Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, a babám (468 db)

A vérképem gyulladást mutatott ki a szervezetemben, mitől lehet? A babának nem lehet baja tőle? Körzetim azt mondta nincs baj?

Legjobb válasz: SZia nekem is így van pont most mentem kontroll pisire mert nem lett jó valami gyulladás vagy fertõzés van bennem a babának nem lehet baja de nem jó ha sokáig gyulladásod van ezért mihamarabb kezeltesd magad és holnap megyek nõdokihoz mert szeretnék mégjobban megnyugodni :) szerintem te is menj el amúgy csak jövö héten kéne mennem

SZia nekem is így van pont most mentem kontroll pisire mert nem lett jó valami gyulladás vagy fertõzés van bennem a babának nem lehet baja de nem jó ha sokáig gyulladásod van ezért mihamarabb kezeltesd magad és holnap megyek nõdokihoz mert szeretnék mégjobban megnyugodni :) szerintem te is menj el amúgy csak jövö héten kéne mennem

Mitől lehet a babámnak ilyen erős pisi szaga?

Tisztába tétel után egy órával már szinte zavaró pisiszaga van. Huggiest és Liberót használunk,ezért nem hinném hogy a pelenka.Mikor egy szál bodyban van akkor lehet jobban érezni(persze hisz akkor szabadon van alul) de rugiban is lehet érezni.

Legjobb válasz: Én a fiam születésétõl kezdve Huggiest használok (14 hós), és nem volt pisi szaga soha. Szerintem is próbálj meg több folyadékot itatni a babáddal. Sok sikert!

Én a fiam születésétõl kezdve Huggiest használok (14 hós), és nem volt pisi szaga soha. Szerintem is próbálj meg több folyadékot itatni a babáddal. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok.
4liter teát megiszik egy nap???
Kizárt, hogy a pelustól lenne! Nevetséges :) Beáztatták pisibe? Vagy akkor miért? Nincs rá értelmes magyarázat. 4-5 litert iszik? Szegény gyermek. 4, 5 kiló? Nem írtad, hogy hány hónapos? Tuti, hogy az ivással van a probléma, nálunk is volt ilyen, de azóta megszûnt.
Keves folyadek, ebben a melegben kinald tobbel. Majd akor meglatod, hogy ez volt-e az ok. Szerintem igen...
Én a múlt héten kérdeztem ugyanezt, és megtaláltuk a megoldást. Kevés folyadékot iszik a babád. Azóta mindig itatom, folyamatosan, fõleg hogy ilyen meleg van. Megszûnt az erõs pisiszaga. Tényleg nagyon zavaró! :(
Hidd el, hogy a pelenkától van. Amióta Huggiest használunk, nálunk is ez van, de csak ezt és a lila Tescosat bírja a popsija. Még a body-jai is pisiszagúak. A Tescosnál nincs ilyen problémánk, viszont abból kiszökik a kaksi. Úgyhogy valamit valamiért alapon marad a pisiszag és a Huggies.
Harmadik vagyok. Természetesen nem úgy értettem, hogy magának a pelenkának van pisi szaga, hanem úgy, hogy a Huggies nem tartja olyan jól bent a szagokat. Nekünk más fajta pelusoknál nem jelentkezett ez a probléma.
A kérdező hozzászólása: Nem liter... dl :) Bocsánat :)
3-4 liter. Bocsi, az is rengeteg, bármekkora a babád.
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ nagyon köszönöm, de a babám 3-4 4l teát megiszik egy nap és 4, 5 kiló sztem ez elég.Vagy nem? Pelenkásnak: megpróbálok váltani hátha....
Nálunk a lila tescosnál volt pisiszaga. Mióta napjában többször itatom, azóta ez megszûnt.

Augusztus 24. -én volt az utolsó mensim. A kalkulátorok szerint 8 hetes terhes vagyok, de az uh szerint csak 6. Ez mitől lehet? A babának még nem volt szívhangja, CRL:7mm.

