Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet 4 és fél (21 db)

Ilyenkor már lelassul a gyarapodásuk. A lényeg, hogy napi legalább 5 pisis pelusa legyen. Akkor elég neki a folyadék, amit kap.
Mennyit hízott születése óta?
A kérdező hozzászólása: 2300-grammot.2800-al született és most 5100.
Hízott havi átlagban fél kilót eddig, teljesen jó. Én lányom 11 hós koráig konkrétan ennyit hízott havonta

Mitöl lehet? 4 éves gyerek koszorukat lát a házban és nem lehet egyedül hagyni mert fél?

Legjobb válasz: Sok mindentõl lehet, beszélgess vele errõl hosszasabban és ha figyelsz meg leled a választ. Lehet, hogy azt gondolod hülyeség, de ha beszéltek róla, kitárgyaljátok lehet, hogy a félelem is megszûnik azzal, hogy beszél róla és elemzi.

Sok mindentõl lehet, beszélgess vele errõl hosszasabban és ha figyelsz meg leled a választ. Lehet, hogy azt gondolod hülyeség, de ha beszéltek róla, kitárgyaljátok lehet, hogy a félelem is megszûnik azzal, hogy beszél róla és elemzi.
lol, lassan azért le kéne szedni az adventi dekorációt
Még annyit! Felesleges felszenteltetni a házat, és valami csalót hívni. Ez csak sok pénzbe kerül, de semmi eredménye nem lesz.
Az enyém is kérdezgette a minap, hogy mi az a koszorú, kik csinálják, kinek és miért. Nem értettem a kérdést, és kiderült, aznap tanulták az oviban a "Koszorú, koszorú, mért vagy olyan szomorú" dalt.
lehet fény utóképe. az amikor belenézel a lámpába és utána még marad egy ilyen valami ami ha forgatod a szemed is ott lesz ahova nézel.
A gyerek érzékenyebb az átlagnál. Szerintem is hivass papot (persze házat csak katolikus szentel). Ez elûzi a rosszat, mármint ha tényleg van valami rossz, de mindenféleképpen beszélgess vele arról, hogy mit lát, mit érez. Szkeptikusoknak: nálam nagyobb szkeptikus az életben nem létezett, de a családban egy kisgyerek megváltoztatott. Persze aki nem élte át, soha nem fogja elhinni, én sem hittem volna soha!! De ez jól is van így, mert egyéni megtapasztalás van, vagy semmi. Gyõzködni akárkit is, vitákat nyitni felesleges és értelmetlen.
4/4. A kisgyerekek NEM látnak sem aurát, sem szellemeket. Nagyon élénk a fantáziájuk. Hallhatott valamit, vagy láthatott valamit a TV-ben, vagy álmodhatott is valamit. Beszélgessetek vele, hogy milyen lehet ez a koszorú? Lehet, hogy még a szó értelmét sem ismeri? Nem kell az ilyen babonákban hinni.
az aurákat meg én is látom, fõleg azt szeretem ami + attack speedet ad meg resistet
a Kisgyerekek látják az aurát és érzékelik az asztrálvilágot amit mi nem. Valami baj tõrtént abba a házba. Meg kell nyugtatni, hogy nekik nincs testük és papot kell hívni felszentelni a házat ! Imádkozzatok sokat, miatyánkat és hívjatok egy paralátót
látják az asztrálvilágot xdddddd faszorrúak
mami válasza: 34/ Írd be a keresõbe még egyszer, ha nekem kijött és naponta 400-500 látogatónak akkor neked is sikerülnie kell http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu Elõször kiírja, hogy hiba, ilyen blog nincs létrehozva, aztán bejön :) ))
Látod tisztelt kérdezõ, mondta, hogy megoldódik magától, és olyan gyorsan és hirtelen, hogy még ti is csodálkozni fogtok rajta.Örülök!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy levettèk annak a beszologatosnak a provokàlo vàlaszàt!
A kérdező hozzászólása: Ki a fogyatèkos??Esetleg senki nem kèrt rà hogy irj ide 0%-os hasznos vàlaszado!Ez totàl szànalmas!Amugy a gyerköc mar semmi koszorut nem làt amit eddig làtott!Boldog vagyok, ès köszönöm a vålaszokat!
Kedves kérdezõ! A 10-es válaszoló vagyok. Kár, hogy sokan úgy válaszoltak, hogy megtapasztalásuk nincs. A lényeg: a gyermeked érzékenyebb az átlagnál, ez mûvészekre, tehetséges emberekre jellemzõ. Pl. Polcz Alaine, a nagyon híres pszihológus, tanatológus is látott "angyalszemeket" gyermekkorában, így fogalmazta meg késõbb. Ami nálatok kicsit aggasztó, az az, hogy a gyermeked fél. Ennek nem lenne szabad így lennie, ha a jó erõkrõl lenne szó. Nem tudok jobb szót rá. Vallásos vagy? Mi a véleményed a papokról? Ha nem tiszteled õket, nem hiszel a házszentelés erejében, akkor ez nem járható út, de hidd el, már sokakon segített. Fennáll még a probléma? Neked milyen volt a viszonyod a dédivel? Nem lehet, hogy szeretne valamit mondani, csak neked nem tud? Csak találgatok.
Jah és tisztelt 33-as válaszoló már a százalék átlagodból, is látszik, milyen tökéletes ember vagy, mert ilyen alacsony százaléknál, valszeg mindenkit csak kiokítani tudsz, és fikázni, mert te mindent sokkal jobban tudsz.Szánalmas!
