Találatok a következő kifejezésre: Mitől keményedik alhasam (4 db)

Mitől keményedik az alhasam?

16. hetes vagyok és olyan keményk érzem az alhasam a petefészek környékén!Ugye nincs baj!

Legjobb válasz: Szedjél Béres magnéziumot,pihizzél egy kicsit korai hogy keményedjen.Kérdezd meg az orvosod!üdv 26hetes kismama

Szedjél Béres magnéziumot, pihizzél egy kicsit korai hogy keményedjen.Kérdezd meg az orvosod!üdv 26hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De apocakom többi részével minden ok!Hanyatt fekve fedesztem fel h olyan kemény apetefészkeimnél!
Lassan felejtsd el a hanyatt fekvést, mert nyomhatja a baba az egyik fõ eret, amitõl akár rosszul is lehetsz. Egyébként folyamatosan kemény, vagy csak néhány másodpercre? Utóbbi jelenti a keményedést, ami valóban elég korai még.
Nem lehet hogy a babód érzed ott, kinyomja valamilyét? Bár én ilyen korán nem éreztem de nem vagyunk egyformák.Ha megsimogatod? Nekem arra arébb megy, próbáld ki, ha nem történik semmi, és a méhed egészét mégsem érinti azért említsd meg a dokidnak.Amúgy ilyenkor kicsit rendezõdnek a belsõ szervek, nekem mikor sokáig nem volam nagyvécén, azt is ki lehetett tapintani.
A kérdező hozzászólása: Folyamatosan keménynek érzem! és a jobb petefészek körül néha szurkál picit!
Nem lehet mégis emésztési gond? Ha bármiben bizonytalan vagy, csörögj rá a dokira, szúrkálni a petefészek körül nekem is szokott az természetes, de ha folyamatosan kemyén kéne tudni , mi az és miért.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek este dokihoz addig várok-lehet h az emésztésem, mert 2 napig nem tudtam wc-re menni, ma sikerült de olyan bizonytalan a "rendszerem"-és ezt így érzehetem, h olyan mintha a petefészkem be lenne keményedve?
Igen nekem is volt, végig a az alhasamnál, és fájt, mintha petefészkem fájna, amikor sikerült a wc, utána megszûnt.Figyeld meg magadon, hátha csak errõl van szó.

30 hetes kismama vagyok. Reggel óta fájdogál az alhasam. Nem görcsöl, nem keményedik, a babám is mocorog. Mitől lehet ez? Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Hát hogy mitöl lehet nemtudom,vagyis nekem azt mondták,hogy amig nem görcsöl nincs baj,csak nyom a baba. Nekem 2 hete mindennap fájdogál,föleg ha nem fekszek eleget. Ugyhogy pihenj,és nem lesz baj. De ha erösödik menj orvoshoz! 35 hetes

Hát hogy mitöl lehet nemtudom, vagyis nekem azt mondták, hogy amig nem görcsöl nincs baj, csak nyom a baba. Nekem 2 hete mindennap fájdogál, föleg ha nem fekszek eleget. Ugyhogy pihenj, és nem lesz baj. De ha erösödik menj orvoshoz! 35 hetes
nem erõltetted meg magad?
Menj be a kórházba. Velem is ez volt és elkezdtem nyílani.
A kérdező hozzászólása: Nem eroltettem meg magam. Figyelek arra. Sikerult idoben megallitani a tagulast?
Én azt javaslom neked, hogy vegyél be magnéziumot, és ha max 2 óra múlva sem lesz jobb, akkor menj be a kórházba, hogy nézzenek meg. Én 22+4 hetesen begörcsöltem, vettem be egyszerre 2 szem magnerotot, de az ügyeletet így is kihívtuk, megnézett, de mivel nem volt m.víz szivárgás így nem hívott mentõt a doki.Viszont másnap a párommal bementünk a kórházba és megnézettem magam az ügyeletes dokival, mert így voltam nyugodt.Nem voltam kinyílva de pihennem kell sokat és a szextõl is el lettem tiltva.És naponta szednem kell a magnerotot, mert így is keményedek minden nap és görcsölgetek azóta is, persze bõven nem annyira mint azon a bizonyos estén. Szedd a magnéziumot és pihenj nagyon sokat, és ne erõltesd magad!! 27+1 hkm
Ha nem akarsz koraszülni akkor irány a kórház!! Nem vicc engem bennt tartottak és kaptam az mg infuziot.
2-es vagyok. Sajnos nem. Azóta tovább nyíltam. 1 hét múlva megint vizsgálat, de érzem, hogy nyílok folyamatosan.
Kedves utolsó, mit érzel??Honnan tudod, hogy nyílsz??Milyen érzés? Azért kérdezem, mert az én méhszájamat utoljára 22+5 hetesen nézték, és azóta is minden nap keményedek, meg van, hogy görcsölök is mellé, és félek, hogy én is elkezdek kinyílni. Egyébként kedves kérdezõ, sok kismamával megesik, hogy elkezd kinyílni, és még is kihúzzák a 40. hétig is, csak persze nagyon sokat kell pihenni, feküdni, és szedni a magnéziumot!! 27+1 hkm
2-es vagyok. A derekam alja görcsöl.


