Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet, 4 és (182 db)

Mitöl lehet? 4 éves gyerek koszorukat lát a házban és nem lehet egyedül hagyni mert fél?

Legjobb válasz: Sok mindentõl lehet, beszélgess vele errõl hosszasabban és ha figyelsz meg leled a választ. Lehet, hogy azt gondolod hülyeség, de ha beszéltek róla, kitárgyaljátok lehet, hogy a félelem is megszûnik azzal, hogy beszél róla és elemzi.

Sok mindentõl lehet, beszélgess vele errõl hosszasabban és ha figyelsz meg leled a választ. Lehet, hogy azt gondolod hülyeség, de ha beszéltek róla, kitárgyaljátok lehet, hogy a félelem is megszûnik azzal, hogy beszél róla és elemzi.
lol, lassan azért le kéne szedni az adventi dekorációt
Még annyit! Felesleges felszenteltetni a házat, és valami csalót hívni. Ez csak sok pénzbe kerül, de semmi eredménye nem lesz.
Az enyém is kérdezgette a minap, hogy mi az a koszorú, kik csinálják, kinek és miért. Nem értettem a kérdést, és kiderült, aznap tanulták az oviban a "Koszorú, koszorú, mért vagy olyan szomorú" dalt.
lehet fény utóképe. az amikor belenézel a lámpába és utána még marad egy ilyen valami ami ha forgatod a szemed is ott lesz ahova nézel.
A gyerek érzékenyebb az átlagnál. Szerintem is hivass papot (persze házat csak katolikus szentel). Ez elûzi a rosszat, mármint ha tényleg van valami rossz, de mindenféleképpen beszélgess vele arról, hogy mit lát, mit érez. Szkeptikusoknak: nálam nagyobb szkeptikus az életben nem létezett, de a családban egy kisgyerek megváltoztatott. Persze aki nem élte át, soha nem fogja elhinni, én sem hittem volna soha!! De ez jól is van így, mert egyéni megtapasztalás van, vagy semmi. Gyõzködni akárkit is, vitákat nyitni felesleges és értelmetlen.
4/4. A kisgyerekek NEM látnak sem aurát, sem szellemeket. Nagyon élénk a fantáziájuk. Hallhatott valamit, vagy láthatott valamit a TV-ben, vagy álmodhatott is valamit. Beszélgessetek vele, hogy milyen lehet ez a koszorú? Lehet, hogy még a szó értelmét sem ismeri? Nem kell az ilyen babonákban hinni.
az aurákat meg én is látom, fõleg azt szeretem ami + attack speedet ad meg resistet
a Kisgyerekek látják az aurát és érzékelik az asztrálvilágot amit mi nem. Valami baj tõrtént abba a házba. Meg kell nyugtatni, hogy nekik nincs testük és papot kell hívni felszentelni a házat ! Imádkozzatok sokat, miatyánkat és hívjatok egy paralátót
látják az asztrálvilágot xdddddd faszorrúak
mami válasza: 34/ Írd be a keresõbe még egyszer, ha nekem kijött és naponta 400-500 látogatónak akkor neked is sikerülnie kell http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu Elõször kiírja, hogy hiba, ilyen blog nincs létrehozva, aztán bejön :) ))
Látod tisztelt kérdezõ, mondta, hogy megoldódik magától, és olyan gyorsan és hirtelen, hogy még ti is csodálkozni fogtok rajta.Örülök!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy levettèk annak a beszologatosnak a provokàlo vàlaszàt!
A kérdező hozzászólása: Ki a fogyatèkos??Esetleg senki nem kèrt rà hogy irj ide 0%-os hasznos vàlaszado!Ez totàl szànalmas!Amugy a gyerköc mar semmi koszorut nem làt amit eddig làtott!Boldog vagyok, ès köszönöm a vålaszokat!
Kedves kérdezõ! A 10-es válaszoló vagyok. Kár, hogy sokan úgy válaszoltak, hogy megtapasztalásuk nincs. A lényeg: a gyermeked érzékenyebb az átlagnál, ez mûvészekre, tehetséges emberekre jellemzõ. Pl. Polcz Alaine, a nagyon híres pszihológus, tanatológus is látott "angyalszemeket" gyermekkorában, így fogalmazta meg késõbb. Ami nálatok kicsit aggasztó, az az, hogy a gyermeked fél. Ennek nem lenne szabad így lennie, ha a jó erõkrõl lenne szó. Nem tudok jobb szót rá. Vallásos vagy? Mi a véleményed a papokról? Ha nem tiszteled õket, nem hiszel a házszentelés erejében, akkor ez nem járható út, de hidd el, már sokakon segített. Fennáll még a probléma? Neked milyen volt a viszonyod a dédivel? Nem lehet, hogy szeretne valamit mondani, csak neked nem tud? Csak találgatok.
Jah és tisztelt 33-as válaszoló már a százalék átlagodból, is látszik, milyen tökéletes ember vagy, mert ilyen alacsony százaléknál, valszeg mindenkit csak kiokítani tudsz, és fikázni, mert te mindent sokkal jobban tudsz.Szánalmas!
34/ Írd be a keresõbe még egyszer, ha nekem kijött és naponta 400-500 látogatónak akkor neked is sikerülnie kell http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu
Én tudom milyen élénk a gyerekek fantáziályuk! (12vok) Vagy az árnyékokat látja vagy mikor belenéz 1 lámpába akkor utánna lila zöld (talán sárga) foltokat is láthat! És emmi aura látás meg szellemek és papot se kel hívni egyszerüen kérdezd meg a gyereket hol látja.
