Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet Lehet, hogy babát (160 db)

Mitől van az, hogy babám néha arra ébred fel, hogy elkezd csuklani? Mitől lehet a csuklás?

Legjobb válasz: Attól is függ mennyi idõs. Ha csak pár hónapos, akkor lehet attól is, hogy maradt benne levegõ, és felbukott egy kis tejet de visszanyelte. Gyenge még a rekeszizmuk azért csuklanak. Az én babám 6 hónapos lesz, de még most is sokszor csuklik böfi után.

Attól is függ mennyi idõs. Ha csak pár hónapos, akkor lehet attól is, hogy maradt benne levegõ, és felbukott egy kis tejet de visszanyelte. Gyenge még a rekeszizmuk azért csuklanak. Az én babám 6 hónapos lesz, de még most is sokszor csuklik böfi után.
Szia! Az én bbám akkor szokott csuklani ha fázik. Tied nem fázhat?
Kismama újságban olvastam egyszer arról, hogy a csuklás oka lehet, ha nagyon tele a pocakja a babának, és nyomja a rekeszizmot. Neki ez nem kellemetlen, bár nekünk úgy tûnhet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 4 hónapos múlt, és csak anyatejes. Nem hinném, hogy tele lenne a hasa, mert éjjel szokott felkelni rá, pár órával a szopi után. Várom a további ötleteket.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam már rá. Hálózsákban alszik. Sajnos most még az ágya az ablakhoz közel van. Ha majd saját szobába teszem, ott megtudom oldani, hogy ne ott legyen. 11-12 körül beszoktam takarni még õt. Olyankor mindig megfogom a kezét, hogy mennyire hideg. Langyos szokott lenni.
Ne csak a kezét neze hõmérsékletét nézd meg, hanem az orrát is. Ha az orra hideg egy babának akkor biztos hogy fázik.
Én is azt vettem észre, hogy akkor csuklik amikor nem volt elég hosszú a büfiztetés és fekvõ helyzetben jött. Ilyenkor nyel egy furát és kezdõdik is a csuklás. De lehet, hogy elég hosszú volt a büfi és utána a forgolódástól felrázza a gyomrát, jön a büfi utána pedig a csuklás. Nálunk egy így szokott lenni.

Mitöl lehet az hogy a babóm nagyon sötét zöldet kakál? Bövebben lent.

5hetes a drágám és sajna magátol nem nagyon kakil csak ha segitek neki.Az elözö tápszer/mivel potolnom kell/nem volt jo neki,és visszaáltunk a régire/hipoallergénre/amitöl már tudott kakilni magátol de most megint nem megy neki.Már nem tudom mitévö legyek.

Legjobb válasz: Szia! A zöld széklettel kapcsolatban: ez akkor jelentkezhet, ha a baba egyik napról a másikra többet eszik valamivel, tehát megnõ a táplálékfelvétele, illetve ha tápszert váltunk. Ez a zöld szín az elsõ hónapokra jellemzõ. A széklettel kapcsolatban: Az általad leírtak alapján nem a bélgázokkal van a gond hanem a kakilással. A bélgázok távozására ajánlott az Infacol vagy az Espumizan szirup illetve az édeskömény tea. Arra pedig hogy széklete legyen a babának itass vele ánizsmag teát. Ezt már 1-2 hetes kortól lehet adni a babának és garantált a mindennapi kaki tõle. Alkalmazása: egy fél mokkáskanál ánizsmagot forrázz le 2.5 dl. vízzel, hagyd állni kb. 5 percig és langyosan itass vele lehetõleg éhgyomorra egy pár kortyot, de napközben is megkínálhatod vele amennyit elfogad. Hasfájást nem okoz! A hatása tuti!!! Remélem segítettem.

