Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet vagyok (2326 db)

39 hetes kismama vagyok , természetes az, hogy már vagy 2 hete fáradt vagyok és aludnák egész nap semihez semi kedvem nincs? Mitől lehet, vagy mitől van ez?

Legjobb válasz: Szia a hormonok dolgoznak a testedben és pihenj sokat utána nem tul sok idõd lesz én is igy voltam vele.

Szia a hormonok dolgoznak a testedben és pihenj sokat utána nem tul sok idõd lesz én is igy voltam vele.
Szia! Én 38+4 hetes vagyok és én is állandóan fáradt vagyok, néha csak vonszolom magam. Sokaktól hallottam már ezt. De olyat is, hogy a végére teljesen felpörgöttt. Na, az ilyeneket irigylem. Úgy látszik, mi az elsõ táborhoz tartozunk. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat....

A védőnőm szerint feszes a hasam. Kérdeztem mitől lehet, vagy akkor ez most keményedés lenne, azt mondta nem az, csak pihenjek sokat. Ha nem görcsölök, akkor az még nem olyan nagy baj! Akkor mi ez a feszesség? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nekem is iszonyatosan feszes.Van amikor már kellemetlen.Olyan mint amikor nagyon sokat eszel és még levegõt is alig kapsz.Sokszor eszek keveset pedig.Én 33 hetes vagyok.Ha ajánlják hogy magnéziumot szedj akkor a béres magnéziumot vedd mert az sokkal jobban lazít.semmi gondot nem okoz egyébként.Remélem segítettem.

Nekem is iszonyatosan feszes.Van amikor már kellemetlen.Olyan mint amikor nagyon sokat eszel és még levegõt is alig kapsz.Sokszor eszek keveset pedig.Én 33 hetes vagyok.Ha ajánlják hogy magnéziumot szedj akkor a béres magnéziumot vedd mert az sokkal jobban lazít.semmi gondot nem okoz egyébként.Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi, segítettél. Valamivel mindig rámijesztenek. Ha beszedtem ezt a pár szem magnéziumot, ami még van ebbõl az adagból, akkor kipróbálom a Bérest. Egyébként én nem érzem olyan nagyon feszesnek, csak evés után, vagy ha sétálok. Én holnap töltöm a 31. hetet. Még 1X köszi!
nem vagy terhes?
A kérdező hozzászólása: teszt volt negatív valószinû citromlétõl késett eddig de azért köszi a válaszokat:)
Nos mi a helyzet? Amúgy nem tovább akarlak idegesíteni, de mindjárt megjön érzés van terhességkor.
A kérdező hozzászólása: igen védekezünk de azért csinálok 1 tesztet csak elõjele megvan hogy megfog jönni és 3 nap még nem gáz de már egy 5 napja érzem de semmi eddig arra gondoltam citromos ásványviz miatt mert citromlé csusztatja menstruációt de most sincs semmi és picit aggódom a terhesség miatt
Ha most az a kérdésed, hogy baj-e hogy nem érzel semmit azon kívül, hogy feszes a melled, akkor nem baj!
Valakinek csak annyi, hogy nem jön meg, a következõ "jel" pedig a pozitív teszt. 2. voltam
attól mert nincs hányingered lehetsz terhes. védekeztek rendesen? csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: mást nem érzek ezen kivül semmi rosszulét hányinger se semmi
Lehet idegességtõl, valami gyógyszertõl vagy babát vársz. Ezt neked kell tudni melyik a legvalószínûbb, mert mi ennyibõl nem tudhatjuk.
én is így voltam. 10 napot késett. Majd megörültem. Pedig volt 1 negatívam. Megfog jönni. (:
Ilyenkor már lelassul a gyarapodásuk. A lényeg, hogy napi legalább 5 pisis pelusa legyen. Akkor elég neki a folyadék, amit kap.
Mennyit hízott születése óta?
A kérdező hozzászólása: 2300-grammot.2800-al született és most 5100.
Hízott havi átlagban fél kilót eddig, teljesen jó. Én lányom 11 hós koráig konkrétan ennyit hízott havonta

A tegnapi együttlét alkalmával a párom azt mondta, hogy szűk volt a hüvelyem (ilyet még nem tapasztalt ezelőtt). Ez mitől lehet? Vagy lehet valamihez kötni?

