Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet a 2 hetes (78 db)

Babám combcsontja 34 hetesen csupán 60 mm! 18 hetesen korának megfelelő, 29 hetesen 2-3 mm-rel kisebb volt, most meg már 5 mm-rel. Nagy lehet a baj, mitől lehet? A többi adat korának megfelelő.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, biztos hogy ilyen alkatú lesz. A combcsont hosszának is csak a 12. hét környékén van hangsúlyos szerepe. Kora terhességben a nagyon rövid combcsont utalhat bizonyos genetikai rendellenességre. Nálatok errõl szó sincs, mivel a terhesség elején tökéletes adatok voltak, és a mostani sem vészes eltérés.

Szia! Ne aggódj, biztos hogy ilyen alkatú lesz. A combcsont hosszának is csak a 12. hét környékén van hangsúlyos szerepe. Kora terhességben a nagyon rövid combcsont utalhat bizonyos genetikai rendellenességre. Nálatok errõl szó sincs, mivel a terhesség elején tökéletes adatok voltak, és a mostani sem vészes eltérés.
Ha nagy lenne a baj, akkor a dokid mondta volna. Az UH csak becsüli az adatokat, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora neki. Mivel nem szólt, gondolom, hogy ez a méretek a +/- 10 napnak teljesen megfelelnek.
ti milyen "magasak " vagytok?mert pl, ez alacsony babára is utalhat, nem kell egybõl megijedni. az orvosok nem titkolóznak, szólna ha baj lenne.
Mi pl. nagyon magasak vagyunk(az egesz familia), en pl 182ct, es a dokim szerint magas csajszi lessz a lanyom mert tobb mint 2 hettel nagyobb a combcsonthossza.A dokid tenyleg szolna ha gond van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Utolsó válaszoló, megnyugtattál :)

Elég rossz a közérzetem reggel óta (hányinger, gyengeség, aluszékonyság). Diétázom, mert kijött egy kis terhességi cukor. Kb.2 hete diétázom. Mitől lehet? Front? 33 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Pár napja én is így érzem magam.Reggelente hányingerem van és csak feküdnék.Lehet az idõjárás inkább az oka!Mennyi lett a terheléses cukrod?Nekem 7.2 27h

Szia! Pár napja én is így érzem magam.Reggelente hányingerem van és csak feküdnék.Lehet az idõjárás inkább az oka!Mennyi lett a terheléses cukrod?Nekem 7.2 27h
A kérdező hozzászólása: Nekem is ugyan enyi lett. Elküldek a Honvéd kórházba, ott mondták, hogy mit szabad enni. 1 hét után vissza kellett menni éhgyomorra, levették a vért, majd egy óra múlva is és az már jó lett. éhgyomri 3, 6 lett 1 óra múlva 5, 3. A diétát végig csinálni kell.

Ma reggel nagyon el kezdett fájni a derekam jobb fele, néha már a hátam is fáj. Se fekve, se állva nem jó. Ha kicsit mászkálok akkor enyhül. Mitől lehet ez? 27 hetes 2 napos km

Legjobb válasz: Ma éjjel nem aludtam 4 órát, mert nagyon erõs fájdalmaim voltak. 26 hetes vagyok. A sav is marta a torkomat, holott nekem nagyon ritkán vannak ilyen problémáim. Azt hittem beindult a szülés...de hát olyan korán van még...aztán eszembe jutott, hogy a melegvizes zuhany, az segíteni fog. És úgy is lett 3.30 körül, végre le tudtam feküdni. Nekem is a jobb fele kezdett el fájni. Manó is topzódott odabenn. Biztos nem értette, miért nem alszunk. Vagy nem tudom.

Ma éjjel nem aludtam 4 órát, mert nagyon erõs fájdalmaim voltak. 26 hetes vagyok. A sav is marta a torkomat, holott nekem nagyon ritkán vannak ilyen problémáim. Azt hittem beindult a szülés...de hát olyan korán van még...aztán eszembe jutott, hogy a melegvizes zuhany, az segíteni fog. És úgy is lett 3.30 körül, végre le tudtam feküdni. Nekem is a jobb fele kezdett el fájni. Manó is topzódott odabenn. Biztos nem értette, miért nem alszunk. Vagy nem tudom.
Sziasztok! Nekem is hasonló tüneteim vannak, valszeg a front csinálja sajnos, vegyetek be magnéziumot, egy kis derékmasszírozás is mehet, és vissza az ágyba pihizni, Nektek még nagyon korai lenne... Jó egészséget! 37 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Már vettem be magnéziumot. Remélem fog hatni valamit. Lurkóm mocorog rendesen, gondolom nem akar még kijönni. :) További szép babavárást!!!


A 2 hetes babám fején találtam két helyen olyan részt ahol nagyon puha a feje, igy besüpped. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Meleg van. Keveset ivott! Azonnal szoptasd meg vagy itasd meg!