Legjobb válasz: Az elejen meg nagyon ingadozik hogy hates lehet a kismami. Mert ugye a pe-es nem mindig az atlag 14. nap van es a kalkulatorok pedig mindenkit egy kalapala vesznek a 14 nappal igy lehet egy ket het elteres siman. Nekem is egy nappal kesobb volt a pe-em 15. nap es megis 14-re vagyok kiirva es nem 15-re. Bar mar ez is valtozott a baba meretei miatt 3 nappal szoval ez a kiszomaolas csak egy nagy atlag. A babad mereteit kell alapul venni , es ha meg 6 hetes akkor ne aggodj mert csak a jovohettol lehetne szivhangja. Szoval ez igy tokeletes ahogy van!! 37 hetes kismami

Az elejen meg nagyon ingadozik hogy hates lehet a kismami. Mert ugye a pe-es nem mindig az atlag 14. nap van es a kalkulatorok pedig mindenkit egy kalapala vesznek a 14 nappal igy lehet egy ket het elteres siman. Nekem is egy nappal kesobb volt a pe-em 15. nap es megis 14-re vagyok kiirva es nem 15-re. Bar mar ez is valtozott a baba meretei miatt 3 nappal szoval ez a kiszomaolas csak egy nagy atlag. A babad mereteit kell alapul venni , es ha meg 6 hetes akkor ne aggodj mert csak a jovohettol lehetne szivhangja. Szoval ez igy tokeletes ahogy van!! 37 hetes kismami
Szia! Akkor egy idösek vagyunk, mert nekem meg auguszutus 23-án volt meg utoljára a mensim! És én már 8 hetes vagyok. Elöször mikor voltam uh-n még csak a kis petezsák látszodott de hétfön már volt szivhangja is a kicsinek:) ! Ha gondolod irj privit és ott beszélünk!! Ne aggodj ha legközelebb vissza mész már lesz szivhang is!! Gratulálok és boldog babavárást!! 8 hetes kismama
Nem akkor volt PÉ-d mikor kellett volna. Én is így jártam. Mikor elõször mentem UH-ra, mensi szerint 7 hetesnek kellett volna lennünk, közben meg csak 5 hetesek voltunk. Ma már 26 hetesek vagyunk és a méretei szerint 1 héttel megelõzte a társait. 6 hetesen pedig a 7 mm tökéletes. Nekem 5 hetesen és 6 naposan 3 mm volt. :) 8 hetesen és 6 naposan pedig már 21 mm.
Szia! Elõször is gratulálok! Én is hasonló korú vagyok, mint Te, nekem szept.1-én volt az utolsó és 3hétre rá a fogantatás. Én csütörtökön voltam dokinál, akkor utolsótól számítva 6(hét)+3(nap) voltam és 3mm volt. Valójában 3hét+4nap. Ezeket nem azért írtam le, hogy untassalak, csak hasonlítás képpen. Hát ezt az ultrahangos dolgot nem értem sajnos, de szerintem ne aggódj! Mikor mész legközelebb???
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! Legközelebb 27.-én kell mennem, remélem minden rendben lesz és addigra már lesz szívhang is. :-)


Mitől lehet a babám szája körül kékeszöld szín?

Az orr alatt is, körbe.Remélem csak a vékony b?r miatt, az erek látszanak, mert olvastam rosszat is.

Legjobb válasz: Lehet hogy fázik. Egész nap olyan? Mutasd meg dokinak, mert jelenthet gondot, ha nem fázik, mégis kék, keringési problémákra is utalhat. Biztos ami biztos, lássa doki.

