Találatok a következő kifejezésre: Mitől jön hamarabb (7 db)

Mitől jön meg hamarabb az első mesi?

Legjobb válasz: Semmitõl sem jön meg hamarabb mint a testi fejlõdésed lehetõvé teszi. Ha tudnád, ho utána mennyire fogod utálni a vele járó kényelmetlenséget (bármennyire természetes folyamat maga a menses) akkor nem akarnád siettetni. Nem ezen múlik az, hogy valaki érett-e vagy, hogy "igazi nõ" legyen.

Semmitõl sem jön meg hamarabb mint a testi fejlõdésed lehetõvé teszi. Ha tudnád, ho utána mennyire fogod utálni a vele járó kényelmetlenséget (bármennyire természetes folyamat maga a menses) akkor nem akarnád siettetni. Nem ezen múlik az, hogy valaki érett-e vagy, hogy "igazi nõ" legyen.
Ezt nem lehet sürgetni, majd egyszer megjön. Amikor itt az ideje. Én sem hittem el, mielõtt megjött elsõnek, de tényleg nem számít, hogy mikor jön meg. Egyszer minden lánynak megjön, és attól kezdve ez nem lesz más, mint egy havi rendszerességgel visszatérõ kellemetlenség. Ezért is nevezték a régiek havibajnak.
Ne akard! Én utálom, alig várom, hogy babát várjak, akkor legalább nem kell szenvednem minden hónapban!
Semmitõl nem fog hamarabb megjönni és sztem addig örülj még nincs rá gondod!

Mitől jön meg hamarabb az 1. menstruációm? 12, 5-éves vagyok és már nő a cicim meg szörösödök de már majd nem az egész osztályomnak megvan . És már kb. fél éve folyamatos folyásom van!

tudom hogy rossz de már zavar hogy csak én lógok ki lehet v.mivel hamarabb ??

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok. Ne foglalkozz azzal, hogy más lány már menstruál, mert õk semmivel sem értékesebbek Nálad!!! :) Senki nem tehet arról, hogy milyen ütemben fejlõdik. Aki ezért lenéz Téged vagy beszól Neked, annak az értelmi képességeivel nagyon komoly gondok vannak!!! :)

Elõzõ vagyok. Ne foglalkozz azzal, hogy más lány már menstruál, mert õk semmivel sem értékesebbek Nálad!!! :) Senki nem tehet arról, hogy milyen ütemben fejlõdik. Aki ezért lenéz Téged vagy beszól Neked, annak az értelmi képességeivel nagyon komoly gondok vannak!!! :)
semmivel nem fogod tudni befolyásolni 16 éves korodig kell megjöjjön, hidd el, nem maradsz le semmirõl
Addig örülj kislány, amíg nem menstruálsz! Komolyan mondom, csak nyûg!
Nekem már 2 éve volt folyásom mikor megjött! Nem hinném én se agy az osztályadból minden lánynak megjött.:) ) Nyugi meg fog jönni de nem tudod meggyorsítani a folyamatot!:/ minden jót!:) ja és addig örülj inkább még nincs meg mert nem túl jó hidd el hogy nem tudsz bármikor strandra menni.. a fájások:/
Valószínûleg az osztálytársaidnak kb fele csak füllent, hogy nagyobb lányoknak látszanak! Meg fog jönni neked is, nyugi, 16 éves korodig ráérsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :D
Megint a 15:06-os vagyok. Mondtam, aki ezért piszkál, annak az iq-ja mínuszban van!!! :) Minden jót Neked!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat !! :( a Barátnõmnek ma jött meg és a baráti társaságomban már csak nekem nincs meg a barátaim nem olyanok hogy ezért ki csúfolnak de az osztály "menõi" már nagyon piszkálnak :(
Megint a 15:06-os vagyok. Nem baj ha várod a menstruációt, hiszen nem mindenkit visel meg. Elkerülni úgysem tudod örökké, akkor meg ha itt az ideje jobb vele megbékélni, de addig se rettegj elõre. Ezt csak azért írtam, mert azt írtad, hogy tudod, hogy rossz. Nem mindenkinek rossz!
A 15:09-es vagyok. A 15:06-os választ írtam.
Így van.16 éves korodig nem baj, ha nem menstruálsz.A soványság is befolyásolja.
Nem fog semmitõl hamarabb megjönni a menstruációd. Nem is vagy elkésve semmirõl. Mindenki másképp fejlõdik. 16 éves korodig ne aggódj ha nem menstruálsz! :)
A kérdező hozzászólása: Hát..eléggé vékony vagyok 162.cm. és 40 kg
Sajnos nem, valószínûleg örökölted a késõi kezdést. A túl erõs sport, meg a nagy vékonyság is hátráltatja. Ha ilyesmid van azon tudsz változtatni, a többi az genetika , és nincs beleszólásunk.
Szerintem orulnod kellene, h meg nem mentrulsz. En 17 eves vagyok, es mar otodik eve, minden honapban egy hetet, brutalis modon vegigszenvedek.. Elgondolkozok rajta, h barcsak nejott volna meg olyan koran. Es amugy en ugy tudom, h 18 eves korig kell megjonnie. Szal szenitem ne erezd magad kellemetlenul, h te ugymond nem vagy meg "nagylany".. Az nem abban mutatkozik meg h ki menstrual, es ki nem...

