Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, napok (1712 db)

Mitől lehet napok óta tartó köhögési ingerem?

Napok óta köhögök, de csak aprókat, nem mélyről jövő. Allergiára gyanakszom vagy megszokás.

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak nagyon száraz a levegõ ahol tartózkodsz. Használj párologtatót, ha nem allergia akkor ez segít. Amúgy az asztmások szoktak gyakran aprókat köhécselni, de az asztmát meg allergia okozza, szóval ha nem enyhül akkor fordulj dokihoz.

Lehet, hogy csak nagyon száraz a levegõ ahol tartózkodsz. Használj párologtatót, ha nem allergia akkor ez segít. Amúgy az asztmások szoktak gyakran aprókat köhécselni, de az asztmát meg allergia okozza, szóval ha nem enyhül akkor fordulj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm. Idegi alapon lehet ilyesmi?
Hát anyámnak van ilyen párologtatója, az jó a száraz levegõre. Orr nyálkahártya miatt jó. Hát nekem unokatesóm csúnyán köhögött amikor hörcsöge volt. Állat nem lehet? De allergia is okozhatja! Bár én fulladtam, és kiderült hogy asztmám is volt.. Hát de hallod, annyi mindentõl lehet köhögni hogy ide leírni azt... sõt mondhatom hogy meg vagy fázva, ha allergiás vagy. Keress fel egy orvost!
A kérdező hozzászólása: Én is megfázásra gyanakszom, allergiás is vagyok. A héten az esõs, hûvös idõben fázhattam meg.
A kérdező hozzászólása: Néha a kezem is remeg.

Mitől lehet napok óta hányingerem?

54 éves vagyok, lehet, hogy ez is a menopauza egyik tünete?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy benyaltál valami vírust? Nekem nem volt hányingerem.

Nem lehet, hogy benyaltál valami vírust? Nekem nem volt hányingerem.

Mitől lehet? Nappal semmi bajom és este amikor lefekszem úgy érzem mintha a szívem túrbó sebességgel dobogna egy pár másodpercig. Majd kis idő múlva megint érzem. Elég ijesztő!

napi két kávét iszom.A vérnyomásom 100/70 körül szokott lenni,a pulzusom 85.

Legjobb válasz: Nekem is van ilyen. Menj el dokihoz, ha hall valami szívzörejt, majd elküld ultrahangra. Lehet, hogy neked is meg van kicsit vastagodva a billentyûd( esetleg, ha régebben sokszor volt pl. mandulagyulladásod, az okozhat ilyet). Nem kell megijedni, de nézesd meg.

Nekem is van ilyen. Menj el dokihoz, ha hall valami szívzörejt, majd elküld ultrahangra. Lehet, hogy neked is meg van kicsit vastagodva a billentyûd( esetleg, ha régebben sokszor volt pl. mandulagyulladásod, az okozhat ilyet). Nem kell megijedni, de nézesd meg.


Mitől lehet napok óta hányingerem, ha a terhesség ki van zárva?

Hányingerem van ha nem eszek is,de enni is csak pár falatot birok,rossz a közérzetem is.Hasmenésem nincs.

Legjobb válasz: Lehet h sok a savad.Ha nincs otthon kimondott savlekötõd vegyél be Renniet az segít egyenlõre.Ha érzel a torkodban vmi fura ízt v váladékot,rosszul vagy evés elõtt evés után,egyenesen fáj a gyomrod akkor szerintem sok a savad.Ha nincs rennied akkor egy kb 2dl vízbe tegyél egy kiskanál szódabikarbónátot keverd jól össze és kóstolgatás, kortyolgatás nélkül idd meg.Az majd segít akármitõl van hányingered!

Lehet h sok a savad.Ha nincs otthon kimondott savlekötõd vegyél be Renniet az segít egyenlõre.Ha érzel a torkodban vmi fura ízt v váladékot, rosszul vagy evés elõtt evés után, egyenesen fáj a gyomrod akkor szerintem sok a savad.Ha nincs rennied akkor egy kb 2dl vízbe tegyél egy kiskanál szódabikarbónátot keverd jól össze és kóstolgatás, kortyolgatás nélkül idd meg.Az majd segít akármitõl van hányingered!

10 és fél hós babámnak mitől lehet nappal "kevés alvásigénye"?

