Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, valakinek (106 db)

Egy Processzor azon kívül, hogy számításokat végez mivel foglalkozik még lelehet e venni róla egy erős videokártyával a grafika terhelést, hogy ne szaggasson? Vagy ez mitől függ valaki aki nagyon otthonos a procikban elmondaná, hogy miket végez el.

De nem honlapokat kérek olyat én is tudok ha nem röviden elmondani.

Legjobb válasz: Hacsak nem heterogén programozási nyelven íródott a software, akkor a CPU és GPU féladatai NEM ruházhatók át egymásra. Tehát, ha a processzor gyenge a feladathoz, és a videokártya nem az, akkor semmilyen úton-módon nem lehet a helyzeten javítani, csak úgy, ha a processzort erõsebbre cseréled.

Hacsak nem heterogén programozási nyelven íródott a software, akkor a CPU és GPU féladatai NEM ruházhatók át egymásra. Tehát, ha a processzor gyenge a feladathoz, és a videokártya nem az, akkor semmilyen úton-módon nem lehet a helyzeten javítani, csak úgy, ha a processzort erõsebbre cseréled.
Hogy mit végez a proci? Gyakorlatilag mindent. Az kezeli a perifériákat, a memóriát és õ hajtja végre a programokban lévõ utasításokat. Mert ugye köztudott, hogy egy program utasítások sorozata. A programokban foglalt utasításokat elõször bemásolja a memória egyik területére. Betölti a szükséges DLL-eket, amelyek a további meglévõ funkció utasításait tartalmazza, azokat is bemásolja a memória másik területére. A CPU sorra veszi az utasításokat, elemzi azokat és végrehajta ha tudja. Mindeközben figyeli a perifériákról érkezõ parancsokat, adatokat.
A processzor különbözõ bonyolultsági fokú parancsokat tud végrehajtani. Õ a programokra van specialiálva. A videokártyán található GPU teljesen más utasításkészlettel rendelkezik, õ a képi feldolgozáshoz, effektekhez, vektorokhoz, 3D mûveletekhez ért nagyon.
Mit értesz az alatt hogy ne szagasson? Mi ne szaggasson? Játék? Mert akkor lehet hogy a videókártyád a kevés, de lehet processzor is. Írhatnál konkrét típusokat is, akkor tudnám megmondani hogy melyik kevés a másikhoz képest, és hogy egyáltalán mit akarsz csinálni rajta ami szaggat.
Nagyon sarkitva: Programozas soran a video kartya nyujtotta lehetosegeket megfelelo api segitsegevel lehet elerni (OpenGL, directx). Ekkor az adott feladatot a GPU fogja elvegezni. Igy a programozo donti el hogy adott feladatot mivel vegezteti el. A GPU egy olyan processzor melynek felepitese a linearis algebra muveleteire van optimalizalva. Ezaltal sokkal gyorsabban elvegez olyan muveleteket mint pl Hatsolap eldobas. Tehat nincs olyan hogy a gep ha tulsagosan leterhelt besegit neki a video kartya. A CPU egy altalanos szamitasokra felkeszitett egyseg, mig a GPU egy lenaris szamitasokra optimalizalt eszkoz.
Wiki elmagyarázza. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sarki_fény "A töltött részecskéket a földi magnetoszféra nagyrészt eltéríti, a mágneses pólusok körüli tartományban azonban bejutnak a légkörbe. A részecskék ütköznek a légkör atomjaival, ionizálják és gerjesztik az atomokat, a gerjesztett atomok pedig fénykisugárzással térnek vissza alapállapotukba. A kibocsátott fény az atomra vagy molekulára jellemzõ színû. A színkép látható tartományában elsõsorban az oxigén zöld és vörös, valamint a nitrogénmolekulák kékesibolya vonalai jelentkeznek, a sarki fény az ultraibolya tartományban is erõs."
A kérdező hozzászólása: De ilyen kifejezéseket még nem értek és azért kértam h egyszerûbben 7.-es fejjel is megértsem.. O:)
Még jó hogy nyolcadikos vagy...
A kérdező hozzászólása: Akk nyolcadikos naa..
a légkörbe behatoló töltött részecskék (elsõsorban protonok és elektronok) által keltett idõleges fény­jelenség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) ) ennyi az egész??
nekünk csak ennyit kért a tanár. : )

Mitől függ, hogy valaki részegen azt hiszi, hogy nem hal meg ha a vonat elő áll, vagy leugrik valahonnan?

