Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet Mik az (594 db)

Ez mitől lehet, mi az oka? (Alvászavar)

Egy pár hónapja elég ramatyul vagyok és nem alszom valami jól napi négy-öt órákat. De ha mélyebben el is alszom és többet alszok akkor van olyan hogy arra ébredek hogy kényszeres rángásokat csinál a kezem vagy a lábam (pl múltkor a buszon arra ébredtem hogy egy hatalmasat rúgtam az előttem lévő székbe, és sokszor van oylan hogy arra ébredek hogy beleütöttem a falba vagy hasonlók).

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget írni de azt hiszem ezt nyugtalan láb szindrómának nevezik. Keress fel egy orvost!

Nem akarok hülyeséget írni de azt hiszem ezt nyugtalan láb szindrómának nevezik. Keress fel egy orvost!

A hüvelyemből nyál szerű vmi folyt, de csak 1x, tegnap. Mitől lehet? Mi az?

Legjobb válasz: 12 éves vagy? Elsõ folyás.... Terhes vagy? Nyákdugó Egyik sem? Fertõzés, folyás stb. Egyik sem megint? Orvos!?!?

12 éves vagy? Elsõ folyás.... Terhes vagy? Nyákdugó Egyik sem? Fertõzés, folyás stb. Egyik sem megint? Orvos!?!?
És válaszoljanak rá, mint mondottam/írtam volt.
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolom, hogy egy normális kérdést tettem fel, soha nem volt még ilyen jellegû folyásom...Ez az oldal pedig azért van, h kérdéseket tegyünk fel.
Figyu, ha ennyire nem ismered a testedet, ha meg igen, de ez fura, és ennyire nem ismered a nõgyógyászt, mint olyat ÉS mivel ez egy (reg. után) nyilvános fórum, azt oktatok, akit akarok. Ha már a 2%-a megérti, ért valamit:-D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de az "oktatást" mellõzzük!
A nyákdugó más (szülés elõtt pár nappal jön ki), ha tervezed a babát, akkor mondjuk utána is olvashatnál egy-két dolognak.
Ha tojásfehérje szerû, akkor peteérés jele is lehet. Üdv!
A kérdező hozzászólása: terhes az lehetek, mert tervezzük a babát...
Nem lehet, hogy felizgultál valamin? Nem volt a barátod a közeledben vagy más olyan élmény, hatás ért amitõl "kívánós" lettél? :) Talán ez lehet.
A kérdező hozzászólása: Jó, köszi a választ.

Szerintetek ez mitől lehet? Mi az oka?

Én nem tudom, hogy ez betegség-e, de már nem tudom mit csináljak, mert állandóan a saját hibáimat keresem abban, hogy mi nem tökéletes rajtam!! Talán a hajam, talán olyan "nyomott" fejem van, talán alacsony vagyok? És ezért nem néznek meg a lányok? Vagy ha rém néznek azért néznek rám ,EGY PILLANATRA , mert nem tetszem nekik? Meg ha beszélgetek valakivel nagyon túlmagyarázom a dolgokat. 168-170 cm magas fiú, kék szem, sz?kés haj, 16

Legjobb válasz: Én is pont ilyen vagyok. Hülyeség, de még soha életemben nem voltam magammal megelégedve.

Én is pont ilyen vagyok. Hülyeség, de még soha életemben nem voltam magammal megelégedve.
Ne görcsölj már, az a legrosszabb.
detto, de én lány vagyok XD
Én is ilyen voltam. Aztán 22 éves koromra rájöttem hogy tök hülyeség ilyenen agyalni. Szarni kell a világra, szeresd önmagad és mások is szeretni fognak. Meg ne agyalj azon hogy ki miért néz rád az utcán. Bár marha jó önbizalom tréning, ha akárhány csaj megnéz az utcán, belegondolsz hogy neki biztos bejössz. :)

Mitől lehet? Mi az oka? Mostanában elég sokat fáj a hasam alja, és kemény is, meg lent is van a baba. 31hetes vagyok.

Legjobb válasz: Mert helyezkedik a baba.Ha sokat keményedik a hasad azért szólj a dokinak, max magnéziumot kell rá szedned.

