Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, csak a hasam (74 db)

Én 16 hetes kismama vagyok, ma a hasam nagyon viszketett és később pici piros foltok jelentek meg rajta, de csak a hasamon! Volt már vkinek ilyen? Ez mitől lehet? Vmi baj van?

El?re is köszönöm mindenkinek! És Jó babavárást kívánok minden kismamának!

Legjobb válasz: szia egyetlen egyszer nekem is volt ilyen, talán épp ilyen 16.hét körül. de 2nap alatt elmúlott, nemtudom mitól volt. ha használsz valami krémet, párnapra szüneteltesd esetleg, én azt tettem 22hetes kismama, boldog babavárást neked is

szia egyetlen egyszer nekem is volt ilyen, talán épp ilyen 16.hét körül. de 2nap alatt elmúlott, nemtudom mitól volt. ha használsz valami krémet, párnapra szüneteltesd esetleg, én azt tettem 22hetes kismama, boldog babavárást neked is
Körömvirágkrém remek lesz rá, megnyugtatja a bõrt.Az én bõröm bmit is tettem, berepedt, nem is kicsit.A striák meg viszketnek, én is azzal kenem, és nem olyan viszketõsek, érzékenyek.
Azért viszkethetett mert nyúlik a bõröd ahogy nõ a babuci , és valószínû , hogy a foltok pedig a vakarástól jelentek meg! Ne izgulj én is így voltam! 26.hetes kismama
nekem az egész testemmel ez volt. a dokim mondta h vegyek a patikába kevert krémet (mosdókenõcs) amit a babákra is használnak mert nincs bent semmi allergizálo anyag meg felesleg illat szinezék stb. és tökre nem is drága! és mondta h azzal fürödjek. Azóta miota azt használom nagyon megnyugodott a bõröm a 9hónapba vagyok már és még egy csikom sincs. jah és még körömvirág balzsammal kenem magam esténként.

Múlt hónapban esemény utánit vettem be. Időben meg is jött a vérzésem. Most viszont furcsa, mert fáj a hasam, ahogy szokott s a tamponom is véres, de nem távozik amúgy vér a hüvelyemből. Mitől lehet ez? A múlt havi vérzésem is csak 2-3 napig tartott.

Legjobb válasz: terhes nem vagy az tuti mert megjott... viszont ha most verzel... en a helyedben elmennek orvoshoz!! kitudja mitol lehet ez... szrintem menny el!! sehogy nem jo jel ha a semmibol elkezdtel verezni a menzesz utan!

terhes nem vagy az tuti mert megjott... viszont ha most verzel... en a helyedben elmennek orvoshoz!! kitudja mitol lehet ez... szrintem menny el!! sehogy nem jo jel ha a semmibol elkezdtel verezni a menzesz utan!
A kérdező hozzászólása: Nem a menszesz után kezdtem vérezni, hanem a múlt hónapban rendesen megjött s azóta eltelt egy újabb ciklus és idõben fájni kezdett a hasam, ahogy szokott, de nem véreztem ....próbaként beraktam egy tampont s az véres lett, viszont ha nincs benn tampon, nem távozik vér a hüvelyembõl.2 napja van ez igy.Mintha túl kevés lenne.
ez normális nekem is megjött ujbol 2-3napra a hormontartalma miatt ilyen
lehet hogy terhes vagy. csinálj tesztet.
Szokatlan vérzés lehet a terhesség jele. Tudtad, hogy az esemény utánitól is simán terhes maradhatsz, mert nem véd rendesen, pláne, ha késõn vetted be?

31 hetes kismama vok, vannak olyan pillanatok, mikor fáj a hasam, mintha akarna megjönni, mitől lehet? Csak nem indul be a szülés?

Legjobb válasz: 32 hét 5 napos vagyok és tettem már fel hasonló kérdést. Elvileg ezek már jóslók. Eddig amikor a dokim vizsgált a méhszáj zárt volt, azt mondta hogy pihenjek és vegyek be több magnéziumot ha érzem. Nekem ráadásul már 25 hetes korom óta keményedik a hasam, a megjön érzés kb a 30. héttõl van. 31 hetesen zárt volt a méhszáj. Nõ is a pocak attól is lehet. Pihenj és ha szedj magnéziumot, és ha sûrûsödik akkor hívd fel a dokidat. Boldog babavárást!