Mitől jön meg hamarabb az első menstruációm?

Legjobb válasz: Ha a hormonrendszered érett lesz rá, elöbb nem.

Ha a hormonrendszered érett lesz rá, elöbb nem.
Ezt nem tudod siettetni. Ha már nagyon aggódsz, akkor elmehetsz nõgyógyászhoz, de attól nem fog hamarabb megjönni. Viszont kiderül, ha valami betegség miatt nem jött meg. De 16-17 éves korodig simán elhúzódhat minden baj nélkül. Hány éves vagy?
Hány éves vagy? Megjelentek már rajtad a másodlagos nemi jellegek? Pl. nõ a melled, szõrösödik a puncid és a hónaljad?
Nem tudod semmivel sem meg sûrgettetni de nem is kell, majd jelentkezik ha nem jön meg 18 éves korodig akkor menj nõgyógyászhoz.
Én is alig vártam az elsõt, azóta is szidom magam, addig jó míg gyerek az ember nem egy leányálom.
12, 5 eves vagyok.

Mitől? Utalhat arra h hamarabb jön majd a bébim? Mitől lehettek a görcsök?

31hetes kismama vagyok és a napokba ügyeleten jártunk mert egész nap görcsöltem.Megnéztek ultrahangon ahol látszódott h a babám befordul(eddig fenékkel volt lefele),méhszáj zárt és NST-n azt mondta a doki h gyenge,rendszertelen összehúzódások.Majd elengedett napi 2x1 MagneB6-tal.

Legjobb válasz: Nem tudni mitõl görcsöltél. De ettõl még nem kell, hogy elõbb jöjjön a baba. Rendszertelen gyenge összehúzódásaim a második babámmal már a 20. héttõl voltak (38-on született) Pihenj sokat! Minden jót!

Nem tudni mitõl görcsöltél. De ettõl még nem kell, hogy elõbb jöjjön a baba. Rendszertelen gyenge összehúzódásaim a második babámmal már a 20. héttõl voltak (38-on született) Pihenj sokat! Minden jót!
Valószínú jósló fájásid voltak, amik veszélytelenek. Ha zárt a méhszájad, és az összehúzódásaid sem erõsek, nem nagy a valószínûsége egy korábban induló szülésnek! Pihenj sokat!:)
Én pont ugyanígy voltam, mint te! 31 hetesen mentem be a kórházba görcsökkel, engem is hazaengedtek, nem volt semmi probléma. Most 37 hetes vagyok és még egyben vagyunk! :) Csak jósló fájásaid vannak, ami nem jelenti azt, hogy hamarabb fogsz szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...

