Találatok a következő kifejezésre: Mitől gyullad a (22 db)

Gyulladt a cicusunk ínye, amire kapott antibiotikumot. Az orvos azt mondta, hogy cicáknál gyakori a gyulladt íny, csak azt nem mondta, hogy ez mitől lehet. Mi lehet az okozója?

Legjobb válasz: A kérdésre pedig a válasz.:.a játékos macskák mindent foggal-körömmel tépnek játék közben, ezért gyullad be az íny, mert a fogukat túlterhelik...megelõzni nem lehet, csak kezelni. A hasonló gyulladás elõfordul a körömágyaknál is..figyelj arra is.

A kérdésre pedig a válasz.:.a játékos macskák mindent foggal-körömmel tépnek játék közben, ezért gyullad be az íny, mert a fogukat túlterhelik...megelõzni nem lehet, csak kezelni. A hasonló gyulladás elõfordul a körömágyaknál is..figyelj arra is.
Fiatal macskáknál igen ez gyakori.Az én macskámnak is volt ilyen.Ilyenkor elõfordul hogy begyullad az ínyük.Ilyenkor ajánlott elvinni állatorvoshoz mert ha nincs lekezelve lesoványodnak.A szomszédm nem vitte el a macsáját állatorvoshoz amikor begyuladt a macsája ínye és késõbb bele is pusztult.
A macskák fogíny gyulladását bakteriális fertõzés okozza, nem a fogak "túlterhelése"! Antibiotikumot baktérium fertõzésekre adnak, ennek oka pedig a macsekok húsevõ táplálkozási szokásaiban rejlik. Nyers kaját ne adj neki egy darabig, elmúlik, mint nálunk egy nátha!:) )

Mitol lehet gyulladt a kisfiam szeme?

Ma reggelre teljesen voros volt a szeme es picit meg is van dagadva.Azt mondta fáj neki.Nem tudom hogy a náthával osszefugésben van e de reggelre az orra is tele volt.Patikában azt mondták hogy valami virusos fertozes lehet az jon ki igy a kisgyerekeknél.Délelott elvittuk az orvoshoz de nem igazán mondott semmit azt kérdezte nem utotte e meg mondtam hogy nem hisz egész nap velem van (2,5 éves).Kaptunk szemcseppeket és szirupot.Holnap megyunk szemorvoshoz már elore félek mert ma is hárman fogtuk le.El sem tudom képzelni mi lehet ez igy egyik naprol a másikra.Volt kozuletek valakinek hasonlo?

Legjobb válasz: Kisfiamnak sûrûn van hasonló (évente 2x-3x), eddig mindig Floxal cseppet és kenõcsöt kaptunk rá. Azt mondják, kötõhártyagyulladás.

Kisfiamnak sûrûn van hasonló (évente 2x-3x), eddig mindig Floxal cseppet és kenõcsöt kaptunk rá. Azt mondják, kötõhártyagyulladás.
21 hónapos a fiam a bölcsödébe mindig nagyon csúnyán csipás egyik pénteken közölték hogy nem vihetjük mert fertõzõ. Itthon soha nem szokott. Két hete vagyunk itthon voltunk háziorvosnál és szemészeten is. Folyik az orra köhög szemcseppet kaptunk egyszer használtam csak mert piros volt a szeme. Egy darabig volt hogy én se tudtam reggel kinyitni a szemem mert annyira csipás volt és fájt is egy nap 5x csöpögtetett a szemembe a párom és most már rendben van. Szemészeten nem mondtak semmit ugyan azt a szemcseppet felírták mint a házi.
A kérdező hozzászólása: Ophthalmo Evercil ezt a cseppet kaptuk azt mondja most nem fáj a szeme.
Kötõhártya gyulladás, ezt okozhatja felsõ légúti megbetegedés. ha tele van az orra nem szellõzik belül a rendszer, és sajnos sok helyen be is gyulladhat: fül, orrmelléküreg, szem. A fiamnak már kétszer volt, neki a Neomicin segített, ha csak váladékozott a szeme, de ha piros is volt emellett arra csak a Tobrex használt. Mindkettõ recept köteles. Ha piros a szeme, vagy váladékos-folyamatos váladékozás, nem az ébredés utáni csipa- akkor fertõz, és nem mehet közösségbe.
A kérdező hozzászólása: Vírusos fertözésünk van:(

Mitől gyullad be állandóan a nagylábujjam?