blogger.hu vagy ez teljesen más???
Na én is örülök hogy a nullám segített és a gyerek "meg-gyógyult".
A kérdező hozzászólása: håt nem a te valaszod segitett:-)De nyugodtan hidd azt ha ez neked önbizalmat ad!:-)
Köszönöm 54.
Jobbulást kívánok !
Hát a baj nem jár egyedül-- a tetõt kijavítani lehetetlenség az idõ miatt csak fóliáztuk a megrepedt cserepeket is vissza tettük, mert várni kell a jó idõre. Aztán te3gnap becsípõdött a hátam közepe csigolya, de mivel allergiás vagyok az izomlazító fájdalomcsillapító lidokainra-- igy csak el kellett menni az orvoshoz- De mielõtt elindultunk volna a kocsi megfeneklett rükvercben az udvaron jó 3/4 óra mire kihúzták a kátyúból- aztán a baleseti aztán elküldtek a belgyógyászat ügyeletre, úgy hogy a család hajnali 2 órakor szakadó esõben végre hazatalált. szóval jól végig kínlódtuk az utat, de az allergiám miatt csak tb kaphattam. A jó az hogy nem törtem el és nem lett baja a szívemnek se amitõl a családom félt és csak behurcoltak éjjel-- az viszont igaz hogy kell egy kis idõ mire elmúlik az izom görcs és idegfájdalom
maminak: remélem elmúlt a veszély, és már nem ázik be a házatok, és az árvíz sem veszélyeztet. Én köszönöm a linket, (bár nem kimondottan nekem tetted ki, de nagyon jónak találom) Üdv.
Én talán olyan 3-4 éves lehettem amikor elmentünk a saját kis faházunkhoz nyaralni nyáron. Anya ölében ültem a földön és teletabit olvasott nekem. Halottam ilyen recsegést a kanapé felõl odanéztem és ott volt a nagymamám aki rá egy héttel meghalt. Még mindig nagyon nagy trauma ez nekem amikor visszagondolok erre az esetre. Azóta eltelt több mint 10 év és még mindig emlékszem ahogy rám mosolygott. Egyszerûen nem tudom elfelejteni. A legérthetetlenebb dolog ebben számomra az hogy én erre mégis miért emlékszem.
ha március 15.e körül irtad(nem figyeltem), nem tudom, mennyire hiszel ebben az elõzõ életes dologban, de lehet, hogy katona volt a szabadságkor, és van valami emléke a koszorúkkal
Mint már írtam 48/ az hamis illúzió, amit a fejlõdésbe levõ agy és a kicsiny lélek együtt tanulása okoz. Ha nem vált ki szorongást és nem ismétlõdik gyakran akkor el kell terelni róla a figyelmét, ki kell belõle szakítani a figyelmét valami valóságos izgalmasabb témával vagy játékkal. Az egy bõdületes marhaság hogy holt lelkek szellemek korzóznak, látogatnak jönnének ide oda a valóságban-- inkább felnõttkori hazugságok halmaza vagy épp egyértelmûen skizofrén tünet. Kérdezõ Neked küldtem üzenetet.
Édesanyám mesélte, hogy egyszer ketten voltunk otthona házban. Én pár éves voltam, 4-5 körül, amikor a sarokba mutattam és megkérdeztem hogy ki az a fekete ruhás néni?
Mami! http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu/ - "HIBA! Ilyen néven nincs blog létrehozva!"
Te nem értesz sok mindenhez de legfõképp a gyerek neveléséhez. Gondolkodj el miért nem lehet már már 1 percre sem egyedül hagyni??? Páran itt már próbálták megmagyarázni de nem fogadtad el !! Ha nem vagy képes nevelni akkor fordulj szakértõhöz. Máskülönben magánügy de nekem a 6 gyerekem közül egyik sem volt ilyen pánikbeteg!!!Ugyanis normális családi környzetben élnek ami nállad???
A gyermekben félelmet kelthet bármi, ami a megszokott környezetét változással fenyegeti. A szülõk veszekedése, válása, egy ismerõs v. rokon halála vagy végleges eltûnése a környezetébõl, lakóhelyváltozás, testvér érkezése vagy egyszerûen látott vagy hallott valami fenyegetõ dolgot a tv-ben vagy a felnõttek beszélgetésében. Ennek egyetlen gyógymódja van, minél többet vele lenni, minél több szeretetet adni és elõsegíteni, hogy biztonságban érezze magát.
Ja, én is annyi háromszemû kisgyereket láttam a minap, hogy már kezdem megszokni. Hívd a papot, mert elûzi a rosszat? Maximum telerejszolja a lakást... és meg van szentelve.
Lehetséges mert már a szûlök sem éppek !! Négy éves gyereket egyedül hagyni ????
Mami egyetértek! Bizony, a kicsi gyerek még keveri a valóságot és a képzeletet, nagyon könnyen beleéli magát bármely képzelt dologba, és könnyen alakulnak ki indokolatlan szorongások, félelmek. Az idegrendszer fejlõdésének velejárói. Ezeket a játéktevékenység során levezeti, kiéli. Lehet, hogy ezen a fogalmon õ valami egészen mást ért. Az is lehet, hogy látott egy koszorúzást valahol, és mindenki szomorú volt. Ha a koszorútól fél, kérd meg, hogy rajzolja le! Meséld el, hogy a koszorú a dicsõség, a gyõzelem jele is lehet!
