Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet a 2 (763 db)

Mitől lehet a 2. Dpo- hőleesés?

Olvastam hogy van ilyen, meg hogy lehet "beágyazódásos" h?leesés... de akkor tulajdonképpen görbe ide, görbe oda, az ember nem egy-két nappal kés?bb hanem 1-2 héttel kés?bb tudja biztosan volt e ovu nem?

Legjobb válasz: Ha a 2. dpo-n leesik a hõ, akkor lehet, hogy nem volt tüszõrepedés, csak próbálkozott a szervezeted. Van gorbéd?

Ha a 2. dpo-n leesik a hõ, akkor lehet, hogy nem volt tüszõrepedés, csak próbálkozott a szervezeted. Van gorbéd?
Nem volt tüszõrepedésed, nem maradt fent a hõd :-( Nem lenne szabad a cover line alá esnie a hõnek a ciklus második felében!
A kérdező hozzászólása: Aha, értem... Utolsó elõttinek... nem a 36-ra leeséssel van a gondom, mert akkor jelzett pozitívat az ovu teszt, tehát amikor a ciklus.hu behúzta az kizárt... A mai hõleesés a problémám. És még lehet ilyenkor tüszõrepedés? Vagy már nem?
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/42d30a88e25b8e834c1382.. Igen, ma pár órája már felraktam egyszer :) Lehet hogy éppen te válaszoltál ?! :) Minden volt 6-án, ovu fájdalom, elõtte két napig tojásfehérje, nagyon erõs pozitív majd 7ére halványodó ovuteszt és erõs emelkedés... aztán mára meg ismét leesés... amúgy 35. napos ciklusaim vannak
Nem én voltam, szerintem nem volt tüszõrepedésed, csak próbálkozott a szervezeted. Van elõzõ havi gorbéd? Azon látszott peteérés? Bemásolom az egyiket, amin nekem tisztán látszik a peteérés. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/0bd39d76d259d50805a379.. Egyébként most nekem is volt egy tüszõrepedés nélküli hónapom.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. Sajnos nincs elõzõ havi, ez az elsõ hónap hogy mérek. Olvastam több helyen is a neten, hogy nem ritka a 2.dpo-n egy egy napos hõleesés. Meglátjuk. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: pl.... bemásoltam, de több helyen olvastam. szóval nem tudom. köszönöm szépen "A tüszõrepedés pedig mindig csak utólag állapítható meg a görbe alapján. Nagy eséllyel ott reped a tüszõ, ahol egy hõleesés van, és másnapra erõsen - min. 2-3 tizedet - felugrik. Sokunknál a hõleesés kimarad és csak az emelkedés látszik, sõt, olyan is van, hogy a tr már a magas hõjû szakaszban következik be, igaz, ez igen ritka. Biztosra akkor tudsz menni, ha a hõd legalább 4-5 napig fenn marad - a 2.dpo-n ugyanakkor gyakori a nagy esés, attól nem kell megijedni, ha rögtön vissza is megy -, és minimum 12 nap eltelik a köv. menzeszig"
Nem is a 36-ra leeséssel van a gond, hanem azzal, hogy a 36, 3 a legalacsonyabb hõd a ciklusban, és most is csak ott van.
Lehet. Az a lényeg, hogy 36, 5 felett legyen a hõd, akkor biztosan megvolt.

Miért vagy mitől lehet a 2 hónapos babámnak márványos a bőre?

Ekcémája is van, de azok ilyen pici piros és arra van krémünk és fürdet?nk. A talpacskája elég hideg szokott lenni.

Legjobb válasz: Csalánkiütés. enyi idõsen a fiam bõre is csunya volt,de 2 hónap alatt elmult.azt mondták az anyatej erõs volt neki.

