Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ internet (6 db)

Mitől függ az internet gyorsasága?

Legjobb válasz: Az internet szolgáltatótól függ. Nomeg attól hogy milyen sávszélességû (sebességû) netre fizettél elõ. Ezt beállítják a kapcsolatod paramétereinél, és biztos lehetsz benne, hogy annál nagyobb sebességet nem tudsz elérni, kevesebbet igen.

Az internet szolgáltatótól függ. Nomeg attól hogy milyen sávszélességû (sebességû) netre fizettél elõ. Ezt beállítják a kapcsolatod paramétereinél, és biztos lehetsz benne, hogy annál nagyobb sebességet nem tudsz elérni, kevesebbet igen.
A kérdező hozzászólása: és milyen sávszélességek vannak, melyik a legjobb?
Értelemszerûen a minél gyorsabb internet a jobb (kb 20Mbit). de ilyenre csak akkor fizess elõ, ha éjjel nappal tölteni fogsz filmeket, játékokat. De ha jól gondolom, te csak böngészésre fogod használni az internethozzáférésedet és néha kisebb fájlok letöltésére, ezért neked elég egy 1Mbit-es net is (sõt akár egy fél Mbit-es is) A T-Online-nál most 4400 Ft egy hónapra az 1Mbites ADSL, de nézz körül alaposan, mert vannak sokkal olcsóbb szolgáltatók is!
valóban igaz, hogy a sávszélesség az legfontosabb, de ha a Te géped memóriája, procija gyenge, akkor teljesen mindegy, lassú lesz a géped. Képzeld el, hogy 2 colos vezetéken megy a víz, de egy helyen le van szûkítve 1/2 colra. onnan kevesebb víz tud átfolyni. Ez a 1/2 colos szûkítés lehet a gép procija, memóriája. A gyors netezéshez ezt is figyelembe kell venni.
Csatlakozom az elöttemszolohoz!! és még annyit hogy a hálozatot milyen sokat használják, mennyire telitett! Ha sokan használják, akkor egyértelmüen lassabb! Meg ha megrendelsz pl, egy 4mbt/s sebességü csomagot, akkor az adott hálozat paramétereitõl is függ a sebesség! Van a néveges sebesség ez az amit megrendelst pl 4 es, és van a tényleges sebesség amit kapsz pl2es! reméllem tudtem segitteni

Mitől függ az internet sebessége, a szolgáltatón kívül?

Legjobb válasz: Az interneté nem függ a szolgáltatótól, a letöltési sebességed esetleg igen. Az viszont függ még például a hálózat leterheltségétõl, egyes esetekben idõjárási viszonyoktól is.

Az interneté nem függ a szolgáltatótól, a letöltési sebességed esetleg igen. Az viszont függ még például a hálózat leterheltségétõl, egyes esetekben idõjárási viszonyoktól is.
pl. egy web-oldal elérhetõsége, vagy a letöltés sebessége a szerver terhelésétõl, letámadásától, vagy, hogy elõfizettél-e példul arra a fájlmegosztó oldalra. Ezeken, ingyenes le és feltöltés esetén korlátozzák a sebességed.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan arra gondolok, h mikor megnyitok egy honlapot és mire az betölt... Mostanában kínszenvedés ezt kivárni!

Mitol fugg hogy menyi pénzt sziv le a telefonomrol az internet?

sim kártyátol?

Legjobb válasz: Attól függ mennyi volt az adatforgalmad.

Attól függ mennyi volt az adatforgalmad.
A fel- és letöltések összegének mértékétõl, illetve az általad használt tarifacsomag árától függ.
A kérdező hozzászólása: koszi!


Az internet letöltési sebessége mitől függ?

Nekem 5Megabájtos lessz ez már elég gyors?5Megabit az mennyi Mbps?Hogyan kell ezt számolni?