34/ Írd be a keresõbe még egyszer, ha nekem kijött és naponta 400-500 látogatónak akkor neked is sikerülnie kell http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu
Én tudom milyen élénk a gyerekek fantáziályuk! (12vok) Vagy az árnyékokat látja vagy mikor belenéz 1 lámpába akkor utánna lila zöld (talán sárga) foltokat is láthat! És emmi aura látás meg szellemek és papot se kel hívni egyszerüen kérdezd meg a gyereket hol látja.
blogger.hu vagy ez teljesen más???
Na én is örülök hogy a nullám segített és a gyerek "meg-gyógyult".
A kérdező hozzászólása: håt nem a te valaszod segitett:-)De nyugodtan hidd azt ha ez neked önbizalmat ad!:-)
Köszönöm 54.
Jobbulást kívánok !
Hát a baj nem jár egyedül-- a tetõt kijavítani lehetetlenség az idõ miatt csak fóliáztuk a megrepedt cserepeket is vissza tettük, mert várni kell a jó idõre. Aztán te3gnap becsípõdött a hátam közepe csigolya, de mivel allergiás vagyok az izomlazító fájdalomcsillapító lidokainra-- igy csak el kellett menni az orvoshoz- De mielõtt elindultunk volna a kocsi megfeneklett rükvercben az udvaron jó 3/4 óra mire kihúzták a kátyúból- aztán a baleseti aztán elküldtek a belgyógyászat ügyeletre, úgy hogy a család hajnali 2 órakor szakadó esõben végre hazatalált. szóval jól végig kínlódtuk az utat, de az allergiám miatt csak tb kaphattam. A jó az hogy nem törtem el és nem lett baja a szívemnek se amitõl a családom félt és csak behurcoltak éjjel-- az viszont igaz hogy kell egy kis idõ mire elmúlik az izom görcs és idegfájdalom
maminak: remélem elmúlt a veszély, és már nem ázik be a házatok, és az árvíz sem veszélyeztet. Én köszönöm a linket, (bár nem kimondottan nekem tetted ki, de nagyon jónak találom) Üdv.
Én talán olyan 3-4 éves lehettem amikor elmentünk a saját kis faházunkhoz nyaralni nyáron. Anya ölében ültem a földön és teletabit olvasott nekem. Halottam ilyen recsegést a kanapé felõl odanéztem és ott volt a nagymamám aki rá egy héttel meghalt. Még mindig nagyon nagy trauma ez nekem amikor visszagondolok erre az esetre. Azóta eltelt több mint 10 év és még mindig emlékszem ahogy rám mosolygott. Egyszerûen nem tudom elfelejteni. A legérthetetlenebb dolog ebben számomra az hogy én erre mégis miért emlékszem.
ha március 15.e körül irtad(nem figyeltem), nem tudom, mennyire hiszel ebben az elõzõ életes dologban, de lehet, hogy katona volt a szabadságkor, és van valami emléke a koszorúkkal
Mint már írtam 48/ az hamis illúzió, amit a fejlõdésbe levõ agy és a kicsiny lélek együtt tanulása okoz. Ha nem vált ki szorongást és nem ismétlõdik gyakran akkor el kell terelni róla a figyelmét, ki kell belõle szakítani a figyelmét valami valóságos izgalmasabb témával vagy játékkal. Az egy bõdületes marhaság hogy holt lelkek szellemek korzóznak, látogatnak jönnének ide oda a valóságban-- inkább felnõttkori hazugságok halmaza vagy épp egyértelmûen skizofrén tünet. Kérdezõ Neked küldtem üzenetet.
Édesanyám mesélte, hogy egyszer ketten voltunk otthona házban. Én pár éves voltam, 4-5 körül, amikor a sarokba mutattam és megkérdeztem hogy ki az a fekete ruhás néni?
Mami! http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu/ - "HIBA! Ilyen néven nincs blog létrehozva!"
Te nem értesz sok mindenhez de legfõképp a gyerek neveléséhez. Gondolkodj el miért nem lehet már már 1 percre sem egyedül hagyni??? Páran itt már próbálták megmagyarázni de nem fogadtad el !! Ha nem vagy képes nevelni akkor fordulj szakértõhöz. Máskülönben magánügy de nekem a 6 gyerekem közül egyik sem volt ilyen pánikbeteg!!!Ugyanis normális családi környzetben élnek ami nállad???
A gyermekben félelmet kelthet bármi, ami a megszokott környezetét változással fenyegeti. A szülõk veszekedése, válása, egy ismerõs v. rokon halála vagy végleges eltûnése a környezetébõl, lakóhelyváltozás, testvér érkezése vagy egyszerûen látott vagy hallott valami fenyegetõ dolgot a tv-ben vagy a felnõttek beszélgetésében. Ennek egyetlen gyógymódja van, minél többet vele lenni, minél több szeretetet adni és elõsegíteni, hogy biztonságban érezze magát.
Ja, én is annyi háromszemû kisgyereket láttam a minap, hogy már kezdem megszokni. Hívd a papot, mert elûzi a rosszat? Maximum telerejszolja a lakást... és meg van szentelve.
Lehetséges mert már a szûlök sem éppek !! Négy éves gyereket egyedül hagyni ????
Mami egyetértek! Bizony, a kicsi gyerek még keveri a valóságot és a képzeletet, nagyon könnyen beleéli magát bármely képzelt dologba, és könnyen alakulnak ki indokolatlan szorongások, félelmek. Az idegrendszer fejlõdésének velejárói. Ezeket a játéktevékenység során levezeti, kiéli. Lehet, hogy ezen a fogalmon õ valami egészen mást ért. Az is lehet, hogy látott egy koszorúzást valahol, és mindenki szomorú volt. Ha a koszorútól fél, kérd meg, hogy rajzolja le! Meséld el, hogy a koszorú a dicsõség, a gyõzelem jele is lehet!