Látom más is, hasonló korú babájával küzd ezzel a nappali altatással... de nem olvastam még igazi megoldásokat...

Legjobb válasz: ...jaa és egyébként eddig el tudott aludni az autóba is ,h a éppen úton voltunk... De most pl hétvégén elmentünk hosszabb útra és amikor már nagyon álmos lett, elkezdett nyüglõdni, majd teljesen behergelte magát a sírással, mert nem bír elaludni... Szóval itt is látszik, hogy aludna, de nem tud magától elaludni... Mi lenne a jó módszer?? (Cumizni nem akart sosem, ujját sem szopizza, ringatva nem alszik el, simogatásra, halk dúdorászásra is csak dobálja magát, de nem tud elaludni...)

A kérdező hozzászólása: ...jaa és egyébként eddig el tudott aludni az autóba is , h a éppen úton voltunk... De most pl hétvégén elmentünk hosszabb útra és amikor már nagyon álmos lett, elkezdett nyüglõdni, majd teljesen behergelte magát a sírással, mert nem bír elaludni... Szóval itt is látszik, hogy aludna, de nem tud magától elaludni... Mi lenne a jó módszer?? (Cumizni nem akart sosem, ujját sem szopizza, ringatva nem alszik el, simogatásra, halk dúdorászásra is csak dobálja magát, de nem tud elaludni...)
Eszik rendesen.. ha ehes nem tud aludni...vagy szomjas...lehet a hasikaja faj ...vagy ha a fulihez kap fule fajhat /huzatba van/ sok minden okozhatja a zaj stb...vagy pisis...gyerekek kulonbozok...az en lanyom nem turte a pisi pelust /sem/ ..a...friss levego hianya ...bizony a fogacskak...harom eves korig ..jonnek minden fog mas minden gyereknel mas ...leinkabb nyalzik es abbol lathatod...
Ízületi gyulladásod van.
A kérdező hozzászólása: De ha mozgatom nem fáj, és inkább mellette van mint körülötte...

Mitől lehet napi 5-6x viszonylag normális állagú székletem?

Nem hinném, hogy sok kajától, mai kajám: reggelire egy üres magos kifli teával, utána 11-12 körül egy csirkecomb krumplipürével, 3 körül fél tányér lecsó egy kis szelet kenyérrel és 6 körül pedig két kisebb szelet sonkás kenyér paprikával, paradicsommal. Ez sok lenne? Szerintem inkább sokszor próbálok kevesebbet enni...

Legjobb válasz: Talán gyors az emésztésed.

Talán gyors az emésztésed.
A kérdező hozzászólása: Igen, de régen nem volt ilyen gondom, ez pár hónapja jött elõ. Amúgy túlsúlyom is van, nem tudom ez számít-e.
A párom 1 nap 3szor megy el, vagy 4szer, de szerintem már az is sok. Ö se eszik tul sokat pedig. Szerintem ez nem normális, de amig végülis nincs semmi baj töle...de ki tudja mi állhat mögötte! orvostudakozo.hu, itt megkérdezhetsz egy szakembert! Aztán ird meg mit mondott, ha megkérdezed! =)

Mitől lehet napok óta kiszáradva folyamatosan a torkom, és a kelleténél is többet alszom?

Napok óta folyamatosan szomjasnak érzem magam, de hiába iszok a szomjúság ugyanúgy megmarad, és eddig feltudtam reggel 8kor kelni, most már délben alig bírok észhez jönni. Mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: Mandulagyulladás (csak azt ne mondd, hogy nincs már meg a mandulád, akkor biztos torokgyulladás).Holnap menj orvoshoz, erre antibiotikum kell. Ne hagyd magad lerázni, néha az orvosok a tb-tõl való félelmükben nem írnak antibiotikumot akkor se, ha kéne, aztán a betegnek vissza kell mennie további többnapos szenvedés után.

