Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, a 2 hetes babám (17 db)

A 2 hetes babám fején találtam két helyen olyan részt ahol nagyon puha a feje, igy besüpped. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Meleg van. Keveset ivott! Azonnal szoptasd meg vagy itasd meg!

Meleg van. Keveset ivott! Azonnal szoptasd meg vagy itasd meg!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vagyok egyedül:)
Én is csak a baba születése után pár héttel hallottam a kutacsról elõször, pedig olvastam sokat elõtte a terhességrõl, szülésrõl, csecsemõgondozásról.
A kérdező hozzászólása: De vettem olvasgattam sokat, neten is újságból is de errõl nem esett szó sehol.Látod ilyen is van.
Nem kell itatnod, csak szoptasd igény szerint. De tényleg nem tudtad mi az a kutacs??? Nem vettél terhesen magazinokat, könyveket, nem néztél utána gugliban az ilyesmiknek??? Nekem ez furcsa nagyon.
Az a kutacsa, ne ijedj meg. Itatni meg de, itasd sûrûn. Cicik közben is adj neki VIZET! :) Ne teát, ilyesmit, szimpla mentes (baba) vizet.
A kérdező hozzászólása: Elég szégyen de nem tudtam mi ez a kutacs és csak most fedztem fel ezt a két puha pontot a kisfején egyet elõl egyet hátul.Látszolag nincs behorpadva csak a kezemmel találtam rá miközben simogattam.Utána néztem a neten és meg is nyugodtam.Köszi nektek is.Ha látszolag nincs behorpadva akkor nem kell itatnom ugye?
A feje tetején? Az a kutacsa. Teljesen normális, hogy ott puha, mert még nem nött össze. Keress rá a neten! (ha a kutacsnál nagyon besüpped, akkor az kiszáradásra utal, de ha rendesen eszik, akkor semmi gond, akkor is puha)
Az a kutacs, több olyan hely is van a kisbabák fején, ahol még nem csontosodott össze a koponya és puha. Alatt ott az agyszövet, úgyhogy ne nyomkodd. És igen, ciciztesd jó sûrûn.
Folyadék hiány. Tedd sûrûn cicire, ha pedig tápszeres, akkor adj neki vizet. A kutacsnál érzed ugye?
Itasd nagyon nagyon sûrûn, akkor elmúlik.
kutacsánál? ne nyomkodd a 2 hetesed fejecskéjét, puha még a csontja, a szülés miatt
A lenyeg hogy meg idoben megtudtad, mint hogy tovabb nyomkodtad volna. Azt hiszem emiatt szoktak valakire mondani aki kisse bolondos, komolytalan, hogy meg nem nott be a feje lagya. :)

Mitől lehet hogy a 2 hetes babám, minden este 8-tól 10-ig sír pár napja? Napközben nincs semmi baj, teljessen nyugott.

Ha a hasafáj mit használhatok neki?köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha a pocija,próbáld naszírozni a hasát órajárásnak megeggyezö ira´nnyl,told fel a lábacska´ját tartsd 15-20 mp-ig,majdeni, engedd le.Ezt egy párszor.Használhatsz meggymagpárna´t,(azt megkell melegíteni,és a pocira.Nem közvetlenül)Tedd az alkarodra hassal lefelé.A feje a könyököd felé legyen. 5 hónapos kislány anyukája. nem lehet,hogy éhes még este???Próbáltad mellre tenni???

