Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, azt érzem az egész (10 db)

Mitől lehet, hogy azt érzem az egész testemben izomláz van?

Éjszak begörcsölt a vádlim, aztán a hátamban az izom, de két napja az alhasamban is azt érzem mintha 24 órán keresztül felüléseket csináltam volna. Pedig nem. 25 hetes vagyok. Ja és 3-4 magnéziumot is szedek naponta.

Legjobb válasz: Kalciumhiány!

Kalciumhiány!
Sóháztartás felborulása is okozhatja. próbálj mg Kálium tbl-t (max 1et naponta!!!) bevenni, vagy egyél meg 3-4 nagyobb banánt a magnézium mellé. Valamint folyadék bõven, és sótlanabb ételek. remélem beválik, de az orvosodnak feltétlen említsd meg akkor is ha ezekre rendezõdik. Vizeleted nézték mostanában? Lehet, hogy a veséd rakoncátlankodik...
A kérdező hozzászólása: Hát igen, most jöttem ki a kórházból egy hete. Vesekövemmel, picurkám kimozdította a helyérõl. Akkor lehet, hogy ezzel függ össze? köszi a válaszokat

Tegnap este óta az arcom bal oldalát enyhén nehézkesnek érzem. Nem az egész bal arcféltekémet, csak pár bélyegnyi nagyságú helyen. Olyan érzés mintha egészen finoman huznám lefelé a bőrt. Mitől lehet ez?

Mindenre ugyanúgy reagál és 100%osan szimmetrikus. Nincs rossz fogam sem ismert idegi betegségem, igaz 140es volt a vérnyomásom aznap. Nagyon idegesít, nem akarom, hogy esetleg roszabbodjon, lebénuljon.

Legjobb válasz: menj orvoshoz! A 140 es vérnyomás mit takar? Az alsó vagy a felsõ érték volt a 140? Ha az alsó akkor az nagyon GÁÁÁZ!!! Lehet hogy megpattant egy kisebb ér az agyban a magas vérnyoástól! Mielõbb beszélj a háziorvossal vagy kardiológussal!

menj orvoshoz! A 140 es vérnyomás mit takar? Az alsó vagy a felsõ érték volt a 140? Ha az alsó akkor az nagyon GÁÁÁZ!!! Lehet hogy megpattant egy kisebb ér az agyban a magas vérnyoástól! Mielõbb beszélj a háziorvossal vagy kardiológussal!
A kérdező hozzászólása: 140/68 volt
A 140/68 vérnyomás ismételt ellenõrzést igényel. Célszerû megállapítani, hogy mi okozhatja, pl. éppen a jelzett gond, vagy pillanatnyi izgalom, stb.
A kérdező hozzászólása: Az utóbbi napok valóban nagyon stresszesek voltak nem kevés alkohollal és cigarettával, ami amugy nem jellemzõ, plusz rendszeresen sportolok. Egyszer volt már ilyen vizsgaidõszak végén amikor kikészültem, akkor felirtak vérnyomásra valamit, de elmult. Magát a jelenséget nem értem, mivel a doki megmondta hogy mivel ilyen kampányszerüen tör rám ez a jelenség, nem igényel gyógyszeres kezelést, engem meg azért mégis eléggé bosszant, fõleg mivel édasanyámnak idén össze is jött ez a mutatvány (féloldali arcbénulás stressz alapon), amit ki is hevert.
A kérdező hozzászólása: azt hiszem megszûnt. Lehet majd egyszer azért kivizsgáltatom.
Nem tudom nálatok hogy van de nálunk a f*sz állni szokott :)
Az h egy p*csfej! Nem képes türtõztetni magát, hogy neked jó legyen! Az ilyentõl menekülj, én is szenvedtem egy ilyennel évekig, és mi a francnak......?
Ez sajna a terhességgel jár. Nekem is zsibbadt, beszélj a védõnõvel, hátha tud segíteni.
Valószínû hogy vizesedsz, biztos már a gyûrûk is nehezen mennek fel. A szövetek közt lévõ víz össze nyomja az ereket, s nem tud rendesen áramlani ezért zsibbad. Azt ajánlják hogy só, és fûszerszegényen kell étkezni, hátha beválik, ill, masszírozhatod is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Még eddig nem is híztam sokat se 4kg csak a pocim nõ de az már akkora nem tudom hogy vizesedek-e azt honnan tudom?Ékszereket nem hordok egyáltalán.

