Találatok a következő kifejezésre: Mitől felnőtt felnőtt (13 db)

Mitől felnőtt egy felnőtt?

és mik azok a dolgok, amik jók egy feln?tt életében? mert én nem sok mindent látok így kívülr?l... 17/L

Legjobb válasz: szerintem ma már nincsenek olyan éles határok a felnõttek és a "nemfelnõttek" közt, hogy el lehessen mondani. a felnõttek is isznak, a felnõttek tanulás helyett melóznak, a felnõttek családot alapítanak(bár nemkizárt, hogy a fiatalok is, csak a koruk miatt felnõttek.

szerintem ma már nincsenek olyan éles határok a felnõttek és a "nemfelnõttek" közt, hogy el lehessen mondani. a felnõttek is isznak, a felnõttek tanulás helyett melóznak, a felnõttek családot alapítanak(bár nemkizárt, hogy a fiatalok is, csak a koruk miatt felnõttek.

Mitől felnőtt egy felnőtt?

Legjobb válasz: Van önálló egzisztenciája, kialakult értékrendje,képes a szûkebb és tágabb környezetében eligazodni, képes felelõsen dönteni és a döntések következményeit elõre látni

Van önálló egzisztenciája, kialakult értékrendje, képes a szûkebb és tágabb környezetében eligazodni, képes felelõsen dönteni és a döntések következményeit elõre látni
Az elõttem véleményt alkotóval egyetértek, csak még hozzáfûzném, hogy a felnõtt ember racionálisan gondolkodik, és vállalja is döntései következményeit, akár jók, akár rosszak.
Sokan még 40 évesen is gyereknek mondhatók, az igazi felnõtt aki fel tudja fogni, mit és miért tesz illetve felelõsséget vállal a tetteiért.
Betöltötte a 18. életévét. Hivatalosan. Igazából akkor, ha kijárta az iskoláit, munkája, majd családja van.
Tudja (pontosan felfogja), hogy meghalhat, s meg is fog halni.
Ha folyik álmában a nyála , akkor lélekben még gyerek:D
Kezdi elkerülni az infantilizmus.
Attól felnõtt egy felnõtt, hogy tudja magáról, hogy felnõtt.
KROTOS! PÓZOLJ HAGYMÁVAL!

Mitől lesz valaki érett felnőtt?

Legjobb válasz: En akkor vettem eszre, hogy felnottem, amikor nem lattam illetve nem kerestem az apro reszleteket a vilagban. Egy gyerek racsodalkozik dolgokra, olyan dolgok erdeklik tini korban is, amik felnott korban mar teljesen hidegen hagyjak es amikor visszanezel es latod, hogy 5-10 az szamodra milyen fontos volt, azt mondod, hogy akkor meg nem voltal felnott. Mert egy felnottnek annyi felelossege, kotelessege, teendoje van, hogy mar nem tud a reszletekkel foglalkozni. En innen vettem eszre.

En akkor vettem eszre, hogy felnottem, amikor nem lattam illetve nem kerestem az apro reszleteket a vilagban. Egy gyerek racsodalkozik dolgokra, olyan dolgok erdeklik tini korban is, amik felnott korban mar teljesen hidegen hagyjak es amikor visszanezel es latod, hogy 5-10 az szamodra milyen fontos volt, azt mondod, hogy akkor meg nem voltal felnott. Mert egy felnottnek annyi felelossege, kotelessege, teendoje van, hogy mar nem tud a reszletekkel foglalkozni. En innen vettem eszre.
mikor vállalni tudja tettei következményét, amikor tud önállóan is helyesen dönteni, mikor eltudja látni magát...
Amikor felvállalod a tetteid következményeit, amikor a kudarcokat sikeresen feldolgozod, amikor túl tudsz lépni azokon a dolgokon, amiket a társadalomba való beilleszkedés megkíván. A diákkori élmények megsárgulása, és bölcs döntések meghozatala...


