Találatok a következő kifejezésre: Mitől keményedik a hasam, és (17 db)

Mikor es mitol kemenyedik a has?

28 hetes kismami vagyok, es kb. 3-4 napja eszrevettem, hogyha lehajolok, vagy valamilyen fizikai munkat vegzek (pl. takritas)bekemenyedik par masodpercre a pocakom a koldokom kornyeken. mely lelegzetet veszek parszor, s elmulik. fel kellene keresnem a dokit? egyebkent minden rendben. itt ott magneziumot is szedek 250eset. lehet attol a kemenyedes, hogy intenzivebben novekszik a babam, kicsi a helye, stb?

Legjobb válasz: Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!

Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!
Hogy mikortól, az egyénenként változó, akár már a tehesség legelején is.Hogy mitõl? A méhösszehúzódásoktõl, vagyis a méh izommunkájától, ami nem terhes állapotban is fennáll, csak nem érzed, mert nagyon kicsi a méhed.Most meg ugye?Nyúlik, nõ babóval együtt. A magnézium pont erre van, ellazítja a méh izomzatát, nekem rendszeres szedésre írta fel a doki.
És nem voltál orvosnál?
Szia! Nem teljesen értem, hogy elfolyt magzatvízzel hogyan tudják még hosszú napokig bent tartani a picit, minden esetre akárhogy is van, nagyon szorítok Nektek és a legjobbakat kívánom, 32 hetesen már remek esélyei vannak a picidnek! (Barátnõmé 28 hetesen született és teljesen egészséges) Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Oltoztem vlna dokihoz es elfolyt amagzatviz. Csutortok ota bent fexem korhazban. Ameddig birjak bnttartjak a kisfiunlat
Szia! Voltál dokinál? Mit mondtak? Jobban vagy már?
Véresed volt tegnap és nem voltál dokinál? Még csak 1telefont se eresztettél el? Nemhiszem el h ilyen felelötlen emberek vannak! Menj orvoshoz!
Irány a kórház már a keményedések miatt is. 31 hetesen még maradjon bent. Nekem 34 hetesen voltak keményedések, két hétig lógtam az infúzión.
én is mennék a kórházba de minimum egy telefon a dokinak. remélem nincs baj.
Én nem a gép elõtt ülnék a helyedben! Azonnal mennék a kórházba, mert terhességi alatt semmi vrrzés nem normális... A babád látja kárát.... De te is rámehetsz, ha nem foglalkozók vele! Ha még idõben bemész a kórházba, tudnak segíteni...
Esetleg apával együtt voltatok tegnap napközben? Elpattanhat egy ér is. Keresd fel az orvost, akár csak telefonon konzultálj, mert az a biztos, a vérzéssel nem szabad packázni és a túl sok keményedés sem jó. Ami biztosan hasznos, ha sokat pihensz addig is és emeld a magnézium adagodat, hacsak nincs a maximumon amúgy is.
Voltál dokinál? szedsz magnéziumot?
jaj. És mennyire becsülik a súlyát?

Mitöl keményedik a hasam? Reggel is éreztem mikor felkeltem! Ez természetes? 18 és fél hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Nekem is kemenyedett mar ennyi idosen. Szedj magneziumot, az segit, es pihenj amikor tudsz.

Nekem is kemenyedett mar ennyi idosen. Szedj magneziumot, az segit, es pihenj amikor tudsz.
Elvileg még korai de, én is keményedek már 17 hetes korom óta. én már magnesii citricit szedek rá napi 3x2-t , de semmi hatása.Én most vagyok 29 hetes.De vigyázni kell nehogy kinyíljon a méhszáj. Amúgy keményedhetsz attól is ha nem pihensz eleget vagy sokat idegeskedsz.

Miért baj ha keményedik a hasam, és mitől van?

Bocs ha valaki úgy érzi,hogy hüjéket kérdezek,de tényleg nem tudom és szeretném tudni,hogy mire kell odafigyelnem.Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Hú, de izgi. Ilyenkor eszembe jutnak a saját terhességeim, és újra megkívánom :) Írd meg, ha megszületett! Szorítok!:) Kit vártok, fiút, vagy lányt?

