Találatok a következő kifejezésre: Mitől feketedik a (8 db)

Mitol feketedik a medencebe a viz?

Kb. 1 honapos a medencenk vize, csak keves vegyszert raktam bele a gyerekek miatt de az elmult ket hetben le volt takarva mert esett az eso es mikor kitakartam mar algasodott ezert bele raktam dupla adag klort, algasodasgatlot. Mara szinte fekete lett a viz. Vegyszer hatasa? miert fekete? mit tegyek, hogy ezt megelozzem?

Legjobb válasz: http://ezermester.hu/cikk-525/Kerti_furdomedencek_kezelese

Sokáig volt letakarva, és megposhadt benne a víz. http://ezermester.hu/cikk-207/Medence_viztisztitas
A kérdező hozzászólása: koszi, de be volt kapcsolva a szurobetendezes, igaz csak egyszeru van. sok helyen olvastam bezodult vizrol, vagy barnulo vizrol, de feketerol sehol sem irnak, persze elosszor zoldult az algatol de hogy fekete lett nem ertem. Furt kutunk van, lehet hogy tul sok benne az asvanyi anyag? Vagy sok lett a tabletta? Koszike

Nagymamám már hetek óta már ágynak dőlt. Mitől feketedik a lába és miért?

Már elég id?s, így tudom, hogy meg fog halni, csak érdekelne, hogy milyen folyamat játszódhat le a testében most.

Legjobb válasz: Szerintem régebben leállt azon a részen a vérkeringés. Orvos-érsebész kellene hozzá.

Szerintem régebben leállt azon a részen a vérkeringés. Orvos-érsebész kellene hozzá.

Mitől feketedik a papagájsügér?

Két hete vásároltunk egy papagájsügért,szép narancsos színe volt...Pár napja azt vettük észre,h néhol fekete foltok jöttek elő rajta.240l-es akváriumban van,tiszta,gondozott akváriumban pár más fajta hallal együtt.Mi lehet a feketedés oka?

Legjobb válasz: Van egy ammóniás égés nevû tünet, ami aranyhalra jellemzõ, de sügérféléknél is elõfordul. Ammóniamérgezés után a hegesedõ szövet fekete foltokat képez a hal testén. A helyedben ammóniát és nitritet mérnék elsõ körben. Egy fotó sem ártana, többet mondana a bajról.

Van egy ammóniás égés nevû tünet, ami aranyhalra jellemzõ, de sügérféléknél is elõfordul. Ammóniamérgezés után a hegesedõ szövet fekete foltokat képez a hal testén. A helyedben ammóniát és nitritet mérnék elsõ körben. Egy fotó sem ártana, többet mondana a bajról.


Mitől feketedik meg a fogam belül? Mivel tüntethetném el?

Legjobb válasz: Hát ha feketedik, akkor az szuvasodik, ami nem a legjobb dolog. Nem fáj a fogad? Ha nem akkor egy idõ után (ahogy "terjed" a szuvasodás) biztosan fog. Gyorsan menj fogorvoshoz, mert minél késõbb mégy valószínû annál jobban ki kell furni a fogad és betömni. Asszem ezt házilag nem lehet eltüntetni szóval sürgõsen irány az orvos.

Hát ha feketedik, akkor az szuvasodik, ami nem a legjobb dolog. Nem fáj a fogad? Ha nem akkor egy idõ után (ahogy "terjed" a szuvasodás) biztosan fog. Gyorsan menj fogorvoshoz, mert minél késõbb mégy valószínû annál jobban ki kell furni a fogad és betömni. Asszem ezt házilag nem lehet eltüntetni szóval sürgõsen irány az orvos.
nem lehet eltûntetni az egy kezdõdõ lyuk és be kell tömni.Siess mielõtt fájni is fog.Kérj fehér tömést, különben képes amalgánt beletenni, akkor az egész szürke lesz. pénzt vigyél, mert fogankét 5-6 ezer is lehet a porcelántömés.
Én már láttam több embert is akinek ilyen fekete dolog volt a fogán. Persze nem kérdeztem meg mi az, de ugy ránézésre az is szuvasodásnak tûnik. Az orvos biztos tud vele valamit kezdeni, gyorsan nézesd meg. Ajánlom a magánrendelõket, mert ott igényesen megcsinálják (igaz jó pénzért)
Lehet fogkõ is. Bár az inkább szürke. Azt letudja szedni a fogorvos. Kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni.
Akár a teteje, akár az oldala, az bizony szuvasodik! Ha már fáj, akkor már nem nagyon lehet tömni (csak gyökértömést). AZONNAL irány a fogorvos! Már, ha még kell neked az a fog...
A kérdező hozzászólása: a fogam oldala nem a teteje ilyen.le tudja szedni a doki? nem fáj.csak zavar

Shar pei kutyusnak mitől, , feketedik, , be időnként a hasán a bőr? Étel alergia?

Legjobb válasz: Milyen idõközönként? Aztán magától eltûnik teljesen? Olyan, mintha koszos lenne? Egyébként tutira nem allergia, akkor vakarózna.