Lehet hogy fázik. Egész nap olyan? Mutasd meg dokinak, mert jelenthet gondot, ha nem fázik, mégis kék, keringési problémákra is utalhat. Biztos ami biztos, lássa doki.
Mennyi idõs? Szerintem ha jól látszik akkor inkább mutasd meg orvosnak.
Bizony szív és keringési problémára utalhat. Gondolom, ha fázna, azt észrevennéd, hisz reszketne is. Én még ma vinném orvoshoz, nekünk azt mondták, ha kékül a baba (bárhol) azonnal orvos. A fiamnak is volt ilyen, kardiológiára küldtek, szívzöreje van, de szerencsére nincs gond. Mondjuk neki csak 2-3x volt ilyen 3hónapos koráig. MOst 9 hónapos.
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos.inkább zöldes.hasonló a szem és az orr közötti részre, ahol nagyon vékony a bõr.nem folyamatosan olyan, talán sírás után inkább, meg erõlködésnél.mindenképp meg fogom mutatni.
Perioralis cianosis-nak hívják és szívproblémára utalhat, mindenképp mutasd meg a gyermekorvosotoknak és õ majd ír beutalót a kardiológiára. Remélem nem lesz baj. Üdv.
Nem kell mindjárt a legroszabra gondolni!A fiam is az elsõ pár hónapokban ilyen volt ez a sírástól van mert erõlködik és itt vékonyabb a bõre!Esetleg próbáld meg pár fokkal feljebb csavarni a fûtést is!Az én fiamnak is volt ilyen de általában csak akkor mikor nagyon éhes volt már és kiabált!Azért orvos nem árt ha látja de elõtte próbáld ki ezeket!

25+4hetes kismama vagyok, kicsit több a magzatvizem a szonográfus azt mondta 4d-n. Mitől lehet? A babával minden okés, nekem sincs különösebb bajom, a cukrom is jó.

Legjobb válasz: Velem is így volt. Utána minden uh-n mást állapítottak meg. Hol sok volt, hol meg átlagos. A babával miden rendben volt, nekem óriási volt a hasam. Végül azt mondták, hogy egyédi sajátosság. Esetleg még egy toxoplasma vizsgálatra el lehetne menned, még ezt szokták kérni a dokik az alapos genetikai uh- kívül, meg a cukorterhelésen kívül. Ha mindent renben találnak, akkor ne aggódj. Nekem is egészséges kisfiam szütett.

Velem is így volt. Utána minden uh-n mást állapítottak meg. Hol sok volt, hol meg átlagos. A babával miden rendben volt, nekem óriási volt a hasam. Végül azt mondták, hogy egyédi sajátosság. Esetleg még egy toxoplasma vizsgálatra el lehetne menned, még ezt szokták kérni a dokik az alapos genetikai uh- kívül, meg a cukorterhelésen kívül. Ha mindent renben találnak, akkor ne aggódj. Nekem is egészséges kisfiam szütett.

Mitől lehet a babám nyakán hátul piros csík? Kidörzsölte valami? Ha allergia lenne az milyen?

Legjobb válasz: Igen, így van, majd ha kevesebbet fekszik akkor elmúlik.

Igen, így van, majd ha kevesebbet fekszik akkor elmúlik.
Az én babámnak is van. Szerintem a ruha dörzsöli ki neki, mivel állandóan fekszik (9hetes). Én úgy vettem észre, hogy nem zavarja.
Tûzfoltnak hívják. Kb.1 éves korára fog eltûnni teljesen, addig folyamatosan halványodik.
Ha jól értelmeztem a kérdést, akkor nem tûzfoltról van szó, mert az elvileg születéskor már megvan. Az én babámnak van tûzfolt a homlokán, viszont hátul a nyakán van pirosság, de az nem az, és nem is a ruha dörzsöli ki, hanem az állandó összenyomódás miatt van.
A kérdésbõl nem derült ki konkrétan, hogy mióta van a folt a pici nyakán. Nem hiszem, hogy kidörzsölte valami, az biztosan fájna, csípne, és jelezné a baba. Állandó pirosság az tûzfolt lehet, ami vagy a nyakon vagy a homlokon szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Nem olyan régóta van rajta, tûzfolt nem.Lehet, hogy ahogy megizzad és bepállik?

Mitől lehet a babám popóluka körül egy csomó pattanásszerű fehér hólyagocska? Sudocrem jó rá?

Legjobb válasz: Igen. Nekünk is ilyen volt és a sudokrém bevált. Pár nap alatt elmúlt.