Legjobb válasz: Terhes vagy? Az alatt szûkebb vagy. Vagy csak símán nem (bocs, hogy így írom )nem izgultál még fel eléggé. Nem tudom, esetleg több infó segítene segíteni.

Terhes vagy? Az alatt szûkebb vagy. Vagy csak símán nem (bocs, hogy így írom )nem izgultál még fel eléggé. Nem tudom, esetleg több infó segítene segíteni.
A kérdező hozzászólása: Hát a terhességgel kapcsolatban nem hiszem, de múltkor megjött, de nem olyan volt (mondjuk ez annyira nem mérvadó).De 2 hete viszket a mellem nagyon 8mostanára kicsit csitult a dolog.Hát nem tudom, jó lenne, ha összejött volna.Ha nem izgul fel az ember eléggé, akkor is lehet ez?
Igen

Indesit mosógépem A energia osztályos. A minap észrevettem, hogy amikor engedi ki a 70 fokos mosóvizet az hideg. Mitől lehet? Vagy ez az energia takarékosság jele? A ruhák sem maradéktalanúl tiszták mosás után.

Legjobb válasz: Indesit olasz találmány..még a külsõ burkolata is gagyi.. nekem van és megy, mos, de csak3 programot úgy ahogy kell, csak különféle drága mosóporral, áztatgatás stb.. szar vétel volt. Azóta dolgoztam elektronikai szakboltban és tudom, ha szegény megáll, akkor nem veszek se indesit-et , sem fagort! Ha egy fõmosást beraksz ami a leghosszabb az elsõ vizengedésnél nézd meg milyen fokú a víz, max hõfokon, ha hideg akkor lehet h fûtõszálat kell cseréltetni. Az energiatakarékosság vagy az hogy ha beépített súlyautomatika van, vagy féladag(eco) lehetõség. Ha 70 fokra állítod annyival is kéne mosnia!

Indesit olasz találmány..még a külsõ burkolata is gagyi.. nekem van és megy, mos, de csak3 programot úgy ahogy kell, csak különféle drága mosóporral, áztatgatás stb.. szar vétel volt. Azóta dolgoztam elektronikai szakboltban és tudom, ha szegény megáll, akkor nem veszek se indesit-et , sem fagort! Ha egy fõmosást beraksz ami a leghosszabb az elsõ vizengedésnél nézd meg milyen fokú a víz, max hõfokon, ha hideg akkor lehet h fûtõszálat kell cseréltetni. Az energiatakarékosság vagy az hogy ha beépített súlyautomatika van, vagy féladag(eco) lehetõség. Ha 70 fokra állítod annyival is kéne mosnia!
Bár az enyém whirlpool, de azt már észrevettem, hogy ha 60 vagy 95 fokon mosok, akkor mielõtt kinyomná az elsõ mosovizet, szív hozzá hideget, megkeveri és csak utána nyomja ki. Talán a leforralásos balesetek elkerülése elleni védelem. (Gondolom én, de ez közel sem biztos)
az nem az öblítõvíz volt? Mert ugye kiengedi a mosóvizet, viszont az öblítéshez már hideg vizet használ. Nem lehet, hogy akkor vetted észre, mikor az öblítõvizet centrizte?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit okosabb lettem:-)

Más is küzd álmatlansággal? Mitől lehet vagy mi a megoldás? Nagyon fáradt vagyok már, de éjjel egyszerűen 1-2 órákat tudok aludni.35 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nekem is ez volt, a szülés elõtt több héttel és azóta az 5,5 hós babám miatt nem alszom, éjjel is 2-szer eszik még. Meg lehet szokni a fáradságot! Én nappal aludtam.