Elõzõ életében valószínûleg kígyó volt.
A kérdező hozzászólása: Najó ez az ember tényleg beteg....kitöröltem a kommentet erre meg megint alárta ugyanezt... De én ezt nem értem....ez egy kétgyermekes nõs férfi...
Azt jelenti, hogy perverz:D
Azt jelenti, hogy erekciója volt, és a nadrágjába ejakulált a fotó láttán. Semmi több. Csak kár, hogy ezt bejelentette.
Halott legyek vannak a képen.
A kérdező hozzászólása: Elmondom neked barátom a mellem nincs kinn...nem is csücsörítek és nem is tükörbõl van fotózva...-.- sima profilból készült kép...
Azt, hogy este arra a képre lesz a pö.csrántotta. Beteg egy állat lehet. Mutasd azt a képet!:D
Azt, hogy te is csak egy ostoba liba vagy, akinek kint van a fél melle a képein, neadj'isten még csücsörít is, mint egy komóciós kacsacsõrû emlõs.
Azt jelenti, hogy nehéz volt neki az 5 általános.
A kérdező hozzászólása: ...-.-...semmi extra nem volt a képemen...
azt hogy õ se sokat forgatta a helyesírási kézikönyvet...
Azt jelenti, hogy olyan ostoba, mint egy marék Föld. Ja nem is, a földet tisztelem, szeretem, szegénynek sok ilyen agyilag zokni embert kell ellátnia élelemmel.
Na, már tudjuk milyen képet tettél ki.:D
azt hogy ri.ba.nc vagy.
Azt, hogy szegény elég súlyosan retardált. :S
tiltsd le a pcsába

Felnőtt kutyám 1-2 hónapja csipked de erősen. Ez mitől lehet? Ha elkezdem simogatni megnyugszik és abba hagyja. Amint abba hagyom újra pörög hiper aktiv lesz.

Legjobb válasz: Ha már eljutott odáig, hogy így csipkedjen, hidd el, akár agyon is verheted, le se fogja tojni. Nem agresszió útján kell tekintélyt szerezni (nem is lehet) - inkább rá kéne jönnöd, miért gondolja úgy a kutyád, hogy õ irányíthat téged. Egy évesen még talán kamasz, de semmiképpen sem felnõtt. Sok mozgás, agymunka, tanulás, te pedig nézz utána a falkavezérségnek, ajánlani tudom még Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét (megtalálod a neten is pdf formátumban)

Ha már eljutott odáig, hogy így csipkedjen, hidd el, akár agyon is verheted, le se fogja tojni. Nem agresszió útján kell tekintélyt szerezni (nem is lehet) - inkább rá kéne jönnöd, miért gondolja úgy a kutyád, hogy õ irányíthat téged. Egy évesen még talán kamasz, de semmiképpen sem felnõtt. Sok mozgás, agymunka, tanulás, te pedig nézz utána a falkavezérségnek, ajánlani tudom még Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét (megtalálod a neten is pdf formátumban)
Mennyi idõs? Maga a jelenség egyértelmû. Õ azt akarja, hogy simogasd, addig agresszorkodik, amíg megkapja. Ha nem csinálod rendesen a dolgodat, akkor újra rendre utasít. Ez a falkavezér dolga.
A kérdező hozzászólása: 1 éves.Hiába szólok rá erélyesen vagy ráütök semmit ne ér tovább csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszi.És kutya iskolában ebben tudnak segíteni?
Több foglalkozásra lenne igénye. nemcsak fizikaira, hanem szellemre fõként.
Persze hogy lehet. Ezt hívják nevelésnek.
Nekem az a célom, hogy abban támogassam a gyerekemet, AMI õ. Nem tudok egy tanáremberbõl, aki alkatilag tanár, például üzletembert faragni. Abban akarom támogatni, hogy a saját útját járja. Persz az is a dolgom, hogy elmondjam neki, hogy a klasszikafilológia szép dolog, de szinte semmire se megy vele. Szóval a realitások talaján tartsam, hiszen neki sokkal kevesebb a tapasztalata. De az érdklõdési körét befolyásolni, ha lehet is, szerintem nem szabad. Legyen a hobbija klasszikafilológia és legyen a munkája olyasvalami, ami szintén érdekli és hasznavehetõ is.
Igen, én szerettem volna állatorvos lenni vagy mezõgazdász, vagy hasonló, apám nem engedte, õ azt szerette volna, hogy közgazdász vagy jogász legyek. Õ nyert sajnos, mai napig bánom, hogy nem álltam ki magamért.
Nem de vehetsz neki gyerek orvosi készletet és errõl szóló mesekönyveket. De az majd rajta múlik, nem lehet befolyásolni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem butaság ... arra gondoltam , hogy játékosan meg lehet vele szerettetni pl. a focit .. de mûteni nem fogunk itthon csak azért , hogy sebésznek menjen ...!
Hát ez érdekes kérdés! Te mivel foglalkozol? Te szeretted volna, vagy erre felé tereltek a szüleid? Bevallom gõzöm sincs, hogy kötöttem ki a szakmámnál. Arra emlékszem, hogy mikor még általános iskolás voltam, volt a rendõrségen egy nyílt nap, ott felültem egy rendõrmotorra, és én akkor azt mondtam az apukámnak, hogy apa ha felnövök én rendõr leszek! :) ) Az lettem! :) ) Persze akartam még sok más is lenni, pl másik nagy álmom volt, hogy újságíró leszek, de valahogy mégis itt kötöttem ki, pedig a szüleim soha nem próbáltak befolyásolni, terelgetni semerre. Szerintem nagyban függ a gyerek mentalitásától, habitusától, érdeklõdési körétõl, családi hátterétõl. Pl egy lobbanékony ember biztos nem lesz rendõr, vagy nagyon gyorsan leszerel, mert ez nem az a szakma, ahol el kivitelezhetõ. De aki tök koki a matekhoz az biztos hogy nem lesz, se építészmérnök, se matektanár.
Te kérdeztél butaságot. Az hogy milyen felnõtt lesz függ a génektõl meg a környezet hatásától. Hogy mit lát a világból, mit tapasztal, milyen hatások érik az meg a nevelés része.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem akarok mást embert faragni ... Nem ez volt a kérdés !
Lehet, de felesleges és annyira rossz. Miért akarnál más embert faragni a gyerekbõl mint ami?
A kérdező hozzászólása: Jól van ügyes vagy ... !
én 19 évesen gondoltam meg magam humán tanári pályáról mûszaki (mérnöki) pályára, elõtte senki nem gondolta volna hogy ez lesz (én sem). Nem hiszem hogy kisgyerekkorban befolyásolható az hogy felnõttként mi fogja érdekelni az embert...