32 hét 5 napos vagyok és tettem már fel hasonló kérdést. Elvileg ezek már jóslók. Eddig amikor a dokim vizsgált a méhszáj zárt volt, azt mondta hogy pihenjek és vegyek be több magnéziumot ha érzem. Nekem ráadásul már 25 hetes korom óta keményedik a hasam, a megjön érzés kb a 30. héttõl van. 31 hetesen zárt volt a méhszáj. Nõ is a pocak attól is lehet. Pihenj és ha szedj magnéziumot, és ha sûrûsödik akkor hívd fel a dokidat. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Nekem a 32 héttõl volt.Én is MagneB6-ot (nekem csak a 38ik hétig javasolták szedni) vettem be ilyenkor és kicsit pihentem.Ettõl mindig jobb lett.A kisfiam 11 nap túlhordással lett meg, császárral mert nem indult magától a dolog és meconiumos volt a víz.Nálam nem csinált semmit az a pár hét jósló fájás:)

Mitől lehet, hogy csak a hasam felső része keményedik be, alul meg puha?

35 hetes vagyok.Szedek Béres magnéziumot is,de akkor is kemény.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ezek a megkeményedések természetesek ne aggódj.Van akinek alul van akinek felül keményedik meg ma voltam ezzel én is dokinál õ az mondta pihenjek sokat.Neked is ezt tanácsolnám.Boldog békés babavárást.Jah ésiumból 3x1-et javasolt.

Ezek a megkeményedések természetesek ne aggódj.Van akinek alul van akinek felül keményedik meg ma voltam ezzel én is dokinál õ az mondta pihenjek sokat.Neked is ezt tanácsolnám.Boldog békés babavárást.Jah ésiumból 3x1-et javasolt.
az utolsó mondat az magnéziumból 3x1-et javasolt bocsika :)
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ, csak az aggaszt hogy egész nap kemény felül a hasam.Ez normális?
Szia! Nekem ugyanígy van, volt. A védõnõ azt mondta, ha felül kemény, feszes, a baba keresi a helyét. Ez megnyugtatott. Igaz nekem néha egy kicsit kellemetlen, de ezek szerint nincs nagyobb baj. Most már kicsit lejjebb helyezkedik el a pici, és így nekem is könyebb, én holnap töltöm a 37. hetet. Kérdezd meg meddig kell szedned a magnéziumot, mert nekem a doki 35 hetesen állította le. Szép heteket a célegyenesben!
Szerintem is csak a baba popsiját érzed. Nekem is nyomogatja magát, hol jobb, hol bal oldalon, hol érzem, hogy átmászik egyikrõl a másikra, néha egész az oldalamon jön ki. De alul puha vagyok. Szeritnem ez nem keményedés, mert akkor az egész méh megkeményedik, simán a baba popsiját érzed. Én meg szoktam simizni és megbeszélem vele, hogy kicsit menjen beljebb, néha bejön:-) És sokat feküdj az oldaladon, a babának akkor van a legtöbb helye, és az ülés a legrosszabb neki, mert nyomja a bordád. A magnéziumot tényleg kérdezd meg, mert nekem is azt mondták, a 36-38. héten abba kell hagyni.
A kérdező hozzászólása: Köszike a megnyugtató válaszokat.Lehetséges hogy a kis popsiától kemény a hasam, mert ha megfogom rögtön mocorogni kezd.Nagyon sokat mocorog nincs 10 perc nyugalom.A magnéziumot 2 hete szedem mert nagy görcsim voltak.38 hetessen kell abbahagynom.Én kicsit megilyedtem mert lassan 1 hete hogy ilyen kemény fent a hasam.A béres magnéziumra csak napi 1 van ráírva, akkor most mennyit szedjek belõle?
vigyázzatok a magnéziummal csak 36.hétig szabad szedni.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem tudom van-e köze hozzá de a babó már pár napja megmozdult.
Igen, a méhed, illetve a baba is "kinyomódik" néha :)
Szia! Igen, valószínûleg a méhed tágul, mert mocorog és növekszik a babád.
A pinakoboldnak már nincs hova húzódnia ezért továbbássa az üregét.
nálam ez akkor fordul elõ, ha nagyon fel vagyok húzva, de mégsem megyek el.bizony, olykor megesik.

Ha hason fekszem akkor néha fáj a mellem, olyankor úgy érzem csak útban van, más is van így vele? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Én is így érzem, pedig nekem nem túl nagy. Lehet azért, mert nagyobbacska a melled. És úgy nem kényelmes hason feküdni... Én fel szoktam magam párnázni pár helyen, hogy ne a mellemre nehezedjen a súly, ne az nyomódjon. a mellkasomhoz rakok párnát és akkor a mellem nem nyomódik az ágyba :)) Különben lehet, hogy valami baj van, de ha mindkettõ kényelmetlen akkor ennek kicsi az esélye. Nekem pl. az egyikben találtak csomót, azóta már lehet csomókat :( A másik rendben. Mégis mindkettõt ugyanannyira érzem kellemetlennek hason fekvéskor... szerintem nincs baj, esetleg tegyél oda párnát vagy valami puha plédet, pulcsit, és "párnázd ki magad". esetleg helyezkedj másképp, vagy tedd a melled fölé, a mellkasodhoz a kezed és akkor nem nyomódik úgy, és máris kellemesebb.

