Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, mennyire baj, (5 db)

Mit jelent? Ha az uh-on a baba haskorfogata kb 2 hettel kissebb mint, a tobbi ertekek ahol csak -2nap elteres van. Ez mitol lehet? Mennyire baj? A doki nem mondott semmit sem.28 hetes km

Legjobb válasz: Semmit nem jelent. Nekem is vlt ilyen "gondom" terhesen és a neten megkérdeztem egy nõgyogyit, aki jó az uh-ban és az írta, hogy az ilyen belefér a mérési hibahatár kategóriába.

Semmit nem jelent. Nekem is vlt ilyen "gondom" terhesen és a neten megkérdeztem egy nõgyogyit, aki jó az uh-ban és az írta, hogy az ilyen belefér a mérési hibahatár kategóriába.
Szia! Én ugyan igy jártam. Pont 28 hetesen vették ezt észre. Akkor azt mondták hogy a biztonság kedvéért nézzük meg a Picurt. Azóta is szépen feljódik, a pocakja még mindig kisebb 1 héttel, de azt mondta a doki, hogy ha fejlõdik, és elég a magzatviz akkor nem kell miért aggódni. Szóval szerintem nyugi. szia
Szia! Nekem 1-2 héttel mindig a feje mérete alapján mérik nagyobbnak. Én nem aggódom, mert a dokim azt mondta el is mérhetnek dolgokat meg max nagyobb feje lesz a gyereknek az átlagnál :) Szerintem neked sem kell aggódni, sokszor szoktak tévedni az UH-sok súlyt is szeretnek elmérni... Minden jót! 37+3 hetes km

Mitől lehet az, hogy 19 hetesen akkora a pici, mintha még csak 17 hetes lenne? Mennyire nagy baj ez? Mitől lehet?

A 12 hetes uh-n pont 12 hetes méretei voltak. Most, 19 hetesen a genetikai uh-n közölte a doki, hogy menjek vissza 10 nap múlva, mert még nem tudnak mindent megnézni a babán, ugyanis még csak 17 hetes. Amikor megkérdeztem, hogy ez hogy lehet, a doki rámförmedt, hogy ezt beszéljem meg a n?gyógyászommal. Arra a kérdésemre, hogy látszik-e a neme, szintén kedves stílusban közölte, hogy ? aztán nem találgat ilyen korán.

Legjobb válasz: Biztos nincs baj úgyhogy ilyesmire ne is gondolj. 1-2 hét eltérés lehet az ultrahang miatt és hogy mennyit fejlõdik a baba egy adott héten .A szomszédom is egyik héten 18 hetes volt utánna meg 16. Sokan vannak ezzel igy. Az biztos hogy én ehez a dokihoz többet nem mennék. Ja ha megkérdezed a baba nemét eggyet tanácsolhatok ellõbb azt kérdezd meg hogy rendben van e minden és hogy egézséges e ,és utánna kérdezz rá a nemére mert sok doki meg arra allergiás hogy nem kérdezik meg hogy egézséges e rögtön a nemét kérdezik.

Biztos nincs baj úgyhogy ilyesmire ne is gondolj. 1-2 hét eltérés lehet az ultrahang miatt és hogy mennyit fejlõdik a baba egy adott héten .A szomszédom is egyik héten 18 hetes volt utánna meg 16. Sokan vannak ezzel igy. Az biztos hogy én ehez a dokihoz többet nem mennék. Ja ha megkérdezed a baba nemét eggyet tanácsolhatok ellõbb azt kérdezd meg hogy rendben van e minden és hogy egézséges e , és utánna kérdezz rá a nemére mert sok doki meg arra allergiás hogy nem kérdezik meg hogy egézséges e rögtön a nemét kérdezik.
szia! Miféle "vizsgálódoki" ez?:) Még jó, hogy nem a fogadott orvosod... :) Nade. 2 hét eltérés, csúszás bõven belefér. Nekem is a számított idõ alapján 34 hetesen azt mondták, hogy az uh 36 hetes babát mutat.Fordított a helyzet ugyan , de biztos érted a lényeget. Ezek a pontatlanságok abból adódnak, hogy sose lehet tudni a megfoganás, illetve a beágyazódás dátumát. Ha pl. 3 héttel is eltérnének az eredmények, az már lehet gond , olyankor valami baj lehet a háttérben; de 2 hét az nem mérvadó. 39 hetes pocis:)
Nyugi, nem jelent semmit. Nekem is a 12 hetes uh-on még 12 hetesnek is nézték, aztán a 20 hetesen 18-nak. Nem lett semmi baja, gyönyörû egészséges kislányom született. Boldog babavárást.
Szia! Semmi baj nincs nálunk is ugyanez volt. Szerintem nem is olyan pontos ez az U.H. vizsgálat, nekem végig azt mondták, hogy nagyon pici a baba, utolsó elõtti napon 2500 gr-ot mondtak, és végül 3500 gral születettt. A nemét egyébként kb. a 18-20 héten ( a genetikai U.H.-on)tudják megmondani, de akkor sem biztos. Üdv
A kérdező hozzászólása: Természetesen az elsõ az volt, hogy mondta, hogy minden rendben, de pici. A végén bátorkodtam megkérdezni a nemét. :-( Ezt a vizsgálatot a kórházban kell elvégezni, a szerencsén múlik, hogy pont milyen orvost fogok ki, de már elõre félek, nehogy legközelebb is ez a doki legyen. Remélem, , tényleg nincs baj, de tegnap úgy kiborultam ettõl, hogy egész nap bõgtem. Márcsak a doki hozzáállása miatt is. Köszi a megnyugtató választokat!
Nekem is mindig változó volt a terhességi hét, általában két hét minusz volt az eltérés.De ez ennyi hetes korban, még nem lényeges.Baj meg biztos nem lesz, nyugi!:) Nekem pár órával a szülés elõtt a gép 3800 gr.jósolt és megszületett a kisfiam 4450 gr.-mal.