Nekem is ez volt, a szülés elõtt több héttel és azóta az 5, 5 hós babám miatt nem alszom, éjjel is 2-szer eszik még. Meg lehet szokni a fáradságot! Én nappal aludtam.
Szia!Én is ugyanígy vagyok vele, már a 30.héttõl sajnos...és egyre rosszabb, pedig azt hittem jobb lesz, hát nem...:( Én a melegtõl, és leginkább a kézzsibbadásomtól nemtudok aludni éjjel, sokat mondok ha 1-2órát tudok...nappal meg sose tudtam, de mivel 2hónapja már nemtudok aludni, így elõfordul hogy nappal fél-1órára elalszok, na de az nemolyan mintha éjjel aludnék..:S Olyan vagyok mint a mosott sz.., már erõm sincs sokszor kikelni az ágyból...mindenki mondja hogy most aludjak még lehet, mert meglesz a baba, nemfogok tudni sokáig...hát igen..aludnék én ha tudnék...hogy mi a megoldás?Nekem azt mondta a dokim, ha megszülök az:) Mondom dejó:) Úgyhogy kitartás neked is, nem sok van már hátra, csak kibírjuk!(36h)
nekem is volt ilyen gondom. SEDATIF PC - homeos bogyó, nem árt a babának, nyugi. Vagy elalvás elõtt vegyél be kettõt (de úgy alkalmazd ahogy egy homeos cuccot kell, tehát pl. szopogatás elõtt/után fél órával inni/enni ne, mentolos fogkrémet ne használj, stb. Szóval ha elaludni nem tudsz akkor 2 db elalvás elõtt szopogatva, ha átalvási gondod van (tehát elalszol, de éjjel felkelsz pl. pisilni és nem tudsz már visszaaludni - ez vagyok én -) akkor felébredést követõen szopogass el kettõt. Nekem tutira hatott. Végre újra alszom!!!!
én ugyan ez a bajom, de csak 5 hetes vagyok. és nem tudok aludni nappal meg majd össze esem, de kivárom az éjjelt mindekép..
30 hetes vagyok. nekem ez van már vagy öt hete. annyira zsibbad és fáj a kezem hogy 1, 5-2 órákat fent vagyok plusz még jövök dolgozni is. megértelek sajna :-(
Minden baba ezt csinálja. Megnyugtatja.
Egyem meg, mert mást még nem tud és megnyugtatja. Én is mindig ezt láttam a kicsimnél, és a falra másztam, amikor mondták: "De hát biztos éhes". Nagyon furik ahogy cuppogtatják. Késõbb volt egy darabig cumija, de miután meglett az ujja... :D
Az én babám 12 hetes és dettó ezt csinálja. A multkor velem volt a konyhában és rántott husit sütöttem éppen. Égtelen cuppogásba kezdett. Elõtte szoptattam meg , ugyhogy éhes nem lehetett. De az illatát már érezheti és tuti, hogy kivánta már. Nagyon cuki olyankor, mert nem csak a konyhában csinálja. Tegnap mind a két kezét dugta a szájába.
A kérdező hozzászólása: Ez most megnyugtató, hogy nem csak velünk van így :) elõször próbáltam valahogy eldugni a kezét, de hát akkor meg a kis ruháját kezdte el "szopizni" :D na gondoltam hogy akkor már mindegy. Ami nem megy az nem megy. :D
Enyém három hetes és õ is ezt csinálja. Csak úgy cuppog vele :) Én adok neki néha cumit, de nem mindig kell neki. Nem tudsz vele mit csinálni, csak elhallgatni :)
Sziasztok 3-as vagyok. Egyébként az én babám amit megtud fogni, azt mind dugja már a szájába. szakálkát szoktam neki felkötni, mert rengeteg a tejem , meg sokszor vissza is jön neki büfizéskor, így legalább nem kell egy nap sokszor átöltöztetni. Rajta szoktam hagyni még evés után is egy ideig, elõszeretettel nyomja szájába, sõt még a kezemet is szokta nyomni a szájához. Olyan cuki, nekem egyébként nagyon tetszik. Minden baba ezt csinálja szerintem. Tök normális.
Az én Kisfiam kb. 6 hetesen fedezte ezt fel, meg a pelust is rágcsálja :) Anyósom mindig azt hiszi, hogy éhes, apósom meg húzkodja ki a kezét a szájából, hogy ne. Én meg mondom, hogy nem éhes, elõtte evett, és hogy hagyja békén, Õ most ezzel játszik. Tényleg olyan aranyos, cuppog, meg mikor mind a két kezét tömi egyszerre, a nyála meg folyik :) A cumi nem kellett Neki, ökölõdik tõle és kiköpte, amikor próbáltuk, én meg nem akarom erõltetni (csak szopik, a cumisüvegbõl is csak épphogy evett tegnapelõtt, mikor itthon hagytam anyukámmal, mert fogorvoshoz mentem). 11 hetes Kisfiú anyukája
Imádom, amikor a rokonok okoskodnak, hogy biztos éhes, biztos álmos, vigyed aludni, stb. ti nem???
A kérdező hozzászólása: Nálunk is ez van a cumi nem nagyon kell neki, de a kis keze meg ruhácskánk meg igen :( tényleg aranyos, de még néha nekem is felmerül a kérdés hogy talán nem lehet hogy keveset adtam neki, és hogy éhes lehet...felénk még nem jártak rokonok, de ha elkezdik mondani tuti hogy kitessékelem õket, hogy ne szóljanak már bele ha lehet mert hogy elsõ babánk, és nekik meg már volt egy " halom" rég tudniuk kéne hogy ez nem éhség vagy álmosság! De nem?!