Mert helyezkedik a baba.Ha sokat keményedik a hasad azért szólj a dokinak, max magnéziumot kell rá szedned.
amíg nincsenek erõs görcsök nem baj, ha görcsölsz vagy a keményedések száma 10 percenként vagy sûrûbben jelentkezik akkor is keresd fel az orvost. Amúgy nem baj, nekem már 32 hetesen beékelõdött a gyerek koponyája a medence bemenetbe és az is fájt végig. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Egyébként már nekem is koponyafekvésbe van 18hetes kora óta:)
Nekem ugyanilyen tuneteim vannak, pedig farfekveses, 34 hetes vagyok, tehat nem a pozicioja miatt faj , hanem esetleg nyom egy par idegszalat.
Szia.nekem is sokat keményedett a pocim és megvizsgált a dokim és bizony kinyílt a külsõ méhszáj:(Szerintem beszélj az orvosoddal, bár ha görcs nincs akkor nem nagy a baj de azért szerintem jobb ha megvizsgál. Boldog babavárást:) 32 hetes km

Mitől van ez? Egyszerüen ropog az állkapcsom, evés közben folyton. Legtöbbször evésen kivül is, akkor kiroppantom és pár percig jó. Ez mitől lehet? Mit lehet vele kezdeni?

1-2 éve van ilyen jellegü problémám,viszont már megszoktam,egyáltalán nemzavar. Olvastam olyat is hogy ilyenkor nemjó zár az állkapocs és nem illeszkednek egymásra a fogak...

Legjobb válasz: Vagy ki vannak kopva az izületi fejecsek, vagy meg van nyúlva az izületi szalagod. Egy szájsebész többet tudna errõl mondani.

Vagy ki vannak kopva az izületi fejecsek, vagy meg van nyúlva az izületi szalagod. Egy szájsebész többet tudna errõl mondani.
A kérdező hozzászólása: értem.... ilyenkor mit birnak csinálni vele?! :o

Mitől lehet hogy az 1 hónapos szoptatós babámnak 1 hete csak segítséggel van kakija? Mit adjak neki, vagy én mit egyek (lekvár, joghurt ezeket eszem folyamatosan )

3 nap után megh?mér?ztük és 5 pelusnyi kaki jött ki, majd 3 napig megint semmi akkor glicerines kúp és megint 3 pelusnyi kaki. Tehát ne az van hogy hasznosítja az egészet.El?tte rendesen volt neki, napjában többször is. Adok neki minden 2. evésnél kamillateát.De idáig nem hatott. Nem akarom rászoktatni a segítséges kakilásra viszont mikor már céklavörös a gyerek mert nyom de nem jön semmi akkor kell a segítség.

Legjobb válasz: Kamillateát ne adj neki folyton, mert önmagában az szárít, és lehet, hogy az is még jobban megfogja a beleket. Csak akkor, ha már úgy érzed hogy kakilna, cukrozd meg, és langyosan igya lehetõleg úgy hogy mondjuk reggel 20-30 perccel evés elõtt. Nekünk eddig mindig bevált, és mostmár vissza is állt a napi 1-2 kakira.Egyébként ha egy teáskanál duphalac vagy laevolac szirupot (székletlazító) adsz neki,az is megkakiltatja. Ha ez esetleg mégsem egítene, és már sok idõ eltelt, akkor lehet esetleg kúpozni, de 3 nap után még nem piszkálnám ilyesmivel.

