Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet és (4349 db)

Mitől mehet a hasam már 2 napja? Nem nagyon ettem semmi olyat mitől lehet. és leginkább akkor megy, ha eszem vmit utána rá 1 órára, vagy rögtön. Mit tegyek? Széntabletta nem használt

Legjobb válasz: Én leginkább valamilyen vírus- vagy baktériumfertõzésre gyanakszom. Ez bármilyen kajától, esetleg nem tökéletesen tiszta edénytõl stb. is lehet. És hát valamit csak ettél az elmúlt napokban. A fertõzésnek is lehet egy pár nap lappangási ideje. Ez többnyire kezelés nélkül magától is elmúlik, bár nagyon megviselheti a szervezetet. De ha pár napon belül nem múlik el, érdemes orvoshoz fordulni, és megállapítani, hogy mitõl van. A legtöbbször banális fertõzés, de végül is a gyomorrákig bezárólag bármi lehet.

Én leginkább valamilyen vírus- vagy baktériumfertõzésre gyanakszom. Ez bármilyen kajától, esetleg nem tökéletesen tiszta edénytõl stb. is lehet. És hát valamit csak ettél az elmúlt napokban. A fertõzésnek is lehet egy pár nap lappangási ideje. Ez többnyire kezelés nélkül magától is elmúlik, bár nagyon megviselheti a szervezetet. De ha pár napon belül nem múlik el, érdemes orvoshoz fordulni, és megállapítani, hogy mitõl van. A legtöbbször banális fertõzés, de végül is a gyomorrákig bezárólag bármi lehet.
Normaflore-t tudom neked ajánlani az helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, mellette széntablettát is lehet szedni, de nem 1-2 darabot hanem 4et 5öt.

Mitől büdös? Mitől lehet, és mit lehet csinálni?

Kislányomnak gyönyörű, egészséges hosszú haja van. Hajmosás után már egy nappal büdös a feje teteje, nem a haja, csak a feje teteje. Mitől lehet, és mit lehet csinálni? Segítsetek! Nem tetves. Nem koszmos (legalábbis nem látszik). Védőnő is nézte és nem mondott semmit!

Legjobb válasz: Lehet, hogy alváskor megizzad. Az én fiam feje akkor szokott budi lenni. Esetleg a sapkája nem budi?, vagy a kispárnája?

Lehet, hogy alváskor megizzad. Az én fiam feje akkor szokott budi lenni. Esetleg a sapkája nem budi?, vagy a kispárnája?
Ja, nekem is ilyen, ha már mosni kell, már bocsi. Nálam ha nem jó a sampon, akkor szokott még ilyen lenni viszonylag hamar a hajmosás után akár 2. nap, ha nem igazán jó a samponom, akkor hamar zsírosodik a fejbõröm, vagy még hidegben is és ha sapkát veszek, végképp büdös lesz. Már bocsi az õszinte szavakér, leírva elég rosszul néz ki. Szóval szerintem valamilyen másik sampont próbáljatok ki elõször. Mi még a Beba koszmó ellenit használjuk a 2 évesemnek, most fog elfogyni, de én nem tapasztalok ilyet nála, szóval neki ez bevált. Egyébként nekem is hosszabb a hajam, nem tudom ez befolyásolja-e a helyzetet.
ha a kisfiamnak Johnsonnal mosom mindig büdi, de ha sima tudfürdövel vagy moskodokenöccsel akkor jo illatu.
Ismerõs a helyzet. :) Nekem kisfiam van, de 2 napig jó illata van a hajának, fejbõrének. A 3. napon érzem rajta az áporodott szagot, mert megizzad alvásnál. Most álltunk rá a heti 2x-i hajmosásra. Gabi sampont használunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Hasznos tippeket adtatok!
mitõl, tûzhely, teteje, új, típusú, fõzõlap, mitõl Több, mint 100 fok van benne, mit vársz? :)
Mindig bemelegszik , vagy csak ha süttök benne?
Attól lehet, hogy gondolom, olcsón vettétek, és ahhoz, hogy olcsón elõállítsák, kispórolták belõle a szigetelést. Mit lehet tenni vele? Hát leginkább ne nyúlj hozzá, amíg süt. Házilag más megoldást nem tudok elképzelni.
Szerintem ez általános, a miénk is meleg oldalt és a fõzõlap is.
Régen tetted fel a kérdést de csak most olvastam. Van a tûzhelyed tetején hátul néhány lyuk? Az a szellõzõ. Ott megy be az oxigén, ami az égéshez kell, és ott jön ki a széndioxid, és a forró pára. Ez a forró levegõ még a lerakódott zsírt is rá tudja égetni a tûzhelyre.


