Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, azt érzem (193 db)

Mitől lehet az, hogy néha amikor veszem a levegőt akkor azt érzem, hogy szúr valami a szívem alatt és elég sokáig tart ez az érzés. Ez mitől van és hogyan lehet megszüntetni?

Legjobb válasz: Tartásod nincs rendben esetleg, nekem fõleg akkor volt ilyen, amikor növésben voltam 13 éves korom környékén, de még 10 évvel késõbb is éreztem ilyet. Nekem azt mondták, hogy rossz a tartásom és a gerincem fájdalma oda sugárzik ki, ezért érzem a szívem alatt ezt.

Tartásod nincs rendben esetleg, nekem fõleg akkor volt ilyen, amikor növésben voltam 13 éves korom környékén, de még 10 évvel késõbb is éreztem ilyet. Nekem azt mondták, hogy rossz a tartásom és a gerincem fájdalma oda sugárzik ki, ezért érzem a szívem alatt ezt.
Jól írja az elsõ. Ilyenkor a bordák belsõ felszínén haladó ideg fáj. Sokszor a gyenge hátizmok miatti hanyag tartás vagy már a kialakult gerincferdülés miatt vongálódik az ideg és kisugárzik a fájdalom. Hátúszás nagyon jó, nyújtja a gerincet, kifejezett gerinctorna vagy kondi terem, ahol rámész nagyon a hátizmok megerõsítésre.

Mitől lehet az hogy ha gyaloglok vagy állok erős szúrást érzek a hasam aljában 6 hónapos terhes vagyok és nem tudom hogy ez normális e vagy szóljak az orvosnak vagy mitől lehet?

Legjobb válasz: Non-stop szúrást érzel, vagy csak néha belenyilallik? Utóbbi normális, elõbbivel én dokihoz mennék. Egyébként a nyilallás oka, hogy a baba ahogy mozog (+gravitáció állás/járás közben) megnyom olyan idegeket, amik oda lefelé sugároznak, akár hüvelybe vagy combtõbe.

Non-stop szúrást érzel, vagy csak néha belenyilallik? Utóbbi normális, elõbbivel én dokihoz mennék. Egyébként a nyilallás oka, hogy a baba ahogy mozog (+gravitáció állás/járás közben) megnyom olyan idegeket, amik oda lefelé sugároznak, akár hüvelybe vagy combtõbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ nagyon megnyugodtam nem hála istennek nem állandó a szúrás csak ha állok vagy túl sokat kell gyalogolnom
Velem ugyan ez van, én is 6 hós terhes vagyok, és néha nekem is nyilallgat, nekem is akkor, ha sokat gyalogolok vagy hírtelen felállok pl. Szóval ez normális.
Nekem ilyen a vége felé volt.Ez attól van ahogy nyúlnak a méhszalagok.
A méhszalagok bizony, a gravitáció és a baba súlya miatt. nekem félidõtõl mind2 fiammal ez volt. Volt, hogy meg kellett állnom, leguggolnom, jajgatnom. :S

Mitől lehet az, hogy jobb oldalon húzódik a hasam 24-25 hetesen? A babámnak ugye nem lehet baja hogy én ezt érzem? Nem tudom miért érzem ezt? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Én szúrkálást is szoktam érezni,szerintem nyúlnak a szalagok.A babádnak nem lesz semmi baja.. Én ha kicsit gyorsabban megyek fognom kell a hasam alját,mert annyira húzódik. 22 hetes kismama

Én szúrkálást is szoktam érezni, szerintem nyúlnak a szalagok.A babádnak nem lesz semmi baja.. Én ha kicsit gyorsabban megyek fognom kell a hasam alját, mert annyira húzódik. 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Bocs a szóismétlésért
Orvosi indokot nem tudnék rá, de az ezoterikában a bal oldal a múlt, a jobb a jövõ. A balos betegségek/fájdalmak a múltbeli problémákra, feldolgozatlan dolgokra utalnak. Ha egy szeretted elvesztése vagy egy múltban ért sérelem akkor logikus, hogy a bal oldalon manifesztálódik a lelki probléma. A kart nem tudom mit szimbolizál, ennek utána kellene nézni neten. Remélem ez segített valamennyit. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi

Mitől lehet az, hogy néha ha társaságban vagyok, pl. egy szórakozóhelyen, feszültnek érzem magam, nem tudok beszélgetni senkivel és pszichésen teljesen bezárkózok?

Nehezen barátkozok emberekkel, és néha előjön ez az érzés, ilyenkor inkább hazamegyek. Ha van a közelben egy közelebbi ismerősöm, akkor elég jól elvagyok általában. Mitől van ez? 22/L

Legjobb válasz: Én is így érzem magam a Hajógyárin.