Kamillateát ne adj neki folyton, mert önmagában az szárít, és lehet, hogy az is még jobban megfogja a beleket. Csak akkor, ha már úgy érzed hogy kakilna, cukrozd meg, és langyosan igya lehetõleg úgy hogy mondjuk reggel 20-30 perccel evés elõtt. Nekünk eddig mindig bevált, és mostmár vissza is állt a napi 1-2 kakira.Egyébként ha egy teáskanál duphalac vagy laevolac szirupot (székletlazító) adsz neki, az is megkakiltatja. Ha ez esetleg mégsem egítene, és már sok idõ eltelt, akkor lehet esetleg kúpozni, de 3 nap után még nem piszkálnám ilyesmivel.
3 nap után nem kell "segíteni" a szoptatott babáknak, sõt...náluk még az is normális ha 7-9napig nincs széklet. Lányomnak 5-6naponta volt kaki.
Bocsi, az lemaradt hogy tornáztassad, maszírozzad, azzal serkented a bélmozgást. Ha mentek orvoshoz vagy védõnõhöz, kérdezz rá valamilyen homeós szerre, azokat bátran lehet használni.
ja! ne kínozd semmivel! az anyatejes babáknak nem ritka a 2hetente egy széklet sem! nálunk 10nap volt a csúcs, de a 3hónap után rendezõdött a dolog. simogasd, tornáztasd ha hasfájós és próbáld elhagyni a szoptatós teákat, homeós bogyókat. (nálunk ezektõl volt a hsafájás, mindkettõnél) ne csinálj semmi drasztikusat ez a lényeg! fog kakilni, amikor lesz annyi salakanyag benne hogy kijöjjön!
SZia! Amikor a kislányom még szopizott és én sárgabarackot ettem, akkor olyan hasmenése lett mindig, hogy csak na. (2 alkalom után jöttem rá... utána már nem is nagyon ettem...) Ezzel esetleg tudsz segíteni neki, most úgyis mindjárt jön a barackszezon. Sok sikert! 2 éves kislány anyukája
ISTEN ÕRIZZEN AKÁR 10 NAPOT IS VÁRNI!!!! A 3 IS SOK!! NEKÜNK IS PONT ÍGY VOLT, DE MÁSFÉL KÉT NAP UTÁN SEGÍTETTÜNK NEKI. NE KÍNOZD SOKÁIG! NEM FOG RÁSZOKNI!!!! 2 HÉT ALATT RENDEZÕDNI FOG HIDD EL NEKEM!!!!!! NE VÁRJ NAPOKAT, AZ SZENVEDÉS NEKI!!!!!!
Szia! Nyugodtan rásegíthettek, ha úgy látod hogy erölködik a picúr és nem jön az eredmény. Ha megy hõmérõzéssel akkor úgy, ha kúppal, attól sem lesz semmi baja. Egy éves kor elõtt nem szokik hozzá. Mi is így voltunk a nagyobbik lányommal. A kicsi 10 naponta kakilt, de õ tök nyugis volt, nem fájt a hasa és nem erölködött. Minden baba más. Kedves utolsó. Azért ordítani nem kellen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Azért döntöttem a segítség mellett mert szegénykém céklavörös úgy erölködik de semmi. Csak reggel adok neki teát 15 ml.és tegnapelõtt volt kaki. Remélem mostmár helyrejövünk.
"Mitõl lehet? Mit tegyek?" Túl sokat masztiztál. Nem masztizz! Amúgy hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: nem, nem masztiztam sokat... nem is szoktam hzzáérni ha lehuzom a bört... am 23 vok
Menj orvoshoz!!!!!
Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Menj orvoshoz!
Voltál már nõgyógyásznál? vagy még soha.
Anatómiailag nehezen tudom elképzelni ezt a helyzetet ha nem áll fenn 2 dolog valamelyike: 1. a klitoriszod izgalomban van 2. traumatikus esemény történt
A kérdező hozzászólása: egyszer vtam már. úgy képzeld el h lehuzod rola azt a vastagab bõrt akkor a pöckön lévõ bõr minta lekopna
Lehet, hogy érdemes lenne megmutatni orvosnak.

4hónapja szültem a kisfiam, eddig rendszeres volt menszeszem, semmi probléma nem volt. De két napja barnás folyásom van. Párommal az nap szeretkeztünk, mikor elkezdett jönni ez a barnás valami. Mitől lehet? Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Szoptatsz? Ha igen, attól is lehet. Ha nem, akkor pl peteérés, ha a ciklus közepén vagy. De biztosat orvos mond vizsgálat után, inkább menj el. Itt csak találgatni tudunk.

Szoptatsz? Ha igen, attól is lehet. Ha nem, akkor pl peteérés, ha a ciklus közepén vagy. De biztosat orvos mond vizsgálat után, inkább menj el. Itt csak találgatni tudunk.
Elsõ vagyok: azért is menj el mindenképpen, mert lehet pl méhszájseb is, ami szülés után elég gyakori. Jobb ezeket kizárni.
A kérdező hozzászólása: Amugy igen ciklus közepén vagyok. De köszönöm szépen.jövöhéten felkeresem az orvosom.
A kérdező hozzászólása: jaa...nem szoptatok sajnos.