Mint írtam, már egy ideje csak a vizsgálatokra megyek ki, reggel pékség zöldséges, a többit a férjem intézi. Holnap 6-ra a kórházban kell lennem, akkor még nincs meleg és a szülõszobán is klíma van, mire a gyerkõccel kimozdulhatok, talán picit enyhül a meleg. 26 foknál nem veszem lejjebb, direkt emiatt, ha nem lenne klíma lenne vagy 35 fok, mint tavaly.....nincs kedvem kipróbálni bírom-e. Amúgy ilyenkor már minden mindegy, a meleg csak egy dolog a 100 közül.
40+4 hkm: Nem rossz, hogy bent klíma megy és ha kilépsz otthonról, akkor megcsap a meleg? Én még csak 35+4 hetes vagyok, de kezd elegem lenni ebbõl a kánikulából...
Hú, de izgi. Ilyenkor eszembe jutnak a saját terhességeim, és újra megkívánom :) Írd meg, ha megszületett! Szorítok!:) Kit vártok, fiút, vagy lányt?
Kisfiút várunk, aki nagyon ráér :) Holnap 6-kor indítják a szülést, de nem kizárt a császár, mert zárt a méhszájam és a buksija is odébb van, nem a méhszájon, na meg 3720 grammot mértek ma.....Úgyhogy én arra készülök, mert elsõ baba. 40+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most már kicsit okosabnak érzem magam:) 40+4 kismami meg mindenki vigyázzatok magatokra meg a kis babókra.
Szerintem beszélj a dokiddal, mert a MagneB6ban kevesebb a magnézium, mint a citriciben, én is annyit szedtem, mint te, de rövidült a méhnyakam. Köszönöm kérdésetek, csak a vizsgálatokra dugom ki az orrom, itthon 26 fok van (klíma), holnap kórház és remélem ilyenkor már babázok :) , legalábbis a tervek szerint. 40+4 hetes kismama
Azt mondják, hogy a magnesii citr. jobb, mint a Magne-b6. Bár nekem jó volt az is. Pihenés.
A kérdező hozzászólása: 40+4 hogy bírod ezt a szörnyû meleget?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan még nem számoltam, hogy hányszor is keményedik meg a hasam, de most már jobban odafigyelek.A gyogyszer meg sima magne-b6, és 3szor 2szemet.
40+4 hetes mami! Még otthon? Semmi jel? :)
Elsõ vagyok. Én is ugyanígy voltam tavaly ilyenkor. Próbáld kicsit hûteni magad, és szedd a Mg-ot, esetleg többet is. 3x2-t szedtem amikor nagyon sûrûn jöttek, és kihúztam a 39. hétig. De nekem az elsõvel is korán kezdõdött és gyakori volt, õ a 38. hét végén született.
Milyen és mennyi magnéziumot szedsz? Nekem 4x1 magnesii citriciit kellett. 40+4 hetes kismama
Ha napi 10-12 keményedésnél több van, akkor is ha nem fájdalmas, szólni kell az orvosnak, aki eldönti a terápiát: ha nem komoly, akkor pihenés és magnézium. Az elsõ 2 trimeszterben a fenyegetõ vetélés és koraszülés miatt veszélyes, mert alattomosan tudja rövidíteni a méhnyakat és nyílhat a méhszáj, valamit amikor keményedik, az erek is összehúzódnak és ilyenkor nem jut a baba elég oxigénhez. A 3. trimeszterben általában a 36-37. hétig engedik szedni a magnéziumot, utána már nem, mert ha meg is lesz a baba, már nem koraszülött. 40+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szóval a 28héteben vagyok, és sajna ebben a melegben nagyon sokat keményedik hiába szedem a magnéziumot.Simizni sem szoktam csak este ha krémmel kenem.
Az attól függ, hány hetes terhes vagy és milyen gyakran keményedik. Ha a 3. trimeszterben jársz, akkor nem baj, természetes. A méhed gyakorol, felkészül az összehúzódásokra a szüléshez. Ha mégis túl gyakori, Magnéziumot kell szedned, hogy ne menjen át "komolyba", és nehogy koraszülés legyen a vége. Arra kell odafigyelned, hogy ne erõltesd meg magad, többet legyél vízszintesben, többet pihenj. És ne simogasd túl gyakran a pocidat, mert az is összehúzódást válthat ki, nekem ezt mondta az orvosom anno. Inkább csak tedd rá a kezed.:)

Egyre jobban be keményedik a hasam és fáj a vesém is. mitől van ez?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Magnéziumot szedsz?

Hány hetes vagy? Magnéziumot szedsz?

23 hetes terhes vagyok és keményedik a hasam eddig ritkán fordult elő, de ha beszedtem a magne b6-ot elmúlt. Most 3 napja estére teljesen fel vagyok puffadva és keményedik a hasam.Mitől van ez?

Elég kellemetlen és félek, hogy valami baja lehet a babának.

Legjobb válasz: Szia! Én 25 hetes vagyok, estére én is ezt érzem, én az étkezéssel hozom össszefüggésbe. Egyébként pedig én is kiváncsi lennék az okára. Boldog bébivárást

Szia! Én 25 hetes vagyok, estére én is ezt érzem, én az étkezéssel hozom össszefüggésbe. Egyébként pedig én is kiváncsi lennék az okára. Boldog bébivárást
Ha fel vagy puffadva, akkor szerintem az étkezést kéne figyelned, mert a keményedés nem egyenlõ a puffadással. Nekem is szokott keményedni a hasam néha, próbálok pihenni és este 7 után már nem eszem. Próbáld ki, hogy este már csak iszol. 31 heteske

33 hetes vagyok és már 2 napja alig alszok valamit. A bal és a jobb hasam alja néha nagyon fáj.hányingerem is van, és érzem hogy keményedik a hasam is (nem egész nap). Mitől lehetnek ezek a tünetek?