Abban a korban a látás a gondolkodás és az agy mûködés még fejlõdésben van, tehát vagy látott hasonlót és nem tudja hova tenni a képi adatot igy kivetíti, vagy az agy vetíti ki, mint formát mert a látás és az agy nem mûködik még harmonikusan.-- ehhez társulhat a kis gyermek hihetetlen gyors gondolat képzése fantáziája.Nem kell megijedni, mert épp a felsorolt okok miatt a gyermeki látás hamar kialakít magának képzelt gondolat alkotásokat, válaszokat feléd. Elég csak egyszer mesélni neki a tündérrõl ami pillangó szerû és a legkisebb fényt vagy árnyékot annak fogja képzelni és szövögetni a saját meséjét hozzá. Semmi miszticizmus se babonaság nincs mögötte nem is szabad ilyen felé terelni a gondolatodat.
Tudtommal a kisgyerekeknek nyitva van a harmadik szemük ami 4-6 éves korukban záródik vissza, ebbõl adódóan látnak olyanokat amit mi nem (pl: szellemek és egyes elementálokat).
Kisöcsém is kb. 3 éves lehetett amikor nem olyan rég halott nagypapámmal "beszélgetett". Én elhiszem, hogy vannak ilyenek. A legjobb, ha leülsz vele beszélgetni. Elmondja, mi is az amit lát és nyugodtabb lesz...
Én hiszek az ilyenekbe. Nem egy gyerek mondta már el kit lát a házban, el mondta hogy nézett ki és bizony nagyon hasonlított a leírás arra a nénire/bácsira aki ott lakott, vagy épp egy elhunyt rokonra aki akkor halt meg mikor õ még meg sem született. szerintem beszélgess vele errõl, ne mondd neki hogy á nincs ott semmi, higgy neki nyugtasd meg.
Istenem, egy ilyen szimpla kérdés milyen fórum harcot tud kirobbantani. Tisztelt kérdezõ, beszéljetek róla a kisgyermetekkel, ezzel tudtok a legtöbbet elérni, kérdezzetek rla, hagyjátok, hogy a maga módján mesélje el, és ha kicsit összeállt a kép, mit is láthat, akkor próbáljátok elmagyarázni neki hogy mi az, és mit jelent amit lát, akkor is ha esetleg ti nem értitek, Próbáljátok megnyugtatni, hogy semmi oka nincs rá, hogy fél, mert anya is látja, és apa is.Idõvel így megszûntethetõ a félelem, és elfogadja a helyzetet, és megnyugszik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aggodtam azèrt kèrdeztem meg ezt!1.nincs fent sehol az ajton adventi koszoru, es semmi hasonlo a hàzban!2.Nem hagyom egyedül csak mig kimegyek a mosdoba, oda nem viszem magammal!3.Most halt meg dèdmami ès ö velünk èlt, ès a gyerekünket nem tudtunk elvinni otthonrol a temetès idejère, mert nem volt hovà, semmi rokon vagy közeli baràt akikre ràbiznàm a gyerekeket!Idegenre meg szerintem senki nem biznà rà!Probaltunk beszèlni vele, es megnyugtatni h nincs ott semmi de hiaba!
Bárkinek lehetnek még felnõttkorban is feszültségei, szorongásai ezeket nagyon sok esetben gyógyszer nélkül is megszüntethetjük, és mint meséltem vannak te4vhnikák amelyek gyerekeknek szorongásainak megszüntetésére is használható. Ilyenek a saját kis kezük használata valamint saját kis gondolatuk használata. http://A-letezes-fantasztikuma-.blogger.hu http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu Ebben a két blogban megtalálhatóak ezek a módszerek de még más, több és súlyosabb betegség öngyógyításának gyakorlata is.
A kérdező hozzászólása: Hàt nem èrtem, te nem èrted hogy nem hagyom egyedül, csak 1percre mig kimegyek a mosdoba!Ha van gyereked gondolom tesem viszed magaddal a wc-re?Vagy igen?Ha meg nincs gyerköcöd itt neokoskodj!Az orvos elbeszèlgetett a gyerekkel, ès semmi gond, csak gyàszol, felkell dolgoznia a mama halàlàt!Mar bànom h itt kèrdeztem meg ezt a dolgot!Mert van itt egy-kèt NAGYOKOS aki beszólogatni jar erre az oldalra!Ennyi ja ès köszönöm azoknak a kedves embereknek akik segiteni akartak, bennük van embersèg!
Drága 25-ös, olvassad el az utánnad kommentelõket és majd megvilágosodsz. Elõszõr is a szülökkel van baj mert egy 4 éves gyereket egyedûl hagyni??? A gyereket meg ha õk nem tudják megnyugtatni vannak szakemberek és ahhoz forduljanak !!!
Szerintem kérdezd meg, hol látja azt a koszorút, és miután kiderül, hogy mi az, próbálj neki valami kedves dolgot mondani. Én például a falon lógó szarvas-koponyáktól féltem, de megvígasztaltak, hogy õk nem akarnak rosszat nekem, meg ilyenek