Szia! A zöld széklettel kapcsolatban: ez akkor jelentkezhet, ha a baba egyik napról a másikra többet eszik valamivel, tehát megnõ a táplálékfelvétele, illetve ha tápszert váltunk. Ez a zöld szín az elsõ hónapokra jellemzõ. A széklettel kapcsolatban: Az általad leírtak alapján nem a bélgázokkal van a gond hanem a kakilással. A bélgázok távozására ajánlott az Infacol vagy az Espumizan szirup illetve az édeskömény tea. Arra pedig hogy széklete legyen a babának itass vele ánizsmag teát. Ezt már 1-2 hetes kortól lehet adni a babának és garantált a mindennapi kaki tõle. Alkalmazása: egy fél mokkáskanál ánizsmagot forrázz le 2.5 dl. vízzel, hagyd állni kb. 5 percig és langyosan itass vele lehetõleg éhgyomorra egy pár kortyot, de napközben is megkínálhatod vele amennyit elfogad. Hasfájást nem okoz! A hatása tuti!!! Remélem segítettem.
Bár most pótolsz, én mindenképp a gyakori szoptatást javaslom, mert az anyatejnek természetes(!) hashajtó hatása van. A tápszerben a fajidegen (állati) fehérje nehezített feldolgozása az arra érzékeny babáknál gyakran okoz székrekedést. És ilyenkor rögtön a "mesterséges" hashajtókat szokták ajánlani... Ha szeretnél visszaállni a kizárólagos szoptatásra, szívesen segítek. Mindkettõtöknek az lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, majd kiprobálok vmit ezek közül.Igen a gázokkal nincs gond csak a kakival:(Remélem megoldodik vhogy:)

Mitől lehet az, hogy a legtöbb baba tudja, hogy meg kell fordulnia ahhoz, hogy megszülessen, de vannak olyan babák, akik ezt nem teszik meg?

Sajna az enyém is ilyen kis "renitens" :(

Legjobb válasz: Általában nem tudja, hanem ez a pozíció a kényelmes neki. Amúgy sokat javíthat az ügyön (persze csak ha hiszel benne), ha megpróbálod rávenni a babádat, hgy forduljon meg. Próbálj ellazulni, meditálni, koncentrálj a babádra, és mondd neki (kérd gondolatban, vagy hangosan), hogy forduljon meg, mert így kell születni, meg hogy könnyebb lesz neki stb. A szülésig érdemes próbálkozni. A témáról bõvebben a Lelki köldökzsinór címû könyvben olvashatsz. Esteleg vannak külsõ beavatkozások, a szülész megpróbálja megfordítani, vagy zseblámpával körözni a hason az óramutató járásával megegyezõ irányba...

Általában nem tudja, hanem ez a pozíció a kényelmes neki. Amúgy sokat javíthat az ügyön (persze csak ha hiszel benne), ha megpróbálod rávenni a babádat, hgy forduljon meg. Próbálj ellazulni, meditálni, koncentrálj a babádra, és mondd neki (kérd gondolatban, vagy hangosan), hogy forduljon meg, mert így kell születni, meg hogy könnyebb lesz neki stb. A szülésig érdemes próbálkozni. A témáról bõvebben a Lelki köldökzsinór címû könyvben olvashatsz. Esteleg vannak külsõ beavatkozások, a szülész megpróbálja megfordítani, vagy zseblámpával körözni a hason az óramutató járásával megegyezõ irányba...


Mitől lehet az, hogy jobb oldalon húzódik a hasam 24-25 hetesen? A babámnak ugye nem lehet baja hogy én ezt érzem? Nem tudom miért érzem ezt? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Én szúrkálást is szoktam érezni,szerintem nyúlnak a szalagok.A babádnak nem lesz semmi baja.. Én ha kicsit gyorsabban megyek fognom kell a hasam alját,mert annyira húzódik. 22 hetes kismama

Én szúrkálást is szoktam érezni, szerintem nyúlnak a szalagok.A babádnak nem lesz semmi baja.. Én ha kicsit gyorsabban megyek fognom kell a hasam alját, mert annyira húzódik. 22 hetes kismama

Mitől lehet? 2 hetes babám, sokszor teljesen nyugodt, van hogy altában de van hogy éber állapotban, látszólag teljesen ok nélkül keservesen felsír, majd megnyugszik.

Van hogy egész nap ezt játsza velünk, és nem tudjuk mitől lehet.Szerintetek? Tapasztalatok ilyet?

Legjobb válasz: Az en babam is ket hetes es amikor faj a pocija akkor szokott hasonloan viselkedni. Bar nem sir fel de hirtelen elkezd nyoszorogni, egyertelmuen faj neki. Mi hasznalunk infacolt, valamennyire segit de azert meg mindig panaszkodik neha a draga.