Abban a korban a látás a gondolkodás és az agy mûködés még fejlõdésben van, tehát vagy látott hasonlót és nem tudja hova tenni a képi adatot igy kivetíti, vagy az agy vetíti ki, mint formát mert a látás és az agy nem mûködik még harmonikusan.-- ehhez társulhat a kis gyermek hihetetlen gyors gondolat képzése fantáziája.Nem kell megijedni, mert épp a felsorolt okok miatt a gyermeki látás hamar kialakít magának képzelt gondolat alkotásokat, válaszokat feléd. Elég csak egyszer mesélni neki a tündérrõl ami pillangó szerû és a legkisebb fényt vagy árnyékot annak fogja képzelni és szövögetni a saját meséjét hozzá. Semmi miszticizmus se babonaság nincs mögötte nem is szabad ilyen felé terelni a gondolatodat.
Tudtommal a kisgyerekeknek nyitva van a harmadik szemük ami 4-6 éves korukban záródik vissza, ebbõl adódóan látnak olyanokat amit mi nem (pl: szellemek és egyes elementálokat).
Kisöcsém is kb. 3 éves lehetett amikor nem olyan rég halott nagypapámmal "beszélgetett". Én elhiszem, hogy vannak ilyenek. A legjobb, ha leülsz vele beszélgetni. Elmondja, mi is az amit lát és nyugodtabb lesz...
Én hiszek az ilyenekbe. Nem egy gyerek mondta már el kit lát a házban, el mondta hogy nézett ki és bizony nagyon hasonlított a leírás arra a nénire/bácsira aki ott lakott, vagy épp egy elhunyt rokonra aki akkor halt meg mikor õ még meg sem született. szerintem beszélgess vele errõl, ne mondd neki hogy á nincs ott semmi, higgy neki nyugtasd meg.
Istenem, egy ilyen szimpla kérdés milyen fórum harcot tud kirobbantani. Tisztelt kérdezõ, beszéljetek róla a kisgyermetekkel, ezzel tudtok a legtöbbet elérni, kérdezzetek rla, hagyjátok, hogy a maga módján mesélje el, és ha kicsit összeállt a kép, mit is láthat, akkor próbáljátok elmagyarázni neki hogy mi az, és mit jelent amit lát, akkor is ha esetleg ti nem értitek, Próbáljátok megnyugtatni, hogy semmi oka nincs rá, hogy fél, mert anya is látja, és apa is.Idõvel így megszûntethetõ a félelem, és elfogadja a helyzetet, és megnyugszik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aggodtam azèrt kèrdeztem meg ezt!1.nincs fent sehol az ajton adventi koszoru, es semmi hasonlo a hàzban!2.Nem hagyom egyedül csak mig kimegyek a mosdoba, oda nem viszem magammal!3.Most halt meg dèdmami ès ö velünk èlt, ès a gyerekünket nem tudtunk elvinni otthonrol a temetès idejère, mert nem volt hovà, semmi rokon vagy közeli baràt akikre ràbiznàm a gyerekeket!Idegenre meg szerintem senki nem biznà rà!Probaltunk beszèlni vele, es megnyugtatni h nincs ott semmi de hiaba!
Bárkinek lehetnek még felnõttkorban is feszültségei, szorongásai ezeket nagyon sok esetben gyógyszer nélkül is megszüntethetjük, és mint meséltem vannak te4vhnikák amelyek gyerekeknek szorongásainak megszüntetésére is használható. Ilyenek a saját kis kezük használata valamint saját kis gondolatuk használata. http://A-letezes-fantasztikuma-.blogger.hu http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu Ebben a két blogban megtalálhatóak ezek a módszerek de még más, több és súlyosabb betegség öngyógyításának gyakorlata is.
A kérdező hozzászólása: Hàt nem èrtem, te nem èrted hogy nem hagyom egyedül, csak 1percre mig kimegyek a mosdoba!Ha van gyereked gondolom tesem viszed magaddal a wc-re?Vagy igen?Ha meg nincs gyerköcöd itt neokoskodj!Az orvos elbeszèlgetett a gyerekkel, ès semmi gond, csak gyàszol, felkell dolgoznia a mama halàlàt!Mar bànom h itt kèrdeztem meg ezt a dolgot!Mert van itt egy-kèt NAGYOKOS aki beszólogatni jar erre az oldalra!Ennyi ja ès köszönöm azoknak a kedves embereknek akik segiteni akartak, bennük van embersèg!
Drága 25-ös, olvassad el az utánnad kommentelõket és majd megvilágosodsz. Elõszõr is a szülökkel van baj mert egy 4 éves gyereket egyedûl hagyni??? A gyereket meg ha õk nem tudják megnyugtatni vannak szakemberek és ahhoz forduljanak !!!
Szerintem kérdezd meg, hol látja azt a koszorút, és miután kiderül, hogy mi az, próbálj neki valami kedves dolgot mondani. Én például a falon lógó szarvas-koponyáktól féltem, de megvígasztaltak, hogy õk nem akarnak rosszat nekem, meg ilyenek