Szóval Kérdezõ ha nem értesz a gyermekedhez, mert nem mindenki ért a lelki dolgokhoz, akkor el kell mondani a gyermekorvosodnak aki beutalja a gyermeket egy gyermek pszichológushoz-- Õ elbeszélget a gyermekeddel és persze Téged is ellát tanácsokkal olyanokkal amelyek már helyesek lesznek.-- De arra nem szabad gondolnod hogy bármi baja lenne a kicsinek-- élénk a fantáziája, látott valamit ami megrémisztette és sajnos a félelem feszültséggel telített gondolat, lassan simul el és képes elõhívni a memóriából a képi emlékeket amit kivetít a gyermek szemgolyójába a látóideghez és a pupillához amit úgy él meg, mint ha a valóságban látná. Itt egyébként se jó helyen kérsz tanácsot ilyen témában. Ehhez szakember kell és maga a gyermek is egy beszélgetéshez. Egyet viszont mint valamikori idegklinikai intenzív nõvér tanácsolhatok-- hogy lehetõleg a gyakorlati tanácsokat fogadd el!-- a gyógyszerest azt nem tartom jónak!!! Nekem van egy kis unokám helyesebben van nagy unokám is, szóval én nevelem õket mert itt felejtették a szülõk 9 éve nálam. De mivel az anya csodálatos anyuka volt a gyerekek nagyon szerették, bizony lelkileg megviselte a gyerekeket. A nagyobbik zárkózottá vált afféle harapófogó kell hozzá tipus most 18.-- a kicsi érzelmes, romantikus típus... Õ érzelmileg másképp szenvedte meg-- s ha ritkán eljött az anya akkor beteg lett, hogy ne menjen el aludjon a szobájában mellette és ápolja-- de sajnos az anya beteg lett, agyilag szétesett és elment mindig-- telefonált ekkor akkor jövök és fél évig, nem láttuk...A lényeg hogy a gyermek a látogatások miatt a szívével beteg lett és egyre nagyobb anginás rohamai voltak és galoppólt a kis szíve ha csak érzelmi terhelés érte, muszáj volt elsõsegélyben részesítenem és akkor jobban lett--- de utána bevittem EKG az ismét jó lett-- feküdt kardiológián és beszélgettünk a problémákról is- mi váltotta ki mióta van-- Így gyógyszereket kapott de pszichiátriai nyugtatókat akkor volt 9 éves-- de durván megváltoztatta a viselkedését- itthon, iskolában, utcán tört zúzott, verekedett üvöltözött. -- Amikor az anyja jött, azt kidobta! Utána rosszul lett a kis szívével a gyógyszer ellenére és akkor elõvettem a saját módszereimet a gyógyszert pedig naponta feleztem, majd negyedeltem majd elhajítottam! Elmondtuk a klinikán is, mit alkalmazunk. Öcsi szó szerint rátett egy lapáttal-- utólag azzal indokolta, hogy "ahogy te tanítottad mami a gyakorlatokat, abból semmi nem látszik, csak mintha aludnék- így viszont egész jól mutathatott mert tettszett a professzor néninek" kb félév alatt vált tünetmentessé ma 13 éves és csodálatos, nyugodt boldog határozott-- ha jön az anyja már nem fáj neki ha elmegy két óra múlva.. leül játszik az anyjával vagy épp zongorázik az anyjának. azóta, csak egyszer csapta le a telefont is, ha hívta az anyja-- melyik kedden vagy melyik vasárnap jössz? Tudod mit? inkább ne ígérgess! Jössz jössz nem jössz nem jössz! minél kisebb a gyermek (gondolok a 4 éves korú gyermekedre) annál könnyebb lelkileg hatni rá, mert még szereti és hiszi a meséket, de már megtanítható játékosan öngyógyító trükkökre is.Amikor óvodás volt akkor próbálkoztam elõször bár még kicsi problémák voltak akkor bevált-- csak utána lett több a "szülõ okozta szégyen miatt, és akarlak, maradj velem"- ellentétes érzések miatt. Sokkal jobban féltem a nagyobbikat-- Mindennel próbálkozom nála.-- most épp levelezni kezdtem vele, mert beszélni arról ami benne van, ami fáj, ami feszültté teszi... képtelenség. Orvosnak, idegennek kibeszélni? Õt nem lehetett rávenni.
Még nagyon sok minden okoz majd szorongást, vagy félelmet a gyerekben, amíg felnõ! Az elõzõekben már leírtam, hogy ez nem ritka, csak fel kell oldani. A gyerek általában eljátssza, és kijátssza a félelmeit, és ezzel fel is oldja. A másik a rajz! Rajzolja le! Az is feloldja. Lehet róla beszélgetni, de annak van egy olyan veszélye, hogy még inkább szorong, hiszen az, amit a felnõtt elmond, és az õ fejében errõl világos képek alakulnak ki, ez a gyerek fejében ez nem mindig így alakul! Jóval kevesebb emlékképe van, és a túlmagyarázás az ellenkezõjét váltja ki annak, amit akarunk. Akkor már inkább a mese! Ki kell találni egy szép mesét, amelyben vannak koszorúk, és jó a vége! De ne magyarázzuk meg!!!! Érteni fogja anélkül is. A rajz és a mese!! Két jó módszer a gyerek szorongásainak oldására!
Kedves utolsó! mit mesélt vagy csinált az a gyerek ami megváltoztatta a hozzá állásodat? engem tényleg érdekel mert hiszek az ilyenbe. ha itt nem szeretnéd leírni írd meg privátba légyszi!
Hát ... 1/ van vagy nincs koszorú a házban? 2/ ha van akkor mi a gond? 3/ ha nincs akkor elõször a szülõk menjenek tanácsadásra 4/ ha a szülök már tisztában vannak a helyzettel akkor ne maradjon a gyerek egyedûl!
most akkor ad valaki nekem aurát A KURVÁKFASZÁT

