Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ a (707 db)

Mitől függ a nyomás, ha a nyomott felület változatlan? (sürgős) Mitől függ a nyomás, ha a nyomóerő változatlan?

Fontos lenne fizikára kell és nem toom segítsetek könyi!

Legjobb válasz: "Mitõl függ a nyomás, ha a nyomott felület változatlan?" A nyomóerõtõl. "Mitõl függ a nyomás, ha a nyomóerõ változatlan?" A nyomott felülettõl. Ennyire nincs logikád? :-D Pedro

"Mitõl függ a nyomás, ha a nyomott felület változatlan?" A nyomóerõtõl. "Mitõl függ a nyomás, ha a nyomóerõ változatlan?" A nyomott felülettõl. Ennyire nincs logikád? :-D Pedro
A kérdező hozzászólása: köszi am ne azért irtam hogy megjegyzéseket kell tenni arról h milyen vagyok nem kell sértegetni a másikat amugy nem képzeld nem jöttem rá.
Nem sértegetni akartalak, én KOMOLYAN kérdeztem, hogy vajon ennyire nincs-e logikád. Hiszen a két kérdés feltevésébõl is egyértelmûen ki lehet logikázni a választ, anélkül, hogy a tananyagot megtanultad volna (mint ahogy nem is tanultad meg). Ha ilyen kérdéseket kapsz, érdemes elgondolkozni, hogy vajon mi az összefüggés a két kérdés között, mi az ami azonos, és mi az ami különbözik bennük. És kis gondolkodással rá fogsz jönni magad is a megoldásra. Pedro
Mellesleg a megoldás kulcsa egyetlen apró képlet: p=F/A. Ha A állandó, akkor F-tõl függ. Ha F állandó, A-tól függ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!!!!!

Ciklus 23. napja és barna folyás. Mitől lehet ez? És mitől függ a menzesz erőssége?

14L

Legjobb válasz: normális a barna folyás, föeg hogyilyen fiatal vagy még. Az erõsség alkat függõ na meg éppen aktulisan hormonális dolgoktól függ. De késöbb nagyjából egyforma néha elõfordulhat hogy 1 napplal hosszabb vagy rövidebb de általában nincs nagy különbség. Viszont az változó a legtöbb nõnél hogy épp fáj-e vagy sem. Nekem van hogy picit fája ahsam avn hogy egyáltalán nem. A pre mens tünetek is igy vannak. Van hogy elötte leszakad a mellem és nyilal a hasam van hogy semmi. Ezek normális dolgok.

normális a barna folyás, föeg hogyilyen fiatal vagy még. Az erõsség alkat függõ na meg éppen aktulisan hormonális dolgoktól függ. De késöbb nagyjából egyforma néha elõfordulhat hogy 1 napplal hosszabb vagy rövidebb de általában nincs nagy különbség. Viszont az változó a legtöbb nõnél hogy épp fáj-e vagy sem. Nekem van hogy picit fája ahsam avn hogy egyáltalán nem. A pre mens tünetek is igy vannak. Van hogy elötte leszakad a mellem és nyilal a hasam van hogy semmi. Ezek normális dolgok.
A kérdező hozzászólása: vagyis már jan 2. óta van barna folyásom. most akkor megjött? a múltkori erõs volt!
Teljesen mindegy hogy ez menstruáci-e vagy sem. Ilyenkor még angyon összevissza van. A lényeg hogy dolgozik már a hormon rendszered nincs ezzel semmi baj. 14 évesen simán belefér hogy késik vagy ne, ugyanolyan, hol több jön hol kevesebb ilyesmi. nem kell vele egyenlõre foglalkoznod különösebben. Pár év alatt kell beállnia. Amíg nem élsz nemi életet nem kell aggodnod egyenlõre akkor sem ha kimarad. Ilyen a nemi érés.
A kérdező hozzászólása: pedig már beállt szerintem. elsõ és második között 28 nap, második és harmadik között pedig 26 nap telt el. akkor már gondolom be-beáll. köszönöm a válaszokat!