Mitől lehet a vizelet ph-m 7. 0? Ez mennyire baj?

Legjobb válasz: Ki mondta neked, hogy ez baj? Ez normál érték.

Ki mondta neked, hogy ez baj? Ez normál érték.
Szia. Minél magasabb a vizelet ph értéke annál valószínûbb, hogy baci van bõven a vizeletben.Ezt a folyás is jelzi, rendszerint ilyen esetben több bûzösebb.Nem olyan nagy baj, de ha 10-es értéknél magasabb akkor adnak gyógyszert, hogy nehogy feljusson a fertõzés a méhedig esetleg szülés közben legyen probléma belõle.
De 4, 5 és 8, 5 között ideálisnak tekintjük. Ezzel nincs semmi teendõ.
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszönöm. Eddig 5, 5volt mindig. Most megijedtem, mert nem tudtam ez baj e. Köszönöm a válaszokat!
"A pH érték pontos meghatározásával és jelentésével kapcsolatosan azonban még igen sok a tévhit. PH 7, 0 esetén semleges, pH 7 alatt (pl. pH 6 vagy pH 5, stb.) savas és pH 7 felett lúgos kémhatásról beszélünk. Testünk csekély ingadozástól eltekintve 7, 35 – 7, 45 közötti pH-értéket tart fent a vérben. Ha ez az érték akár egy kicsivel is eltérne, akkor súlyos mûködési zavar lépne fel."
Még ez is: " A legegyszerûbb teszt, mely révén meggyõzõdhetünk arról, hogy mennyire elsavasodott a szervezetünk, a reggeli vizelet pH mérése. A pH 6-os vizelet esetén a testünk savaktól igyekszik szabadulni; ha a vizelet pH 5-ös, akkor tízszer több savat ürít, mint a pH 6-os szintnél, tehát ez esetben nagyon sok savtól igyekszik szabadulni. Ha a vizeletünk pH-ja 7, 0 8, 0 között van, a szervezetünkben tökéletes egyensúly áll fenn a sav-bázis tekintetében. Az elsavasodás lúgosító hatása tudatos étkezéssel könnyen megfordítható, megszüntethetõ. "
Amit te írsz, kedves utolsó, az a vér ph értéke. :) Nagyon nem mindegy!
Jaj, amit legutóbb írtál, azt nem láttam, az valóban idevág, bár sarkos picit. :)
Nekem vesekatéter miatt kétnaponta kell ellenõriznem itthon a pisim! Nekemamióta katéterem van (a hólyag és a vese között) azóta savas a pisim!6-6, 5 max!A doki csak megjegyezte, hogy nem olyan jó, mde nem tudunk tenni ellene most!Viszont ha szülés után (vagy katéter levétel után) nem áll vissza akkor kell beavatkozni! Dea 7 az teljesen normális!Nekem a savasramondta hogy nem a legjobb!


Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

Mitől lehet, illetve mennyire "baj", ha túl feszes a hasam?

Ma a vizsgálaton a doki megtapogatta a hasam és azt mondta, hogy túl feszes.

Legjobb válasz: Amikor hasonló problémám volt, nekem a dokim MagneB6-ot és kalciumot írt fel, attól rendezõdött!

Amikor hasonló problémám volt, nekem a dokim MagneB6-ot és kalciumot írt fel, attól rendezõdött!
semi baj, természetes, ha bekeményedik a pocak, bár nem mindenkinek. nekem is magne b6-ot mondott a dokim 3×2 naponta, és még igy is beszokott néha.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!