Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, hányt (70 db)

Mitől lehet hányi?

Lógni kéne és a hányás lenne a legjobb megoldás.

Legjobb válasz: egyél valami romlottat. aztán ugráljál sokáig, utána meg nézzél hányós videókat. :D bár nekem néha az is elég, ha rágondolok...

egyél valami romlottat. aztán ugráljál sokáig, utána meg nézzél hányós videókat. :D bár nekem néha az is elég, ha rágondolok...
Ledugod az ujjadat a torkodon és hánysz!!!

Pár napja amikor lefekszek hányingerem van de csak akkor ha lefekszek és ha felkelek egy idő utánn elmúlik lefekvés elött nem eszek és nem is iszok szénsavas üditőt, mitöl lehet hány ingerem amikor lefekszek?

Legjobb válasz: Pl ha már nagyon kimerülten fekszel le, vagy mentálisan már el vagy fáradva, akkor az kiválthat hányingert. Ha napközben nem folyamatos az érzés akkor ez csak a fáradtságtól lesz. Próbálj nem akkor ágyba esni amikor már nagyon nem bírod ébren.

Pl ha már nagyon kimerülten fekszel le, vagy mentálisan már el vagy fáradva, akkor az kiválthat hányingert. Ha napközben nem folyamatos az érzés akkor ez csak a fáradtságtól lesz. Próbálj nem akkor ágyba esni amikor már nagyon nem bírod ébren.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ de közben kiderült hogy ruflexem van :(

Mitől lehet, hogy hányt a kisbabám? 6 hós, és szopizott, sírdogált, nyűglődött és hányt. Mitől?

Evett fél7 körül, tökös-krumplit, aztán 8 fürdés, most meg fél 9-t?l szopi volt. Ny?gl?dött kicsit, úgy gondoltam a foga, bekentem az ínyét dentonix géllel. Kb 5 perc múlva hányt. Miért?

Legjobb válasz: A szopi nem árt neki, de mást ne adj. Gondolom hogy nehéz kaja neki éjjelre a tökös-krumpli. Különben a fog is akar szórakoztatni ilyen korban...

A szopi nem árt neki, de mást ne adj. Gondolom hogy nehéz kaja neki éjjelre a tökös-krumpli. Különben a fog is akar szórakoztatni ilyen korban...
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Most sikerült elaltatnom, nem szopizott utána. Azóta is alszik. Szépen, nyugodtan. Nem sápadt, nem lázas. Asszem késõn ette a kajcsit, holnap már 5 elõtt elkapja, a szilárdat. Ki kell még tapasztalnom. Mindenesetre a frászt hozta rám. Nem merek aludni se, figyelem egész éjjel, apja pont éjszakás egyedül vagyok vele... Borzasztóan féltem az én kicsikémet. Ha beteg lenne már hányt volna és nem is aludna, ugye?
CÉLSZERÛBB LENNE NEKI EGY KICSIVEL KÖNNYEBB KAJÁKAT ADNI MERT MÉG NINCS FELKÉSZÜLVE A GYOMIKÁJA ILYEN NEHÉZ KAJÁKRA.PL.RESZELT ALMA, NEKTARIN, FÕTT SÁRGARÉPA, SÜLT TÖK.NÉZZ UTÁNNA , MERT TÖNKRETESZED A BÉLFLÓRÁJÁT AMI MÉG JÓFORMÁN KI SEM ALAKULT
Féléves gyerek sztem nyugodtan ehet tököskrumplit, inkább lehet hogy 2 órával késõbb még nem éhezett meg igazán. A gyerekek egyébként könnyen hánynak, lehet egy betegség elsõ jele is, de nálunk még 5-6 évesen képesek voltak rá, ha össze-vissza ettek sokféle kaját pl, családi bulikon.

2, 5 hónapos a kisfiam. Humama HA1 LC-Pufat kap. Tegnap óta kihányja a tápszert, igaz csak kicsit hány. Evés után 1, 5órával Igaz 170-et eszik, mert az az adag ami dobozra van irva nem elég neki. Mitől lehet, hogy bukik a kisfiam? Eddig ilyen nem volt.

Valamit rosszul csinálok talán? Eddig 4óránként evett. Most 3kor kellett volna enni, de nem keltettem fel, mert még mindig alszik. Vagy mégis keltsem fel a kismanót?