Csalánkiütés. enyi idõsen a fiam bõre is csunya volt, de 2 hónap alatt elmult.azt mondták az anyatej erõs volt neki.
A linkelt képeken, fõként a bokáson, egy száraz bõrû gyerek ekcémája van. Gyógyszertári testápolót (cremos aquosus) kenjetek rá naponta kétszer, ez nem csípi, mint a gyáriak, és nagyon jól hidratálja a bõrét. Nem utolsó szempont, hogy olcsóbb is (fõként, ha feliratod mondjuk a háziorvossal). Viszont hûtõben kell tartani ezt is, ahogy az elocom-os kevert kencéket is.

Mitől lehet a 2, 19, 41, 47, 49-es villamosokon, és mindenhol, ahol hasonló villamos-típus közlekedik, menthetetlen sörgyár-szag?

Mástól is kérdeztem, mind érezték, volt, aki úgy jellemezte, hogy olyan, mintha valaki sört izzadna...

Legjobb válasz: Én a minap mentem a 47-es villamossal és a 2-sel is, én nem éreztem.

Én a minap mentem a 47-es villamossal és a 2-sel is, én nem éreztem.
Szerintem inkább fû szag...
Olyan izzadtság szag, némi fûszaggal megspékelve. Amikor elõször utaztam velük, nyár volt, és komolyan azt hittem, hogy csak izzadtság. De azóta mindig érzem, szóval nem az :) Azt hallottam, hogy valami kenõanyagnak van ilyen szaga benne, de ez nem biztos.
Én minden nap a 2-essel járok, de még nem éreztem. Lehet, hogy csak megszoktam. Egyébként a 37-es jár a sörgyárnál :)
én olyan felmosószeres pisiszagot szoktam érezni :)
Ahoj! Vannak ilyenek az biztos, de a sorozatból közel sem mind ilyen. ICsrõl van most szó (Ganz Ipari Csuklós), a 2-esen KCsV-k (Korszerûsített Csuklós Villamos) közlekednek javarészt, viszont valamelyik ICs felújításnak (kerekülésesek belülrõl, onnan lehet megismerni) tényleg ilyen sörgyár-szaga van. Ez a dekoritlemezbõl jön, ha az értesüléseim helyesek, mert valami ilyen szagú cuccal ragasztották össze a lapokat és párolog ki belõlük...
Sajnos a 2-esen szinte alig járnak már korszerûsítettek. Nekem ég a fejem, amikor a turisták felszállnak a csattogó, nyikorgó, büdös villamosra.
ma utaztam a 49-essel, elõször engem is vmi kellemetlen szag csapott meg, aztán "felismertem", hogy ez más..
El lehet vinni az orvoshoz
Lehet, hogy allergiás valamelyik kajára. Doki tudná megmondani.
Adjál neki másik márkájú kaját, vidd el orvoshoz ha 1-2 nap alatt nem jön helyre a másik kajával, itasd sokat
Én nem hinném, hogy kaja váltja ki, fõleg ha egyébként is ugyanazt kapja mint eddig. Orvosnak kéne látnia mindenképp. Lehet valami kezdõdõ bélgyulladás vagy valami ilyesmi.
Próbáld mással etetni, vize most pláne nagyon fontos, hogy mindig legyen, és feltétlenül, mielõbb áldozni kell egy állatorvosi látogatásra. Érdeklõdj a környezetedben, hogy a városodban ki a megfizethetõ, de valamelyikhez vidd el.
Az utolsó nagyon jól leírta, fogadd meg a tanácsait!
Feltételezem, tanítottad nekik, mondjuk hosszú pórázon elõzõleg. Lehet, hogy újabb kamaszkorát éri, megint vedd elõ a gyakorlatokat.
1 éves még, biztos szeleburdi! Sokat tanítgasd és akkor megfogja tanulni. Az én skótjuhászomnak másfél évig süketeltem reggeltõl estig, akkoris tett rám magasról :) De a vizslánk a legkisebb szisszenésemet is megérti, és ha hívom jön. A skótjuhászom meg rávolt kattanva a vizslánkra, a seggébe volt állandóan. Így a két kutyát egyszerre vittem sétálni (póráz nélkül sétáltatok mindig) és amikor elszaladtak szaglászni stb. és hívtam a vizslánkat, az szaladt felém, a vizslánk után meg szaladt a skótjuhászom. :) Néhány hét alatt annyira megszokta a dolgot hogy a vizslánk nélkül is elmehettem vele, mert már õ is visszajött. Ilyenkor bõséggel adtam a simiket, hogy értse, jó kislány volt :) Szóval szerintem nálatok is elfog múlni ez az "idõszak" csak gyakoroltasd sokat, és ha jól teszi, borulj le elõtte mert akkor tudni fogja hogy aha, ezt így kell! :)