Legjobb válasz: Itt tudsz átváltani :http://www.bitmatek.hu/

Itt tudsz átváltani :http://www.bitmatek.hu/
Hát manapság alap internet, nekem 15Megabites van, 5 megabit durván 0, 6-8 megabájt másodpercenként (1 megabájt = 8megabit)
A letöltési sebességed az elõfizetésedtõl függ illetve az elérni kívánt szerver terheltségétõl vagy torrent/DC esetén a megosztó(k) feltöltési sebességétõl. 1 Megabit (Mb) az hagyományosan 125, de lehet 128 Kilobájt (KB)is (hálózatoknál hagyományosan 1000-es váltószámmal dolgoznak, de manapság a szolgáltató számolhat 1024-gyel is) 1000/8=125 illetve 1024/8=128 (mivel 1 bájt (B) = 8 bit (b). 5Megabit (Mb) = 625 vagy 640 Kilobájt (KB). 100Megabites helyi háló esetén a két gép között 12, 5Megabájt/s-mal lehet másolni. 5Megabit/s sebesség mellett 1GB adat (teljes sávszél mellett) kb 27 perc 20 másodperc alatt töltõdik le. Ez manapság egy alap szintû sebesség, de mondjuk 4 éve még gyorsnak számítoitt.
A letöltési sebesség kérlek a szolgáltatónál kiválasztott internet csomagtól. Ink mennyetek el az upc-hez ott jó árak vannak és már 3250Ft-tól van 25megabites.

Mitől függ a vezeték nélküli internet gyorsasága?

Nekem itthon 150 mbps sebesség? routerem van és 5 megás internet el?fizetésem, ennek ellenére iPodon olyan borzasztó lassan tölt be a youtube videó. Apámnál 54 mbps router van 5/6 megás el?fizetéssel és másodperceken belül indul a videó és teljesen be van töltve. Valamint ha Laptopon használjuk a vezeték nélküli netet ugyan úgy 6 megával tudunk letölteni. Mit?l van ez ?

Legjobb válasz: Ja és a vezetékes net az jó, csak ez a vezeték nélküli érdekes.

A kérdező hozzászólása: Ja és a vezetékes net az jó, csak ez a vezeték nélküli érdekes.
De nektek csak vezétékes net van elöfizetve nem? és az van routere kötve onan jön wifi n a net ipad eleve gyengében fogja a netet mint pl egy külsö wifi vevö amin pl még antena is van beálitás fügö is lehet ipad nak menyi sebeségel kéne venije a wifi t? aztán a légtér is számit ha pl mâsik szobában vagy nem csoda ha távól vagy nagyon szintugy nem csoda routeren és ipadon is nincs semi korlátozás?
A kérdező hozzászólása: igen vezetékes van elõfizetve és rá a router router beállítást meg nem találom
A kérdező hozzászólása: nálunk a szomszéd szobába kéne eljutni, apámnál 1 emelettel feljebb, és ugyan azon a készüléken (iPod) lassabb itt és gyorsabb ott a net szóval a routerrel lesz valami ?
ha jól értelmezem: a wifis router melet lasab a net ipod on ha egy plafon (fal) van a ipod és a wifi közt és méghozá igyhát meszeb is vagy töle ? akor pedig gyorsabb? kicsit vices:s hol van a wifi router ablakban? ha az ipod on valahol lasu valahol gyors a net ot nem a router bealitásaival van baj (amugy a router hez van kis füzet vagy cd böngészö cimsorába beirva 192.168.0.1 /vagy 192.168.1.1 de inkáb elözö/ tudsz alapértelmezeten kapcsolodni a router bealitásaihoz) hanem valami bezavar térerö valami elektromágneses dolog vagy van ot valami készülék parabola a közélben szomszéd routere:p stb.
A kérdező hozzászólása: 2 routerrõl van szó az 1. 54 mbps és gyorsabban fogom vele a netet a 2.150 mbps és lassabban jön a 2 router egymástól 4 km-re van és én valamikor itt valamikor ott vagyok és ez feltûnt és nem értem hogy miért van ez de megpróbálom beállítani köszi

60Mb/s internet elérésem van, de állandóan 20-25Mb a sebességem ha lemérem. Kikapcsolt vírusírtónál ez felmegy max 40Mb-re de több még sohase volt. Mitől függ a sebesség? Lassu lenne a gépem?