Vmi kellemetlen szagu folyadék jön odalentés nemtudom h mitől van! Félek h mások is megérzik! Szeintetek mitől lehet és mit csináljak?

Sztem vmi fert?zés lehet, n?gyogyászhoz kéne ennem de félek!

Legjobb válasz: Mindenképp fordulj orvoshoz! Semmitõl sem kell félned! Nem fáj, valakinek kicsit kellemetlen. Olyan orvoshoz menj, akit valaki ajánlott. Tudd hogy jó, megbízható, és tudjanak neked róla mesélni, hogy ne legyél olyan stresszes. Ha szégyenlõs vagy, sokat segíthet ha szoknyába mész, mert azt nem kell levenni, és jobban "takar", nem érzed magad annyira kellemetlenül. És még egy jó tanács! Amikor mész, elõtte fürödj meg, de ne mosd ki a hüvelyed! Az orvosok azt nem szeretik, mert nem tudnak mintát venni, és mehetsz megint! :S Sok sikert! ÉS ne félj! ;)

Mindenképp fordulj orvoshoz! Semmitõl sem kell félned! Nem fáj, valakinek kicsit kellemetlen. Olyan orvoshoz menj, akit valaki ajánlott. Tudd hogy jó, megbízható, és tudjanak neked róla mesélni, hogy ne legyél olyan stresszes. Ha szégyenlõs vagy, sokat segíthet ha szoknyába mész, mert azt nem kell levenni, és jobban "takar", nem érzed magad annyira kellemetlenül. És még egy jó tanács! Amikor mész, elõtte fürödj meg, de ne mosd ki a hüvelyed! Az orvosok azt nem szeretik, mert nem tudnak mintát venni, és mehetsz megint! :S Sok sikert! ÉS ne félj! ;)
BArátnõdtõl kellene érdeklõdnöd hogy nem ismer valami rendes dokit, v. magánorvoshoz, igaz hogy 5-7000 Ft körül van általában de egyszer ezt az összeget is ki lehet bírni, szóval kutakodj normális orvos után.
A kérdező hozzászólása: Már nem vagyok szûz meg voltam is egyszer nõgyogyásznál de elég durván csinálta meg flegmázott is( férfi volt) de van nõi doki is de azt mondják h azoknál jobban fáj a vizsgálat! Ezért félek elmenni:S
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok! de sztem érzõdik mert én is érzem magamon ha ülök vagy állok akk gondolom h más is érzi :S
Gondolom ha úgy döntesz hogy mész, akkor elõszõr mész ilyen dokihoz pár jó tanács: 1.vagy szoknyába v. hosszú felsõbe menj mert az takar. 2.Közöld hogy elõszõr vagy, és ha szûz azt is. 3.Ha szûz vagy 2 féle képp vizsgálhat:végbélen keresztül, v. hüvelyi úton, az elõbbit nagyon fiataloknál csinálják és ha fertõzés nyanú miatt mész akkor eleve hüvelyi úton fog. 4.Vagy kinnt van egy külön öltözõ, v. a vizsgálón belül van egy elkülönített vizsgálórész, ha kinnt lenne az öltözõ, attól még nyugodtan bemehetsz bugyiba, zokniba és elég ha majd a vizsgálórészbe érve vetkõzöl le alul, szóval nem kell pucér fenékkel bemenned.Ha a rendelõnbelül van a vizsgáló, akkor úgyis a vizsgálóban fogsz levetkõzni. 5.Viszgálat elõtt pisild ki magad.
Mennyi idõs vagy?Nem lehet hogy a fehér folyásod, ami minden nõnél, tininél van, erõsõdõtt meg, mert ilyenkor a szaga is erõsebbé válik, ha ez van akkor nincs gond.Néha ez a fehér folyás sárgás is lehet kicsi mert a pisicseppek megszínezik. Nem hiszem hogy más is megérezné, hisz a mensi szagót is csak akkor érezzük meg, és hát a álló vérnek van szaga azért, ha lehúzza a gatyát és a bugyit a wc-be.szóval nem hiszem hogy éreznék. Milyen színû ez a folyás?Lehet már patikába kapható vény nélküli candida krémmel, kúppal segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget:) El fogok menni dokihoz:)
kedves! sokan azért nem mennek idõben nõgyógyászhoz, mert félnek, és ezeknek köszönhetõen maradandó is lehet a kockázta. nincs mitõl félned, hiszen nagyon rendesek a dokik. ha elsõnek mész akkor közöld vele, és mindig fogja mondani, hogy mit csinál. ne félj, ha kell egy kis bátorítás ként hívd el magaddal egy barátnõdet, ad egy kis megnyugvást! tessék felkeresni a dokit!ne légy buta...
Mindenképp orvoshoz kell menned, a kezeletlen fertõzés meddõséget okoz és nem múlik el magától.
Vény nélkül lehet candida kúpot és kenõcsõt is kapni a patikába, valamelyiket probáld ki, talán segít, lehet csak gombás fertõzés, de ha nem javul akkor doki kell.Jobbulást!
Menj bõrgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Márt Voltam de irt ki kenöcsöt de nem használt
A szerelem megszépít! :P Amúgy kisugárzás, új haj vagy valami hasonló.

