Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ a baba (27 db)

Mitől függ a baba súlya?

Úgy értem, lehet előre tudni azért kb, hogy mekkorára számíthatok? mondjuk onnan ki lehet számolni, hogy mennyit híztam eddig? vagy ilyesmi? vagy ez tényleg teljesen a természetre van bizva :)

Legjobb válasz: Genetika leginkább,és állítólag a túlsúlyos nõknek nagy gyerekük születik. Én 89kg-mal lettem terhes,összesen 9kilót híztam. Az orvosom 4000-4200gramm körüli születési súlyt mondott,ehhez képest 4950grammal született a lányom! Ráadásul elsõ gyerek. Azért lehet abból következtetni hogy a családban "mekkora" babák születtek. Én 3800g voltam,de a testvéreim mind nagyobb súllyal születtek. A legkisebb már 4560g volt. Igaz a párom és a testvére nem voltak nagyok.

Genetika leginkább, és állítólag a túlsúlyos nõknek nagy gyerekük születik. Én 89kg-mal lettem terhes, összesen 9kilót híztam. Az orvosom 4000-4200gramm körüli születési súlyt mondott, ehhez képest 4950grammal született a lányom! Ráadásul elsõ gyerek. Azért lehet abból következtetni hogy a családban "mekkora" babák születtek. Én 3800g voltam, de a testvéreim mind nagyobb súllyal születtek. A legkisebb már 4560g volt. Igaz a párom és a testvére nem voltak nagyok.
Nem tudom hogy mitõl függ. A férjem és én családomban 3500 g körüli babák születtek nagyjából 56 - 58 cm átlagban. Én pl soha életemben nem voltam dundi, sõt, inkább hízni akartam mindig! Férjem sem egy vaskos férfi. A dokim kb 3000-3200 g-os babát tippelt nagyjából. Kislányom 4140 g-al és 61 cm-vel született. Szóval mivel ekkora lett a kincsem ezért mindenki döbbenten nézett rám, hogy lehet, hogy egy ekkora babát természetes úton meg tudtam szülni. Amúgy én az egész terhesség alatt ettem. Mindig volt valami amit rágcsáltam, fõétkezések között is. Arról szólt az egész napom, h ettem. :) Nem tudom, h ez számított e valamennyit, de biztos, mert nekem tényleg nem kellett szerencsére figyelnem, hogy ne hízzam túl magam.
Szerintem nagyban genetika. A férjem és én is 3300gmal születtünk, nem vagyok se sovány se kövér, mégis 4790gmal született a fiam. Olyan voltam a terhesség vége felé, mintha 3as ikreket várnék. :-) A fiam egy az egyben a nagyapjára ütött testalkatra. Anno Õ született 5kg-val. Most várjuk a hugit, és a doki szerint még a 4kg-t sem fogja elérni. 4 hét mûlva megyek a 36.heti súlybecslésre, kiváncsi vagyok, mekkora lesz.
Utolsóhoz: a terhesvitamin szedése és a baba mérete közötti összefüggést már megcáfolták, illetve nincs bizonyíték arra, hogy a terhesvitamint szedõ nõnek nagyobb méretû gyermeke lenne.
Szerintem a szülõk mérete is befolyásolja, de sokat számít a terhesvitamin szedése. Õszintén szólva a túl sok vitamin nagyon növeli a babát.-meg is kell szülni- (étkezz egészségesen, és minden másnap elég egy terhes vitamin, legalábbis nekem elég volt. egészséges lett a baba és ez a lényeg).
szerintem nem... de ha egyszer rátör az emberre a farkaséhség, én pl nem tudtam betelni egy kis szendviccsel meg joghurttal. És szerintem amit megkívánsz, azt jó meg is enni. Nekem a dokim azt mondta, h ne vonjak meg semmit, mert az csak rosszabb, meg úgyis sanyargatni fogom magam, h "dejólenneenniiiolyat!" azt mondják, hogy a 15 kg az elfogadott hízás terhesség alatt.. Egy barátnõm 30-at hízott és szülés közben semmi probléma nem volt, sõt utána le is ment róla gyorsan. Mindenféle sportolás nélkül (vagy ha a házimunka annak számít akkor max azt sportolta). Bár aki hízékony annak talán nehezebb dolga van. Nem tudom, te mennyire vagy hízékony.. de ha nem annyira, akkor azt tanácsolom neked, hogy tényleg egyél azt, ami jólesik! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat eddig! :) én 70 kg-san kezdtem most 24. hétbe lépünk lassan, és már inkább közelebb vagyok a 80 kg-hoz :S nem látszik mert amugy is kicsit husisabb voltam mint a vékony csajszik a kép a 22. hétben készült http://noob.hu/2012/03/22/Poci.jpg a védõnõ azt mondta hagyjak a terhesség végére is, de ha éhes vagyok ??? :S irta itt valaki hogy evett egész nap, hát valami hasonló vagyok én is :-P tehetek ellene?
Hát nálunk a férjemék ágán átlag babaák vannak 3300gramm/50-53cm Nálunk inkább kicsik, én pl 2900gramm voltam és 48cm 40hétre! Az elsõ lányom 3950/61-gyel született 21 kilót híztam, de nem voltam elõtte dagi, és közben sem cukros! Most várjuk a hugit, a doki nagyobbra és hosszabbra saccolja, de ahasamon is látszik, hogy nagyobb...Pedig vele 34 hetesen járok 10 kilónál!most sem vagyok cukros! Ja és direkt egy szem terhesvitamint sem szedtem amásodik csajszival...
Sok mindentõl függ. A 36 hetes UH-n megbecsülik utoljára, ott is sokat tévedhetnek, de annyi kiderül, hogy kicsi-közepes, vagy inkább közepes-nagy babára számíthatsz. Abból semmi nem derül ki, hogy mennyit híztál.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek:)