Meleg van. Keveset ivott! Azonnal szoptasd meg vagy itasd meg!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vagyok egyedül:)
Én is csak a baba születése után pár héttel hallottam a kutacsról elõször, pedig olvastam sokat elõtte a terhességrõl, szülésrõl, csecsemõgondozásról.
A kérdező hozzászólása: De vettem olvasgattam sokat, neten is újságból is de errõl nem esett szó sehol.Látod ilyen is van.
Nem kell itatnod, csak szoptasd igény szerint. De tényleg nem tudtad mi az a kutacs??? Nem vettél terhesen magazinokat, könyveket, nem néztél utána gugliban az ilyesmiknek??? Nekem ez furcsa nagyon.
Az a kutacsa, ne ijedj meg. Itatni meg de, itasd sûrûn. Cicik közben is adj neki VIZET! :) Ne teát, ilyesmit, szimpla mentes (baba) vizet.
A kérdező hozzászólása: Elég szégyen de nem tudtam mi ez a kutacs és csak most fedztem fel ezt a két puha pontot a kisfején egyet elõl egyet hátul.Látszolag nincs behorpadva csak a kezemmel találtam rá miközben simogattam.Utána néztem a neten és meg is nyugodtam.Köszi nektek is.Ha látszolag nincs behorpadva akkor nem kell itatnom ugye?
A feje tetején? Az a kutacsa. Teljesen normális, hogy ott puha, mert még nem nött össze. Keress rá a neten! (ha a kutacsnál nagyon besüpped, akkor az kiszáradásra utal, de ha rendesen eszik, akkor semmi gond, akkor is puha)
Az a kutacs, több olyan hely is van a kisbabák fején, ahol még nem csontosodott össze a koponya és puha. Alatt ott az agyszövet, úgyhogy ne nyomkodd. És igen, ciciztesd jó sûrûn.
Folyadék hiány. Tedd sûrûn cicire, ha pedig tápszeres, akkor adj neki vizet. A kutacsnál érzed ugye?
Itasd nagyon nagyon sûrûn, akkor elmúlik.
kutacsánál? ne nyomkodd a 2 hetesed fejecskéjét, puha még a csontja, a szülés miatt
A lenyeg hogy meg idoben megtudtad, mint hogy tovabb nyomkodtad volna. Azt hiszem emiatt szoktak valakire mondani aki kisse bolondos, komolytalan, hogy meg nem nott be a feje lagya. :)
Készül a szervezeted a szülésre... De lehet, hogy csak gyomorrontás.
nekem ez az utolso napon volt.de volt barátnõm aki az utso heteket igy csinálta végig.
Ez még biztos nem szüléstõl van.....az még reméljük odébb lesz :) persze most sem lenne semmi baj ha megszületne de akkor is...még bent a helye :) ) Szerintem gyomorrontásod van .....vagy vírusos....kúrálgasd magad és pihenj sokat!
Vagy csak olyat ettél, amit nem szeretett a rendszer.Kész. tegnap nekem is ment a hasam vagy 3x, de nem éreztem betegnek magam.Én szoktam így járni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Mitől lehet hogy a 2 hetes lányomnak állandóan nyálas a szája? Olyan habos nyál és buborékos. Lehet hogy csak jóízűen alszik?

Legjobb válasz: elfelejti lenyelni a nyálát. Fleg álmában,talán kicsit fejletlenebb a nyelõ reflexe,helyrejön.Én lányom ébren is sokáig "habozott".

elfelejti lenyelni a nyálát. Fleg álmában, talán kicsit fejletlenebb a nyelõ reflexe, helyrejön.Én lányom ébren is sokáig "habozott".

Mitől lehet, hogy 17 hetesen kisebb a hasam, mint 1-2 hete?

Eddig nem tudtam hasra feküdni, már ha felhúztam a lábamat is éreztem, hogy nyomom. Most meg 2-3 napja puha a hasam. Simán hasra fekhetek, szinte semmit nem érzek.

Legjobb válasz: A puffadás végett nyugi!

A puffadás végett nyugi!
Biztos hogy nincs semmi baja, valószínûnek tartom, eddig fel voltál fújódva, ami az elején természetes, ez most megszûnt.

Nem erőltettem meg, mégis 2 napja iszonyúan fáj a vádlim! Mitől lehet ez? 28 hetes pocakos

Legjobb válasz: Izomlázszerû fájdalom nekem is volt pár napig, miután begörcsölt a vádlim. Látatlanba azt gondolom neked is ez lehet, persze csak ha a napokban begörcsölt a lábad.

Izomlázszerû fájdalom nekem is volt pár napig, miután begörcsölt a vádlim. Látatlanba azt gondolom neked is ez lehet, persze csak ha a napokban begörcsölt a lábad.
Nekem egy párszor éjszaka begörcsölt a vádlim, következõ 1-2 nap izomlázszerû fájdalmat éreztem a lábamban. Magnézium, kálcium vagy homeopátiás golyó szedése segíthet, ha neked is emiatt van. 31 hetes kismami

Mitől lehet a kék halál, 2 hetes laptop?

Hali!

Legjobb válasz: Mit csináljak vele,tegyem újra a Win7-et?