Szóval Kérdezõ ha nem értesz a gyermekedhez, mert nem mindenki ért a lelki dolgokhoz, akkor el kell mondani a gyermekorvosodnak aki beutalja a gyermeket egy gyermek pszichológushoz-- Õ elbeszélget a gyermekeddel és persze Téged is ellát tanácsokkal olyanokkal amelyek már helyesek lesznek.-- De arra nem szabad gondolnod hogy bármi baja lenne a kicsinek-- élénk a fantáziája, látott valamit ami megrémisztette és sajnos a félelem feszültséggel telített gondolat, lassan simul el és képes elõhívni a memóriából a képi emlékeket amit kivetít a gyermek szemgolyójába a látóideghez és a pupillához amit úgy él meg, mint ha a valóságban látná. Itt egyébként se jó helyen kérsz tanácsot ilyen témában. Ehhez szakember kell és maga a gyermek is egy beszélgetéshez. Egyet viszont mint valamikori idegklinikai intenzív nõvér tanácsolhatok-- hogy lehetõleg a gyakorlati tanácsokat fogadd el!-- a gyógyszerest azt nem tartom jónak!!! Nekem van egy kis unokám helyesebben van nagy unokám is, szóval én nevelem õket mert itt felejtették a szülõk 9 éve nálam. De mivel az anya csodálatos anyuka volt a gyerekek nagyon szerették, bizony lelkileg megviselte a gyerekeket. A nagyobbik zárkózottá vált afféle harapófogó kell hozzá tipus most 18.-- a kicsi érzelmes, romantikus típus... Õ érzelmileg másképp szenvedte meg-- s ha ritkán eljött az anya akkor beteg lett, hogy ne menjen el aludjon a szobájában mellette és ápolja-- de sajnos az anya beteg lett, agyilag szétesett és elment mindig-- telefonált ekkor akkor jövök és fél évig, nem láttuk...A lényeg hogy a gyermek a látogatások miatt a szívével beteg lett és egyre nagyobb anginás rohamai voltak és galoppólt a kis szíve ha csak érzelmi terhelés érte, muszáj volt elsõsegélyben részesítenem és akkor jobban lett--- de utána bevittem EKG az ismét jó lett-- feküdt kardiológián és beszélgettünk a problémákról is- mi váltotta ki mióta van-- Így gyógyszereket kapott de pszichiátriai nyugtatókat akkor volt 9 éves-- de durván megváltoztatta a viselkedését- itthon, iskolában, utcán tört zúzott, verekedett üvöltözött. -- Amikor az anyja jött, azt kidobta! Utána rosszul lett a kis szívével a gyógyszer ellenére és akkor elõvettem a saját módszereimet a gyógyszert pedig naponta feleztem, majd negyedeltem majd elhajítottam! Elmondtuk a klinikán is, mit alkalmazunk. Öcsi szó szerint rátett egy lapáttal-- utólag azzal indokolta, hogy "ahogy te tanítottad mami a gyakorlatokat, abból semmi nem látszik, csak mintha aludnék- így viszont egész jól mutathatott mert tettszett a professzor néninek" kb félév alatt vált tünetmentessé ma 13 éves és csodálatos, nyugodt boldog határozott-- ha jön az anyja már nem fáj neki ha elmegy két óra múlva.. leül játszik az anyjával vagy épp zongorázik az anyjának. azóta, csak egyszer csapta le a telefont is, ha hívta az anyja-- melyik kedden vagy melyik vasárnap jössz? Tudod mit? inkább ne ígérgess! Jössz jössz nem jössz nem jössz! minél kisebb a gyermek (gondolok a 4 éves korú gyermekedre) annál könnyebb lelkileg hatni rá, mert még szereti és hiszi a meséket, de már megtanítható játékosan öngyógyító trükkökre is.Amikor óvodás volt akkor próbálkoztam elõször bár még kicsi problémák voltak akkor bevált-- csak utána lett több a "szülõ okozta szégyen miatt, és akarlak, maradj velem"- ellentétes érzések miatt. Sokkal jobban féltem a nagyobbikat-- Mindennel próbálkozom nála.-- most épp levelezni kezdtem vele, mert beszélni arról ami benne van, ami fáj, ami feszültté teszi... képtelenség. Orvosnak, idegennek kibeszélni? Õt nem lehetett rávenni.
Még nagyon sok minden okoz majd szorongást, vagy félelmet a gyerekben, amíg felnõ! Az elõzõekben már leírtam, hogy ez nem ritka, csak fel kell oldani. A gyerek általában eljátssza, és kijátssza a félelmeit, és ezzel fel is oldja. A másik a rajz! Rajzolja le! Az is feloldja. Lehet róla beszélgetni, de annak van egy olyan veszélye, hogy még inkább szorong, hiszen az, amit a felnõtt elmond, és az õ fejében errõl világos képek alakulnak ki, ez a gyerek fejében ez nem mindig így alakul! Jóval kevesebb emlékképe van, és a túlmagyarázás az ellenkezõjét váltja ki annak, amit akarunk. Akkor már inkább a mese! Ki kell találni egy szép mesét, amelyben vannak koszorúk, és jó a vége! De ne magyarázzuk meg!!!! Érteni fogja anélkül is. A rajz és a mese!! Két jó módszer a gyerek szorongásainak oldására!
Kedves utolsó! mit mesélt vagy csinált az a gyerek ami megváltoztatta a hozzá állásodat? engem tényleg érdekel mert hiszek az ilyenbe. ha itt nem szeretnéd leírni írd meg privátba légyszi!
Hát ... 1/ van vagy nincs koszorú a házban? 2/ ha van akkor mi a gond? 3/ ha nincs akkor elõször a szülõk menjenek tanácsadásra 4/ ha a szülök már tisztában vannak a helyzettel akkor ne maradjon a gyerek egyedûl!
most akkor ad valaki nekem aurát A KURVÁKFASZÁT