Mitől függ a születendő baba súlya?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki, hogy leginkabb genetika de a szénhidrát is befolyásolja. Aki szinte nem eszik szenhidratot annak valószínû kisebb babája lesz.

Nekem azt mondta a doki, hogy leginkabb genetika de a szénhidrát is befolyásolja. Aki szinte nem eszik szenhidratot annak valószínû kisebb babája lesz.
Hát nem is tudom. Én ettem mindent bõven, válogatás nélkül, az apuka erõs csontozatú, és alkatú, mégis 2700 g-mal született a fiunk... Szerintem nem lehet befolyásolni. És nem függ semmitõl. Valakinek nagy babája születik, valakinek kicsi.
nem tudom..lehet genetika. én és a párom sem vagyunk soványak, molettebbek, de nem nagyon kövérek! mindkét gyerekünk átlag súllyal született kislányunk: 3250 gramm 51 cm kisfiúnk: 3620 gramm 51 cm
A kérdező hozzászólása: akkor nem lehet befolyasolni :) koszonom :)
Genetika.:) Nálunk a családban az elmúlt 13 évben például 4kg alatt nem született baba, az öcsém kezdte annak idején 4600 grammal. Ebbõl gondolom, hogy sok múlik ezen.
Szerintem is genetika, de hogy mennyire és hova lehet visszavezetni, arról nincs tudomásom. Nálunk például nagynak ígérkezik a baba, pedig én kicsi súllyal (2100 gramm), a párom pedig normális, 3200 grammal született. A kislányunk most, a 38. héten becsült súly alapján 3600 gramm. Gondolom, valamelyik nagyszülõ... (És nem szedek terhesvitamint, csak vasat és kalciumot.)
Csatlakozom a többiekhez ez tuti Genetika! Nekem 2 gyermekem született 4000 grammal a doki szerint most is nagy babám lesz már most jóval nagyobb mint kéne :) A párom is 4 kilóval született valószínüleg ezért van hogy nekünk csak ilyen nagy babáink születnek. 32hkm

Mitől függ a babák fejlődési üteme? Miért van hogy egyik 8hós baba még csak forog, a másik meg már áll?

Azért kérdezem,mert az én babám le van "maradva",pedig olyan sokat foglalkozok vele

Legjobb válasz: 20:48 van. Ebben a szent pill.ban akartam éppen ugyanezt a kérdést feltenni, pont azért, amiért Te!!! Ez telepátia! :) Én is kíváncsi vagyok a válaszokra! féléves anyuka

