elérték az ivarérett kort. Vagy olyan is elõfordulhat, hogy az anyamacska menekül el a háztól, mert nem bír egy légtérben maradni a többivel.
Lehet a hasmenés miatt az alom csípi a feneküket.Próbáld meg pár napig hogy földet raksz ki ami nem túl higiénikus és sûrûn kell cserélni.Ha belemennek akkor az alommal volt a gond.Egy próbát megér.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!