Találatok a következő kifejezésre: Mitől folyik cica (2 db)

Mitől folyik egy cica nyála?

A szóban forgó állatka, egy Himalájai Perzsa cica.

Legjobb válasz: Ez sajnos elég sok dologtól lehet. A legjobb eset a fogzás, ha fiatal - fél év körüli - macskáról beszélünk. Ha kinnti benti cica, akkor lehet mandula, vagy torokgyulladása is. Idõs macskáknál gyakori a fogkõ miatti ínygyulladás, a rossz fog begyulladása, de sajnos leukózis vírus is okozhat apró fekélyeket a nyelven s a fogak mögötti ínyen. Ha a cicád nem eszik, vagy feltûnõen elkezd válogatni - pl. a száraz eledelt nem veszi fel - akkor feltétlenül vigyétek el állatorvoshoz, mert a fent leírt problémákat csak ott tudják megoldani!

Ez sajnos elég sok dologtól lehet. A legjobb eset a fogzás, ha fiatal - fél év körüli - macskáról beszélünk. Ha kinnti benti cica, akkor lehet mandula, vagy torokgyulladása is. Idõs macskáknál gyakori a fogkõ miatti ínygyulladás, a rossz fog begyulladása, de sajnos leukózis vírus is okozhat apró fekélyeket a nyelven s a fogak mögötti ínyen. Ha a cicád nem eszik, vagy feltûnõen elkezd válogatni - pl. a száraz eledelt nem veszi fel - akkor feltétlenül vigyétek el állatorvoshoz, mert a fent leírt problémákat csak ott tudják megoldani!

S O S 10 hetes kisbabám szopizás közben pár perc elteltével fájdalmasan felsír, és nem lehet megynyugtatni, annyira ordít, mikor próbálom visszatenni a cicit a szájába. Mitől lehet? Folyt.

Elkezd fintorogni, aztán rugdal, megfeszül és csak sír. De nem úgy, mint mikor a hasa fáj. Aztán a nagy sírástól mindig jön vissza tej.

Legjobb válasz: Biztosan levegõt nyel. Büfiztesd meg és folytasd a szoptatást. A büfiztetés: magad elé tartod két kézzel a hónaljánál fogva, hátul ujjaiddal a fejét tartod, balra-jobbra néhányszor meghintáztatod.Így a gyomor és a nyelõcsõ természetes kanyarulatait követve hamar felbüfizi a levegõt. (Hasznosabb, mint vállra fektetni és hátat paskolni.)

Biztosan levegõt nyel. Büfiztesd meg és folytasd a szoptatást. A büfiztetés: magad elé tartod két kézzel a hónaljánál fogva, hátul ujjaiddal a fejét tartod, balra-jobbra néhányszor meghintáztatod.Így a gyomor és a nyelõcsõ természetes kanyarulatait követve hamar felbüfizi a levegõt. (Hasznosabb, mint vállra fektetni és hátat paskolni.)
Nem lehet, hogy valami kényelmetlen neki? Én pl. egyszer úgy fogtam meg, hogy a füle visszahajlott és úgy feküdt rajta, nyugtalan is volt, de csak késõbb vettem észre... A másik lehetséges ok, hogy nem úgy jön a tej, ahogy szeretné, túl sok vagy túl kevés, esetleg a melled túlságosan tele van és túl kemény a mellbimbó körül, és nem tudja jól bekapni. Nálunk volt mindkét eset.
Én azt csináltam, hogy sétálva tettem mellre és amikor megnyugodott akkor lefeküdtem és szoptattam tovább. De mondjuk nekem ritkán csinálták ezt. De az is lehet tényleg, hogy büfiztetni kell szopizás közben.
A kérdező hozzászólása: Akkor valaki mondja meg nagyon kérem, hogy lehet ezen segíteni!!!!!!Nagyon kimerítõ ez.
Az én fiam is ezt csinálja, 11hetes.Kb.2 hete szenvedek vele, mert tudom, nem lakott jól, de üvölt a cicin.Cumi, séta, és olyan 20 perc múlva tudom visszatenni enni.És nem a büfi, mert azzal nincs gondunk.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor nem vagyok egyedül. Van, hogy 20 perc után kezdi, de van, hogy 2 perc múlva, akkor még éhes is marad.
Bocsi az offért!De az én kislányom is 10 hetes és ugyanezt szokta csinálni!Úgy kifeszül, mint egy íjj!De nem minden eteténél!Én olyankor már nem is erõltetem az evést!Megpróbálom megnyugtatni és majd fél, háromnegyed óra múlva megkínálom megint cicivel!Akkor már majdnem mindig el is fogadja és nem ordít fel közben!De hogy mitõl lehet azt nem tudom, de sem a doki, sem a védõnõ nem tudott rá mit mondani...:(((
A kérdező hozzászólása: A mellkasát nyomja felfelé, a fejét hátra.
Homorítva feszül meg?
az is lehet, hogy nem tud elég ügyesen szopizni. Nekünk ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy csak a bal mellemen csinálta ezt, a jobbon nem. Hónapokkal késõbb derült ki, mikor 4, 5 hónaposan még nem forgott csak az egyik irányba és elvittük dévényeshez, hogy azon az oldalon azért nem tudott szopizni, mert le voltak tapadva az izmai, így szegényke hiába erõlködött, elfáradt hamar, fárasztó volt neki, így könnyebb volt csak a jobb cicit elfogadni. Mi is azzal magyaráztuk addig, hogy biztos kevesebb a tejem, csak az volt a furcsa, hogy a mellszívó meg simán leszívott belõle egy csomó tejet, ugyanúgy, mint a másikból...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!