A pendrive-omon 4 mappát valamiért nem lehet megnyitni. Mitől lehet ez, és mit csináljak hogy működjön?

Megpróbáltam úgy is belépni, hogy beírtam a címhez a mappa nevét, ekkor utána rakta hogy .lnk Ha erre rákattintva megpróbálok belépni, kilép az egészből. Nagyon-nagyon fontos lenne az egyik mappám tartalma. Mit tegyek, hogy működjön? (lehetőleg konyhanyelven írjátok, nem nagyon értek ehhez sajna) Előre is köszi!

Legjobb válasz: Eddig mûködött, nem tudom mi történt.

A kérdező hozzászólása: Eddig mûködött, nem tudom mi történt.
Kiír valamit, amikor próbálod megnyitni?
Elõfordulhat ilyesmi, vszinüleg egy kis elhalt bõr az a fekete, vagy alvadt vér.

Francia bulldog gazdik! Van egy 4 hónapos bulldogom ha az ágyban van kéreszkedik wc-re de nincs az agyán be wc-zik . Mitől lehet ez és mit csináljak h ne legyen ez?

m,m,

Legjobb válasz: Egész egyszerûen 2-3 óránként le kell vinni sétálni és ha lent végzi a dolgát akkor nagyon-nagyon megdicsérni. Az enyém az elején nem volt hajlandó lent végezni a dolgát, úgyhogy a nagy hidegekben lent voltunk akár 2 órát is, mire sikerült neki. Ha rajtakaptam, hogy otthon végzi a dolgát, akkor leszidtam, de ha már csak utólag vettem észre, akkor csak feltakarítottam, mert olyankor már úgysem érti, hogy mi bajom van. Remélem sikerrel jártok!:)