Mandulagyulladás (csak azt ne mondd, hogy nincs már meg a mandulád, akkor biztos torokgyulladás).Holnap menj orvoshoz, erre antibiotikum kell. Ne hagyd magad lerázni, néha az orvosok a tb-tõl való félelmükben nem írnak antibiotikumot akkor se, ha kéne, aztán a betegnek vissza kell mennie további többnapos szenvedés után.
A kérdező hozzászólása: Ja és a torkom is fáj, már egy hete mióta hideget ettem. Nincs már meg a mandulám, de eszembe sem jutott, hogy ennyire belehet gyulladva a torkom. Akkor holnap doki, köszönöm szépen a választ.
Na, mi újság? Adott antibiotikumot? Nekem mikor ilyen panaszom volt, ügyeletre kellett mennem, mert nem bírtam volna ki a hétvégét. Olyan rossz volt, hogy egy életre megtanultam, mi az a mandulagyulladás. Elõzõ
A kérdező hozzászólása: Pont most van szabin az orvos, és épp senki nem helyettesítette, valahogy jövõhétig kibírom, bár már lázas érzésem is van, meg az orrom is folyamatosan be van dugulva, valamint a füleimre is alig hallok:(
Én pesti vagyok, ilyen itt nincs, hogy senki nem helyettesíti, lehet, hogy kis falukban, ahol nincs orvos, talán. Szakrendelõben gégészet? Az ügyeletre is nyugodtan elmehetsz, ne hagyd, hogy rosszabbodjon. De legalább valami recept nélküli általános fájdalomcsillapítót használj, nekem törokfájásra legjobb a Kalmopyrin, ha bírja a gyomrod.
A kérdező hozzászólása: Igen eddig Algozont szedtem, valamennyivel jobban érzem magam. Valamint szedek 1000 mg-os C vitamint, és fokhagymát is ettem:) kamilla teát is iszom.

Mitől mehet a hasam már 2 napja? Nem nagyon ettem semmi olyat mitől lehet. és leginkább akkor megy, ha eszem vmit utána rá 1 órára, vagy rögtön. Mit tegyek? Széntabletta nem használt

Legjobb válasz: Én leginkább valamilyen vírus- vagy baktériumfertõzésre gyanakszom. Ez bármilyen kajától, esetleg nem tökéletesen tiszta edénytõl stb. is lehet. És hát valamit csak ettél az elmúlt napokban. A fertõzésnek is lehet egy pár nap lappangási ideje. Ez többnyire kezelés nélkül magától is elmúlik, bár nagyon megviselheti a szervezetet. De ha pár napon belül nem múlik el, érdemes orvoshoz fordulni, és megállapítani, hogy mitõl van. A legtöbbször banális fertõzés, de végül is a gyomorrákig bezárólag bármi lehet.

Én leginkább valamilyen vírus- vagy baktériumfertõzésre gyanakszom. Ez bármilyen kajától, esetleg nem tökéletesen tiszta edénytõl stb. is lehet. És hát valamit csak ettél az elmúlt napokban. A fertõzésnek is lehet egy pár nap lappangási ideje. Ez többnyire kezelés nélkül magától is elmúlik, bár nagyon megviselheti a szervezetet. De ha pár napon belül nem múlik el, érdemes orvoshoz fordulni, és megállapítani, hogy mitõl van. A legtöbbször banális fertõzés, de végül is a gyomorrákig bezárólag bármi lehet.
Normaflore-t tudom neked ajánlani az helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, mellette széntablettát is lehet szedni, de nem 1-2 darabot hanem 4et 5öt.

2 hete minden nap iszonyatosan álmos és fáradt vagyok, mintha nem aludtam volna 2 napja, és egész nap csak kóválygom. Ez mitől lehet? Terhes nem lehetek, mert ma kell megjönnie, és 3 napja negatívat mutatott a teszt? De mitől lehet akkor?

Legjobb válasz: Ezer oka lehet. Idegi kimerültség, depresszió, túl sok kávé, ezt neked kell tudnod. Ha nem javul, menj el orvoshoz, ez is népbetegség jajnos.

Ezer oka lehet. Idegi kimerültség, depresszió, túl sok kávé, ezt neked kell tudnod. Ha nem javul, menj el orvoshoz, ez is népbetegség jajnos.
Attól még lehetsz terhes, hogy ma kell megjönnie, de 3 napja - volt. Várd ki a mai napot.
Nekem a terhességet a mensi utáni 3 napon mutatta ki.
szerintem csinálj egy kiadós edzést, futás, vagy torna, amit szertsz, neke segített.Ha nehéz is elkezdeni, könnyen belejössz, és felpezsdít.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Mégis terhes vagyok!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!