Mitől lehet, vagy hogyan lehet eltüntetni vagy halványitani a pigment foltokat az arcomról?

már-már szégyenlem... és sok mindent kipróbáltam semmi nem segit.. vki vmi hasznos tanácsot???

Legjobb válasz: Némileg halványítja az uborkalé, citromlé, medveszõlõ, és a kövirózsa. Most télen pedig AHA savas készítményekkel is kezeld. Ne várj gyors látványos eredményt, nagy kitartást igényel. Ugyanakkor vannak hatékony kozmetikai kezelések, gondolom nem kevés pénzért.

Némileg halványítja az uborkalé, citromlé, medveszõlõ, és a kövirózsa. Most télen pedig AHA savas készítményekkel is kezeld. Ne várj gyors látványos eredményt, nagy kitartást igényel. Ugyanakkor vannak hatékony kozmetikai kezelések, gondolom nem kevés pénzért.

Fáj a méhem a futástól! Lehet, hogy cisztám van? Vagy mitől lehet? Vagy ez "természetes", másoknak is szokott ilyen lenni?

:(

Legjobb válasz: az nem a méhed...rossz az edzésterved: http://www.edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem

az nem a méhed...rossz az edzésterved: http://www.edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem
Én vagyok az utolsó elõtti válaszoló..húúú lehet hogy valami gyulladásod van? Nem lehet hogy a hólyagod van begyulladva? Nekem az is szokott nyomó érzést kifejteni ha kissé keveset iszok. Próbálj meg egy lavor meleg sós vízbe beleülni 20 percig az a gyulladást csökkenti. Nekem a hólyagomra jó szokott lenni. De szerintem menj el ultrahangra, nõgyógyászhoz!.
A kérdező hozzászólása: Tudom, mekkora a méhem, és azt is tudom, hogy hol van :) Hú az nagyon rossz lehetett, elõzõ elõtti :S Nekem szerencsére nem ilyen görcsszerûen jön, hanem folyamatosan fáj, miközben futok... Akármikor, ha futok, mindig így van... :S
nem a méhed, de ha elmentél volna orvoshoz már tudnád...egyáltalán tudod, hogy mekkora a méhed és pontosan hol van?
Szia! Én hiszek neked!!! Én 17 éves korom óta idõnközönként futni mentem a barátnõmmel, mert volt rajtam 5-7 kiló felesleg akkor 161 cm és 56 kg voltam. Szûz és nem volt semmi nõgyógyászati bajom. Egyszer egyedül mentem futni és szerintem rossz tempót választottam vagy gyorsabban futottam, és a végén rosszul lettem. Úgy begörcsölt a méhem, hogy összezökkentem és fél óráig sírtam a fájdalomtól! Aztán nagy nehezen elmúlt (olyan érzés volt, mint amikor megjön és rendkívûlien görcsölsz!) tuti a méh volt!!! Aztán többször már nem jött elõ. Neked többször is volt?
A kérdező hozzászólása: 19 éves vagyok, még szûz vagyok (tehát nem is szültem még :D) 158 cm vagyok és 57 kg! Ha elmennék, milyen vizsgálatokra számíthatok?
Nem írod, hogy hány éves vagy, szültél-e már, van-e túlsúlyod, stb. Sok ok lehet az ilyen hasfájás mögött, a legkézenfekvõbbnek a méhet és hólyagot tartó szalagok megnyúlása tûnik, de ezt csak nõgyógyászati vizsgálat tudja kideríteni. Mindenképpen menj orvoshoz.
Igen, menj el a nõgyógyászhoz, csak õ tud biztosat mondani.
A kérdező hozzászólása: A ciklusom rendben van. Nõgyógy UH-n még nem voltam.Kellene?!
Ciklusod normális? Nõgyógyászati UH mutatott eltérést?
A kérdező hozzászólása: 100%, hogy az a méhem!
A kérdező hozzászólása: Hát lehet hogy az lesz hogy elmegyek :S Köszi :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!