Legjobb válasz: Ne keltsd fel,had aludjon.Mindig hány vagy csak egyszer,meg valóban hány,vagy csak bukik.Lehet túleszi magát,kicsit mohóbb levegõt nyel,és ezért,nem eszik mostanában mohóbban? Ha a hányás rendszeres,és sok,akkor orvos,és amennyire tudod folyadékpótlás,de ha csak 1x 1x bukik az nem gond.Gyakrabban büfiztesd,és jól csinálod,annyit adj amennyit kér,a doboz egy tájékoztató.Ha éhes ennie kell,különben neked sír.

Ne keltsd fel, had aludjon.Mindig hány vagy csak egyszer, meg valóban hány, vagy csak bukik.Lehet túleszi magát, kicsit mohóbb levegõt nyel, és ezért, nem eszik mostanában mohóbban? Ha a hányás rendszeres, és sok, akkor orvos, és amennyire tudod folyadékpótlás, de ha csak 1x 1x bukik az nem gond.Gyakrabban büfiztesd, és jól csinálod, annyit adj amennyit kér, a doboz egy tájékoztató.Ha éhes ennie kell, különben neked sír.
Amit elõttem írtak jó.A dobozon tényleg csak tájékoztatás van.Az én 10 hós fiam 3-4 óránként eszik és tápszerbõl még most is 120-180 ml között elég neki.
Valószínübb hogy a gyors evés miatt bukik és nem hány. Ha betegségrõl lenne szó akkor egymás után többször hányna, levert lenne, nyügös. Az én fiam ritkán büfizett rendesen és még fél évesen is gyakran bukott mert annyira mohó volt.
A kérdező hozzászólása: Tegnap kezdett elhányni 1-szer büfizés után. Ma meg hazaértünk a sétából és leöltöztettem és akkor hányt, de annyit, hogy a parkettára is ment:( egy kevés. Igaz elég mohó a fiam, mert ha kajáról van szó akkor remeg a szája, hogy éhes. Folyadékpótlásról mindig gondoskodok. Evés után is megszoktam kinálni egy kis babavizzel.

Van egy yorkie 7 hónapos kiskutyám. Előfordul hogy néha sárgás slájmszerűt hány, mitől lehet ez? Vagy vigyem el dokihoz?

Legjobb válasz: A Pedigréét hagyd ki az étrendjébõl, házikosztot is csak keveset. Nekem midnen bajom volt a kutyámmal, amíg evett házikosztott, hányt, hasmenése volt, bepisilt, ahogy átálltunk egy jóminõségû tápra megszûntek ezek a gondok. Néha az enyém is hányt ilyen sárgát, nem vittem orvoshoz, szerintem nem nagy baj, de a táplálásánál figyelj jobban oda. Egy Yorkie etetése még a legdrágább tápból is kicsi összeg, ne sajnáld tõle!!!