Nagyjából három napja kezdődött az egész. Ha nem közvetlenül előre nézek, hanem jobb vagy bal sarokba fel illetve le, olyan nyomást érzek a szememben, hogy néha automatikusan felnyögök a fájdalomtól. Mitől lehet?

Mivel még friss az "élmény", nem jártam sehol, de a szüleim szerint a sok gépezéstől van, bár semmivel nem gépezek többet mint ezelőtt, és akkor is elkezdhetett volna fájni. Aztán tegnapelőtt belázasodtam, aztán arra fogták, de a szemészetre is be kéne nézni, hogy megvizsgálják. Volt már valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Szemorvos, minél hamarabb. Valami gyulladás lehet a háttérben.

Szemorvos, minél hamarabb. Valami gyulladás lehet a háttérben.

17 hetes terhes vagyok. Ma egész éjjel forgott korulottem a szoba, mintha be lettem volna rúgva. Ma reggel is mintha elvesztettem volna az egyensulyom, dullogtem, és szédultem. Megvgayok ijedve. A pici mozog érzem! Mi lehet a baj? Mitol lehet ez?

eddig ez nemfordult elo, már a rosszul sem volta mamiota megmozdult a pici,de az utobbi 2 napban megint hányok reggelente...tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Én 12 hetes kismama vagyok és sokszor én is vagyok így.:) Én nem ilyedtem meg,szerintem ez természetes.Én van úgy,hogy nap közben is megszédülök.Este pedig forog az ágy.:)

Én 12 hetes kismama vagyok és sokszor én is vagyok így.:) Én nem ilyedtem meg, szerintem ez természetes.Én van úgy, hogy nap közben is megszédülök.Este pedig forog az ágy.:)
Vérnyomásod, vércukrod rendben? Amúgy én nem gondolom, hogy nagy baj lenne, elõfordul ilyesmi, de ha aggódsz nagyon, menj orvoshoz.
Amúgy nekem tökéletes a vérnyomásom.De a cukromat még nem mérték, lehet, hogy ettõl szédülök néha.:)
A kérdező hozzászólása: Na a vércukromat mindjárt megmérem, de a vérnyomásom kivételesen reggel rendben volt, mert nekem álltalában nagyon alacsony...Azért ilyedtem meg, mert még ez nemfordult elo, h éjjel arra ébredtem volna h forog korulottem a szoba, meg reggel dullogok mint a részegek...de akkor aztmondjátok h ez normális?nemlehet nagy baj?Koszonom a válaszaitokat
Szerintem sincs nagy baj, inkább valamit hiányol a szervezeted. Ha a cukrod, vérnyomásod rendben, akkor estleg folydékhiány? Iszol eleget? Én nem voltam nagy ivó, de mióta terhes vagyok észrevettem, hogyha nem iszok eleget, akkor elkezd fájni a fejem.
A kérdező hozzászólása: A cukrom 6.6, ugyhogy azis rendben...lehetséges h attol szédultem h nagyon sokat alszok?
A kérdező hozzászólása: Inni iszok, nemnagyon figyelem h mennyit, de éjjelente arra ébredek h szomjas vagyok, ezért teszek mindig egy pohár vizet az ágyam mellé
Az alvástól is lehet. Vashiány is okozhatja. Egyébként az ivásról annyit, hogyha arra kelsz, hogy szomjas vagy, az már nem jó! Éppen nemrég olvastam, hogyha valaki szomjas, az már a kiszáradás jele. Nagyon meglepõdtem... Szóval annyit igyál, hogy sose legyél szomjas! :) Inkább többször kevesebbet.
Én anno a lányommal ha a jobb oldalamra fordultam fekve, vagy csak a fejem arra fordítottam ülve, meg ilyenek, már forgott velem a világ. Azt mondták, valószínû, mivel annyira a jobb oldalamon helyezkedett el, valamit nyomott. Hanyatt meg nem tudtam feküdni, mert fájt a csontom, és õ is majd ki ugrott, nem érezte valamiért jól magát. Úgyhogy szinte 20 hetet végig (értsd szó szerint) a bal oldalamon aludtam. Háát, már vártam a szülést. A Panangin vény nélkül kapható tulajdonképp kálium és magnézium. Ezt nyugodtan szedheted. Nekem az valamicskét segített.