Van egy lány ismerősöm aki megcsalta a barátyát természetesen szakítottak de egy hét múlva a fiú összejött valaki mással és amint ezt megtudta a lány valamijen oknál fogva azt monta hogy ö szereti. Ez mitől lehet, mi lehet az oka?

És a lány kijelentette hogy vele de nem nélküle és inkább meghal.

Legjobb válasz: Közhely: Néha csak akkor jövünk rá egyes dolgok értékére, mikor azt elveszítjük.

Közhely: Néha csak akkor jövünk rá egyes dolgok értékére, mikor azt elveszítjük.
és meghalt?
A kérdező hozzászólása: nem de gondolkozik rajta csak nem értem hogy megcsalta észereti. szerintem ha szerette volna nem csalj meg vagy ez nemígyvan? csak azt nem értem hogy akkor miért csalta meg és miért mongya hogy szereti mikor összejön valakivel a srác.
szerettem volna válaszolni, de fájdalmas olvasni, olyan helytelenül írsz...
És a közhelyek azért közhelyek, mert igazak... :)
Vagy csak szeretnénk, hogy igaznak bizonyuljanak és ezért magunkra erõltetjük a sémát.
Mer egy tipikus hulye pi.csa aki nem ertekelte semmire a sracot, de persze ha masnak kell az illeto az mar birizgalja a pockit... jo messzire kell az ilyet kirugni, es megszabadulni tole! Remelem a fiunak lesz annyi esze hogy oda elhajtja ahova valo.
"barátyát " Elõször azt olvastam, hogy a bátyját. Meg is ijedtem. Kihámozva a problémát a helyesírási zavar közül, tehát a csaj megcsalta a barátját és emiatt szétmentek. A srác összejött egy másik csajjal. Eközben az excsaj kijelenti, hogy neki kell a srác, mert különben meghal. SZÁNALMAS. Lehet, hogy nagyon éretlen még, max 14 éves (bár ekkor nem igazán helyes, hogy b.sszon), vagy pedig egy önzõ hülye p.csa. Szerintem az utóbbi. Nem tett jót az önbizalmának, hogy nem kell az illetõnek, így azt hiszi, hogy a külsejével nem érhet el mindent és ez nem tetszik neki. Ez szimpla birtoklási vágy. Csak azért kell neki a srác, hogy az egóját növelje vele. Az meg, hogy meghal vagy egy erõs túlzás, vagy öngyilkossággal való fenyegetõzés. Ha az utóbbi, még szánalmasabb, mert aki ezzel fenyegetõzik, úgysem teszi meg. Ha meg mégis - de úgysem fogja - megoldódik mindenki baja.
A kérdező hozzászólása: elnézést a helyesírási hibákért és köszönöm a válaszokat

Mi lehet a kisfiam arcán? Pár napja apró piros patti jeélentek meg az arcán, mindkét oldalon. Száraznak is tünik. Mitöl lehet, mi ez? Vigyem orvoshoz jövö héten?

14 honapos.semmi uj kaját se kapott.szinte már mindent eszik

Legjobb válasz: Ha ilyen hólyag szerû akkor lehet,hogy bárányhimlõs... Szerintem mutasd meg az orvosnak.

Ha ilyen hólyag szerû akkor lehet, hogy bárányhimlõs... Szerintem mutasd meg az orvosnak.
A kérdező hozzászólása: tuti nem bárányhimlö, mert ez apro, picike pötyik, a bárányhimlö az nagyobb, és csak az arcán van, nem a hajlatoknál.
Így tél végén sok babának kiszárad a bõre. Itt is olvastam, és a fiam és a hugom kislánya is ebben a cipõben jár. Kaptunk a dokitól ún. visszazsírozó krémet, azzal kentük pár napig, el is múlt.
Az én fiamnak is van, de neki a nyáltól jön ki a sok cumizás miatt.Én Nivea babyvel kenem és reggelre elmúlik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!