Milyen idõközönként? Aztán magától eltûnik teljesen? Olyan, mintha koszos lenne? Egyébként tutira nem allergia, akkor vakarózna.
A kérdező hozzászólása: Sajnos vakarózik is. Az idén nyáron jelentkezett elõször de nagyon nyugtalan tõle, rosszul alszik és ezáltal mi is..Állatorvos teljes tanácstalan.
Mit kap enni? Allergiavizsgálaton volt? Egyébként nagyon esélyes a parlagfû, sok kutya allergiás rá.
A kérdező hozzászólása: Kutyatápot és maradékot is, de csak ésszel.. allergiavizsgálat? hogyan mûködik?
Próbáljatok ki csirkementes kutyatápot, sok kutya allergiás rá.
Shar-peieknél szigoruan tilos a csirkecsont, sõt istenigazából még a csirkehús is...sõt, az egy nagyon érzékeny dél-kínai faj, igazából csak bárányt és esetleg halat szabadna ennie.Tudom, mert nekem is egy sharpei kislányom van, már hat éves és a család kedvence, imádjuk...
Bõr gomba? Shar pei kutyáknál gyakori a hasuknál és a ráncokban. Az egyik ismerõsöméké gombás de szegény a sok fördetõszertõl amit a doki írt már lila az egész kutya. Naponta kell nekik krémezni.
A kérdező hozzászólása: Légyszi ha tudtok segítsetek a krém nevével... nagyon hálásak lennénk..

Feketedik az akváriumban a kavicsom. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Talán írhatnál 1-2 konkrétumot az akváriumodról! Mert így a semmibe érdekes válaszolni. Kb miért viszket a kezem? Szerinted erre tud valaki érdemi választ adni? Ha írsz pár dolgot akkor tudunk segíteni de addif csak tippelgetni. A tippeléses tanácsok megfogadásával te meg a halaid életével játszol.

Talán írhatnál 1-2 konkrétumot az akváriumodról! Mert így a semmibe érdekes válaszolni. Kb miért viszket a kezem? Szerinted erre tud valaki érdemi választ adni? Ha írsz pár dolgot akkor tudunk segíteni de addif csak tippelgetni. A tippeléses tanácsok megfogadásával te meg a halaid életével játszol.
A kérdező hozzászólása: Szóval 450 L-es az akváriumom. Világos-sötét kavicsokkal. apró termetû halaim vannak: sifó molli, gurámi, vitorlás stb. 2 db 2000/L-es szûrõvel. az oxigénmennyiség elegendõ. nem kap túl sok természetes napfényt. mesterséges az van. mostanában viszont elkezdett feketedni a kavics. a szûrõk tiszták. a halak meg szép lassan elpusztulnak, nemrég egy vitorlást ma meg egy guppit szedtem ki halva a vízbõl.
Hát nekem is volt ilyesmi. Nekem a kavicsokon kisebb telephelyek kezdtek kialakulni... Én kiszedtem mindent és jo alaposan kipucoltam és utánna kaptak egy kis fertötlenítöt a vizbe aztán nem jelentkezett viszont. Nekem azt mondták hogy valami féle rothadás, rohadás volt. Állitolag az eleség amit nem fogyasztottak el az kezdett el müködni a vizben. Többet sajna nem tudok erröl.

Mitől lehet az hogy arany fülbevalómtól (biztos hogy arany be van vizsgálva) az arcomat ameddig kiér a karika kékre fogja és a fülemen a lyuk is feketedik tőle?

Legjobb válasz: Hát... lehet. Nekem idült homloküreggyulladástól fájt három hónapig a fejem a nyáron, összejártam a város orvosait, mire végre valaki csinált egy röntgent. Így derült ki. Hogy mi lehet a tiéd oka, azt nem tudom. Milyen vizsgálatokon voltál? És amúgy ha felveszel egy másik arany fülit, az is csinálja?

Hát... lehet. Nekem idült homloküreggyulladástól fájt három hónapig a fejem a nyáron, összejártam a város orvosait, mire végre valaki csinált egy röntgent. Így derült ki. Hogy mi lehet a tiéd oka, azt nem tudom. Milyen vizsgálatokon voltál? És amúgy ha felveszel egy másik arany fülit, az is csinálja?
A bõrödtõl is függ, bizonyos hormonális változások, vagy vbetegségek hatására olyan anyagokat bocsáthat ki, amit az arany feketére színez. Ha zöld az elszínezõdés, akkor az ékszerrel van baj.
A kérdező hozzászólása: A fejem állandóan fáj nagyon sok orvosnál jártam de semmi. Lehet hogy ezzel összefüggésben áll? Már azelõtt is fájt mikor megkaptam a fülbevalót.
A kérdező hozzászólása: Röntgen, ct, belgyógyászat, ideggyógyászat, vérvételek tucatjai, szemészet, még nõgyógyászat is, hasi ultrahang.....szóval voltam egy pár helyen de semmi. Mr-re majd a napokban megyek.
Huhh... nem semmi :S Nos én konkrétan úgy tudom, hogy hormonális változások jele lehet az iyen elszínezõdés, mert a fémek reagálnak a bõrön lévõ anyagokkal. Nem tudom, annak lehet-e tünete, vagy valamilyen következménye fejfájás. Nem tudom azt sem, a fentiek közül melyik vizsgálat deríthetett volna ki ilyesmit, de talán érdemes erre is kitérni majd.
Szerintem lehet a fülbevaló miatt volt már rá példa az én környezetemben is.Szimpla allergia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!