Én is így érzem, pedig nekem nem túl nagy. Lehet azért, mert nagyobbacska a melled. És úgy nem kényelmes hason feküdni... Én fel szoktam magam párnázni pár helyen, hogy ne a mellemre nehezedjen a súly, ne az nyomódjon. a mellkasomhoz rakok párnát és akkor a mellem nem nyomódik az ágyba :) ) Különben lehet, hogy valami baj van, de ha mindkettõ kényelmetlen akkor ennek kicsi az esélye. Nekem pl. az egyikben találtak csomót, azóta már lehet csomókat :( A másik rendben. Mégis mindkettõt ugyanannyira érzem kellemetlennek hason fekvéskor... szerintem nincs baj, esetleg tegyél oda párnát vagy valami puha plédet, pulcsit, és "párnázd ki magad". esetleg helyezkedj másképp, vagy tedd a melled fölé, a mellkasodhoz a kezed és akkor nem nyomódik úgy, és máris kellemesebb.
Engem is nagyon zavar, nekem is fáj egy kicsit, útban van, ezért nem is fekszem hason. Pedig nem nagyok. Szerintem attól van, hogy a mellek nagyon érzékenyek.
attól lehet, hogy még nem érett meg rá.... majd fog csinálni mindent 8-9 hónaposan, minek sietteted a dolgokat?
Az én cicám 9 hónapos (majdnem, a héten lesz annyi). 3 hónapos kora óta járunk gyógytornára, Dévényre, de még most sem kúszik, csak a forgás megy, pedig semmi nem indokolja a lemaradást. Mostmár biztos, hogy csak késõn érõ típus :-) Õ is sokat 'repked' hason, még most is. Kicsit rosszul esik, amikor látom, hogy a vele egyidõsek már miket tudnak, de ez legyen a legnagyobb problémánk! Sokat gyakoroljuk vele a kúszást, remélem, nem hagyja ki. Vidd el gyerekorvoshoz, vagy rögtön neurológushoz, ha tudod. Gyógytornásznak is érdemes megmutatni, egy halom gyakorlat van, amit otthon is tudtok vele csinálni. Hintázzatok vele sokat (ha van hintátok).
Kedves 16:19! Fogalmam sincs, hogy miért vagy ilyen ellenséges. Ha jól emlékszem, akkor én a kérdésre válaszoltam, a legjobb tudásom szerint. És igenis örülök, hogy az én lányommal nincs probléma. Ugyanis látok elég problémát fejlesztõ pedagógus révén. Igazából nem Veled akartam vitatkozni, hanem a kérdésre válaszolni. Te kezdtél el bunkóskodni, bár nem értem az okát. Ha a Te gyermekeddel semmi gond, akkor örülj. Attól még másnak lehetnek problémái. Üdv.
Irass a dokival beutalót neurológiára. Nézessétek meg, és õ majd ír beutalót gyógytornára. Mi így jártunk. Az én fiam ennyi idõsen még a kezeit se tette le, ha hason volt, csak repült.
Még szerencse hogy a te gyereked ennyire tökéletes! Örülünk neki tiszta szívbõl!
Nem azt mondtam, hogy fogdd vissza. A kérdezõnek mondtam, hogy ne erõltesse. Nem tudom hogyan lehetne egy gyereket visszatartani, csak azt tudom, hogy ez nem jó. Én már a végkifejlettel foglalkozom, nem az elõzményekkel. Szerencsére az én lányom minden lépést végig csinált pont elég ideig. Egyébként egy percig sem állítottam, hogy minden gyereknek fejlõdési rendellenessége lesz, aki nem mászik. Csak ez az egyik oka ezeknek a bajoknak.
Biztos minden úgy van jól, ahogy mondod! Viszont mesélje már el valaki nekem, hogy hogyan tiltsa meg az ember egy gyereknek, hogy ne kússzon kevés ideig és már ne váltson át a mászásra és végképp fel ne álljon 9 hónapos kora elõtt eröltetés nélkül????!!!!
Hidd el, én igen. Többet is. Sõt, olyat is, akinek "csak" letakarták az egyik szemét egy évig. Õ dyscalkoliás lett. Mert attól kezdve, hogy letakarták a szemét, kihagyott néhány nagymozgás fajtát. csak olvass utána. A kérdezõnek: ne erõltetsd!!!
Szerintem az sem jó, hogy ha valaki elõre kárál, mint a varjú. Nem ismerek egyetlen egy gyereket sem, aki kihagyta a kúszást és dyslexiás/gráfiás lett.
Semmirõl sincs lemaradva. Ne siettesd, megvan a saját érési ritmusa. Nagyon nem jó, ha egy gyerek idõ elõtt feláll és elkezd menni, kihagyva a mászást( vagy csak kevés ideig). Ebbõl lesz a késõbbi dyslexia, dysgrafia. Minden mozgásformának szerepe van az idegpályák fejlõdésében. Ha néhány száz idegpálya-kialakulás nem történik meg, akkor már tanulási nehézség is adódhat.
Az én kislányom 7, 5 hós korig csak nagyon ritkán (szerintem véletlen) fordult meg hasról hátra. Hátról hasra ment, de vissza nem. S akkor (7, 5) hósan kezdett egyszerre tobbmindent csinálni: kúszni, kutyázni, ha felultettem , akor már tartotta magát. Most 8, 5 hós, s úgy mászik mint a gyorsvonat, s már állni akar. Ne aggódj, eljon az ideje mindennek.
Az én kislányom fél évesen felállt és már kapaszkodva jár-kel. Szinte már egyik játék sem olyan érdekes, mint az álldogálás és a járkálás. Kb. 2 hétig mászott és akkor gondolta ez már uncsi és felállt. :) Amúgy minden gyerek MÁS! A másik gyerkõcöm 9 hósan állt fel és 1 évesen járt már egyedül. Próbáld meg ösztönözni. Mondjuk egy felfújható lufival! Azt nagyon szokták szeretni minden korban!
Ne zavarjon, õ kicsit lustább, nem próbálkozik még annyira az új dolgokkal, nincsen ebben semmi baj. Az én kisfiam 7 hónapos, de ugyanezt csinálta. Hasról hátra már fordult régóta, de fordítva csak nagyon ritkán, elvolt úgy. Ha hasra tettem, akkor csak a fejét emelte, és "úszkált". 2 hete kezdett el forogni, gurulni, tehát már sorozatba fordul hasról hátra, hátról hasra, és kinyomja magát a kezével. Már próbálkozik kúszással is, de még nem jött rá a technikájára. :) Engem is zavart kicsit, úgy éreztem le van maradva, de nincs így, úgyhogy nyugi, hamarosan elkezdi a dolgokat.
Kúsznia még ráér. Ami a forgást illeti, doki mit mond rá? Annó mi sem forogtunk 6 hósan, elküldtek fejlõdésneurológiára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Siettetni nem akarok semmit félre értés ne essék, csak a védõnõ azt mondta legalább forognia kellene!