Nagyon felvagyok fújódva mitől lehet? A mensim nem jött meg 2 hete de a tesztem negatív lett, a hasam halja meg mindig puffadt. Mitől?

Legjobb válasz: Én is voltam már így. Nem volt pém és így nem jött meg.Remélem nálad egy késõi beágyazódás lesz

Én is voltam már így. Nem volt pém és így nem jött meg.Remélem nálad egy késõi beágyazódás lesz
lehet cysta vagy méhgyulladás, vagy hormonprobléma. mikor tszteltél? nem korán? ismételd meg a tesztet addig ne menj dokihoz, és másik fajta tesztet használj reggeli elsö pisi és ird meg mi lett. 32
az egyik barátnõmnek egyik teszt sem mutatta ki, hogy terhes, mert nem termelõdött elég hcg-je. ennek ellenére problémamentes terhessége volt. szerintem menj el orvoshoz minél hamarabb!

Kisfiamnak az egyik heréje kb 2, 5x akkora mint a másik. Mitől lehet? Tapasztalatok? 2, 5 hónapos a pici.

Legjobb válasz: Vízsérvtõl simán lehet. Mutasd meg a gyerekorvosnak, hogy megállapítsa.

Vízsérvtõl simán lehet. Mutasd meg a gyerekorvosnak, hogy megállapítsa.
Nálunk vízsérv volt, de már a születéskor, a gyerekorvos minden kontrollon nézte, kb 3 hónaposan elmúlt. Most jött ki a babádon?
A kérdező hozzászólása: nem, nem most jött ki, nem tudom pontosan mióta lehet neki, de egy hónapja már biztosan, én nem tulajdonítottam neki nagy jelentõséget...ugye szokták mondani, hogy a fiúknak az egyik heréje alapjáraton nagyobb mint a másik...aztán párom szólt nemrég, hogy ez jóval nagyobb, ez így nincs rendjén...dokihoz jövõhéten megyünk, akkor mindenképp szólok neki, de kíváncsi voltam, hogy másnál is volt e ilyen, és mi lehet ez...ezek szerint ez elmúlik magától? Vagy mi más kimenetele lehet a dolognak?

Brutál lassan fogyok. Mitöl lehet? (már 2 hete fogyizom, és csupán 2, 5 kg-t fogytam, pedig betartom a diétát!

164cm és 64 kg vagyok most...eddig 66,5 vtam.megiszom 3 l ásványvizet egy nap lehet ez a baj.célom a 48 kg,orvosnál vtam nincsen e.ügyi bajom...mozgok,heti 3x1 órát(fél óra kocogás,fél óra aerobic,nem mis másolok rendesen csinálom)elõre is köszönöm...

Legjobb válasz: Már majdnem válaszoltam volna valami értelmeset de olvasva a mondatodat, inkább nem.. Ilyen embereknek mint te kár bármit is mondani, hisz úgysem jut el az agyukig,felfogni képtelen lennél. No coment