Pontosabban a belső és a külső oldala dagad fel gyakran (mind2 lábujjamnak), de van, hogy külön-külön. Most például mindkét lábujjam be van dagadva szélen, de fogalmam sincs, hogy mitől... pedig le szoktam vágni a körmömet, szóval az se nőhet túl hosszúra. Mindenesetre elég kellemetlen érzés, hogyha fájós lábujjal belerúgok valamibe, márpedig igen szerencsétlen vagyok.

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy benõtt körmöd van. Keress gyógypedikûröst.

Elképzelhetõ, hogy benõtt körmöd van. Keress gyógypedikûröst.
Nekem épp a körömvágás miatt szokott begyulladni. Hiába vigyáztam, egy idõben mindig megsértettem a körömágyat.
körömágy gyulladás, nagyon rossz, és ha nem fertõtlenítesz, v mosod a sebet, elfertõzõdik, és nagyon lassan gyógyul.nekem volt olyan h szintén mindkét nagylábujjamon volt, és az ujjnak mindkét oldala úgy be volt gyulladva, h mégegyszer akkorának tûnt az ujjam, és nagyon fájt. több hét kellett míg megérett benne a genny, és felhevített hegyes ollóval belevágtam, és szó szerint kifolyt belõle az a vmi. utána pár napra jobb lett, de olyan is volt h begyulladt, hiába vágtam ki, csak még jobban begyulladt, ilyenkor kamilla áztatás fél óráig, egy lavorban, és lassan így múlt el.
Nekem is mindig belenõtt a köröm, illetve a húst nyomta a köröm hegye, széle. Jó fél évig tartott "kinöveszteni" a körmömet, de megérte. Amiket a benõtt körmökrõl írnak, az nagyon brutális... Én ezért inkább megnövesztettem, hogy a köröm széle meg a sarka mindig kijjebb legyen, és azóta nincs problémám. De nekem is volt gennyes meg gyulladt évekig... Az én módszerem: vegyél timsót a patikában, timsórudat (ne a kristályost, mert azt nem tudod betömködni), abból kapargass a körömreszelõvel port és tömködd be a köröm oldalsó széle meg a hús közé. Gyulladáscsökkentõ, nedvességet beszívja. Aztán vattát tömködj, egy csíkot a köröm oldalsó szélénél levõ résbe, jó erõsen, legyen sûrû, tömött, hogy terelje a húst a körmöd útjából. Rövidíteni csakis reszelõvel, és nem felhajtatni a szélét, csak azt lereszelni, ami elöl lelóg az ujjadról. Ezzel nyár végére akár meg is oldódhat a problémád. Azért is jó nyáron, mert legalább nem nyomja a cipõ is annyiszor.


Mitől gyulladt be a pöpije?

Kisfiam pöpijének hegye kicsit piros, fürdetésnél érzékeny és nem engedi felhúzni. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Pöpijeee?

Pöpijeee?
Elég sok oka lehet, el kell vinni dokihoz és õ ad rá krémet.
A kérdező hozzászólása: Pöpi, kuki, fütyi ki minek mondja.
Lehet, hogy kipállott a vizelettõl. Ha többet iszik, mint máskor, vagy valami okból kicsit tovább maradt rajta a pelus, akkor a kisfiamnál is elõfordul. Az orvos megnézte, és azt tanácsolta, hogy kenjem be neki Canesten krémmel vékonyan, amikor ilyen van, másnál is elõfordul. Azóta egy alkalommal volt ilyen, este fürdés után bekentem, másnap reggelre elmúlt.

Mitől keletkeznek a gyulladt pattanások? Bővebben lenn! 22F

WEzek azok, amik nem fehér közep?ek, hanem nem lehet ?ket kinyomni, mert ilyen "búbok" a homlokon, és ha megnyomkodod ?ket csak genny jön bel?le.