Egész egyszerûen 2-3 óránként le kell vinni sétálni és ha lent végzi a dolgát akkor nagyon-nagyon megdicsérni. Az enyém az elején nem volt hajlandó lent végezni a dolgát, úgyhogy a nagy hidegekben lent voltunk akár 2 órát is, mire sikerült neki. Ha rajtakaptam, hogy otthon végzi a dolgát, akkor leszidtam, de ha már csak utólag vettem észre, akkor csak feltakarítottam, mert olyankor már úgysem érti, hogy mi bajom van. Remélem sikerrel jártok!:)
Ja és még annyit hozzátennék, hogy evés, ivás, játék, alvás után is rögtön vidd ki!
Akkor adjál rá valami ruhát és ne álljatok egy helyben, hogy ne fázzon, bár most már jönnek a jó idõk!:) Vagy ha már nagyon fázik, akkor vidd be és várd meg míg felmelegszik, aztán újra vidd ki. Ha bementek és akkor kezdi el végezni a dolgát, akkor vagy gyorsan kiviszed, vagy rászólsz és utána viszed ki.
Ezt nagyon sok kölyök csinálja, elvileg kinövik. Az enyém 5 hónapos, de már szobatiszta, úgyhogy nem nagyon fordul elõ, hogy nem veszem észre, hogy bekakil, de ha lenne ilyen szerintem még mindig megenné, sõt más kutyákét is megenné.:S Én annyit csináltam, hogy ha otthon rajtakaptam, akkor leszidtam és azonnal fogkrémet nyomtam a szájába, hogy ezzel párosítsa a kaki evést. Azóta mintha egy kicsit elvesztette volna az érdeklõdését, de továbbra is úgy gondolom, hogy csak azért, mert itthon már nem kakil be.:s
Volt, hogy leszidtátok, esetleg megbüntettétek azért, mert bekakilt? Egyébként ahogy elõttem is írták, kb. 3 óránként vigyétek le, ha lent elvégzi a dolgát, nagyon dicsérjétek meg! Ha otthon pisilne/kakilna be, szó nélkül takarítsátok össze, ha esetleg épp rajtakapjátok, mondjátok, hogy NEM. És ennyi.
A kérdező hozzászólása: Vagyis velem alszik... es ha az ágyamon van akor kéreszkedik de ha lent van napközbe akármikor be pisil és be kakil
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) most van elõször francia bulldogom tapasztalatlan vok :( ha kiviszem a idegbe mar 2perc mulva nyüszít kéreszkedik egybõl be :D
A kérdező hozzászólása: és van egy undi dolog is ... ha be kakil és nem veszem észre elkedi enni az mitõl lehet ?

26 hetes vagyok. Fájdogál a hasam, és megjön érzésem van. Ez normális? Mitől lehet? Ja, és nagy ritkán ( a héten kb.3-4 alkalommal) szúrt, de csak 1 pillanatra a hasam alja.

Régebben is, minden nap fájt, évek óta. Most viszont idegesít a kicsi miatt. A hasam nem kemény, és nem vérzek.Ja, és egy kis kocsonyás anyagot is észrevettem délel?tt. Ilyen volt már hónapokkal ezel?tt is. 2 hete nézett meg a doki, nem talált semmit.

Legjobb válasz: Ne aggódj,ezt sokan érezzük!(enyhe mensi szerû fájdalom?)Attól van,hogy nõ a pocid.Két három nap alatt elmúlik,pár hét múlva megint elõjön.Nálam legalábbis így volt.A szurkálás,a méhfüggesztõ szalagok nyúlása,ez is normális.Ja,és a magnézium sokat segít ilyenkor,na meg persze a pihi. 3.babós 35h kismami

Ne aggódj, ezt sokan érezzük!(enyhe mensi szerû fájdalom?)Attól van, hogy nõ a pocid.Két három nap alatt elmúlik, pár hét múlva megint elõjön.Nálam legalábbis így volt.A szurkálás, a méhfüggesztõ szalagok nyúlása, ez is normális.Ja, és a magnézium sokat segít ilyenkor, na meg persze a pihi. 3.babós 35h kismami
Az elõzõ vagyok A nyálkás valami nem a nyákdugó volt, hanem hüvelyváladék.Néha még kocsonyás állagú is lehet. Onnan tudod, hogy nem nyákdugó, hogy kevés és vagy fehér, vagy átlátszó.A nyákdugó nagyobb mennyiségû és ritkán tiszta(vagy barnás, vagy véres általában).
A kérdező hozzászólása: köszi!!!!
Minden teljesen természetes nálad, és ilyen lesz még. Fontos, hogy ne ijedj meg tõle! Komolyabb görcsölés és vérzés az, ami veszélyt jelezhet, minden más okés. :)
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor nem nyákdugó? Az az igazság, hogy nekem régen is volt néha, akkor megnyugodhatok... Azt hiszem, egy kicsit túllihegem a dolgot.. De ha már most ilyen vagyok, mi lesz, ha meglesz a baba????
A kérdező hozzászólása: Ja, még valami: A hüvelyben érzett szúrás normális? Mitõl lehet? Megfázás, vagy együttlét után is elõjöhet, vagy a gyerek miatt? Nekem máskor is volt...