Már majdnem válaszoltam volna valami értelmeset de olvasva a mondatodat, inkább nem.. Ilyen embereknek mint te kár bármit is mondani, hisz úgysem jut el az agyukig, felfogni képtelen lennél. No coment
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a normál válaszokat :) nem "menõzni akartam ezzel, hisz nem sok...vki ezzel a diétával heti 3 kg t adott le.a másik ismerõsöm meg még többet...és nem nem tûnik normálnak a súlyom, sem szerintem sem a környezetem szerint.voltam már 48kg nem látszott ki a bordám, csinos voltam.most meg úszógumim van, és narancsböröm dögivel...Biztos annyira normális az a 64kg ennek fényében is??????nos tényleg köszi a kedves és értelmes válaszokat, de van sok igencsak rosszmájú is!egyébáiránt semmilyen koplalás ill. sztárdiéta nincs a háttérben, hanem paleolit étkezés.Nagyon rosszul esik h egy ilyen kérdésbe azt látják bele h itt verem a nyálam...meg h dicsekszek(jelzem, nincs mire mert pöttyedt és hájas vagyok)...sztem ez a rosszindulat magasiskolája!!!
Ha 2, 5 kg az zsír, bár azért esélyes, hogy víz is. Akkor 9kcal*2500gramm=22 500 kcal égettél el két hét alatt. 22 500/14 nap = 1607 kcal. Ez amit átlag te naponta elégettél elvileg (ha igaz amit mondasz), sok embernek a teljes napi kalóriabevitele. Csak szólok.
A kérdező hozzászólása: nem tudom h víz e v zsír ami lement...nem szoktam hazudni de hát már a kérdés kiirást is bánom...
nem mondtam, hogy hazudsz, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez nem kevés
A kérdező hozzászólása: okés köszönöm a tanácsokat, lehet én vagyok türelmetlen...A LINKET KÖSZI megnézem és lehet beszerzek pár súlyzot is :)
A kérdező hozzászólása: azért gondolom kevésnek mert sogornöm heti 5 kg ot fogyott(igaz, nem ezzel, hanem bécsi diétával)ill.az anyosom is fogyozott ö is 3kg t adott le ezzel(csak én nem bírtam a bécsi diétát)
A kérdező hozzászólása: a linkelt képen lévõ csaj alkatánál kevesebbel is beérem én :D
Az önsanyargatásnak semmi értelme, csak leépíted azt a kevés izmot is, pedig az égeti a kalóriát, minél izmosabb vagy annál többet égetsz el adott idõ alatt. Amúgy nem kell aggódnod, az izomépítés még fiatal férfiaknak (akiknek egekben a tesztoszteron szint) is hosszú idõ. Nem leszel túl izmos, attól nem kell tartanod. Itt elég sok hasznos info van: [link]
A kérdező hozzászólása: köszi mindent elolvasgatok.nem sanyargatom magamat, max annyival h nem eszem sütiket pedig imádom
Nem bántani akarlak, tényleg, de: egyrészt a narancsbõröd így nem fog eltûnni. Leszel 48 kg, és ugyan olyan narancsbõrös, mint most. A narancsbõr ugyanis zsír, te pedig kizárt, hogy zsírból fogysz (egyébként az általad felsorolt rokonok és ismerõsök sem, ilyen tempóval). A másik, hogy a paleolitot sem jól csinálod, valószínûleg. Egy jó paleós diétával sem lehet ilyen ütemben fogyni, a paleo egyik alapvetõ eleme a megfelelõ mennyiségû zsír bevitele. Szóval figyelj oda, hogy megfelelõ mennyiségû izommunkát végezz, a paleónak olvass utána, és ne akarj ennél gyorsabban fogyni, sõt. Nézz körül nyáron az utcán, és látni fogod, hány csontsovány rövidnadrágos lánynak van határozottan narancsbõrös combja. Ha te nem akarsz közéjük tartozni, akkor fogadd meg a többiek tanácsát.
Ez egyáltalán nem lassú :) És két hét az még semmi. Hónapok kellenek, hogy elérd az eredményt. Bár nekem a 48 kg nagyon kevésnek tûnik. Azért is tûnhet lassúnak és nem olyan látványos, mert nem 120 kg-ról kell lefogynod, nincs rajtad olyan nagyon hatalmas felesleg. Kitartás, a 2 hét tényleg még csak a kezdet. Sok idõt adj magadnak, mert az egészséges fogyáshoz idõ kell.
Nemtudom hova akarsz fogyni de mindegy ahogy neked jól esik. Szerintem ez a heti 1 kiló fogyás teljesen rendben van ne érezd hogy lassú, ez a normális, fogyás nem csak a diétáról szól, nagyon nem is kellene diétáznod, inkább sportolnod kéne, ha sportolsz is akkor erõsödsz és ezért tûnik lassúnak mert izmot is szedsz fel vele, de lényeg a kinézet és centikben mérd magad mert az a fontos. Lehet hogy izomból fogysz ezt így nehéz de minden esetre figyelj oda a mozgásra is.