Legjobb válasz: Ne azt vedd figyelembe, hogy a szolgáltató hány megásként hirdeti, hanem hogy mennyi a garantált, bõven jó az 40 szerintem

Ne azt vedd figyelembe, hogy a szolgáltató hány megásként hirdeti, hanem hogy mennyi a garantált, bõven jó az 40 szerintem
Hátha olvasod még: Még is mi a p*cs*t nem értesz? Ha a géped/vírusirtód másodpercenként csak 20mb-t tud átvizsgálni, hogy vírusos e, akkor csak 20mb-al fogsz letölteni, de ezt leírták már te vadbarom. Sorry.
A kérdezõnek: Számokat mondasz, értetlenkedsz, közbe még azt sem lehet tudni, milyen konfigod, milyen vírusirtód, /netán több is/, azon belül az milyen fokozatra van állítva. Sokan azt sem tudják /de ezen ne akadj ki/, milyen programok futnak a háttérben automatikus indítással, és hányat ki lehetne kapcsolni közülük. Így csak általában lehet válaszolni, amit írsz abból azt gondolom nem túl erõs a konfig. Üdv: StMiklos
A kérdező hozzászólása: Ezt hogy érted, hogy ha csak simán netezek?? Simán netezés közben mérem le a sebességemet semmit nem futtatok közben, nincs több oldal se megnyitva és 20Mb-et mér, aztán kikapcsolom víusírtót akkor meg 40Mb-et!
a vírusírtó lelassítja a MÉRÉSED, de ha csak simán netezel akkor mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Tehát te azt mondod ha van 60Mb-es netem akkor maximum 30Mb-es sebességem lehet és semmivel se több mert a fele sebeséget lefogják a vírusírtók?????? Ekkora marhaságot még nem hallottam!!!
Ha belegondolsz, pontosan akkora "sebességgel" kell ellenõriznie a csomagokat, mint amekkorával letölti õket a gépre. Ha lassabban ellenõrzi, akkor valamennyi adat ellenõrzés nélkül fog a gépre jutni.
A kérdező hozzászólása: No de ennyit?? 1-2Mb-ra nem szólnék egy szót se de 20???
A vírusirtó még az adat gépre érkezése elõtt vizsgálja meg a csomagokat, így lassul a sebesség.
A kérdező hozzászólása: Nem a nettel van bajom, hanem azzal, hogy ha kikapcsolom a vírusírtót akkor miért tudok dupla annyit mérni majdnem mint ha be van kapcsolva? Több vírusírtóval is próbálkoztam már uyanez a helyzet! Amúgy a szolgáltató álltal garantált az 20Mb de akkor is idegesít, hogy miért mérek 20Mb-ot virusitóval és miért mérek 40Mb-et nélküle? Csak a gépemre tudok tippelni hogy valami nincs rendben vele!!
Nézd meg a szerzõdésed van a névleges ami a "neve" de ott le van írva mennyi a garantált sávszél.A gépednek ehez semmi köze maximum a hálókártya sebessége de már a régiek is tudták a 100 mb ot az újak meg már gigabájtosak.jó a neted is nincs vele probléma én örülnék ha ilyenem lehetne csak [email protected] hehyen lakom és nincs kiépítve ilyen hálózat, szóval örülj neki és élvezd :)
A kérdező hozzászólása: Akkor azt magyarázd meg te nagyon okos, hogy ha letöltök egy torrent oladalról és maximumon töltök épp lefelé majd hírtelen leállítom a letöltést és megmérem a sebességemet, akkor se méri a letöltési sebességemnek még az 1/4-ét se!!! Na, [email protected]ú erre varjál gombot....aztán káromkodjál itt te [email protected]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!