A kérdező hozzászólása: Mit csináljak vele, tegyem újra a Win7-et?
Csökkentett módban lépj be a windowsba és töröld a super mariót(xD). Ha helyre áll a géped akkor az volt a gond . Ha nem valamelyik hardverrel lehet még gondja . De a kék halálkor a gép kiírja mi a gondja . --- Kék halálkor ez a képernyõ jelenik meg : A rendszer problémát talált, és a Windows a számítógép károsodásának megelõzése érdekében leállt. **PFN_LIST_CORRUPT** ( itt írja mi ki mi a gondja ) Ha elõször látja ezt a hibaképernyõt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket: Ellenõrizze, hogy minden új hardver és szoftver megfelelõen van telepítve. Ha újonnan telepített rendszerrõl van szó, akkor az esetleg szükséges Windows- frissítések ügyében forduljon a hardver vagy a szoftver gyártójához. Ha továbbra is problémái vannak, kapcsoljon ki vagy távolítson el minden újonnan telepített hardver- és szoftverelemet. Kapcsolja ki a BIOS-ban levõ memóriabeállításokat, például a gyorsítótárazást és az árnyékozást. Ha Csökkentett módra van szüksége a komponensek eltávolításához vagy kikapcsolás ához, indítsa újra a számítógépet, nyomja meg az F8 billentyût a Speciális indítási le hetõségek kiválasztásához, majd válassza a Csökkentett módot. Technikai információ: *** STOP: 0x0000004E (0x00000099, 0x000000, 0x000000, 0x000000) A fizikai memória listázása… A fizikai memóriakiíratás kész. További segítséget rendszergazdájától vagy a technikai tanácsadástól kaphat.
A kérdező hozzászólása: Igen, már letöröltem, de semmi, odáig eljutottam én is..:D Hogy tudom ellenõrizni a hardvereket, hogy normálisan vannak e telepítve?

Mitől lehet, hogy 12 hetesen 2 kg-t híztam, pedig a rosszullétek miatt alig ettem? Ilyenkor még nincs bennem annyi víz vagy bármi, aminek ilyen súlya lehet, nem? A hasam is nőtt, kemény (gondolom a gázoktól), de a babától tuti nem nőhetett még, ugye?

Amúgy vékony testalkatú vagyok. Bocsi az ostoba kérdésekért, csak nem értem, hogy mit?l nézek ki úgy, mint más kb 20 hetesen, a gatyám sem jön rám.

Legjobb válasz: Szia!Nekem ugyanez van!:(Ráadásul a kiindulási súly sem volt piskóta!Nekem is kemény a hasam!És rengeteget nõtt!De nekem szerintem az egész attól van,hogy iszonyat szorulásom van az elevittõl:(((

Szia!Nekem ugyanez van!:(Ráadásul a kiindulási súly sem volt piskóta!Nekem is kemény a hasam!És rengeteget nõtt!De nekem szerintem az egész attól van, hogy iszonyat szorulásom van az elevittõl:(((
A terheshormonoktól puffadsz, ez természetes. A szöveteidben most több a víz és a zsír, a melled is nõ, a méhed is nõ, már van benne magzatvíz, lepény, és egy picike babóca. 2 kiló hízás ilyenkor teljesen normális, ne aggódj miatta.
Szia!Elsõ vagyok!Úgy nézek ki, mint aki már legalább a 6.hónapot tapossa!Nagyon dúrva!Az egész család rajtam viccelõdik:) ))Pedig a kiindulási súlyom 82 kiló volt!És nekem azt mondták , hogy aki kövér azon sokkal késõbb látszik!A dokim mikor meglátott csak nevetett és azt mondta ez már nem puffadás!!!
A kérdező hozzászólása: szia! akkor sorstárs vagy :) nekem viszont jó az emésztésem, és nem is eszek sokat. de a hasam az durva, alul van egy pukli, de felül is dudorodik, olyan terhes pocak kinézete van az egésznek, pedig még csak 12 hetes vagyok. nem értem...
A kérdező hozzászólása: nem tudtam, hogy normális...azon a honlapon, ahol olvasgatni szoktam azt írják, hogy aki rosszul van annak súlyvesztés az általános, akinek meg éhség rohamai vannak, az 1-3 kg-t hízhat kb. Ehhez képest én rosszul voltam, és híztam 2 kg-t. De igazad lehet, a sok apró plusz itt-ott összesen kitehet 2 kg-t...
Az esönek! Válts át elevitröl pl gravidára.a szorulás az nem jó az elevittöl sok mindenkinek szorulása van nekem is az volt.
Szia!Elsõ vagyok !Épp ma megyek venni, mert pont most fogyott el végre az Elevit!!!De akkor Kipróbálom a Gravidát!És köszi!!!
Én az elsõ 12 héten fogytam 3 kg-ot, nem hogy híztam......Nem voltam hányos, de hányingerem volt, égett a gyomrom, nem volt étvágyam, de ettem folyamatosan, mert nagyon égett a gyomrom, és ez megnyugtatta. Ne aggódj utána simán hízol. Most 17 kg-nál vagyok, de én nagyon vizesedek, nem tudom, ebbõl mennyi lehet a víz. 38+1 h km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!