Találatok a következő kifejezésre: Mitől keményedik a hasam, (36 db)

Mitől keményedik a hasam? Mitől van ez? Olyankor mit kell tenni? A védőnő szerint pihenni! Ez ok, de miért keményedik be?

Legjobb válasz: Szia! Hány hetes terhes vagy? A pihenés az mindenképp,csak nem mindegy, milyen idõsen és hogyan keményedik.

Szia! Hány hetes terhes vagy? A pihenés az mindenképp, csak nem mindegy, milyen idõsen és hogyan keményedik.
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes vagyok! Kisebb munkáknál pl. mosogatás, porszívózás.ilyenek4! Ja és van úgy hogy csak magától!
Hány hetes vagy? Azért keményedik, mert összehúzódik a méhed, gyakorol a szülésre. A vége felé már nem gond, ha naponta néhányszor (eddig 10-t olvastam) keményedik, de ha még nem jársz a vége felé, akkor valóban kellene tenni ellene. Magnéziumot kell szedni (nekem a Magne B6 nem volt elég, magnezium-citrátot írt fel az orvosom), és pihenni kell.
az alapján amit leírtál, valóban az a legjobb, ha próbálsz minél többet pihenni. Szedsz magnéziumot. Egyébként ne aggódj, nekem 18 hetes korom óta keményedik, most a 34. hétben vagyok, de a magnézium és a pihenés elég ahhoz, hogy ne - vagy tényleg csak néhányszor - legyen egy nap.
Szia! Elsõ vagyok. Ha érzed, hogy keményedik, feküdj le egy kicsit. Nincs olyan házimeló, ami nem vár meg. : ) Ha fél órán belül nem múlik el, és esetleg erõsõdne vagy szabályos idõközönként jeletkezne, akkor doki. Nekem ezt adta ki az orvosom parancsba. Jobb félni, mint megijedni. Mondjuk nekem nem egyszerû lesza szülés még császárral sem. kitartás! minden jót nektek!

Mikor es mitol kemenyedik a has?

28 hetes kismami vagyok, es kb. 3-4 napja eszrevettem, hogyha lehajolok, vagy valamilyen fizikai munkat vegzek (pl. takritas)bekemenyedik par masodpercre a pocakom a koldokom kornyeken. mely lelegzetet veszek parszor, s elmulik. fel kellene keresnem a dokit? egyebkent minden rendben. itt ott magneziumot is szedek 250eset. lehet attol a kemenyedes, hogy intenzivebben novekszik a babam, kicsi a helye, stb?

Legjobb válasz: Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!

Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!
Hogy mikortól, az egyénenként változó, akár már a tehesség legelején is.Hogy mitõl? A méhösszehúzódásoktõl, vagyis a méh izommunkájától, ami nem terhes állapotban is fennáll, csak nem érzed, mert nagyon kicsi a méhed.Most meg ugye?Nyúlik, nõ babóval együtt. A magnézium pont erre van, ellazítja a méh izomzatát, nekem rendszeres szedésre írta fel a doki.

Mitöl keményedik a hasam? Reggel is éreztem mikor felkeltem! Ez természetes? 18 és fél hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Nekem is kemenyedett mar ennyi idosen. Szedj magneziumot, az segit, es pihenj amikor tudsz.

Nekem is kemenyedett mar ennyi idosen. Szedj magneziumot, az segit, es pihenj amikor tudsz.
Elvileg még korai de, én is keményedek már 17 hetes korom óta. én már magnesii citricit szedek rá napi 3x2-t , de semmi hatása.Én most vagyok 29 hetes.De vigyázni kell nehogy kinyíljon a méhszáj. Amúgy keményedhetsz attól is ha nem pihensz eleget vagy sokat idegeskedsz.


Mitől van az 26 hetesen hogy úgy érzem többet keményedik a hasam, vagy a babó csinálja magának a helyet? Olyankor keményebbnek érzem a hasam.

Legjobb válasz: Szia. Ha a hasad keményedik, akkor az egész bekeményedik, ha a baba feszegetí magát, akkor csak bizonyos részeken kemény a hasad, ha pedig a méhed, akkor úgy összeugrik egy kockába. Bocs nem tudom máshogy megfogalmazni. Remélem azért így is érthetõ. Minden jót!

Szia. Ha a hasad keményedik, akkor az egész bekeményedik, ha a baba feszegetí magát, akkor csak bizonyos részeken kemény a hasad, ha pedig a méhed, akkor úgy összeugrik egy kockába. Bocs nem tudom máshogy megfogalmazni. Remélem azért így is érthetõ. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: de ugye a babának nem lehet baja ettõl? mitõl van ez? magne b6-ot vettem be rá
A kérdező hozzászólása: a napokban egy kicsit többet dolgoztam mint lehet hogy kellett volna- lehet hogy ettõl érzem ezt, megpróbálok többet pihenni mostmár.
Figyelmeztet a szervezeted, hogy ideje pihenni. Én úgy tudom, napi 10 keményedés még belefér, de ha annál több van, szólni kell az orvosnak. Én magnesii citricit szedek, 3x2-t az orvos írta fel, jobb, mint a sima magne b6, szerintem irasd fel, a körzeti is felírja nem kell elmenned a nõgyógyászhoz.

23 hetes terhes vagyok és keményedik a hasam eddig ritkán fordult elő, de ha beszedtem a magne b6-ot elmúlt. Most 3 napja estére teljesen fel vagyok puffadva és keményedik a hasam.Mitől van ez?

Elég kellemetlen és félek, hogy valami baja lehet a babának.