Ez jóslófájás lehet? A csípőmet olyan mintha szét akarná feszíteni valaki, mensis görcs szerű tompa fájdalom az alhasamban, de nem keményedek, nincs rendszer mivel 10-15 perce abba sem hagyja. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Az érzés, amit leírtál, nálam majdnem minden este jelentkezik most már napok óta. A dokim szerint ezek jóslófájások és jó jel. 38 hetes vagyok és más tágulok, rövidülök stb. :) Nem tudom hány hetes vagy. Ha a szülés közel van, akkor mindenesetre figyelgesd ezeket a kis fájásokat!

Az érzés, amit leírtál, nálam majdnem minden este jelentkezik most már napok óta. A dokim szerint ezek jóslófájások és jó jel. 38 hetes vagyok és más tágulok, rövidülök stb. :) Nem tudom hány hetes vagy. Ha a szülés közel van, akkor mindenesetre figyelgesd ezeket a kis fájásokat!
A kérdező hozzászólása: 39+3 hetes vagyok, nálam is napok óta, de elsõ baba, nem igazán tudom mit kellene éreznem ha igazi fájás van.
Elsõ vagyok. Nálam is elsõ baba. És én is bizonytalan vagyok... A barátnõim azt mondták, hogy mikor ezek a fájások jelentkeznek, figyelni kell rájuk, hogy abbamaradnak-e egy kis idõ elteltével, vagy újra és újra jönnek-e. A védõnõ azt mondta, hogy az igazi fájásokat kísérhetik deréktáji fájdalmak vagy székelési inger is. Ma nálam ilyen jósló délután volt. De aztán kis pihenéssel el is múlt. Az igazit egy kis pihenés gondolom nem mulasztja el. Én még azért reménykedek benne, hogy van néhány napom, mert lelkileg még nem igazán érzem magam készen, kissé tartok a szüléstõl. Én kislányt várok. Nálatok ki várható?
A kérdező hozzászólása: Mi kisfiút várunk. Szüléstõl nem tartok, inkább szeretnék már túl lenni rajta. Csak ugye az ismeretlen.. Könnyû szülést neked!
Szerintem is jósló fájás lehet, és én is hasonlókat érzek napok óta.(38+6 hetes vagyok)A derekamban is érzem ezt a görcsös fájdalmat, és bízom benne hogy ma esetleg éjjel szülni megyek.Holnap reggel kell bemennem vizsgálatra, és félek kicsit, mert a múlt heti is fájt már.Ráadásul a babómnak tegnapig meg kellett volna születnie, mert már nem nõ a súlya, és félõ hogy nem táplálja már a lepény.Ha ma nem indul meg akkor szerintem indítani fogják.Drukkoljatok, hogy egészséges, szép kislányom szülessen. :) Boldog babavárást, és sikeres szülést kívánok nektek lányok.
A kérdező hozzászólása: Húú, hát nagyon drukkolok. Remélem minden rendben lesz! Könnyû szülést neked is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!