4 es fel honapos länyom kb egy hete torokhangon kiabäl! Nem sir csak kiabäl! Eddig olyan edesen gügyögött! Neha mär fäj töle a fejem! Mäsnak is volt/van ilyen? Mitöl lehet? Hogy vegyem rä hogy abbahagyja?

Legjobb válasz: Szia! Semmi baja nincsen, próbálgatja a hangját. Az én 4,5 hónapos fiam is nagyon sokat "kiabál". Nem tudod rávenni, hogy hagyja abba, mert ez a fejlõdésének a része. Majd idõvel elmúlik, megszokja, hogy ezt is tudja.

Szia! Semmi baja nincsen, próbálgatja a hangját. Az én 4, 5 hónapos fiam is nagyon sokat "kiabál". Nem tudod rávenni, hogy hagyja abba, mert ez a fejlõdésének a része. Majd idõvel elmúlik, megszokja, hogy ezt is tudja.
A kérdező hozzászólása: En is erre gondoltam de mär "megörit"!Pedig zabälnivalo közben mert minnel jobb a kedve annäl hangosabb es eleg jo kedelyü baba!
Az én kislányom most 4 hónapos és pár napja õ is kiabál.Közbe nevet.
Az elsõ "miért" korszaknak is betudhatod:) Majd talál más izgit. Pl nyálzós berregést egész nap, amikor rendesen tud fogni, akkor kalapálni fog/dobolni és közben kiabálni:D Szerinted amikor a 9hónaposom egész nap csacsog és dammog, a 28hónaposom meg miértezik mennyire fáj a fejem?:D Kitartást:)
A kérdező hozzászólása: köszi a välaszokat!akkor kitartäs minanyiunknak! persze mindennek ellenere imädnivaloak! :-)