22hetesen bevarrták a méhfalat mert nyitva voltam és azóta szedema magnéziumot de ugy érzem mintha a alig lenne helye a babámnak.

Legjobb válasz: Szia! Én a helyedben orvossal beszélnék!!! Nem tudok ebben segíteni mert én még az elején járok jobb ha szólsz dokinak azért is gondolom ezt mert bevarrták a méhfalad.

Szia! Én a helyedben orvossal beszélnék!!! Nem tudok ebben segíteni mert én még az elején járok jobb ha szólsz dokinak azért is gondolom ezt mert bevarrták a méhfalad.
Akeményedésekre szerintem szedj még több Magnéziumot, lehet, hogy estleg más lazító hatású gyógyszer is kellene. Szerintem menj el az orvosodhoz, mert lehet, hogy többet kell pihenned, feküdnöd. Azért is jó lenne, ha konzultálnál az orvossal, mert a méhszájat is ellenõrzi. Gondolom ezt értetted alatta és nem méhfalat. Szép és nyugodt babavárást! 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi!Minden képp pihizek!Mostanába elégé depresszios vagyok, lehet az a bajom:Szép baba várást!
Ne légy depis, mert az csak árt.!!! Nekem is keményedett a hasam a 20 . hét után, hiába szedtem 3X2 mgot. Erre csak a pihenés használ, kíméld magad, ha menni kell nagyon lassan, óvatosan, és pihenj közben. Ne szégyellj leülni bárhova is! Nkeem a bolt kb 50 mre volt, de meggondoltam, hogy elinduljak-e... Szóval pihi, és fogd vissza magad:-)
Nekem pont tegnap mondta a nõgyógyászom, hogy ha napi 10 keményedés van, az még oké, ha több, akkor jelezzem neki. Nem tudom, neked mennyiszer fordul elõ, de olyankor feküdj le pihenni, relaxálj és legfõképpen ne idegeskedj, nem lesz gond! 33 heteske
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm szépen!
nem erõltetted meg magad?
Menj be a kórházba. Velem is ez volt és elkezdtem nyílani.
A kérdező hozzászólása: Nem eroltettem meg magam. Figyelek arra. Sikerult idoben megallitani a tagulast?
Én azt javaslom neked, hogy vegyél be magnéziumot, és ha max 2 óra múlva sem lesz jobb, akkor menj be a kórházba, hogy nézzenek meg. Én 22+4 hetesen begörcsöltem, vettem be egyszerre 2 szem magnerotot, de az ügyeletet így is kihívtuk, megnézett, de mivel nem volt m.víz szivárgás így nem hívott mentõt a doki.Viszont másnap a párommal bementünk a kórházba és megnézettem magam az ügyeletes dokival, mert így voltam nyugodt.Nem voltam kinyílva de pihennem kell sokat és a szextõl is el lettem tiltva.És naponta szednem kell a magnerotot, mert így is keményedek minden nap és görcsölgetek azóta is, persze bõven nem annyira mint azon a bizonyos estén. Szedd a magnéziumot és pihenj nagyon sokat, és ne erõltesd magad!! 27+1 hkm
Ha nem akarsz koraszülni akkor irány a kórház!! Nem vicc engem bennt tartottak és kaptam az mg infuziot.
2-es vagyok. Sajnos nem. Azóta tovább nyíltam. 1 hét múlva megint vizsgálat, de érzem, hogy nyílok folyamatosan.
Kedves utolsó, mit érzel??Honnan tudod, hogy nyílsz??Milyen érzés? Azért kérdezem, mert az én méhszájamat utoljára 22+5 hetesen nézték, és azóta is minden nap keményedek, meg van, hogy görcsölök is mellé, és félek, hogy én is elkezdek kinyílni. Egyébként kedves kérdezõ, sok kismamával megesik, hogy elkezd kinyílni, és még is kihúzzák a 40. hétig is, csak persze nagyon sokat kell pihenni, feküdni, és szedni a magnéziumot!! 27+1 hkm
2-es vagyok. A derekam alja görcsöl.

Mitől keményedik be a hasam, és mit tehetek ellene?

17 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Megerõltetéstõl, stressztõl, idegességtõl, fáradtságtól stb. Kíméld magad!

Megerõltetéstõl, stressztõl, idegességtõl, fáradtságtól stb. Kíméld magad!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Annyit tennék hozzá, hogy nyúlhatnak a méhszalagok is a növekedéstõl, fõleg, ha kicsit hátrahajló a méhed. Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Azért szólj az orvosodnak róla. Ha zárt a méhszáj, biztos nincs nagy gond. Pihenj, amennyit bírsz. 20 hetes kismama
Én most voltam orvosnál és nálam a méhlepény nincs megfelelõ helyen + állandóan feszül a hasam. Nekem magnéziumot írtak fel, napi 3-szor 1000mg. De a nõgyógyászodtól érdeklõdj, nehogy gond legyen.
Ezek a védõnõm szerint lehetnek méhösszehúzodások is magneB6-ot vagy valami magnéziumot tuti felírnak majd neked ugyanis nekem is felírtak.31 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!