A Pedigréét hagyd ki az étrendjébõl, házikosztot is csak keveset. Nekem midnen bajom volt a kutyámmal, amíg evett házikosztott, hányt, hasmenése volt, bepisilt, ahogy átálltunk egy jóminõségû tápra megszûntek ezek a gondok. Néha az enyém is hányt ilyen sárgát, nem vittem orvoshoz, szerintem nem nagy baj, de a táplálásánál figyelj jobban oda. Egy Yorkie etetése még a legdrágább tápból is kicsi összeg, ne sajnáld tõle!!!
semi gond, elõfordul h néha gond a van agyomrukkal. van fehér habos hányás is, az meg a tul sok sav. ha minden nap vagy másnap hány akkor viszont doki!figyeld h iszik e rendesen. az ilyen kiskutyáknál nagy a kiszáradás veszélye! a hányás akkor a legveszélyesebb ha hasmenéssel párosul, akkor biztos h baj van. ha egy hétig hányik akkor ott nagyobb a gond...
Nem ártana dokinak megmutatni, sok mindentõl lehet. Mit etetsz vele egyébként?
A kérdező hozzászólása: Szinte mindent megeszik, de a házi kajcsit persze elõnyben részesíti, de igyekszem neki való kutyakaját is adni neki szárazat és konzervet egyaránt.Szárazból Pedigree-t vagy Royal Cannin-t kap, konzervból pedig Selekt Gold-ot.
Lehet túlzott gyomorsavtermeléstõl kezdve sok minden. Pedigree-t meg hasonló szemeteket dobd ki, "sarki bolti"táppal általában ne etesd. Az, hogy más nem törõdik a kutyája ilyen problémájával, nem jelenti azt, hogy te se vidd dokihoz, a te kutyádnál lehet teljesen mástól is.
A kutyának nem ideális, ha össze-vissza eszik mindenfélét. Állj rá egy fajta tápra. Házi kosztból pedig ne adjál semmit, amiben fûszer van.
Hát akkor sajnos biztos hogy nem babátol!Nem lehet hogy elkaptál valami vírust?
Ne keseredj el. Nekem miután nem jött meg, én is csináltam másnap és negatív lett. Majd csak a 6. napon mituán késett, csináltam mégegyet, és pozitív lett, de az is olyan halványan látszott, hogy azt hittem káprázik a szemem. Ha továbbra sem jön meg, csinálj egyet pár nap múlva. Igaz nekem nem voltak még akkor tüneteim, azonkívül, hogy egész nap aludtam. 13 hetes kismama
tüneteim már nekem is voltak, viszont a tesztem neg. volt.egy héttel késõbb csináltam poz.tesztet. 25hetes kismama sok sikert
Korán teszteltél, várjj még vele pár napot:)

Fogamzasgatlot szedtek ( Dienorette ) de amin abbahagyom a levelet, és megjön a menstruációm, azon a napon, hányinger jön rám és hányok is. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: A barátnõm is hányt a fogamzásgátlótól, csak õ mindig a cilkusa közepén azt hiszem. Ez is lehet mellékhatás, ha elolvasod a betegtájékoztatót. Visszament a nõgyógyászhoz és íratott másikat.

A barátnõm is hányt a fogamzásgátlótól, csak õ mindig a cilkusa közepén azt hiszem. Ez is lehet mellékhatás, ha elolvasod a betegtájékoztatót. Visszament a nõgyógyászhoz és íratott másikat.

2 éves kisfiam náthás, szívni kell az orrát, mert még nem tudja kifújni, de most az orrszívó köhögteti, szívás közben öklendezik, tegnap este egy kicsit hányt is, miért, mitől lehet, soha nem volt még ilyen?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna. :( Szintén 2 éves a kisfiam, és vasárnap mi is úgy jártunk, hogy hányt orrszívózás után. Mi úgy döntöttünk, nem kínozzuk az orrszívóval, mert Õ azért már tudja, hogyan kell kifújni, csak az orrszívást biztosabbnak gondoltam. Viszont most naponta többször fújok az orrába tengervizes orrsprayt, attól egész szépen megindul és mondtuk Neki, hogy fújja nagyon erõsen, mert akkor nem kell leszívatni. Mostanra oda jutottunk, hogy már Õ kéri, hogy fújjunk az orrába és kifújhassa a zsepibe. Ezt most élvezi, mert ez ismét a "nagyfiúság" érzését kelti benne. :))) Szóval, próbáljátok meg, hogy valahpgy kifújja. (Mondjuk nálunk most tõlünk is látja hogyan kell fújni, mert mi is megfáztunk. Lehet emiatt, de most nagyon ügyesen megy a dolog.)

Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna. :( Szintén 2 éves a kisfiam, és vasárnap mi is úgy jártunk, hogy hányt orrszívózás után. Mi úgy döntöttünk, nem kínozzuk az orrszívóval, mert Õ azért már tudja, hogyan kell kifújni, csak az orrszívást biztosabbnak gondoltam. Viszont most naponta többször fújok az orrába tengervizes orrsprayt, attól egész szépen megindul és mondtuk Neki, hogy fújja nagyon erõsen, mert akkor nem kell leszívatni. Mostanra oda jutottunk, hogy már Õ kéri, hogy fújjunk az orrába és kifújhassa a zsepibe. Ezt most élvezi, mert ez ismét a "nagyfiúság" érzését kelti benne. :) )) Szóval, próbáljátok meg, hogy valahpgy kifújja. (Mondjuk nálunk most tõlünk is látja hogyan kell fújni, mert mi is megfáztunk. Lehet emiatt, de most nagyon ügyesen megy a dolog.)
le van tapadva szegénynek, állati száraz a levegõ, cseppentés, és igyon is pár perccel a szívás elõtt, ha ez sem segít, akkor sztem elvinném dokihoz, akkor lehet kell vmi hurutoldó...jobbulást!
Ne egyen elõtte, akkor kisebb eséllyel fog öklendezni.
Szerintem megijedt!Gondolom sírt is , befújtál neki valamit az orrába mi elõtt kiszívtad volna?az erõs köhögés meg okozhat hányást.Én legtöbbször át mosom neki az órát sós oldattal (2dl forralt víz fél kávés kanál só felforralom, lehûtöm.)Én gyógyszertárban vettem ilyen kézi nyomót, pumpát( amilyet szülésnél használnak a kórházban), ezzel tisztítják ki a nyákot a járatokból pár száz forint volt. Ebbe töltöm bele ez vákumot is képez és vissza szívja és ha még mindig nagyon türtyök akkor szoktam csak kiszívatni.
Éppen hogy érintsd csak hozzá. Én már kipróbáltam, és én is majdnem öklendeztem tõle. Nem szabad sûrûn és sokat csinálni. Doki néni mondta. Vegyetek hagyományos vákumosat, a lényeget az is kiszívja, hiszen mi is élünk. Nagyban függ a kellemetlen érzés a porszívótól is. Nekünk gagyi nem állítható erõsségû van, és szinte azt éreztem, hogy kiszívja az agyam. De anyámék porszívójával meg kimondottan kellemes volt. Ki kellett próbálni, mert nem értettem, miért üvölt.

A kiskutyám elég gyakran hány, mitől lehet?

3,5 hónapos, kb 1 héten egyszer hány, és olyankor egybe hányja ki a kutyakaját, lehet azért van mert nem rágja meg? hogy tudnám elérni, hogy ne csak nyelje, mint kacsa a nokedlit, hanem meg is rágja?

Legjobb válasz: Nekem csaum van és akkor hány, ha nem jön be neki a kutyakonzerv, vagy száraz. Általában pedigree-t kap, de ha hirtelen elfogy, csak a kisboltba tudok menni és ott mindenféle van, csak pedigree nincs.. na azt a mindenfélét kihányja, csak a házi maradék és a pedigree marad bent. Tejet ne adj neki, próbálj meg másfajta étellel, keverj száraz kutykaját kevés konzervvel, ne legyen nagyon száraz, és változatosan próbáld étkeztetni, ne mindennap uazt, mert attól is rosszul lehet. Jobbulást!

Nekem csaum van és akkor hány, ha nem jön be neki a kutyakonzerv, vagy száraz. Általában pedigree-t kap, de ha hirtelen elfogy, csak a kisboltba tudok menni és ott mindenféle van, csak pedigree nincs.. na azt a mindenfélét kihányja, csak a házi maradék és a pedigree marad bent. Tejet ne adj neki, próbálj meg másfajta étellel, keverj száraz kutykaját kevés konzervvel, ne legyen nagyon száraz, és változatosan próbáld étkeztetni, ne mindennap uazt, mert attól is rosszul lehet. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: A doki pont azt mondta, hogy így kicsi korába ne nagyon variáljam neki, Acanát kap
A kérdező hozzászólása: de, szokott füvet enni. Ha itthon vagyunk egész nap, akkor napi 4 szer kap kicsit, de sajna vannak olyan napok amikor elõtte kell hagynunk, nem hányja ki az egészet, csak egy részét, és még friss a kaja, tehát nincs megemésztve, és csak kb heti 1X
Hát, így én inkább a mohóság miatti hányásra gondolnék. Ha nem eszik sok különösebben füvet, az még nem utal semmi hiánybetegségre, ráadásul prémium tápot eszik, nem valószínû, hogy bármi tápanyagból is hiánya lenne. Ha nagyon zavar a gyakori hányás, azért kérdezz rá a dokinál, de én most így láttatlanban nem aggódnék nagyon. Persze, ha sûrûsödik a dolog, vagy más "tünet" is lesz, irány az orvos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!