Borzalmasan viszket mindenhol, apró hólyagocskák, melyekben nedv van, a vakarás következtében "kipukkannak" és borzalmasan viszket tovább. Az egész testemen piros foltok. Mitől lehet és mivel lehet kezelni?

Dokihoz nem megyek, inkább megoldanám magam.

Legjobb válasz: Ez nagyon úgy hangzik mint a bárányhimlõ ami fertõzõ és nem tudod otthon magadnak megoldani. De lehet fertõzés is, amit gyógyszer híján szintén nem tudsz otthon kezelni, és mivle minden antibiotikum és antimikotikum vényköteles, így mindenképpen kénytelen leszel orvoshoz fordulni.

Ez nagyon úgy hangzik mint a bárányhimlõ ami fertõzõ és nem tudod otthon magadnak megoldani. De lehet fertõzés is, amit gyógyszer híján szintén nem tudsz otthon kezelni, és mivle minden antibiotikum és antimikotikum vényköteles, így mindenképpen kénytelen leszel orvoshoz fordulni.
ja és ha vakarod és kidurrannak a hólyagok akkor azok utólag heggesek maradnak, mély lyukak lesznek a bõrödben Úgyhogy ne vakard, viszkessen akármennyire is, bird ki És menjél el orvoshoz mert nem fog meggyógyulni magától
A kérdező hozzászólása: Aki volt már bárányhimlõs az többé nem lehet?
Nálunk ilyen kiütések a gyereken zsíros kajától szoktak lenni.
nemtudom a bárányhimlõ újra fertõzhet e de menj el egy orvoshoz és mutasd meg magad neki az a biztos

Váll illetve kar, izom és csontfájdalom, mitől lehet és mi jó rá?

Anyunak fáj a karja, egyre jobban, de nem megy el orvoshoz, az izmai fájnak, illetve a csontjában érez lüktető fájdalmat, csontritkulása van, már nehezen mozgatja a karját, de nem lebénul, hanem a fájdalomtól... Olyan érzése van mintha kiugrott volna a helyéről, de ezt a fájdalom megléte után jóval kezdte csak érezni, a fájdalom egyre erősebb, mi segíthet?

Legjobb válasz: Az izomfájdalmon lehet segíteni szakszerû masszázzsal, ha valóban csak izomfájdalom. Ebben tudok segíteni, ha megkerestek magánban (gyógymasszõr vagyok). De az eset jellegére való tekintettel csak orvosi kivizsgálás és engedély után! A csontfájdalom egyéb problémákra is utalhat, és a masszázs alapszabálya, hogy ne ártsunk. Tudom, hogy vannak emberek, akik nem szeretnek orvoshoz járni, de ez mégsem kerülhetõ el; aki saját magáért nem tesz, azon kívülrõl sem lehet segíteni.

Az izomfájdalmon lehet segíteni szakszerû masszázzsal, ha valóban csak izomfájdalom. Ebben tudok segíteni, ha megkerestek magánban (gyógymasszõr vagyok). De az eset jellegére való tekintettel csak orvosi kivizsgálás és engedély után! A csontfájdalom egyéb problémákra is utalhat, és a masszázs alapszabálya, hogy ne ártsunk. Tudom, hogy vannak emberek, akik nem szeretnek orvoshoz járni, de ez mégsem kerülhetõ el; aki saját magáért nem tesz, azon kívülrõl sem lehet segíteni.
Én úgy gondolom, hogy egy röntgen mindenképpen kellene (akár a háziorvos is adhat beutalót rá). A csontritkulására gondolom szed valamilyen gyógyszert? Szerintem mindenképpen meg kellene nézetni! Addig is Flector tapaszt vagy valamilyen non-steroid gyulladáscsökkentõ kenõcsöt (Diclac, vagy Flector, stb.) legalább használjon (vény nélkül kaphatók). Jobbulást!