20:48 van. Ebben a szent pill.ban akartam éppen ugyanezt a kérdést feltenni, pont azért, amiért Te!!! Ez telepátia! :) Én is kíváncsi vagyok a válaszokra! féléves anyuka
Nem hinném hogy aggódnod kéne vagy ezen örlõdnöd hiszen nem vagyunk egyformák és nincs 2 egyforma ember sem. Kislányom 8 hónapos és 1, 5 foga van a barátnõm kislánya 2 nappal idõsebb és 6 foga van. Az enyém kúszik, most tanul mászni, de ha fogjuk a kezét hogy felüljön akkor õ állni akar, lépeget is olyankor. A barátnõm lánya viszont mászik és nem is kúszott, felhúzni sem tudja magát. Háziorvosunk azt monda mikor megkérdeztem hogy baj-e hogy ennyi idõsen még nem tud ülni, hogy a felülés a legnehezebb egy gyerek életében. Legyen sokat a földön. õ majd úgyis teszi amit tenni akar. A lényeg hogy egyedül tegye és ne erõltesd!
Szerintem ez semmi más, mint a szülõk összehasonlítgatása. Ha nem lenne fórum, vagy a közeledben másik baba, akkor teljesen meg lennél nyugodva, hogy ügyes a gyerkõcöd. Mivel van összehasonlítási alap, így elkezd az ember aggódalmaskodni. Szerintem felesleges! Arról nem beszélnek, hogy mondjuk akinek a babája korán feláll, lehet hogy nem beszél annyit, mint a tied! Valamelyik ba ba nem szeret mozogni, de imád dumálni, sokkal elõbb fog beszélni, mint a többi! Vagy éppen 4 hósan foga van, a másiknak pedig csak egy évesen! ezen ne aggódj szerintem, ha valami gond lesz, akkor az orvosod úgyis felhívja rá a figyelmedet! Kezeld lazán ezt a "lemaradva" dolgot:-)
A babák idegi fejlõdése az oka, ez nem jelenti azt hogy le van maradva, inkább úgy fogalmaznám mással foglakozik a baba agya többet mint a mozgással / pl. látás, szaglás/.


Mitől függ hogy az Sztk-ba vagy a hozzá tartozó kórházba megyek-e nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Szerintem attól függ, hol rendel az az orvos, akihez menni akarsz.

Szerintem attól függ, hol rendel az az orvos, akihez menni akarsz.
Szerintem oda mész ahova akarsz, amelyik neked közelebb van, amelyik neked jobb, kényelmesebb, ahol kevesebb a várakozási idõ.
A kérdező hozzászólása: tegnap bementem az sztkb-ba, következõ hétfõre van idõpont...tiszta vicc...
Második vagyok, igen az, nálunk van amikor még többet is kell várni, de ha nagyon sürgõs betesznek soron kívûl még akár aznap.
Többnyire ugyanakkorák, de függ a génektõl is.
Az elsõ idõszakban mindenképpen ugynakkorák. Azután olyan 15-20 hét környékén már látszanak az egyéni eltérések. Befolyásolja hogy milyen géneket örököl, hogyan táplálkozol, nem lettél e cukros közben, szedsz e vitamint, milyen a baba neme, hányadik hétre születik stb. És ugye a terhesség végére van aki 2, 5 és van aki 4 kilós babát szül.

Mitől függ hogy a baba császármetszéssel vagy természetes úton jön-e a világra?

A párom azt mondja hogy én biztos császáros leszek,mert sokat lustálkodok és elég soványka alkat vagyok és ezért nem lesz er?m megszülni a babát! Igaza lehet? 31.hetes 18 éves kismama

Legjobb válasz: Ugyanmár,ez hülyeség! A császáros okok: -farfekvéses a baba -rá van tekeredve a nyákára a köldökzsinór többször -rossz a baba szívhangja(ez akár természetesen beindult szüléssel is elõfordul,hogy közben leesik,és akkor visznek a mûtõbe egybõl) -túlzottan elhúzódó vajúdás,és nem nagyon akar kibújni..tehát még nincs a szülõcsatornában,ilyenkor mind a baba,mind a mama kimerülnek,és nincs erejük megszülni/megszületni -valamilyen betegsége az anyának indokolja Amúgy ami esetleg befolyáslhatja a dolgot a császár javára,az a csípõszélesség.Hidd el,ott és akkor olyan energiákat tudsz majd elõteremteni a szervezetedbõl,hogy azt sem tudtad,hogy van benned annyi.(Ez az adrenalin jótékony hatása.)Ne parázz rá,hogy tutira császár lesz,mert a gondolat teremtõ erejû!A párodnak meg annyit,hogy bízzon a természetben,ugyanis nem volt hülye mikor a nõt kitalálta!