Alacsony az Afp-m! Mitől lehet alacsony és ez után milyen vizsgálatot fognak csinálni, hogy megtudjuk minden rendben van? 0, 4 MoM

Legjobb válasz: Hogy hány MOM jó azt nem tudom már mert nekem a középsõ gyerekemmel volt alacsony.Nem kell rögtön megijedni,mert az AFP egy nagyon pontatlan vizsgálat.Nekem csináltak amniocentézist,és szerencsére minden rendben volt.De eltérést mutathat akkor is,ha a terhesség nem felel meg a számított kornak,fiatalabb,vagy idõsebb.Egyébként velõcsõ záródási rendellenességek állnak a háttérben ha valós a baj.Ismételtesd meg a vizsgálatot,csináltass uh-t,és ha javasolják akkor vízvétel.De ne ijedj meg nagyon elõre,az esetek nagyrészében semmi baj nincs. Minden jót,jó egészséget.

Hogy hány MOM jó azt nem tudom már mert nekem a középsõ gyerekemmel volt alacsony.Nem kell rögtön megijedni, mert az AFP egy nagyon pontatlan vizsgálat.Nekem csináltak amniocentézist, és szerencsére minden rendben volt.De eltérést mutathat akkor is, ha a terhesség nem felel meg a számított kornak, fiatalabb, vagy idõsebb.Egyébként velõcsõ záródási rendellenességek állnak a háttérben ha valós a baj.Ismételtesd meg a vizsgálatot, csináltass uh-t, és ha javasolják akkor vízvétel.De ne ijedj meg nagyon elõre, az esetek nagyrészében semmi baj nincs. Minden jót, jó egészséget.
Szia engem is elküldtek alacsony afp miatt a genetikára, ott az ultrahangon durva eltérést nem láttak, el akartak küldeni engem is magzatvízvételre de betõltöttem addig a 22.hetet és csak 21 hétig csinálják.így 2%hogy baj lesz!!!Ha az afp jó lett volna akkor is maradt volna 2% mert nem alkalmas betegség szûrésre!!!nyugiiiiii, semmi baj nem lesz!:) )
Nekem megismételték az AFP-t, és akkor más eredményt kaptak. Sokkal jobbat mint elsõre.De azért elvégeztettem az amniocentézist.De nekem magas lett kicsit, nem alacsony.Elnéztem, bocs.Az alacsony valóban down gyanús. Ha nagyon aggódsz, esetleg más vizsgálat is utalna rá, csináltasd meg Te is.Természetesen kérd genetikus véleményét.Nekem ajánlották. 1 voltam.
Igen, én sem értem, hogy miért van az. hogy sok kismamának leveszik újra és ha az jó akkor jó.:-/ Nekem azt mondta két doki is, hogy az AFP-t nem lehet megismételni max. akkor ha annyival hamarabb lett levéve, hogy még az ismétlés idõpontjában se töltené be a 18 hetet. E viszont ritka mert mire megjön az eredmény általában már betöltjük. Ennyi erõvel akkor addig ismételgethetnénk amíg jó nem lesz, nem? Akkor meg minek?! Szóval a lényeg az, hogy az AFP a velõcsõzáródási rendellenességek szûrésére lett kitalálva (és ilyen esetben magas) még akkor amikor nem voltak jó UH gépek. Azóta tulajdonképpen nincs értelme de nálunk úgy felejtették még 1970 óta. :-/
Megint én vagyok(22 hetes). Arra nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért lett ennyire alacsony, a baba méretei alapján jókor lett levéve. A vérvételt pedig nem ismételték meg, mert a genetikai tanácsadó szerint egy rossz meg egy esetleg jó eredmény alapján nem lehet véleményt monani. Üdv
Szia! Nekem 0.37 lett af afp-m, kombinált tesztem nem volt. A kockázat a down kórra 1:20-hoz lett, és a genetikai tanácsadóban javasolták az amniocentétzist.( 150-nél kisebb számnál ajánlott). A rendkívül magas kockázat miatt belementünk, és 4 hét után ma kaptuk meg az eredményt: nem találtak rendellenességet, és kislányunk lesz! De a várakozás ideje alatt csak erõsödött bennem az, hogy az afp semmit sem ér! A környezetemben most 3 kismamának is alacsony lett! A lényeg, hogy próbálj meg nem aggódni! Minden jót Nektek! 22 hetes kismama
Szia! Nekem is alacsony lett az AFP-m, viszont kombinált tesztet is csináltattam a 12.héten ami kifejezetten down-kór szûrésre van és annak az lett az eredménye, hogy 1:13.000.-hez az esélyem down-kóros babára. Állítólag ez nagyon jó eredmény. Ezt most azért írtam mert ebbõl következik, hogy az AFP mennyire nem mérvadó a down-kórral kapcsolatban. Nem kell neki nagy jelentõséget tulajdonítani. Ezen kívül lehet, hogy hamarabb is lett levéve a vér. Nekem pl. állítólag még ez is volt a baj vele. Ne idegeskedj miatta, szerintem felesleges! Tudom nehéz, mert én is sokat agyaltam emiatt pedig tényleg hülyeség. Csak szegény babát bántjuk vele. Nekem nem volt magzatvízvétel sem, sõt engem genetikára sem küldött az orvosom bár lehet, hogy a kombinált teszt jó eredménye miatt.
Csatlakozom az elõttem szólokhoz! Nekem is alacsony volt az afp-m, jól be is rezeltetett a doki, viszont utána beszéltem több orvossal, és egyértelmûen azt mondták nem jelent semmit, nem is igazán szoktak vele foglalkozni, a magas afp-nek van jelentõsége. Semmi okod aggodalomra! Boldog babavárást!
az, hogy alacsony az afp, az nem velõcsõ záródási rendellenességre utal, hanem down kórra. a magas utal a záródási rendellenességre! de valóban nem kell rögtön megijedni, mert már nagyon nem megbízható vizsgálat!
A kérdező hozzászólása: köszi csajszik a válaszokat!
Attól zöld mert többet evett, sok az adag neki! 5gyermekes anyuka
Annyit egyen, amennyit kér. Nem emészti meg rendesen, ettõl zöld. Nem baj az.
Nekem azt mondták erre, hogy a tápszer okozhatja
Enyém is szopizik és neki is szokott néha zöld lenni.NEkem is azt mondták azért mert túlette magát. 3 hónapos ma :) ))
Tápszertõl zöld