Az en babam is ket hetes es amikor faj a pocija akkor szokott hasonloan viselkedni. Bar nem sir fel de hirtelen elkezd nyoszorogni, egyertelmuen faj neki. Mi hasznalunk infacolt, valamennyire segit de azert meg mindig panaszkodik neha a draga.
Az én babám is szerdán lesz két hetes :) Gratulálok csajok! Nekem is felsír olykor, elég keservesen, és általában mikor bántják a szelek. Ha evett, tiszta a pelus, akkor valószínûleg a puki nyomja a hasiját.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ezt gyanítjuk mi is.Mi a espumisan cseppel próbálkozunk, de ez sem tökéletes.Tegnap borzalmas napunk volt, bár lehet a vihar miatt.Nektek érzékeny a pici a frontra, a szeles idõre?
A kettes vagyok... Éjjel mi sem aludtunk (2-tõl 5-ig).. A viharra gyanakodtam én is, mert mostanáig nem volt ilyen gondunk, mindig szépen aludt 3-4 órákat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat :) Jó egészséget a piciknek és Nektek!

Mitől lehet az hogy a babám egyszer 15-20 percig eszik legtöbbször meg 5-perc alatt végez 4-hónapos?

Legjobb válasz: Hát, ezt senki nem fogja tudni megmondani :-))) Talán egyezer éhesebb, másszor meg nem annyira. Egyszer jól esik neki hosszabban szopizni, máskor meg inkább felfedezné a világot. Lehet, hogy egyszer gyorsabban jön a tej, máskor meg lassabban. Ne aggódj ezen, hagyd addig enni, amíg õ akar. Ha szépen fejlõdik, akkor tudja õ, hogy mikor mennyire van szüksége és annyi ideig fog enni, ameddig azt magához veszi.

Hát, ezt senki nem fogja tudni megmondani :-))) Talán egyezer éhesebb, másszor meg nem annyira. Egyszer jól esik neki hosszabban szopizni, máskor meg inkább felfedezné a világot. Lehet, hogy egyszer gyorsabban jön a tej, máskor meg lassabban. Ne aggódj ezen, hagyd addig enni, amíg õ akar. Ha szépen fejlõdik, akkor tudja õ, hogy mikor mennyire van szüksége és annyi ideig fog enni, ameddig azt magához veszi.
Szerintem is a baba tudja hogy mennyi tej kell neki. Ez amúgy nálunk is így van (szintén 4 hónaposak vagyunk) Van amikor lassan elnyammog, van amikor meg 5 perc alatt üresre szívja a mellemet. Gondolj csak bele, te sem eszel mindig ugyanannyit, ráadásul a tej is változik a nap folyamán, reggel hígabb, estefelé pedig zsírosabb. Szóval ezen ne parázz, ha éhes azt úgyis tudni fogod :)

Szerintetek mitől lehet az, hogy eddig a ciklusaim 27-28 max.29 naposak voltak, és mióta babát szeretnénk (2 hónapja) kitolódott?

Ma vagyok a 32. napon és délutánig teljesen abban a hitben voltam, hogy babás vagyok, de akkor elkezdtem barnázni, és kicsit fájdogált a hasam. Azóta semmi, még nem jött meg rendesen, de csináltam egy - tesztet:(Lehet még baba?

Legjobb válasz: Még lehet baba,addig amíg nem "önt" el! A többi része szerintem pszichés alapon van (a cikus csúszása)!

Még lehet baba, addig amíg nem "önt" el! A többi része szerintem pszichés alapon van (a cikus csúszása)!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Kicsit még reménykedem...
ez nagyon bosszantó és szomorú lehet. csomó fórumozónál olvastam, hogy szeretnék a babát, nem jön meg, reménykednek, tesztelnek, negatív, aztán 1 hét késéssel mégis megjön....
hát sajnos nálam 2 napig is eltart a mensi elõtti barnázás.a ciklusod, mert azért tolódik ki, mert azzal vagy elfoglalva, hogy magadat figyeled.Ne tedd!Én is ilyen voltam, és volt, hogy a 29 napot 34-re tolta ki.És ne izgulj!Kitartás!