Kicsi fiam 1 hete kap Similac vassal . Tápszert, és azt vettem észre hogy a korábbi napi többszöri kakink lecsökkent napi 1x és sokkal kevesebbre! Mitől lehet ez? Hányszor kell ennie egy 4 és fél hós babónak?

Lehet hogy át kell hogy álljon erre a tápra a kis gyomra?? Ugye nincs baj??

Legjobb válasz: A vas megfogja a székletet, kinek kevésbé, kinek jobban. A tápszer magában is picit nehezebben emésztheto, mint az anyatej. Lehet, csak errol van szo. Es nem mindig van egyformán kakis pelus sem: eleinte nekunk is volt tobbszor naponta, majd mikor tobbszor kapott tápszert a baba, és kevesebb szopit, ritkultak a pelusok. Aztán elkezdtuk a hozzátáplálást, és meg lett az eredménye:)A tápszeres babáknál azért jo, ha mindennap van legalább egyszer. Az alvásnak meg nem hiszem, hogy koze van hozzá. Ha bántaná ot, hogy nem "megy", azt biztos észrevennéd, nyugos lenne, fájna a pocija, ilyesmi.

A vas megfogja a székletet, kinek kevésbé, kinek jobban. A tápszer magában is picit nehezebben emésztheto, mint az anyatej. Lehet, csak errol van szo. Es nem mindig van egyformán kakis pelus sem: eleinte nekunk is volt tobbszor naponta, majd mikor tobbszor kapott tápszert a baba, és kevesebb szopit, ritkultak a pelusok. Aztán elkezdtuk a hozzátáplálást, és meg lett az eredménye:) A tápszeres babáknál azért jo, ha mindennap van legalább egyszer. Az alvásnak meg nem hiszem, hogy koze van hozzá. Ha bántaná ot, hogy nem "megy", azt biztos észrevennéd, nyugos lenne, fájna a pocija, ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Nyügi is nagyon pont amióta esszük!! Ha foglalkozom vele akkor semmi baja sincs!! De házimunka is van !!üdv
szia, 4, 5 honapos volt az én babám is, mikor kezdett nagyon nyugoskodni, azt hittem, lerontották a nagyiék, mivel veluk volt 1napot:) De nem: kezdte kimutatni, hogy unatkozik, aztán kezdett noni a fogacskaja, ami másfél honap után bujt ki...Sokmindentol lehet nyugos. A napi egyszeri kakis pelus ebben a korban szerintem rendben... De esetleg probáld 1-2 nap kihagyni ezt az uj tápszert, és meglátod, tényleg az volt-e a gond.
A kérdező hozzászólása: Igen a tápszer volt!! Visszatértünk a Milupához!!

Mitől lehet szorulása 4 és fél hós fiamnak?

Ebben a hónapban kezdtük el a gyümiket kóstolni, kb 1 hétig csak almát evett, aztán kipróbáltuk a sárgabarackot, az ?szit és a süt?tököt is. Tegnap (akkor almát evett, el?tte nap is)bogyózott, és sötét volt neki, meg egy kicsit zöldes.

Legjobb válasz: Szia! A zöldes széklet hurutra utal.Az én lányom sem bírta az almát sokáig megemészteni,és hasfogó is.Ne adj neki egy darabig.Sok babának már 2hósan lehet adni,mert semmi baja tõle,a fiam is így volt,a lányom viszont még félévesen sem ehette meg.A barackok hajtanak,az nem okoz ilyet,szerintem a sütõtök sem,a banán jó éretten szintén nem,de ami nincs jól megérve,azt nehezebb emészteni.Nálunk a barackok elég jól meghajtották,az õszi is,a kajszi is,még az üveges is. Próbáld ki te is,hátha beválik.Ha napokig nincs széklet,vagy annyira szorulásos,adj neki levolac szirupot. Boldog babázást.