Ugyanmár, ez hülyeség! A császáros okok: -farfekvéses a baba -rá van tekeredve a nyákára a köldökzsinór többször -rossz a baba szívhangja(ez akár természetesen beindult szüléssel is elõfordul, hogy közben leesik, és akkor visznek a mûtõbe egybõl) -túlzottan elhúzódó vajúdás, és nem nagyon akar kibújni..tehát még nincs a szülõcsatornában, ilyenkor mind a baba, mind a mama kimerülnek, és nincs erejük megszülni/megszületni -valamilyen betegsége az anyának indokolja Amúgy ami esetleg befolyáslhatja a dolgot a császár javára, az a csípõszélesség.Hidd el, ott és akkor olyan energiákat tudsz majd elõteremteni a szervezetedbõl, hogy azt sem tudtad, hogy van benned annyi.(Ez az adrenalin jótékony hatása.)Ne parázz rá, hogy tutira császár lesz, mert a gondolat teremtõ erejû!A párodnak meg annyit, hogy bízzon a természetben, ugyanis nem volt hülye mikor a nõt kitalálta!
Jaj de kedves... hát nem ettõl függ. Császárt akkor csinálnak, ha a baba jelentõsen nagyobb, mint a medence mérete (nem egyenlõ a soványsággal), vagy ha bármi komplikáció adódik.
az elõzõkkel egyet értek, bár annyit hozzá tennék, hogy bizonyos esetekben, mint pl. a farfekvés, túlhordás, stb., orvos függõa dolog. Az én dokim simán megugrotta a farfekvéses babávl való hüvelyi szülést.
Nagy hülyeség, hogy azért császároznak mert lusta vagy és nem lesz ezért erõd megszülni.És pl akinek egész terhesség alatt feküdni kell??Egyáltalán komoly ez a kérdés?

Mitöl függ h mekkora a baba cm és kg?

Nekem pici a pocim félek h a baba is az lesz.

Legjobb válasz: Semmi köze a poci méretéhez. Nekem óriási pocim volt és 2700g-os babám. De pici pociban is lehet nagy baba. Szerintem nagyban genetika.

Semmi köze a poci méretéhez. Nekem óriási pocim volt és 2700g-os babám. De pici pociban is lehet nagy baba. Szerintem nagyban genetika.
Szerintem is inkább genetika, bár a mi családunkban a has mérete is igazolta a baba méreteit. Nekem kicsi hasam volt, 3000 g lett a babám, a sógornõmnek nagy hasa volt és 4600 g lett a fia.
Nem függ össze. NEkem átlagos hasam volt, a babám 4440 gramm, 57 cm lett. Genetika. Nálunk a családban nagy bébik születtek.

Mitől függ hogy a baba felkel éjjel? Éhség? Szomjúság? Vagy ez babától függ?

Anyum azt mondta mi mindannyian(5en vagyunk tesók)hamar végig aludtuk az éjszakát...illetve öcsém egyedül nem.

Legjobb válasz: Valaki egy másik, de hasonló kérdésnél adta meg ezt a hivatkozást, neked is célszerû lenne elolvasni: http://www.anyalettem.hu/csecsemok-es-az-alvas--cikk

Valaki egy másik, de hasonló kérdésnél adta meg ezt a hivatkozást, neked is célszerû lenne elolvasni: http://www.anyalettem.hu/csecsemok-es-az-alvas--cikk
A kérdező hozzászólása: köszi, ez hasznos volt, adott egy kis erõt, pedig ma elég fáradt vagyok...:)

Mitől függ, hogy mennyire érzem erősnek a baba rúgását?

Akinek több a hasán zsír tompíthatja a rúgás er?sségének érzetét?

Legjobb válasz: Fugg attol, hogy elso vagy tobbedik terhesseg, a testalkatodtol, es attol, hogy hol tapad a mehlepeny.

Fugg attol, hogy elso vagy tobbedik terhesseg, a testalkatodtol, es attol, hogy hol tapad a mehlepeny.
Annyit nem tud mozogni, de annál nagyobbat rugdos. Én most vagyok 38 hetes, de néha olyanokat rugdos, hogy már szinte fáj.

Mitől függ, hogy mekkorára nől a baba a hasunkban, hogy kinek milyen sullyal születik?

Legjobb válasz: Szia! Valószínû attól függ,hogy a génjeiben mit raktároz,ezt mi nem tudjuk érdemben befolyásolni. Jó babavárást!

Szia! Valószínû attól függ, hogy a génjeiben mit raktároz, ezt mi nem tudjuk érdemben befolyásolni. Jó babavárást!
Sok mindentõl, pl. génektõl. Valamint ha valaki terhességi cukorbetegségben szenved, annál a baba nagyobb lehet, mint kellene. Aztán aki dohányzik, drogozik stb, annál meg épp, hogy kisebb lehet a baba (ismétlem: lehet, tehát nem biztos, még mielõtt valaki beleköt).
A teljesség igénye nélkül néhány lehetséges ok: 1. genetika 2. táplálkozás minõsége. A túlzott szénhidrát fogyasztás növelheti a baba súlyát. 3. az anyuka cukor betegsége 4. A méhlepény nem megfelelõen mûködik, ezért nem jól táplálja a babát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!