Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hetesen voltunk 4D-s ultrahangon, (2 db)

Errõl miért nem kérdezted az orvost?
Egyrészt, nem lehet nagyon pontosan mérni az UH-n. Én amikor nézem, ahogy az orvos húzza a kis vonalat, soha nem ott állnék meg, ahol õ. És ilyenkor 1-2 mm is számít. Másrészt, nem ugyanúgy fejlõdnek a babák. Elõször az egyik részük nõ rohamosan, a másik kicsit lemarad, aztán az behozza. Nekem is mindig combcsont parám volt, de behozta magát a picurgó. Nyugi, be fogja hozni a tiéd is!
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek ne izguljak?Holnapután megyünk megint, de már alig várom, hogy megkérdezhessem!
Ne izgulj, nincs semmi gond. Az UH pontatlan, csak kb. értékeket ad. Én 33 hetesen+4 naposan voltam, a BPD érték 36 hetes+6 naposnak felel meg, az FL viszont 34 hetes+6 naposnak, ráadásul 2564 gramm-ra becsülték a súlyát, ami ilyenkor kb. 2000 gramm szokott lenni. A dokim megnyugtatott, hogy teljesen jó az eredmény. Téged is biztosan megnyugtat majd az orvosod, mikor mész hozzá, és gondolj arra is, hogy nem egyenletes ütemben fejlõdnek a babák, meg az is benne lehet a pakliban, hogy ti a pároddal milyen testalkatúak vagytok. Kellemes babavárást!

30 hetes vagyok. Ma voltam genetikai 4D-s ultrahangon. Azt mondták minden rendben, de egy kicsit kevés a magzatvíz. Ez mitől lehet? Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: szerintem te maximum ihatsz töbet, de ha nagy lenne a baj akkor nem jöttél volna haza. Ne aggódj, mond a kezelõorvosnak és kérd hogy ellenõrizze, rendben van-e.

szerintem te maximum ihatsz töbet, de ha nagy lenne a baj akkor nem jöttél volna haza. Ne aggódj, mond a kezelõorvosnak és kérd hogy ellenõrizze, rendben van-e.
Bizony, tessék sokat-sokat inni, legfeljebb majd 5 percenként jársz pisilni, de nem ez a fontos. Legalább napi 2 litert igyál, de jobb, ha többet iszol, vagy egyél sok leveses gyümölcsöt, levest. "A magzatvíz számos ok miatt fontos: 1. A magzatot melegen tartja. 2. Mivel a testrészei nagyon gyorsan nõnek a víz segít nedvesen tartani õket, így nem nõhetnek össze. Néha -kevés magzatvíz esetén -a kéz vagy lábujjak összetapadhatnak. 3. A magzatvíz segít a magzatnak a mozgásban. Így még megszületés elõtt erõsítheti az izmait és csontjait. 4. Ráadásul egy folyékony "lökéshárítóként" is funkcionál. Mivel eloszlatja a méhet ért ütéseket." A kevés magzatvíz utalhat egyébként rendellenességekre is, de ha nálad ez felmerülhetne, akkor nyilván a doki kivizsgálást kért volna.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!