Mitől lehet az, hogy egy felnőtt embernek alig, vagy egyáltalán nincsenek barátai?

Tételezzük fel nem zárkózott, szívesen mozdul ki, szereti a társaságot és mégis ez van.

Legjobb válasz: Felelõtlenség lenne kijelenti bármit is az adott ember megismerése nélkül...

Felelõtlenség lenne kijelenti bármit is az adott ember megismerése nélkül...
A kérdező hozzászólása: Olvastam a cikket, sajnos ebbõl nálam elég sok megvalósult, nem volt jó gyerekkorom. Most már külön élek és úgy képzelem el a családom, mintha lenne egy fal köztem és köztük, ami megvéd. :D Lehet kicsit furcsán hangzik, de ha van kontaktus, telefon, vagy személyes, mindig azt hallom, hogy de utálják egymást, a világot, az embereket. Pedig rohadtul nem vagyok erre kíváncsi. Munkahelyeken van, hogy elég jól alakulgatnak barátságok, de amint megszûnik a meló, valahogy végetérnek a kapcsolatok, hiába keresem õket utána. :( Általában máshol is így megy velem. Pedig tényleg nem vagyok depis, meg zárkózott és elég sokat tudok dumálni. :D
Ezt a linket egy másik kérdésnél találtam, mindenképpen érdemes elolvasni, ilyesmikrõl is van szó benne: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Hibake..
Akkor helyben vagyunk. Teljesen véletlenül hasonló vagyok hozzád szociálisan és teljesen véletlenül hasonló családi légkörben nõttünk fel ilyen szempontból. Üdv a klubban.
A kérdező hozzászólása: Ez viszont teljes mértékben igaz rám. Szüleim elítélik a barátságot, nekik egyáltalán nincs ilyen kapcsolatuk. Rokonokat utálják. Viszont ennek ellenére én nagyon is igénylem, csak valahogy mindig nagyon nehézkes. Nehezebben megy mint az átlagnak, pedig nagyon nem vagyok egy antiszociális. :)
Esetleg, talán... az is közrejátszhat ilyen esetben ha az illetõ olyan családi környezetben nõtt fel, ahol alig érintkeztek a külvilággal. Pl szülök alig/sehogy se tartják a kapcsolatot rokonokkal, ismerõsökkel, nem viszik a gyereket emberek közé, csak ovi oda-vissza, annyira féltik, hogy alig tudják elengedni idõsebb korában is bárhová, ilyenekre gondolok. A családi neveltetés jelentõs mértékben befolyásolja hogy miként fog az ember viszonyulni az emberekhez, így kialakulhat olyan, hogy bár az illetõ szeret társaságban lenni, mégis nehezen alakít ki kapcsolatokat.
Ez nem típus kérdése. Típusokat csak tulajdonságok alapján különböztetünk meg, az életszemlélet vagy tiszta, vagy pedig szenvedést okozó és nem típusokba soroljuk.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem vagyok ilyen típus.
Attól, hogy tárgyként kezeli az embereket, nem kerül velük intim kapcsolatba és ezzel még nincs is tisztában, azt hiszi mindent jól csinál. Az intim szót itt most nem testi kontaktusra értem, hanem szellemi-lelki kapcsolatra. Vedd észre, hogy ezerféleképp tekinthetsz egy emberre, akkor vagy sínen, ha megérintetted a lelkét. Ha csak jársz kelsz és tárgyként tekintesz az emberekre, csak látsz 1 arcot és egy testet, de érzelmileg nem kapcsolódsz rá, akkor nem születnek barátságok/szerelmek/kapcsolatok az életedben soha, csak szükségbõl vagy érdekbõl.
A kérdező hozzászólása: Vannak haverok, akikkel meg úgy megy, hogy nagyon jól elbeszélgetünk, megbeszéljük, hogy hamarosan csinálunk közös programot, aztán hónapokra semmi felõlük. Max annyi, hogy jaa, majd.:S

Mitől lesz valaki felnőtt?