Szia! A zöldes széklet hurutra utal.Az én lányom sem bírta az almát sokáig megemészteni, és hasfogó is.Ne adj neki egy darabig.Sok babának már 2hósan lehet adni, mert semmi baja tõle, a fiam is így volt, a lányom viszont még félévesen sem ehette meg.A barackok hajtanak, az nem okoz ilyet, szerintem a sütõtök sem, a banán jó éretten szintén nem, de ami nincs jól megérve, azt nehezebb emészteni.Nálunk a barackok elég jól meghajtották, az õszi is, a kajszi is, még az üveges is. Próbáld ki te is, hátha beválik.Ha napokig nincs széklet, vagy annyira szorulásos, adj neki levolac szirupot. Boldog babázást.
Esetleg próbáld emg az almát párolva, úgy könynebb megemészteni. De az sem baj, ha vársz még a hozzátáplálással, 6 hónapos korig elég a tápszer, bár nem írtad, szopik-e még, de addigra jobban megérik a bélrendszere.

Mitől lehet, hogy 4 és fél hónapos fiam már nem akar eleget szopni? Lehet köze antibiotikumos kezeléshez? Vagy valószínűbb, hogy kezd elapadni? Ilyen hamar eltud apadni?

Legjobb válasz: Mit jelent, hogy nem akar eleget szopni? Rövidebb ideig szopik? Vagy méred, és grammra nem elegendõ? vagy???

Mit jelent, hogy nem akar eleget szopni? Rövidebb ideig szopik? Vagy méred, és grammra nem elegendõ? vagy???
A kérdező hozzászólása: Igen, pontosan úgy értem, nagyon rövid ideig szívja, talán 2-3 percig, majd nyugtalan kapálózásba kezd, ilyenkor átteszem a másikra, és azzal is ugyan ezt csinálja.Napközben 70-80 grammnál nem eszik többet.De se cumisüvegbõl, se kanállal nem fogad el pótlást (lefejt anyatejet)Nem értem mi lehet a baja??!
Próbálj fejni , onnan megtudod mennyi tejcsid van.Van aki ilyen hamar leválasztja saját magát.Már 4 hós , akkor nyugodtan kezdheted hozzátáplálni.Elõször csak napi egy szopit válts ki pl gyümöllcsel vagy párolt zöldséggel.Ha nemtetszik neki kaja után rakd megin cicire és másnap ugyanígy míg hozzá nem szokik az ízekhez.Ui.Semmi fûszer, se cukor , se só.!!Én is így csináltam és a lányom a kaja mellet m, égy 2 évig cicizett, pedig én is azt hittem 5hósan hogy elapad.Vehetsz herbáriás tejszaporító teát is nekem bevált.

4 és fél hónapos a kutyám és még mindig nem szobatiszta! Mitől lehet ez? Baj vagy még nemtudja visszatartani?

Legjobb válasz: Okés köszönöm!Nem megverni szoktam és nem mindig!!A dícséretet lent megkapja virslivel a büntit amikor bepisíl akkor azon nyomban szoktam rácsapni a hátsójára pisilés közben és csak egyet de aztsem erõsen!!Jolvan kipróbálom a tanácsod :) köszi:)

A kérdező hozzászólása: Okés köszönöm!Nem megverni szoktam és nem mindig!!A dícséretet lent megkapja virslivel a büntit amikor bepisíl akkor azon nyomban szoktam rácsapni a hátsójára pisilés közben és csak egyet de aztsem erõsen!!Jolvan kipróbálom a tanácsod :) köszi:)
A kérdező hozzászólása: Jolvan köszii :)
nekem egy hét után szobatiszta lett a kutyusom a módszertõl is függ gondolom a pelenkára rá szoktatósat próbálod , nem??
A kérdező hozzászólása: Nem.2 és fél óránként viszem le sétálni.És amíg itthon vagyunk párszor bepisíl :S olyankor mindig kap a hátsójára újsággal!!Mitõl lehet ez??Már 2 hónapja próbálom leszoktatni róla de nem megy :S
Ne haragudj, de ha a hátsójára újságpapírral versz, akkor azt bünteted, hogy él.. honnan tudja, hogy pont azért kapja mert a lakásban pisil? Vagy ott állsz fölötte, és akkor vered meg amikor pisil? Na hát ez sem jó. Amikor valami jót akarunk elérni a kutyánál, változást, akkor mindig pozitívan erõsítünk, nem büntetünk. Amikor kint pisil az utcán, akkor jutalomfalat, simi, érezze, hogy jól csinálta. Ha bent pisil, ne kapjon semmit, ne kiabálj vele, ne verd meg, csak rosszabb lesz. Mivel a két séta között kb 2, 5 óra telik el, ez neki sok. Próbáld meg levinni óránként sétálni, aztán minden nap egy 10 perccel tolj rá, hogy késõbb viszed le. Számold, hogy aznap mennyinél tartotok, elértétek-e már azt, amikor minden nap x idõpontokban le tudod vinni elvégezni a dolgát. Ha viszont a következõ meghosszabbítás közben bepisil, akkor nem tudtok tovább menni, nem bírja addig, csak elõbb.
van akinek fél évesen válik szobatisztávé, ne aggódj és próbáld a fokozatos idõemelést, nálam két hete van a kutya és már nem kaksizik itthon, én ennek is örülök, lent meg hül*ére dícsérem pisi kakiért... + jutalom fali