Mitől van ez? Egyre hamarabb jön meg?

Segítsetek! Babával próbálkozunk. Már a múltkori menstruációm is hamarabb jött meg 4 nappal. a mostani meg 6 nappal. Mit?l lehet ez? Menjek orvoshoz? Volt így valaki? légyszí írjatok!

Legjobb válasz: Milyen hosszúak voltak eddig a ciklusaid, és most milyenek? Nem lehet hogy eddig volt hosszú, és most áll be normálisra?

Milyen hosszúak voltak eddig a ciklusaid, és most milyenek? Nem lehet hogy eddig volt hosszú, és most áll be normálisra?
Szia! Szerintem menjél orvoshoz, mert mi így nem fogunk tudni neked segíteni. Egy hét csúszás bármelyik oldara elvben nem jelent problémát nem vagyunk gépek. De ez csak akkor lesz biztos, ha az orvosod fogja mondani.
ha elõtte gyógyszert szedtél de már leálltál vele akkor lehet normális, legalábbis szerintem.

Fogamzásgátlót szedek, de már a második hónapja egy héttel hamarabb jön meg a menstruációm. Mitől lehet ez?

Mit?l lehet az, hogy a gyógyszer szedésének ellenére mégis megjön úgy, hogy még van 4 szem a gyógyszer plusz a várakozási id? kb 3 nap.?

Legjobb válasz: 1. Ez nem megjött, hanem közti vérzés, ami nem normális. 2. Ettõl függetlenül nem szabadott volna kihagyni a gyógyszerszünetet!!!! Vissza kell menned a dokihoz és másik tabit kérni. Nyilvánvaló, hogy ez nem vált be neked.

1. Ez nem megjött, hanem közti vérzés, ami nem normális. 2. Ettõl függetlenül nem szabadott volna kihagyni a gyógyszerszünetet!!!! Vissza kell menned a dokihoz és másik tabit kérni. Nyilvánvaló, hogy ez nem vált be neked.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Már kb 2, 5 éve szedem, szóval lehet ez eddig tartott.
Már nem jó a gyógyszer. Vagy inkább a szervezetednek elege van a fogamzásgátlóból. Menj el orvoshoz.

Uh-on azt mondták PCOS vagyok. Elkezdtem barátcserjét szedni, beállította a mensim 28 naposra. Egy ideje mindig hamarabb jön meg, mostmár 24 napra? Mitől?

Mostmár babát szeretnénk. Ha a barátcserje beállította a mensim, és nincs semmi PCOS tünetem, akkor foglalkozna velem attól még az endokrinológus??

Legjobb válasz: Igen,szerintem foglalkozna veled.A PCOS tüneteid mitõl múltak el,a cserjétõl? Használsz ovulációs tesztet?

Igen, szerintem foglalkozna veled.A PCOS tüneteid mitõl múltak el, a cserjétõl? Használsz ovulációs tesztet?
A kérdező hozzászólása: 3 hónapig szedtem a cserjét, elsõ hónapban napi egy, majd két kapszulát. Ettõl beállt pont 28napra a ciklusom, elmúlt az elõtte gyötrõ mellfájdalmam és és ellõtte volt néhány pattanásom, de mára már az sincs. Csak 2 hónapja a mensim egyre hamarabb jön meg. Ovu tesztet mlg nem használtam, de ebbe a hónapba kipróbálom.
Szia.Én is Pcos vagyok és 3 hete szedem a barátcserjét, és most barnáa folyásom van 2 napja.Te tapasztaltál ilyet?
A kérdező hozzászólása: Szia! Én nem tapasztaltam ilyet, csak azt. hogy a ciklusom beállrt 28 napra, elõtte nem barnáztam, ami jó és a pattijaim is eltûntek.Csak ajánlani tudom!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!