Legjobb válasz: Fontos az, hogy mennyi van belõlük és az arcod melyik területén. Sokmindentõl függhet, bõrtípus, táplálkozás, hormonális problémák. Rendszeresen tisztítani kell nem csak vízzel és szappannal, hanem pl tonikkal. Szerintem menj el kozmetikushoz, õ tudni fogja, mit lehet kezdeni vele. :)

Fontos az, hogy mennyi van belõlük és az arcod melyik területén. Sokmindentõl függhet, bõrtípus, táplálkozás, hormonális problémák. Rendszeresen tisztítani kell nem csak vízzel és szappannal, hanem pl tonikkal. Szerintem menj el kozmetikushoz, õ tudni fogja, mit lehet kezdeni vele. :)
Minden pattanás gyulladt. A pattanás a következõképpen jön létre: a bõrfelszínén betömõdik a pórus, az alatta keletkezõ faggyúmirigy által termelt faggyú fölgyülemlik a bõr alatt, el kezd bomlani; ennek hatására baktériumokat tartalmazó genny keletkezik. Ezek elõször vörös, majd -az általad is tapasztalt- fehér v. sárga göbökként jelennek meg. Ami azt illeti, a pattanást sok minden kiválthatja: fokozott faggyú termelés, rossz étrend, hormonális problémák. Remélem, segítettem valamicskét! :)

Ha egy alkálifémdarabot vízbe dobnak, akkor mitől gyullad be a hidrogén?

Legjobb válasz: Exoterm vagyis hõtermelõ kémiai reakció megy végbe, és a kellõen magas hõmérséklettõl be tud gyulladni.

Exoterm vagyis hõtermelõ kémiai reakció megy végbe, és a kellõen magas hõmérséklettõl be tud gyulladni.

Kisfiamnak pár napja piros, gyulladt a füle kivülről. /maga a fülcimpa/ nem látom, hogy fájna neki nem érzékeny, de mégis mitől lehet? Kicsit meg is van duzzadva

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló bár én 16 éves vagyok, és pont középen volt 1kis piros pont és megvotl duzzadva vszínû szúnyog csípte meg neki is

Nekem is volt hasonló bár én 16 éves vagyok, és pont középen volt 1kis piros pont és megvotl duzzadva vszínû szúnyog csípte meg neki is

Mitől gyulladt be a szeme?

Tegnap a barátnőm lesz&pott én meg véletlen szembelőttem. Ma reggelre meg begyulladt a szeme tiszta piros volt minden. Volt szemészeten de annyit mondtak hogy valami fertőzés. De nem mondta el hogy mi tortént most téll ez okozta?

Legjobb válasz: Vérré vált benne a sperma. Ez ám a kívánósság :D

Vérré vált benne a sperma. Ez ám a kívánósság :D
Sajnos ez így megy, legközelebb vigyázz!
aszztaa :D grat haver túlélök a kicsikéid! :D minden esetre valami orvos, és jo lenne elmondani hogy hogy lett az olyan, igy tudják is kezelni.. ciki ciki, de orvosi titoktartás van érted :D. bnõdnek jobbulást, és legközelebb ne a szemébe.
Hajaj, kegyetlenek azok az ebihalak.
A spermától gyakran begyullad :S Akár hogy is az nem szembe való.
A kérdező hozzászólása: Koszi a segítséget :D
nekwm is bevan gyulladva a szemem...csepegtessen a szemébe oftaquix-ot (vényre kapható) attol akármi is volt, elnúlik
meg is vakulhat azonnal híni az orvost és elmondani a történteket máskor lehetõleg ne csabd szembe
A kérdező hozzászólása: De már máskor is volt ilyen és nem volt semmi :)
lehet el kéne menned nemi beteg gondozóba kivizsgáltatni magadat
Mondd meg neki, hogy legközelebb nagyobbra tátsa a száját, meg ügyesebben helyezkedjen, és nem fog a szemébe menni! :D

Mitől gyullad be szoptatáskor a mell?

Els? babámat várom, és rémülten olvastam a mell begyulladásáról szoptatás alatt ami lázzal jár és nagyon fáj és még m?thetik is???? Mit kell csinálni hogy ne gyulladjon be? Mit?l gyullad be..?

Legjobb válasz: Ne ijedj meg. :) Valóban a pangó tejtõl, elzáródott tejcsatornától,vagynyomástól. (és ezek kombinációi, ok-okozatai) Nekem is volt sokszor, de nem vészes. Fájni fáj, de mi ez már a szülés után...Masszírozni kell, fejni és amit eddig is írtak,sokat szoptatni váltott testhelyzetekben.