Ha a pocija, próbáld naszírozni a hasát órajárásnak megeggyezö ira´nnyl, told fel a lábacska´ját tartsd 15-20 mp-ig, majdeni, engedd le.Ezt egy párszor.Használhatsz meggymagpárna´t, (azt megkell melegíteni, és a pocira.Nem közvetlenül)Tedd az alkarodra hassal lefelé.A feje a könyököd felé legyen. 5 hónapos kislány anyukája. nem lehet, hogy éhes még este???Próbáltad mellre tenni???
A szelek nem bántják?? próbáld ki az inkacolt.Nekünk segített.
Szia! Ez a tipikus csecsemõkori "hasfájás", ami nem is igazán az... Nem tudtak még rájönni, hogy ez mitõl lehet, valószínûleg kólika, azaz este gyülemlett fel benne a a táplálék felesleges része. Nálunk ugyanez volt, 10 kor újra megszoptattam, és akkor aludt el. Mi arra gyanakodtunk, hogy õ még anniyra kicsi, hogy az idegrendszere nincs a kinti világra berendezkedve, és a pocikája sincs hozzászokva a táplálkozáshoz. Az Infacol tényleg segít, és a "puma a fán" tartás is, baba feje a könyökhajlatodban, hason fekszik a karodon, a lábacskái lelógnak, és te közben simogatod a hátát. Ilyenkor jól jön az apa nyugalma, a férjem sokat dajkálgatta a fiunkat ebben az idõben. El fog múlni, nálunk másfél hónapig tartott ez a sírás esténként. Tarts ki, nemsoká nagyobb lesz és minden megoldódik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nemhiszem hogy éhes, mert a mellen is sír, és összehúzza a kis lábait.Nekem már van egy kisfiam õ nagyon hasfájós volt, de nála egész nap tartott.Most a kicsinél más mindig csak este jelentkezik, és 10 óra felé elmulik, de addig egyfolytábba sír, hiába csinálok bármit.Gondolom hogy hasfájás lehet neki.Vagy a szelek, mert mikkor eggyet pukizik utánna pár percig elhalgat.Nagyon vigyázok mit eszek és mégis fáj a kics pocija, sokszor sírok vele énis.Az elején örültem hogy nemlessz hasfájós mint az elsõ gyerekem, de tévettem.Ajálottak nekem a gyógyszertárbe cseppeket Espumisant.Tegnap adtam neki de nem nagy sikert csinált.Köszönöm a válaszokat.
Szia nekem is este 8kor fürdés, utána 2 óra tortúra...Ugyanez, hasfájás. Segít a torna, a has simizése, én mindig ilyenkor hanyatt fektetem, máshogy nem is marad meg. BEszélek hozzá, átölelem, de ki kell várni, amíg elmúlik, nagyon nem tudsz mit tenni. Én az FLPs Aloe Verea Activátort adom neki, délben kilónként 1 cseppet és este, bevált, kicsit könnyebben mennek a szelek azóta. Sok sikert és kitartást:-) lassan 3 hetes baba anyukája
Nekünk is így volt, de mára már lementünk 1 : 50 perc alá. Ez most nagy szó. Férjem már órával méri. Így haaldunk szerintem 1 hóanp és kinövi.

Mitől lehet, hogy a 2 hetes babám nagyon erőlködik minden puki előtt? Kakálással semmi gond, odafigyelek h mit eszek és mégis erőlködik. Már adtam infacolt is és mégis. Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Próbáld tornáztatni.Nálunk elmúlt,most a lányom 4 hónapos,e´s 2hete ismét kinlódik minden reggel,arra ia ébred fel,hogy pukiznia kell.Napközben semmi gond. ha a lábait óvatosan a hasához nyomod,majd leengeded.

Próbáld tornáztatni.Nálunk elmúlt, most a lányom 4 hónapos, e´s 2hete ismét kinlódik minden reggel, arra ia ébred fel, hogy pukiznia kell.Napközben semmi gond. ha a lábait óvatosan a hasához nyomod, majd leengeded.
A védõnõk szerveznek babamasszázs tanfolyamot, érdemes lenne elmenned, nagyon sokat tudnál ilyenkor segíteni a kicsidnek.
Szia, vegyél angol vizet a gyógyszertárban, 1800 Ft, de megéri. Segíteni fog neki a pukizásban. Kipróbáltam én is, sokan ajánlották és sok helyen is olvastam róla.


Mitől lehet hogy a 6 hetes babám nem kakál 2 napig? Volt már valakinek ilyen? Baj?