Jó ideje mem tudok aludni rendesen és ez kihat az életemre is. Ez mitől lehet és van valami gyógymódja?

már 1,5-2 éve 4-5 órákat aludtam naponta viszont az utóbbi id?ben 2-3-4 órákat alszok vagy egyáltalán semmit. Általában nagyon rosszakat szoktam álmodni, ezt is kibírnám de valamiért képtelen vagyok este többet aludni napközben meg fáradt vagyok és az utóbbi id?ben nagyon kimerült is vagyok. Mostanában néha az is megesik ,hogy vért köhögök. valami ötlet?

Legjobb válasz: holnap irány a háziorvos ésa tüdõgondozó. Ha valaki vért köhög,az nagy valószínûséggel a tbc jele szokott lenni és az baromira fertõz, lehet hogy "beköpted" vele az egész környezetedet. A rossz alvás a betegségtõl is lehet, de ha a tüdõdet rendbe tették, irány a neurológia és szakorvos döntse el, mitõl van.

holnap irány a háziorvos ésa tüdõgondozó. Ha valaki vért köhög, az nagy valószínûséggel a tbc jele szokott lenni és az baromira fertõz, lehet hogy "beköpted" vele az egész környezetedet. A rossz alvás a betegségtõl is lehet, de ha a tüdõdet rendbe tették, irány a neurológia és szakorvos döntse el, mitõl van.
A kérdező hozzászólása: nemrég voltam sportorvosi vizsgálaton és már elõtte is köhögtem vért az orvos aztmondta nem tuberkolózis már ha az a tbc rövidítése. és nem sûrûn csak ha már tényleg 2, 3 napja nemaludtam

Mitől lehet és mit tegyek ellene?

21 éves vagyok. Szép tiszta volt az arcom már jóideje, de most hirtelen tele lett a b?röm pattanással. Úgy hallottam, bizonyos ételek is okozhatják. Tudnátok segíteni, mivel el?zhetném meg és mik a leghatékonyabb kezelési módszerek? Nektek mi vált be?

Legjobb válasz: Ha hirtelen lettél pattanásos, az nem valószínû, hogy ételtõl van. Nekem pl felfázástól volt. Azt mondta a bõrgyógyász, hogy legtöbbször ilyenkor valami rejtett gyulladás van a szervezetben. Jó esetben elküld vérvételre és megállapítja, hogy mitõl lehet, majd felír gyógyszert vagy krémet. De ha úgy érzed, hogy csak átmeneti a probléma, akkor a gyógyszertárban lehet kapni benzoil peroxid tartalmú parttanástalanító krémeket, rettentõen szárítja a bõrt és hámlik is tõle, szóval mindenképpen hidratálóval (lehetõleg gyógyszertárival) kell együtt használni, viszont szupergyorsan eltünteti a pattanásokat. De amíg nem tudod mitõl jöttek ki, addig félõ, hogy újabbak jönnek az eltûntek helyett...

Ha hirtelen lettél pattanásos, az nem valószínû, hogy ételtõl van. Nekem pl felfázástól volt. Azt mondta a bõrgyógyász, hogy legtöbbször ilyenkor valami rejtett gyulladás van a szervezetben. Jó esetben elküld vérvételre és megállapítja, hogy mitõl lehet, majd felír gyógyszert vagy krémet. De ha úgy érzed, hogy csak átmeneti a probléma, akkor a gyógyszertárban lehet kapni benzoil peroxid tartalmú parttanástalanító krémeket, rettentõen szárítja a bõrt és hámlik is tõle, szóval mindenképpen hidratálóval (lehetõleg gyógyszertárival) kell együtt használni, viszont szupergyorsan eltünteti a pattanásokat. De amíg nem tudod mitõl jöttek ki, addig félõ, hogy újabbak jönnek az eltûntek helyett...
Igaza van az elõttem válaszolónak. A pattanásokat nemcsak az étel okozhatja. Lehet a szervezetedben bárhol egy aprócska gyulladás, ami ezt kiváltja. Pl.akár egy rossz fog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!