Találatok a következő kifejezésre: Mitől keletkezik rozsda (1 db)

Mitől keletkezik a rozsda?

Legjobb válasz: Elõzõ válaszadó válaszát leegyszerûsíteném: a vas lassú égéssel oxidálódik. ezért van szükség a felületén védõrétegekre.

Elõzõ válaszadó válaszát leegyszerûsíteném: a vas lassú égéssel oxidálódik. ezért van szükség a felületén védõrétegekre.
Gondolom, téged az érdekel, hogy miért rozsdásodik a vas - és (látszólag) miért nem pl. az alumínium. Nos: a vas rozsdája úgy képzõdik, hogy közben töredezett lesz, így a többi oxigén a levegõbõl mélyen bejut a vasba, és azt a részt is oxidálja. Az alumíniumon pedig szilárd bevonatot képez a rozsda, így elzárja a levegõtõl.
Wikipediából: A rozsda a fémek felületén oxidáció által keletkezett réteg. Rozsda alatt a vas rozsdásodását értjük, amely nedves levegõn képzõdik, azáltal, hogy a vas anyaga oxidálódik, majd a nedvesség hatására vasoxiddá alakul át. A vasrozsda képzõdését nemcsak a vastárgyakon láthatjuk, hanem vastartalmú ásványok (ércek), kõzetek felületén és vasvegyületeket tartalmazó vizekben is. A rozsdásodást elõsegítik a nedvességen kívül a levegõ széndioxidtartalma, és a savak és a sók is. A rozsdásodás ellen a fémek bevonásával (nikkelezés, ónozás), zománcozással vagy festéssel védekezhetünk.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Igazoljuk, hogy tetszőleges a és b valós számok esetén |ab|=|a||b|?

5

A hamis paradoxon egyenlő a fallácia fogalmával?

A hamis paradoxon ugyan az, mint a fallácia, vagy még a paradoxonok fajtái közé sorolható?

1

Hogyan tudom ezeket pontosan kiszámolni? Szögmérés az égbolton.

van ez a kép:
házim lemérni egy égi objektubot (vagy 2 objektum közötti távolságot) fokban, de tangenst is kell használnom a kiszámoláshoz. akárhogy googlezok, csak ezt a lebutított ábrát mutatják mindenhogy. azt tudom, hogy egyik pont a szemem, az egyik befogó a karom, de hova tovább?

3

Differenciálegyenleteket mikor, milyen módszerrel érdemes megoldani?

Elsősorban csak a közönséges differenciál egyenletek érdekelnek. Mikor kell karakterisztikus polinomot, változó szétválasztást, konstansvariációt, Laplace transzformációt használni?

0

Oxidációs számok meghatározásánál a vegyület összegképletében balról jobbra haladva kell megadni a számokat, vagy milyen elv alapján?

3

Miért nagy az ember felelőssége a Föld megőrzésében?

Biológia házi feladathoz kéne. A válaszokat előre is köszönöm! 14/L

4

Valaki fizikából egy kis segitséget tudna adni?

50 méter magasból elenged egy tárgyat. Ossza fel 3 részre a leesési szakaszt úgy, hogy azt a 3 részt egyenként ugyanannyi idő alatt tegye meg .

1

Miről szól az aranymetszés a görög kultúrában?

Hogyan tudnám a diákoknak egyszerűen és szemléletesen az aranymetszés szabályát? Milyen példákkal tudnám ezt a legjobban szemléltetni?

1

Durranógáz Coulomb-méter katód és anód folyamatai?

1

MI az a földpotenciál?

A kérdé adott! Van egy labortápom amin van egy zöld-sárga kivezetésű (Ami a védő vezetőt jelöli váltóáramban a vezetlken) "földpotenciál" csatlakozó! MIre való ez? Mit lehet ezzel csinálni?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!