Legjobb válasz: anyatejes vagy tápszeres? Van olyan baba,aki 1 hétig sem kakil és az sem baj.Van ilyen. Az én babám 2-3 naponta kakil anyatejet és tápszert is eszik.

anyatejes vagy tápszeres? Van olyan baba, aki 1 hétig sem kakil és az sem baj.Van ilyen. Az én babám 2-3 naponta kakil anyatejet és tápszert is eszik.
Ha nem sír többet, nem kemény a pocakja, akkor teljesen normális. Az enyémnél anyatejes korában pár hónapon át heti egy széklet volt.
Ha csak anyatejes, akkor nem baj, ilyenkor felhasználja az anyatejet teljesen :) Ha kap pótlást, akkor kéne minden nap, mert a tápszer nem olyan jól emészthetõ. Õt zavarja? Feszeng, nyûgös, sírós?
Mi babánk rekordja 4 nap. tápszeres
Anyatejesen anno 10 nap volt a max, tápszeresen 4. Doki szerint tápszeresnél 5 nap a max, aztán tenni kell valamit, mert besül a kaki.

Babám combcsontja 34 hetesen csupán 60 mm! 18 hetesen korának megfelelő, 29 hetesen 2-3 mm-rel kisebb volt, most meg már 5 mm-rel. Nagy lehet a baj, mitől lehet? A többi adat korának megfelelő.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, biztos hogy ilyen alkatú lesz. A combcsont hosszának is csak a 12. hét környékén van hangsúlyos szerepe. Kora terhességben a nagyon rövid combcsont utalhat bizonyos genetikai rendellenességre. Nálatok errõl szó sincs, mivel a terhesség elején tökéletes adatok voltak, és a mostani sem vészes eltérés.

Szia! Ne aggódj, biztos hogy ilyen alkatú lesz. A combcsont hosszának is csak a 12. hét környékén van hangsúlyos szerepe. Kora terhességben a nagyon rövid combcsont utalhat bizonyos genetikai rendellenességre. Nálatok errõl szó sincs, mivel a terhesség elején tökéletes adatok voltak, és a mostani sem vészes eltérés.
Ha nagy lenne a baj, akkor a dokid mondta volna. Az UH csak becsüli az adatokat, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora neki. Mivel nem szólt, gondolom, hogy ez a méretek a +/- 10 napnak teljesen megfelelnek.
ti milyen "magasak " vagytok?mert pl, ez alacsony babára is utalhat, nem kell egybõl megijedni. az orvosok nem titkolóznak, szólna ha baj lenne.
Mi pl. nagyon magasak vagyunk(az egesz familia), en pl 182ct, es a dokim szerint magas csajszi lessz a lanyom mert tobb mint 2 hettel nagyobb a combcsonthossza.A dokid tenyleg szolna ha gond van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Utolsó válaszoló, megnyugtattál :)
Demjénen voltatok? lehet, hogy simán izomtónus gondok okozzák. Menjetek el egy felmérésre, sok "cry-baby"-nél ez a gond
büfizik rendesen?
Szia! Minden babának bevált eddig a gyógyszertárban kapható mecsek tea. Próbáljátok ki!!! cukor nélkül!

2 hetes babám arcán sok kis pattanás jött ki. Fehér a közepe. Mitől lehet?

A gyerekorvos elkeserített, azt mondta, allergia. Nem lehet, hogy csak tejkiütés? Vagy az nem pattanásszer?, csak piros?

Legjobb válasz: így van tejkiütés v. ki minek hívja anyai hormonok nekünk is olyan, elmúlik majd jönn a másik

így van tejkiütés v. ki minek hívja anyai hormonok nekünk is olyan, elmúlik majd jönn a másik
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor megnyugodtam. :)
Tejkiutes, szerintem igy gondolta a gyerekorvos is. Ne csinalj vele semmit, es ne aggodjal ez teljesen termeszetes, meg nem lattal mas kisbaban ilyet soha? Majd elmulik, de ez nem pattanas, csak ugy nez ki. A pattanasok majd tinedzser korban jonnek ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A doki azt mondta, valami helyi allergizálás. A mi öblítõnk, ahogy megöleljük, vagy mûszálas ruha. Sõt még azt is mondta, hogy a virágföldben lévõ penészgombától is lehet, ezért vigyük ki a virágokat a szobából. Azért nem akarok túl steril gyereket. :)
Növényeket valóban ne tarts a baba szobájában, ebben igaza van a dokinak! Sztem is tejkiütés, a mienk is pont így nézett ki. Némelyik szép nagy volt, és sokára is múlt el.
Tejkiütés lesz, majd szépen elmúlik, nyugi :)
Akkor probalj oblitot most ne hasznalni, majd ha nagyobbacska lesz, es a viragokat is telepitsd at masik helyre.