Az utóbbi időben éjjelente azt érzem, hogy ég a talpam és a tenyerem, emiatt alig bírok aludni. Egész éjjel állandóan izzadok. Ez normális? Mitől lehet? 28 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én 31hetes vagyok,és fõleg éjjelente én is rettentõen izzadok.Nem tudom mitõl,azelõtt nem voltam izzadós,de mióta terhes vagyok,fõleg a félidõ óta,annyira izzadós lettem,hogy van hogy éjjel mikor felébredek,tiszta víz rajtam minden tetõtõl talpig.Ez eléggé zavar,de nem tudok vele mit csinálni...és gõzöm sincs mitõl lehet,de amugy már én is gondolkoztam rajta..:)

Én 31hetes vagyok, és fõleg éjjelente én is rettentõen izzadok.Nem tudom mitõl, azelõtt nem voltam izzadós, de mióta terhes vagyok, fõleg a félidõ óta, annyira izzadós lettem, hogy van hogy éjjel mikor felébredek, tiszta víz rajtam minden tetõtõl talpig.Ez eléggé zavar, de nem tudok vele mit csinálni...és gõzöm sincs mitõl lehet, de amugy már én is gondolkoztam rajta..:)

Miért van az, hogy néha napi 4-5-ször is van kedvem szeretkezni (és szeretkezünk is) és egész nap kívánom a párom, de van olyan időszak is, amikor hetekig nem érzek hozzá kedvet. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Ez szerintem természetes, semmi gond ezzel. Nekem is korsakos a szex iránti érzésem. Van, hogy naponta többször, van hogy hetente egy. Okozhatják a hormonok, a menses ciklusa, az idõjárás, a napi gondok, bármi. Ha nem okoz gondot, nem kell vele foglalkoznod. Ha a párod közeledik,, adj neki esélyt, lehet megjön a kedved hozzá az elõjáték során:-)

Ez szerintem természetes, semmi gond ezzel. Nekem is korsakos a szex iránti érzésem. Van, hogy naponta többször, van hogy hetente egy. Okozhatják a hormonok, a menses ciklusa, az idõjárás, a napi gondok, bármi. Ha nem okoz gondot, nem kell vele foglalkoznod. Ha a párod közeledik, , adj neki esélyt, lehet megjön a kedved hozzá az elõjáték során:-)
Nemtom szedsz e valami fogamzásgátlót. A hormonok bûne, h van egy idõszak, amikor jobban kivánod, aztán kevésbé, aztán egyáltalán nem. A fogamzásgátlók pozitív hatásai közé tartozik az is, h folyamatosan szinten tart, vagyis általában kapható leszel a szexre.:) Ha szedsz és mégis igy van, akkor nemtom miért.szio
nekem is néha van kedvem néha nincs! de általában van... az elsõ számú tanácsadó jól mondta mert ha nincs is nagyon kedvem akkor a barátom elkezd csak úgy izgatni és akkor rögtön én akarom szinte jobban :P
szerintem mindenkinek vannak ilyen idõszakok hogy hol jobban hol kevésbé kívánja a szexet. nekem pl ha egyáltalán nincs kedvem a férjem egybõl tudja hogyan próbálkozzon és azonnal megjön hozzá a kedvem:)

Egy kiadós alkoholmámor után másnap sokszor akár egész nap azt érzem, hogy zsibbadnak az ujjvégeim. Nem vagyok másnapos, mindössze ezt tapasztalom és kicsit zavar. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Nekem is volt ez régebben, amikor még nagyon sokat vedeltem egy-egy bulin. Szerintem attól van, hogy az alkohol károsítja az idegeket.

Nekem is volt ez régebben, amikor még nagyon sokat vedeltem egy-egy bulin. Szerintem attól van, hogy az alkohol károsítja az idegeket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!