Találatok a következő kifejezésre: Mitől jó jó anya és (3 db)

Mitől jó egy jó anya és mitől rossz a rossz?

Legjobb válasz: Az én anyám rossz... 13 éve nem foglalkozik velem, úgy beszél velem mint egy kutyával (vagyis még azzal sem így beszélnek), üt, csak dirigálni tud, SOHA nem beszél normális hangon, mindig csak kiabál. És még sorolhatnám. Az öcsém persze egy félisten =( A sírba visz (de szó szerint)... Ilyen anya NE legyél...

Az én anyám rossz... 13 éve nem foglalkozik velem, úgy beszél velem mint egy kutyával (vagyis még azzal sem így beszélnek), üt, csak dirigálni tud, SOHA nem beszél normális hangon, mindig csak kiabál. És még sorolhatnám. Az öcsém persze egy félisten =( A sírba visz (de szó szerint)... Ilyen anya NE legyél...
A jó anya teljes szívébõl szereti a gyermekét. Olyannak fogadja el amilyen. Megértõ és figyelmes. Bármit megtenne a gyermekéért. A rossz anya nem figyel a gyermekre. Önmagát elõrébb helyezi mint a gyereket. Önzõ, szeretete, megértést nem ad a kicsinek. Hideg és elutasító, esetleg erõsen korlátozó.
Szia!Én soha nem hallottam anyámtól a következõket:légy szíves, köszönöm, kérlek, ezt jól csináltad és hasonlókat.Ezért én erre nagyon odafigyelek, következetes próbálj lenni es megértõ.Korától függetlenül "felnõttként"kezelni, ez a legnehezebb, de nálunk beválik.Anyám mindíg visszaélt vele , hogy õ a "nagyobb", én megpróbálok nem beleesni a hibáiba.
A jó anya bíztatja a gyerekét, segít, hogy elérje célját, de képes szigorú is lenni a gyerek érdekében. Ki tudja mutatni a szeretetét, megbízható és minden körülmények között lehet rá számítani. Kétféle rossz anya van. Az egyik az, aki nem foglalkozik a gyerekével, nem mutatja ki a szeretetét, hárítja a felõsséget, megbízhatatlan. A másik az, aki szeretet címszó alatt mindent megenged a gyereknek, még azt is, ami hosszú távon káros neki, mert nem képes elviselni, ha a gyerek ideig-óráig haragszik rá.
Látod, ezen én is sokat gondolkodom. Most várom második gyermekemet. Az elsõvel is elég türelmetlen voltam, de nagyon szeretem, csak néha felidegesít. Sok könyvet olvastam a témában. Most is elkezdtem egyet olvasni, az a címe, hogy "Egy rossz anya vallomásai", az Ulpius-ház adta ki. Ezzel kb. egyidõben meghalt a férjem barátjának a felesége, hátrahagyott egy 2 éves kisfiút. A könyvet abbahagytam, nem fogom elolvasni, mert nagyon örülök, hogy élek és szerethetem. Szerinem jó anya vagy! Higgy benne! Ha szereted és nem bántod, az nagyon jó, az életben és minden családban vannak viták a gyerek körül (is), ez a velejárója. Jó anyák vagyunk!!!

Mitől lesz egy anya JÓ anya, és hogyan maradhat JÓ feleség?

Mármint nem arra gondolok hogy "..vegyél meg mindent és szeresd.." hanem hogy hogy lehet elérni hogy egy olyan kapcsolat alakulhasson ki, amiben van tisztelet és szeretet? Plusz mire kell figyelni hogy NE váljak befásult és a gondokba temetkező háztartást vezető feleséggé? Van ennek valami tuti tippje?

Legjobb válasz: Nem mindegy, hogy kinek a szemszögébõl nézzük, mert sokszor mást gondol errõl a feleség és a férj (mármint hogy a felesége jó anya, jó feleség-e). Tehát az elsõ és legfontosabb: mindehhez egy jó férj kell, aki toleráns, szeret, és annak lát minket, még ha kialavatlanok vagyunk és olykor úszik a háztartás is.

Nem mindegy, hogy kinek a szemszögébõl nézzük, mert sokszor mást gondol errõl a feleség és a férj (mármint hogy a felesége jó anya, jó feleség-e). Tehát az elsõ és legfontosabb: mindehhez egy jó férj kell, aki toleráns, szeret, és annak lát minket, még ha kialavatlanok vagyunk és olykor úszik a háztartás is.
ez egy nagyon fontos és jó kérdés :( szeretnék én is választ erre és erõt, tudást a megvalósításához


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!