Rettenetesen feszül a hasam alja amikor hason fekszem, mintha telezabáltam voltna magam, csak lent. Olyan mint amikor az első babót vártam, de a teszt negatív Mitől lehet?

Legjobb válasz: Szia! Hányadik napodon teszteltél? Nem lehet, hogy túl korai volt? Az ilyen feszülés lehet kisbabától :) Én szorítok, hogy az legyen! :)

Szia! Hányadik napodon teszteltél? Nem lehet, hogy túl korai volt? Az ilyen feszülés lehet kisbabától :) Én szorítok, hogy az legyen! :)

Reggel ebredes utan puha, kicsi a hasam, delutanra mar nagyobb, estere pedig mint aki mar 4 honapos. Amugy mindig csak aludnek, pedig nem vagyok faradt. Es mindig csak ennek meg ennek. Mitol lehet?

Legjobb válasz: Sajnálom, de rossz hírem vagy: Horkoloidok voltak az õseid és örökölted a puffadt has szindrómát tõlük... de ne aggódj, van pozitívuma is, ha minden igaz, akkor a horksugár használatára is képes vagy!

Sajnálom, de rossz hírem vagy: Horkoloidok voltak az õseid és örökölted a puffadt has szindrómát tõlük... de ne aggódj, van pozitívuma is, ha minden igaz, akkor a horksugár használatára is képes vagy!
A kérdező hozzászólása: Rettenetesen orulok a valaszodnak, koszi.
Ez mindenkivel így van. Mivel reggel még nem ettél semmit, ezért lapos a hasad. Aztán majd az ebéd és vacsora jól felpuffaszt. Fáradékony lehetsz az idõjárás miatt is. Hangulatváltozásaid is vannak? Nekem is volt olyan idõszakom, amikor szinte sosem volt elég, folyton nassolni akartam, de szerencsére megszûnt.:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!