Napok óta nyűgös a kislányom. Mitől lehet? Főleg esténként. Másfél óra mire sikerül elaltatnom, és éjfél mire elalszik. Közbe hisztizik miközbe altatom. Mitől lehet ez vele? 4 hós.

Legjobb válasz: Jön a foga, fáj a hasa, szar az idõ...stb. Nagyon sok minden lehet. Az én kisfiam is elég sokszor csinálja ezt, pl. tegnap este...De csak hiszti vagy fájdalmasan sír? Nem mindegy...Ha az enyém hisztizik elalváskor, akkor bent szoktam hagyni a kiságyban egy 5-10 percre, kifárad és utána sikerül elaltatni.

Jön a foga, fáj a hasa, szar az idõ...stb. Nagyon sok minden lehet. Az én kisfiam is elég sokszor csinálja ezt, pl. tegnap este...De csak hiszti vagy fájdalmasan sír? Nem mindegy...Ha az enyém hisztizik elalváskor, akkor bent szoktam hagyni a kiságyban egy 5-10 percre, kifárad és utána sikerül elaltatni.
A kérdező hozzászólása: inkább hiszti.mert ha rendesen sír, fájdalmában akkor a könnye is folyik.de ilyenkor nem.ha hasa fáj azt megismerem.és napközben is elég nyügi szegénykém.én is a fogára gondoltam, mert már egy hónapja nyálzik is elég rendesen, és állandóan eszi az öklét.4 hós lesz 17.-én.
Ilyenkor már lelassul a gyarapodásuk. A lényeg, hogy napi legalább 5 pisis pelusa legyen. Akkor elég neki a folyadék, amit kap.
Mennyit hízott születése óta?
A kérdező hozzászólása: 2300-grammot.2800-al született és most 5100.
Hízott havi átlagban fél kilót eddig, teljesen jó. Én lányom 11 hós koráig konkrétan ennyit hízott havonta

4, 5 hónapos babám eddig átaludta az éjszakákat kb 8 hetes kora óta, 21-6 között aludt. Kb 3 hete szinte minden éjjel felébred olyan 4 körül. Ilyenkor csak játszik egy fél órát és utána visszaalszik. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez van, szintén 4,5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.

Nálunk ugyanez van, szintén 4, 5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.
Nálunk ugyanez a helyzet. Már átaludta a kislányom az éjszakákat, mostanában viszont 3-4 körül enni kér, utána pedig nem alszik vissza. Egy darabig nézelõdik, "beszélget", aztán mikor jól elfáradt, elkezd sírni. és csak eztán tudom elaltatni. A fogzás szerintem nálunk még korai, még csak 3, 5 hónapos. Viszont más ötletem nincs. Minden jót nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!