2 hetes babámnak kékül a szája és szeme körül néha a lábszára is, mitől lehet?

nagyon jó étvágya van, nyugodt baba.

Legjobb válasz: még annyi, hogy ez kb pár másodpercig tart

A kérdező hozzászólása: még annyi, hogy ez kb pár másodpercig tart
A kérdező hozzászólása: ma voltunk a dokinál:) Semmi baja nincs, makk egésséges, csak a sirástól kékült:) a lábai meg attól h lógódtam amikor fel emeltem:)
Persze nem szabad félvállról venni, én is nagyon ideges voltam miatta, csak arra akartam utalni, hogy szívbetegségen kívül más oka is lehet.
Cianotikus is lehet és fertõzésre is utalhat, keringési problémára. Mielõbb orvos! Nekem a fiam még a szülészeten produkálta 2 naposan, azonnal vérvétel volt és megfigyelés. emelkedett volt a CRP (gyulladást jelzõ fehérje) de másnapra csökkent és hazajöhettünk. A sógornõméknél enyhe szívzörej mellett produkálta a fia és kiderült, hogy sönt van a szívsövényén. ez azért nem annyira játék. Jó esetben tényleg fázhat, de komoly problémát is jelezhet. Nem szabad félvállról venni.
Nálunk akkor kékült, de csak a karja, ha felvettük és sokáig rosszul tartotta, elnyomott valami ideget, aztán figyeltük mindig tükörben, és vettünk mei tai-t.
Lehet hülyén hangzik kánikulában, de szerintem fázik.Nekik még nem olyan a vérkeringésük.Az én kislányom télen született és neki is volt olykor a kezén, lábán, valószínûleg fázott olyankor.
A kérdező hozzászólása: remélem semmi komoly:( nagyon félek, holnap megyünk az orvoshoz
Nem kell az ördögöt a falra festeni.Az én babámnál is volt ilyen pár hétig, voltunk kardiológusnál is, de szerencsére nem talált semmit.Vékony a bõre, valószínûleg a sírás miatt való erõlködéstõl lehetett.
Szerintem ezt inkább az orvostól kérdezd meg. Cianózisra utal, ha kékül a szája.
Hál'istennek!Tudtam én:)

A 30 hetes ultrahangon 2 héttel nagyobb a Babám, ez mitől lehet? Baj?

A fogantatást biztosra tudjuk mert lombik volt.A súlyát 1800 grammra becsülték a 30 hetes genetikai ultrahangon és két héttel id?sebbnek mondták.Örülök hogy növekszik csak érdekelne másnál hogy volt.Terhességi diabéteszem van de diétával szépen tartom.A Dokim nem mondta hogy azért lenne nagyobb.Köszönöm!

Legjobb válasz: Az én fiam is ekkor már kb 2 héttel nagyobb volt. 4 nappal a kiírt elõtt született, 3900 grammal 55 cm-el. Szóval ez szerintem csak annyit jelent, hogy nagy babád lesz.

Az én fiam is ekkor már kb 2 héttel nagyobb volt. 4 nappal a kiírt elõtt született, 3900 grammal 55 cm-el. Szóval ez szerintem csak annyit jelent, hogy nagy babád lesz.
hát a becslés semmit nem jelent....nálam 3 kg-ra becsülték a kisfiam, majdnem 4 kg lett.... bnõmnek 4 kg-ra becsülték, meg modták milyen nagy baba , elõbbre is hozták a szülés idejét 2 héttel és az elõször meghatározott idõben kibújt egy kis mini manó :DD szóval nem lehet erre adni!
A kérdező hozzászólása: Köszi.Csak aggódom hogy nehogy a cukor miatt legyen.Habár diétázom és nagyon ritka ha 7 fölé megy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!