Igen. Nekünk is ilyen volt és a sudokrém bevált. Pár nap alatt elmúlt.
nálunk ez a probléma állandóan elõjön, valószínû, hogy gomba. Nekünk semmi mástól nem múlik el csak a canestentõl. A sudocream nekünk egyáltalán nem jött be, sõt sok egyéb más krémtõl is csak rosszabb lett. Sajnos nekünk, mivel mindig visszajön, rendeszeresen kell használnunk a canestent.

Mitől lehet? A babám egyik arca nagyon piros.

2 fogunk már van, lehet jön megint? 6hós

Legjobb válasz: Ahol piros melegebb is? Ha igen, a másik oldal spádtabb, és nem meleg akkor a foga. Nálunk volt, hogy a játszósszõnyegén addig csúszkált, hogy "kidörzsölte" és elmúlt másnapra.

Ahol piros melegebb is? Ha igen, a másik oldal spádtabb, és nem meleg akkor a foga. Nálunk volt, hogy a játszósszõnyegén addig csúszkált, hogy "kidörzsölte" és elmúlt másnapra.

Mitöl lehet a babám kakija egészen sötétzöld, olyan olajzöld szinü? Tegnap és ma evett meggyetlehet attol mert más ujatnem kapott és ma 2*is olyan volt, nem kemény olyan krémes állagu, nem váltottunk tápszet.

Legjobb válasz: Szia! Mi meg csak tapszert eszunk, csak egyfelet, es megis szinte mindig mas szinu a kakija. volt mar a sargatol az olajzoldig mindenfele. a doktorno szerint ez teljesen normalis! Jo babazast!

Szia! Mi meg csak tapszert eszunk, csak egyfelet, es megis szinte mindig mas szinu a kakija. volt mar a sargatol az olajzoldig mindenfele. a doktorno szerint ez teljesen normalis! Jo babazast!
Valószínû nem tudta megemészteni rendesen a kaját és azért, legalábbis nekünk azt mondta az orvos amikor a babámnak az volt.

Mitől van az, hogy babám néha arra ébred fel, hogy elkezd csuklani? Mitől lehet a csuklás?

Legjobb válasz: Attól is függ mennyi idõs. Ha csak pár hónapos, akkor lehet attól is, hogy maradt benne levegõ, és felbukott egy kis tejet de visszanyelte. Gyenge még a rekeszizmuk azért csuklanak. Az én babám 6 hónapos lesz, de még most is sokszor csuklik böfi után.

Attól is függ mennyi idõs. Ha csak pár hónapos, akkor lehet attól is, hogy maradt benne levegõ, és felbukott egy kis tejet de visszanyelte. Gyenge még a rekeszizmuk azért csuklanak. Az én babám 6 hónapos lesz, de még most is sokszor csuklik böfi után.
Szia! Az én bbám akkor szokott csuklani ha fázik. Tied nem fázhat?
Kismama újságban olvastam egyszer arról, hogy a csuklás oka lehet, ha nagyon tele a pocakja a babának, és nyomja a rekeszizmot. Neki ez nem kellemetlen, bár nekünk úgy tûnhet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 4 hónapos múlt, és csak anyatejes. Nem hinném, hogy tele lenne a hasa, mert éjjel szokott felkelni rá, pár órával a szopi után. Várom a további ötleteket.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam már rá. Hálózsákban alszik. Sajnos most még az ágya az ablakhoz közel van. Ha majd saját szobába teszem, ott megtudom oldani, hogy ne ott legyen. 11-12 körül beszoktam takarni még õt. Olyankor mindig megfogom a kezét, hogy mennyire hideg. Langyos szokott lenni.
Ne csak a kezét neze hõmérsékletét nézd meg, hanem az orrát is. Ha az orra hideg egy babának akkor biztos hogy fázik.
Én is azt vettem észre, hogy akkor csuklik amikor nem volt elég hosszú a büfiztetés és fekvõ helyzetben jött. Ilyenkor nyel egy furát és kezdõdik is a csuklás. De lehet, hogy elég hosszú volt a büfi és utána a forgolódástól felrázza a gyomrát, jön a büfi utána pedig a csuklás. Nálunk egy így szokott lenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!