Legjobb válasz: Szia! Én 25 hetes vagyok, estére én is ezt érzem, én az étkezéssel hozom össszefüggésbe. Egyébként pedig én is kiváncsi lennék az okára. Boldog bébivárást

Szia! Én 25 hetes vagyok, estére én is ezt érzem, én az étkezéssel hozom össszefüggésbe. Egyébként pedig én is kiváncsi lennék az okára. Boldog bébivárást
Ha fel vagy puffadva, akkor szerintem az étkezést kéne figyelned, mert a keményedés nem egyenlõ a puffadással. Nekem is szokott keményedni a hasam néha, próbálok pihenni és este 7 után már nem eszem. Próbáld ki, hogy este már csak iszol. 31 heteske

38 hetes terhes vagyok. Ha keményedik a hasam jobb oldalon alul enyhén fáj a hasam, vagy ha megnyomom nem erősen csak enyhén akkor is fáj. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Szerintem lehet, hogy nyom ott valamit a baba. Vagy ez folyamatosan van, több napja? Bár lehet, hogy így is lehet ez a probléma, mivel ugye már nagy és nincs olyan sok helye... Könnyû szülést!

Szerintem lehet, hogy nyom ott valamit a baba. Vagy ez folyamatosan van, több napja? Bár lehet, hogy így is lehet ez a probléma, mivel ugye már nagy és nincs olyan sok helye... Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Nem nem több napja.... Igen szerintem is meg a védõnõ szerint is csak nyomott ott valamit a kisfiam! :) köszönöm! :)

Egesz nap fajdogal a hasam ilyen midjart megjon erzes szeruen fajdogal, melette neha be is kemenyedik a hasam, mitol lehet, lehet ez a szules elojele? 38+4 hetes vagyok.

Volt akinek igy indult a szules?

Legjobb válasz: Es az elmult 2 napban nagyon lelassul a babam is, nem mozog annyit es nem olyan erosen, csak ilyen kisebb mozdulatokat erzek.

A kérdező hozzászólása: Es az elmult 2 napban nagyon lelassul a babam is, nem mozog annyit es nem olyan erosen, csak ilyen kisebb mozdulatokat erzek.
Jóslófájások, ma is szülhetsz, de napokat is ellehetsz még így.
nem sokára a kezedben foghatod már a babádat nekem 8 nappal szülés elõtt kezdet el belassulni a babám:) Bár mensi szerû fájdalmaim csak a vajúdás beindulása elõtt kezdtek lenni.
nekem is egész nap így fájt a hasam...éjfélkor már annyira, hogy nem bírtam tovább, irány a kórház, ahol rögtön nyákdugó és magzatvíz is elment.2 órán belül(tervezett császárral)megszületett a csöppségem:) szurkolok:)

Mitől lehet, hogy 1-2 napja keményedik a hasam?

15 hetes vagyok. Volt egy kis székrekedésem, de pont mostanra kezd megoldódni. Lehet, hogy pihenés kellene?

Legjobb válasz: Nekem 14 hetesen kezdett el keményedni a hasam. Ennek több oka is lehet: front, kevés pihenés vagy kevés magnézium. A legtöbb, amit tehetsz, hogy pihensz és esetleg növeled a napi magnézium adagodat. Boldog babavárást! 28 hetes ikres kismama

Nekem 14 hetesen kezdett el keményedni a hasam. Ennek több oka is lehet: front, kevés pihenés vagy kevés magnézium. A legtöbb, amit tehetsz, hogy pihensz és esetleg növeled a napi magnézium adagodat. Boldog babavárást! 28 hetes ikres kismama

Tegnap este vacsi után elég kemény volt a hasam, ez mitöl van? Már keményedik a hasam? Még csak 20hetes vagyok, ilyenkor is szedhetek magnéziumot?

Legjobb válasz: Én is kb ekkortájt kezdtem kicsit keményedni. Magnéziumot pedig azóta szedek, hogy a dokinak panaszkodtam a poci feszülése miatt, ami kb 15 hetesen volt. Viszont jó a keményedésre is! Szedhetsz. Azért elõtte kért ki a doki véleményét! 27 hetes kismami

Én is kb ekkortájt kezdtem kicsit keményedni. Magnéziumot pedig azóta szedek, hogy a dokinak panaszkodtam a poci feszülése miatt, ami kb 15 hetesen volt. Viszont jó a keményedésre is! Szedhetsz. Azért elõtte kért ki a doki véleményét! 27 hetes kismami
Nekem már 12 hetes korom óta javasolta a doki a magneb6-ot. Igaz, csak napi 2-t, nem is tudtam miért kell nekem ezt szedni, csak mindenhol ezt olvastam, hogy mindenki szedi. Aztán néha néha nem szedtem (elfelejtettem) és utána köv. nap keményedett is a pocim. Úgyhogy szedem, nincs is azóta semmi probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Minden képp pihizek!Mostanába elégé depresszios vagyok, lehet az a bajom:Szép baba várást!
Ne légy depis, mert az csak árt.!!! Nekem is keményedett a hasam a 20 . hét után, hiába szedtem 3X2 mgot. Erre csak a pihenés használ, kíméld magad, ha menni kell nagyon lassan, óvatosan, és pihenj közben. Ne szégyellj leülni bárhova is! Nkeem a bolt kb 50 mre volt, de meggondoltam, hogy elinduljak-e... Szóval pihi, és fogd vissza magad:-)
Nekem pont tegnap mondta a nõgyógyászom, hogy ha napi 10 keményedés van, az még oké, ha több, akkor jelezzem neki. Nem tudom, neked mennyiszer fordul elõ, de olyankor feküdj le pihenni, relaxálj és legfõképpen ne idegeskedj, nem lesz gond! 33 heteske
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!