Ne ijedj meg. :) Valóban a pangó tejtõl, elzáródott tejcsatornától, vagynyomástól. (és ezek kombinációi, ok-okozatai) Nekem is volt sokszor, de nem vészes. Fájni fáj, de mi ez már a szülés után...Masszírozni kell, fejni és amit eddig is írtak, sokat szoptatni váltott testhelyzetekben.
A pango tejtol gyulladhat be a mell, de nem hideg vizes, hanem meleg vizes borogatast kell tenni a mellre, mert az nyitja meg a tejcsatornakat. De ne goldolj erre. Szules utan, amikor belovell a tej, kemenyek es erzekenyek lesznek a melleid, nehogy osszekeverd majd a mellgyulladassal! A mellgyulladas elkerulheto, ha kiurited a mellett szopi utan, illetve az esetleges csomos reszeket szepen elmesszirozod (a mellbimbo fele). En szopi utan at szoktam tapogatni a mellemet, es ahol van egy pici puha csomo, ott egy picit megmasszirozom, es kesz. Meg ki sem kell fejni.
Már bocs de hülyeség hogy "ha elhanyagolod" Nekem mûtötték és nem azért mert elhanyagoltam. Brutál mennyiségû tejem volt. A babám nem szopizott így 2 óránként 400ml fejtem le. Le kelett fejnem rendesen mert különben nagyon feszült, de minél többet fejtem annál több termelõdött. Jegeltem, fejtem kézzel géppe, még a babámat is igyekeztünk rászoktatni hogy szopizzon. Semmi nem vált be, a tejci meg csak gyarapodott gyarapodott. Szóval ez alkati kérdés és sok sok minden függvénye. egyszerûen annyi a megoldás hogy a baba cicibõl egyen és ne csak egy pózban szopizzon.
ha benne marad a tej és elkezd pangani. ezért kell fejni. de ne ijedj meg nem a láz az elsõ tünet. feszül és a gyulladt terület piros lesz. ki kell masszirozni és pici hideg vizes borogatást tehetsz rá és fejni kell. a különbözõ szoptatási pózok is segitik hamarabb elmulasztani. nekem is volt kis területen 3 nap alatt rendbe jött.
Ui. akkor mûtik ha elhanyagolod ezt a dolgod de ha minde nap figyeled majd a cicidet akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnálom hogy valaki lepontozta némelyiket

Mitől lehet? A kutyám mindkét első lábáról jó nagy területen kihullott a szőr, a bőrt nyalogatja, piros, gyulladt kinézetű.

Mivel lehetne kezelni? Az állatorvos Flucinar kenőcsöt javasolt.

Legjobb válasz: Esetleg egy gombás fertõzésrõl lehet szó. Váltsd ki azt a kenõcsöt amit a doki javasolt.

Esetleg egy gombás fertõzésrõl lehet szó. Váltsd ki azt a kenõcsöt amit a doki javasolt.
Amíg kiváltod a gyógyszert kevés alkohollal tisztítsd meg neki, az egy kis idõre enyhíti a viszketést.
Az állatorvos nem mondta?
ekcéma
A Flucinar krém gombára van, váltsd ki, de, ha nem vagy benne biztos, vetess bõrkaparék mintát, doki felküldi laborba, ha õ a rendelõben nem tudja megnézni, nekünk labor 3500 ft volt. Canesten is tökéletes rá, nekünk bevált az Ezüst kolloid is erre a problémára. Ha ettõl nem javul, akkor nem gomba. Gomba ellen már van oltás is, kicsit húzós az ára és csak egy gomba fajra véd, de általában ezt a gombát szokták összeszedni az állatot, de, hogy ez kiderüljön az a gomba-e, mindenképpen bõrkaparék minta kell. Mycrosporum canis - erre van oltás (Biocan M az oltás neve)
Valamint Nisoral samponos fürdetés is javasolt lehet a kenegetés mellett. Remélem hamar rendbe jön :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket, a kenõcsöt kiváltottam, az orvos azt mondta, hogy száraz ekcémás a bõre, viszont szerintem is fertõzõ lehet, mert a másik kutyán is kezdõdik. Egyébként egy uszkárról van szó, amit minden kozmetika után orvoshoz kellett vinni, mert véresre kaparta magát a nyírás után, ezért az utóbbi idõben csak otthon nyírtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!