Ugye ez csak kamu?
A kérdező hozzászólása: ??????MERT??????
A kérdező hozzászólása: Öööö-fogalmad sincs milyen ember vagyok?mi ebben a kérdésben a kamu-szagu???
Nos... egyrészt a normális fogyás heti fél kg, tehát neked a "brutál lassú" az lenne, ha 1 kg-nál kevesebbet fogytál volna. Szerintem "brutál gyorsan" fogysz, ami már most elõrevetíti a gyors visszahízást. Másrészt a 164-hez a 48 kg beteges (ezt nem mondta az orvos?). Csak ennyi a probléma a kérdéseddel.
Amúgy meg mit hittél? Percenként lemegy 2 kg?
Mondjuk, ha megírtad volna, hogy mi az a diéta, amit betartasz... Mégis mennyi idõ alatt gondoltál közel 20 kilót fogyni?
Ahogy már írták, igen gyorsan fogysz, ne számíts rá, hogy ez így fog folytatódni, fõleg, amikor a normál testsúlyról akarsz vékonyra fogyni. A 48 kiló kevésnek tûnhet, de megfelelõ testalkattal és ízléssel (mert egy egészséges vékony, de nem túl csontos test nem gond, csak van, akinek nem tetszik), kevés izommal azért nem vészes. Ha sosem voltál ehhez a magassághoz ennyi, akkor azért ne határozd el, hogy ennyi kell, majd meglátod.
Hát ez tényleg brutális. Ha azért írtad ki a kérdést, hogy hûûûû meg haaaaa válaszokat kapj, akkor elárulom, hogy ezt az eredményt nem igen irigyli senki, mert ahogy elõttem is írták betegesen gyors. Pillanatok alatt vissza fogod hízni. Én 45 kg-t fogytam 13 évvel ezelõtt, amikor a kisebbik fiam 2 éves volt, akkor kezdtem el. 4 év alatt adtam le ezt a 45 kg-t, azóta se jött vissza szerencsére. Tehát mielõtt azt hinnéd, hogy rejtetten mégis irigy vagyok, ne tedd. A saját érdekedben írom, hogy kiegyensúlyozottabban kellene ezt csinálni, és 10 kg-nál többet nem kellene fogynod. Persze csak akkor, ha nem akarsz betegesen kinézni.
Én vagyok aki nem akarja elhinni, hogy ez komoly. Miért: mert még csak 2 hete "fogyózol" és "csak 2.5 kg-ot fogysz. Ha csak egy kicsit is félti az egészségét az ember, utána olvas dolgoknak, és akkor mi az elsõ ami szembe tûnik: "Ne akarj másnap modellalkatú bombázóként ébredni. A fogyáshoz rengeteg türelem kell és a szervezeted kiismerése. Meg kell ismerned, hogy milyen tápanyagokra hogyan reagál a szervezeted. Ha készen állsz a valódi fogyásra, ezzel nem lehet gond, hiszen idõd rengeteg van. Úgy számold, hogy heti fél-1 kg fogyás az, ami rendben van (persze extra nagy túlsúlynál ez lehet több). Az elsõ napokban fogyhatsz többet, de ez úgyis csak víz lesz, amit a kevesebb bevitt táplálék már nem köt meg. És ne étellel jutalmazd magad! Inkább egy új ruhával :) Ha tehát 10 kg-tól szeretnél megválni, számolj nyugodtan úgy, hogy szigorú és következetes munkával az legalább 2-3 hónap kemény meló lesz, de számolj inkább többel. A szervezet sok szempontból kiszámíthatatlan és elõfordulhat, hogy megáll a fogyásod. Ilyenkor korrigálni kell az étrendet, csökkenteni a kalória bevitelt, vagy el lehet kezdeni valamilyen táplálék-kiegészítõ használatát." Brutál lassú az lenne, ha már 2 hónapja diétáznál és csak 2.5 kg-ot fogynál Ez volt az elsõ probléma. A második, az hogy 48 kg akarsz lenni 164 cm-edhez. Az már nagyon sovány lenne. 48 kg egy 156-158 cm-es nõnek elég. 52-54 kg-nál semmi esetre sem kell lejjebb menni. Miért? Mert ha ennél kevesebb leszel, mindened eltûnik ami nõvé tesz. Nem lesz melled, feneked. Maradsz egy elõl deszka hátul léc. De te már eldöntötted mit akarsz. Innentõl kezdve mondhat neked bárki bármit. Sok sikert a koplalásodhoz.
2 het alatt 2, 5 kg..... az elejen ez normalis nem tul keves nem sok.. a viz megy le elobb es mivel tornazol is ezert teljesen jo.. 1het kb 1 kg a normalis fogyas.. Napi 5x kell enni 3 orankent minimum 2 L vizet 3L folyadek tokeletes. ez nem lassu fogyas ez NORMAL FOGYAS!!!!!! teljesel jol csinalod ne aggodj. heti -1 kg a normalis...
A kérdező hozzászólása: :) okés