Legjobb válasz: - Kialakult felelõsségtudat, megbízhatóság - Képesség a szükséges önuralomra - Fejlett ítélõképesség - Megbízható önismeret és emberismeret, reális önértéktudat - Ellentmondások nélküli világnézet - Tartalmas, viszonylag tartós emberi kapcsolatok stbstb

- Kialakult felelõsségtudat, megbízhatóság - Képesség a szükséges önuralomra - Fejlett ítélõképesség - Megbízható önismeret és emberismeret, reális önértéktudat - Ellentmondások nélküli világnézet - Tartalmas, viszonylag tartós emberi kapcsolatok stbstb
Nekem azt mondták, attól, hogy felelõsséget tud vállalni a saját életéért.
ezek jó válaszok, bár ha az elsõt nézzük a "felnõtt" lakosság bizonyos része nem is lenne felnõtt :D
Nekem meg azt mondják, amíg az embernek élnek a szülei, addig gyerek, mikor meghalnak, akkor lesz felnõtt.
jah persze, es ha vkinek meghalnak 7 evesen a szulei akkor mar felnott....utolsonak szolt:P

Szorongás! Mitől lesz valaki szorongó? Felnőtt létemre még mindig aggódom piti dolgok miatt, ugrik össze a gyomrom a "képes vagyok rá? " kérdés hallatán.

Legjobb válasz: Ez altalaban gyerek kora vezetheto vissza. Egy jo kineziologus, pszichologus, vagy onallo szemelyisegfejlesztes segithet a dolgon. Kezdd onnan a fejlodest, hogy nem kerdezed hanem kijelented. Hiszen nem is kerdes! Kepes vagy ra!

Ez altalaban gyerek kora vezetheto vissza. Egy jo kineziologus, pszichologus, vagy onallo szemelyisegfejlesztes segithet a dolgon. Kezdd onnan a fejlodest, hogy nem kerdezed hanem kijelented. Hiszen nem is kerdes! Kepes vagy ra!
Egyet értek az elsõ válaszadóval.A szorongás kialakulása hosszú folyamat, évekre, akár évtizedekre is visszanyúlhat, és számtalan egyéni oka lehet. Az okok felderítése, majd a szorongásos személyiségzavar megoldása pedig nagyon nehéz, az egyik legnehezebb és leghosszabb pszichoterápiás feladat. Én szorongásos személyiségzavar miatt járok pszichológushoz, és teljesen át tudom érezni amit érzel, az én gyomrom is ugyanígy összeugrik legkisebb, számomra stresszt vagy frusztrációt okozó dolognak akár még csak a gondolatára is...A "képes vagyok rá?"-kérdés hallatán pedig csak a bizonytalanság és az idegesség van bennem...A szorongás nálam már fizikai tüneteket is okozott(pl. reflux, remegés, alvászavar, szapora szívverés, stb.).Régóta éreztem, hogy pszichológusra lenne szükségem az állandó szorongásom leküzdéséhez, de nem mentem el, aztán végül eljutottam az öngyilkossági kísérletig... Azóta gyógyszeres kezelés alatt állok (nyugtató+ antidepresszáns)és járok pszichológushoz, aki sokat segít, bánom, hogy nem mentem el hamarabb hozzá! Ezt tudom javasolni Neked is, mert a szorongás nem normális, nem egészséges állapot, komoly lelki okai vannak, amiket ki kell deríteni! Egyénfüggõ, hogy ki meddig tudja tolerálni az állandó szorongást, de magától nem valószínû, hogy javulni fog, egy szakember(pszichológus) útmutatása, tanácsai viszont sokat segíthetnek ezen, úgyhogy én azt javaslom, keress föl egyet mielõbb! Nem fogja varázsütésre megoldani a gondjaidat amik a szorongáshoz vezetnek, ezért csak TE tudsz majd tenni, de õ segíthet megmutatni az utat, hogy hogyan! Elnézést a hosszúra sikeredett válaszért...Remélem segítettem! Üdv: egy "sorstárs" (25/L)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!