4, 5 hónapos babám eddig átaludta az éjszakákat kb 8 hetes kora óta, 21-6 között aludt. Kb 3 hete szinte minden éjjel felébred olyan 4 körül. Ilyenkor csak játszik egy fél órát és utána visszaalszik. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez van, szintén 4,5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.

Nálunk ugyanez van, szintén 4, 5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.
Nálunk ugyanez a helyzet. Már átaludta a kislányom az éjszakákat, mostanában viszont 3-4 körül enni kér, utána pedig nem alszik vissza. Egy darabig nézelõdik, "beszélget", aztán mikor jól elfáradt, elkezd sírni. és csak eztán tudom elaltatni. A fogzás szerintem nálunk még korai, még csak 3, 5 hónapos. Viszont más ötletem nincs. Minden jót nektek!

4, 5 hónapos kisfiam újabban az esti evés és büfi után elalszik, de kb. fél óra - óra alvás után újra felébred, és nagyon nehezen alszik vissza. Sír, nyöszörög, nyűgösködik, látszik rajta hogy fáradt és aludna de nem tud. Mitől lehet ez?

Már próbáltam mindent: ha karba veszem, vagy nem alszik el, mert engem néz, vagy ha elalszik, akkor felébred ahogy visszateszem az ágyba. Legjobban az segít, ha az ágy mellett állok, és simogatom a kis fejecskéjét, de akkor is nagyon sokára alszik vissza, és közben sírdogál, nyöszörög. Éhesnek biztos nem éhes, mert próbáltam ilyenkor újra enni adni neki (tápszeres), de nem fogadta el.

Legjobb válasz: Nálunk is régóta ugyanez van. Teljesen mindegy, hogy aludt-e még estefele, vagy nem, hogy mikor teszem le aludni 20-kor vagy 22-kor, fél óra alvás után felébred, és nehezen alszik vissza. Én ilyenkor fel szoktam venne, és foglalkoztatom, elfárad, és akkor jobban visszaalszik. Néha bejön a cicire rakás, és visszaalszik, de akkor még legalább 5X felsírja magát... Én sem jöttem rá, mitõl van, pedig már 7 hónaposak vagyunk.. Türelem, és próbáld valami konkrétra szoktatni, egy dalra pl.

Nálunk is régóta ugyanez van. Teljesen mindegy, hogy aludt-e még estefele, vagy nem, hogy mikor teszem le aludni 20-kor vagy 22-kor, fél óra alvás után felébred, és nehezen alszik vissza. Én ilyenkor fel szoktam venne, és foglalkoztatom, elfárad, és akkor jobban visszaalszik. Néha bejön a cicire rakás, és visszaalszik, de akkor még legalább 5X felsírja magát... Én sem jöttem rá, mitõl van, pedig már 7 hónaposak vagyunk.. Türelem, és próbáld valami konkrétra szoktatni, egy dalra pl.

Letöltöttem az ubuntut két félét a 10.4 és a 10.10 est is és fel telipetetem vinyóról egy másik vinyóra nem arra amint az xp-van de amikor kéri hogy indítsam újra akkor újraindítom. mitől lehet ez a probléma a többi lent?

és amikor ki kel választanom hogy xp vagy ubuntu rá megyek az ubuntura és ott van több mód demó mod az a legutolsó meg van normal mód rá megyek arra a normal modra és csak vilog egy kis nyíl nem megy semerre nem ír ki semmit csak villog mit?l lehet ez a probléma?

Legjobb válasz: Sajnos nem tudom a probléma okát (és ahogy látom, itt mások sem), próbáld feltenni itt a kérdésed: http://ubuntu.hu/forum Itt több hozzáértõ van, akik talán tudnak segíteni.

Sajnos nem tudom a probléma okát (és ahogy látom, itt mások sem), próbáld feltenni itt a kérdésed: http://ubuntu.hu/forum Itt több hozzáértõ van, akik talán tudnak segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!