Most már 2 hónapja úgy jön meg a menzeszem, hogy elég gyenge, és csak 2-3 napig tart. Mielőtt most beteg lettem volna csináltam tesztet, de az negatív lett. Szerintetek mitől lehet a rövid vérzés?

Legjobb válasz: Hormonzavar,pajzsmirigy,ciszta stb stb!Rengeteg oka lehet a gyenge vérzésnek! Ha terhes lennél már kimutatta volna a teszt! Mindenképp menj el egy orvoshoz!

Hormonzavar, pajzsmirigy, ciszta stb stb!Rengeteg oka lehet a gyenge vérzésnek! Ha terhes lennél már kimutatta volna a teszt! Mindenképp menj el egy orvoshoz!

Mitől lehet a mindennapos, 2-3 hete tartó reggeli kínzó fejfájásom?

Még sohasem volt ilyen hosszan tartó és fájdalmas fejfájásom és most aggódom egy kissé. Még ami gyanús nekem hogy kissé magas, 100 körüli a pulzusszámom és gyakran szédülök, gyenge vagyok. A mai napon vettek t?lem vért és jöv?héten talán megtudom mi lehet a gond, de én el?bb nagyjából azért szeretném tudni az okát.

Legjobb válasz: Szemészetre kell menned, mert zöldhályog nevû betegség is lehet az oka.

Szemészetre kell menned, mert zöldhályog nevû betegség is lehet az oka.
Azt biztos, hogy ez nem játék, komolyan kell venni! Egy tippet tudok adni, hátha az. Szénmonoxid mérgezésnek is lehet ilyen tünete. Nem akarlak megijeszteni, de egy fiatal német pár ilyenbe halt bele, néhány nap alatt. Úgyhogy, ha esetleg gázzal fûtesz, azonnal vizsgáltasd meg, hogy van-e szénmonoxid visszaáramlás a lakásba!
Elraboltak az UFÓk.
Nekem is volt, 2-3 napja múlt el. Valami kozmikus változásra, illetve a 2-3 hete tartó szmogra gyanakszom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket, hát máramár elmúlt hál'égnek. Hehe, ufók... :) Elõfordulhat :) Szénmonoxid nem hinném mert nem gázzal fûtünk itthon. A szememmel viszont vannak problémák, de zöldtályogot még nem állapítottak meg nálam, azt sem hinném. Most amire a leginkább gyanakszom, az a szmog, tényleg, az lehetett az, igen. Valószínû.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!