1. mikor egy pascal a nyomás? 2. hogyan lehet a nyomást csökkenteni, növelni? 3. mitől függ a hidrosztatikai nyomás nagysága? 4. mitől függ a légnyomás nagysága?

Legjobb válasz: 1 pascal megfelel 1 newtonnak négyzetméterenként. Pl nyomást úgy növelsz egy zárt térben (kazán) ha felmelegíted a vizet, és tágul így nõ a nyomás (túlnyomás esetén szétdurran ha nincs vészszelep) csökkenteni pont ez ellentettjével lehet. stb.. de itt konkrétabb :) http://www.reformatus-kkt.sulinet.hu/dokumentumok/altisk/nyo..

1 pascal megfelel 1 newtonnak négyzetméterenként. Pl nyomást úgy növelsz egy zárt térben (kazán) ha felmelegíted a vizet, és tágul így nõ a nyomás (túlnyomás esetén szétdurran ha nincs vészszelep) csökkenteni pont ez ellentettjével lehet. stb.. de itt konkrétabb :) http://www.reformatus-kkt.sulinet.hu/dokumentumok/altisk/nyo..
Ha órán odafigyeltél volna, de legalább leírtad volna, amit kellett, akkor nem lenne ilyen kérdésed. -.-
A kérdező hozzászólása: köszönöm az elsõ válaszolónak:)
Szívesen a linkembe sok mindent megtalálsz, de ha szükséged van rá elmagyarázom józan paraszti ésszel is :)
A kérdező hozzászólása: Azt megköszönném:)
Mit eszel és mennyit iszol.
Én ezt úgy tudom hogy nagyban befolyásolja az életviteled például hogy dohányzol-e vagy sem vagy hogy miket szoktál enni milyen sûrûn iszol alkoholt stb... 19/L
Nemcsak alkoholt, egyáltalán sima vizet mennyit iszol.
Csatlakozom a fentiekhez! Megkaptad a tökéletes választ!
ez gusztustalan volt.... :P

Mitől függ a spermám állaga? Miért nem sűrű és teljesen fehér?

Nekem nincs olyan s?r? és fehér, mint mondjuk a pornófilmekben látott ejakulátum, hígabb áttetsz?sebb és az egésznek kb a 40%-a fehér, a többi sárgás, áttetsz?.

Legjobb válasz: Nagyban függ: testi aktivitäs, bevitt folydek mennyisege, minösege, bevitte etel mennyiseg, minöseg, ... ... ...

Nagyban függ: testi aktivitäs, bevitt folydek mennyisege, minösege, bevitte etel mennyiseg, minöseg, ... ... ...
szervusz! Az ejakulátum összetételében benne vana sperma és az ondó amit fehérnek látsz az a sperma amit sárgásabbnnak az az ondó. a sperma a lényeg de az ondóból jutnak tápanyaghoz a mozgáshoz. Az ondó állaga függ a vízbeviteltõl az étkezésektõl ( pl magasabb cukortartalom mellett változik a színe szaga és az íze is, ezért is ajánláják az ananászt a férfiaknak ) valamint valóban a rendszeresebb nemi élet több spermával jár és az ondó sperma arány e szerint változik amellett valóban alkat függõ hogy kinek mennyi és milyen minõségû az ejakulátuma.
Elõzõ hozzászólásoktól, illetve az orgazmusok sûrûségétõl is. Akinek napi 5x van sokkal higabb lesz, mint akinek havi 5x..
Pornófilmekben csalni is szoktak, pl tojásfehérje, hajsampon.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget

Mitől függ a kutyák étvágya? Függ az étvágy a kutya fajtájától? Mivel lehet javítani az étvágyat?

Tudom, hogy az egészséges kutya mindig éhes. De hallottam olyan kutyákról a környezetemben, akik nem nagyon esznek, csak hosszas unszolásra. Általában kisebb fajta kutyák gazdáitól hallom. Tényleg függ a kutya fajtájától az evés? Vagy csak véletlen, hogy westi,bischon, máltai kutyák gazdáitól hallom ezt a problémát?