Mitol lehet az, hogy azok a babak akik kb.4honapos korig ataludtak az ejszakat utana megint tobbszor is felkelnek?

Sokszor halloom,es itt is irjak sokan,hogy a babajuk aki pl.2hos.koratol 4hos.koraig szepen ataludta az ejszakat,es utana tobbszor is fellkel.azert erdekel mert az en babam is igy van,2hos koraig sokszor kellt,utana 4es fel hos.koraig szepen ataludta az ejszakat,es utana megint tobbszor kell.nem ertem miert?fogai meg nem jonnek,bar lehethogy viszket neki.ehesnek sem mondanam,inkabb csak cicizne.nem gond en fell kelek,csak erdekelne,mert sokan vannak evvel igy.Hogy mitol lehet is ez.

Legjobb válasz: A 4-5 hónapos korbani ébredést leggyakrabban a fogak okozzák. Lehet még nem is látszik, de a fogígy alatt már mocorog. Nálunk is ez volt. Most hogy kijött a harmadik már nem látom annyiras szenvedni, és jobban is alszik, már az is elõfordult, hogy hónapok óta elõször átaludta az éjszakát. Gondolom már nem viseli meg annyira a fájdalom.

A 4-5 hónapos korbani ébredést leggyakrabban a fogak okozzák. Lehet még nem is látszik, de a fogígy alatt már mocorog. Nálunk is ez volt. Most hogy kijött a harmadik már nem látom annyiras szenvedni, és jobban is alszik, már az is elõfordult, hogy hónapok óta elõször átaludta az éjszakát. Gondolom már nem viseli meg annyira a fájdalom.
A kérdező hozzászólása: igazad van, meg ha nem is latszik fajhat nekik.remelem at megy ez az idoszak mihamarabb.;)koszike
szia! nálunk az éhség okozza. eszik, és alszik is tovább...

Mitől lehet az hogy 3 hetes babám szopi közben és ha nézelődik akkor is, hirtelen megijed vmitől és visítani kezd?

Legjobb válasz: Benne van a kérdésedben a válasz. Megijed. Az én kislányom 9 hetes, és ha megijed vmitõl elkezd sírni. Lehet nála a visítás a sírás egyik formája, a fiam mikor megszületettm kis Pavarotti volt, olyan furcsán sírt, 2-3 hónapos koráig alkalmazta ez a fajta sírást, aztán abbahagyta. A kislányom már csendesebb.

Benne van a kérdésedben a válasz. Megijed. Az én kislányom 9 hetes, és ha megijed vmitõl elkezd sírni. Lehet nála a visítás a sírás egyik formája, a fiam mikor megszületettm kis Pavarotti volt, olyan furcsán sírt, 2-3 hónapos koráig alkalmazta ez a fajta sírást, aztán abbahagyta. A kislányom már csendesebb.

6 honapos babám nagyon "ropog". Mitol lehet ez, hogy lehet segíteni rajta?

Itt-ott éreztem már kisebb korában is, de most már egyre gyakrabban. Nem csak ha megfogom, hanem akkor is, ha csak játszik, nyújtozkodik, forog...Ugye nincs nagy baj?Kinoheti?

Legjobb válasz: Adod neki a D vitamint? Vigantol cseppet??minden nap egy csepp ne felejcsd el soha!! Nagyon fontos nekik a csontok fejlõdéséhez!!üdv egy 8 hetes baba mamija

Adod neki a D vitamint? Vigantol cseppet??minden nap egy csepp ne felejcsd el soha!! Nagyon fontos nekik a csontok fejlõdéséhez!!üdv egy 8 hetes baba mamija
A kérdező hozzászólása: Szia, koszi a gyors választ! adom rendesen a cseppeket, nem tudom, mi lehet a gond!
Akkor télleg orvos , nehogy esetleg ugy fogjátok meg aztán baj legyen!! Üdv Egy 8 hetes babó mamija!
Nincsen semmi baj, ne aggódj! Azért ropog, mert még lazák az ízületei. Az enyém is recsegett-ropogott, el is vittem két orvoshoz, és mindkettõ ezt a választ adta. Most már 3 éves, és nem ropog. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!