Én is így érzem magam a Hajógyárin.
1) nem megfelelõ társaságban vagy (ez gyakori és normális) 2) introvertált vagy, a nagy tömeg és zajos társaság túl sok neked, feszültté tesz és fáraszt a túl sok inger (ez is gyakori és normális). Introvertált emberek 1 emberrel szeretnek egyszerre beszélgetni nagyobb társaságban is. 3) valamiért félénk vagy (ez lehet beteges is, de nem erre kell elõször gondolni) Probléma onnantól van, ha semmilyen társaságban, semmilyen rendezvényen nem tudod magas jól érezni és nem tudsz emberekkel közeli kapcsolatot kialakítani.
én ugyan így vagyok mint Te.

Mitől lehet az, hogy a nyakamban az egyik oldalon egyik pillanatról a másikban szúró érzést érzek és ha levegőt veszek akkor egyre csak rosszabb és nem is érzem azt mintha vettem volna?

Körübelül 10 percig szokott tartani.Régebben is volt ilyen, de most már minden nap.Valakinek már volt ilyen?

Legjobb válasz: nekem is volt! olyan, minha egy ponton görcs lenne benne! finom mozgatással múlik el. (nagyon kellemetlen)

nekem is volt! olyan, minha egy ponton görcs lenne benne! finom mozgatással múlik el. (nagyon kellemetlen)

Mitől lehet az, hogy a süteményektől rosszul érzem magam?

Miután ilyeneket eszem egy fél nap elteltével görcsölni kezd a hasam, és hasmenést kapok. Nagyon rosszul vagyok, de néhány órán belül, ritkábban egy fél napon belül elmúlik, ha nem eszem többet ilyet. Vannak akik szerint csak beképzelem a dolgot, de nehezen hiszem hogy valaki is be tudna képzelni magának hasfájást készakarva. Van esetleg valami betegség ami miatt nem tudom jól megemészteni ezeket? Létezik ilyen? Egyéb esetekben sosem ilyen panaszom.

Legjobb válasz: Én akkor érzek ilyet, mikor a hasnyálmirigyemmel, vagy az epémmel van gond.

Én akkor érzek ilyet, mikor a hasnyálmirigyemmel, vagy az epémmel van gond.
Gondold át, mi lehet a hasonlóság ezekben a sütikben?Talán túl zsírosak, cukrosak? Vagy lehet, hogy a sütõport vagy más adalékanyagot nem bírsz benne.

Mitől lehet az, hogy együttlét közben kellemetlen (szúró-csípő) mint amikor nagyon fel vagyok fázva és fáj a vizelés) érzést érzek a csiklóm fölött de úgy belül?

Jobban nem tudom körül írni, de néha nagyon kellemetlen. Ha rám jön ez a rossz érzés együttlét közben akkor van, hogy 5 perc is eltelik amíg enyhül úgy hogy csak fekszek és inkább leállunk..

Legjobb válasz: hmm ez érdekes.. nem úgy érzed h a barátod ott bökdös valamit? amúgy próbáljatok ki síkosítóval!!!

hmm ez érdekes.. nem úgy érzed h a barátod ott bökdös valamit? amúgy próbáljatok ki síkosítóval!!!
A kérdező hozzászólása: Hát..bökdösne...igen.Talán
akkor az valõszinû a méhed :) ne dugja be annyira csak addig amig neked nem kellemetlen és probáljatok ki több féle pozt
A kérdező hozzászólása: De eddig ugyanebben a pózban nem volt baj.. Lehet jobban el kéne lazulnom (:
igazából így nehéz megállapítani de ha elõtte nem volt semmi kellemetlenség akkor jobb ha felkeresel egy orvost!
A kérdező hozzászólása: Hát igen ha még lesz ilyen, akkor nem nagyon halogatom az orvost.
ez nem vicc! most se halogasd! tudom h nehéz de meg kell tenni!

Mitől lehet az, hogy 1 hete kb mindennap rám jön ilyen "hő roham"? Vagy nem tudom, hogy hivjam. Piros lesz az arcom a fülem és olyan forronak érzem magam mint aki ég. és a vicc az, hogy azonnal megmérem a lázam és semmi.36.5

és mindennap egyszer rámjön ez kb fél órára..de nem érzem szarúl magam minden másnap edzek stb tehát tényleg jól érzem magam de nem tudom ez mitől van..

Legjobb válasz: Esetleg ingadozó vérnyomás? Menj el dokihoz és kérdezd meg mitõl lehet... Lehet egy rutinvizsgálattal meg is mondja...

Esetleg ingadozó vérnyomás? Menj el dokihoz és kérdezd meg mitõl lehet... Lehet egy rutinvizsgálattal meg is mondja...
igen!amit érzel az a picikéd csuklása!:) Boldog babavárást!39 hetes kismami :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!