Legjobb válasz: Nem véletlen, de nem is a fajtával van összefüggésben igazából. Egyszerûen a kisebb kutyákat gyakrabban kényeztetik el a gazdáik, illetve hanyagolják el a nekik megfelelõ foglalkozást, ami többek között ilyen jellegû problémákhoz is vezethet. Amúgy az étvágy függ a kutya általános hajlamától az evésre, a napszaktól, hõmérséklettõl, kedvtõl, egészségi állapottól, meg egy csomó olyan dologtól, amitõl például nálunk, embereknél is.

Nem véletlen, de nem is a fajtával van összefüggésben igazából. Egyszerûen a kisebb kutyákat gyakrabban kényeztetik el a gazdáik, illetve hanyagolják el a nekik megfelelõ foglalkozást, ami többek között ilyen jellegû problémákhoz is vezethet. Amúgy az étvágy függ a kutya általános hajlamától az evésre, a napszaktól, hõmérséklettõl, kedvtõl, egészségi állapottól, meg egy csomó olyan dologtól, amitõl például nálunk, embereknél is.
Szerintem jól mozgasd meg, sétáljatok fussatok nagyokat. A mozgásszegény életmódtól is lehet.
Nekem yorkim van, a világ legnagyobb zabagépe, szerintem egyszer engem is meg fog enni :D Tavaly vigyáztam egy másik yorkira 3 napig. A gazdája olyan pakkot adott mellé, azt hittem viccel. Táplálékkiegészítõk, több féle táp, meg minden anyám kínja. Mondtam, hogy ok, majd figyelek rá, hogy rendesen egyen...csak mert a gazdi szerint borzalmas evõ. Ja, és utál sétálni, és utál minden kutyát. Hát én minden nap mentem velük 2-3 órát, és a kutya nagyon élvezte, és farokcsóválva ment oda minden kutyához, akivel találkoztunk, igaz látszott rajta, hogy nem nagyon tud mit kezdeni a helyzettel. Gondolom nem volt kutyákhoz szoktatva. A nagy izgalmakra természetesen úgy ette a vacsoráját (száraztápot és volt mellette pár falat fõtt hús), mint a gép. A gazdi azóta sem hiszi el, és panaszkodik, hogy milyen rossz evõ, "végül mindig sonkát kell neki adnom, mert mást nem eszik meg" Most erre mit mondjak? el van kényeztetve.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, jöhetnek még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és az ötleteket. Szerencsére az én kutyám (labrador keverék), köszöni szépen jól van, mozog és eszik is rendesen. (néha még többet is tudna enni, mint amennyit kap.) A kérdés a környékemen élõ kistestû, nem evõs kutyák miatt fogalmazódott meg bennem. Rajtuk - illetve a gazdáikon- szerettem volna segíteni.

Mitől függ a szívfrekvencia?

Legjobb válasz: Perctérfogat/Pulzustérfogat A perctérfogat függ: a vérnyomástól, az erek állapotától, az izommunkától. A pulzustérfogat függ: a vénás visszaáramlástól, a szív állapotától, az oxigénigénytõl.

Perctérfogat/Pulzustérfogat A perctérfogat függ: a vérnyomástól, az erek állapotától, az izommunkától. A pulzustérfogat függ: a vénás visszaáramlástól, a szív állapotától, az oxigénigénytõl.
A kérdező hozzászólása: vagyis a pulzusszám!

Mitől függ a vámolás? Függ-e a tárgytól? (motorról lenne szó) Milyen kritériumai vannak ezeknek?

Egy oldalon láttam hogy bizonyos értékek vannak meg adva. De nem tudom hogy csak ezek vannak vagy vannak más kritériumok!

Fruit Ninjában mitől függ a critical ütés, illetve hogyan kell?

Legjobb válasz: Szia! Minél többször vágod át,attól függ a pont.

Szia! Minél többször vágod át, attól függ a pont.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!