És van aki még tök részegen is belegondol, hogy nem kéne a száguldó vonat eléé állni, mert nem fog megállni, illetve nem fog lepatrtani az emberről. Van akinek gyenge az ítélőképessége, és rtészegen egyenlő a nullával? És van aki még tök részegen is felfgoja, hogy azért nem kéne?

Legjobb válasz: Hát az attól függ, hogy mennyire vagy részeg, általában én is aránylag józanul tudok ítélni még ittas állapotban is, de volt mikor annyira berúgtam(70%-os abszinttól) hogy kiesett 3 óra, és mondták, hogy miket csináltam, de nem is emlékszem rá. Na most ha valaki ennyire leissza magát, akkor az lehet, hogy kiáll a vonat elé, mert nem tud magáról, ilyenkor egyszerûen kikapcsol az agyad egy része, és olyan mintha aludnál, közben meg csinálsz minden hülyeséget közbe, és késõbb nem emlékszel rá.

Hát az attól függ, hogy mennyire vagy részeg, általában én is aránylag józanul tudok ítélni még ittas állapotban is, de volt mikor annyira berúgtam(70%-os abszinttól) hogy kiesett 3 óra, és mondták, hogy miket csináltam, de nem is emlékszem rá. Na most ha valaki ennyire leissza magát, akkor az lehet, hogy kiáll a vonat elé, mert nem tud magáról, ilyenkor egyszerûen kikapcsol az agyad egy része, és olyan mintha aludnál, közben meg csinálsz minden hülyeséget közbe, és késõbb nem emlékszel rá.
Volt egy történet, nagyon csíptem: Thison (tudjátok a bunyós) aludt tengerparton és valaki meglépte, hogy nyomott neki egy nagy sallert. Utána elszaladt. Na ennek legalább volt egy kis esélye. Az unokájának meg mesélhette, hogy Õ pofánvágta Thisont.


Miért van az, hogy valaki rögtön az oep-nek küldi a táppénzes papírt, valakinek pedig a munkahelyén kell leadnia? Ez mitől függ?

Ismer?söm az oep-nek küldi, nekem pedig a munkahelyemen a könyvel?mnek kell leadnom.

Legjobb válasz: attól függ, hogy kifizetõhely-e a munkahelyed (úgy tudom ez pedig annak a függvénye, hány fõt foglalkoztat a munkahely, de ez nem 100%)

attól függ, hogy kifizetõhely-e a munkahelyed (úgy tudom ez pedig annak a függvénye, hány fõt foglalkoztat a munkahely, de ez nem 100%)
Igen, attól is függ, hogy tb kifizetõhely e a munkahelyed, ha nem akkor csupán az a különbség, hogy az egyik cégnél a bérszámfejtõ lusta megcsinálni a táppénz-igényt, a másiknál meg nem.
A kérdező hozzászólása: Az én munkahelyem nem kifizetõhely (az elõbb említett ismerõsömé sem az), mégis ott kell leadnom. Vajon miért?

Mitől függ, hogy valakinek mindig van valakije, valakinek meg sosincs?

Legjobb válasz: Ha már van valakid akkor egybõl jobban vonzod a többit is. Valószínûleg ezért van úgy hogy vannak akik egyik kapcsolatból a másikba mennek. Én is így voltam 8 éven keresztül, és sosem azért hogy "csak legyen valaki". viszont már több mint egy éve nem találok olyat, aki jó lenne, úgyhogy inkább egyedül vagyok. Most kezdem azt érzeni, hogy ebbõl is lehet ördögi kör, nem szabad nagyon belesüppedni az egyedüllétbe.

Ha már van valakid akkor egybõl jobban vonzod a többit is. Valószínûleg ezért van úgy hogy vannak akik egyik kapcsolatból a másikba mennek. Én is így voltam 8 éven keresztül, és sosem azért hogy "csak legyen valaki". viszont már több mint egy éve nem találok olyat, aki jó lenne, úgyhogy inkább egyedül vagyok. Most kezdem azt érzeni, hogy ebbõl is lehet ördögi kör, nem szabad nagyon belesüppedni az egyedüllétbe.
Nyilván a személyiségtõl: 1. Vannak, akiknek mindig szükségük van valakire. Én szánalmasnak tartom, ha valaki alig hogy szakít valakivel, már jön a következõ, csak hogy legyen f*sz/kit megdugni. 2. Vannak, akiknek szakítás után bizonyos idõnek el kell telnie, hogy újra kapcsolatot akarjanak, és persze nem mindegy, kivel. 3. Vannak, akik annyira válogatósak, hogy alig felel meg nekik valaki. 4. Vannak, akik annyira félénkek, hogy nem mernek kapcsolatba lépni senkivel. Kb. ennyi példa jutott hirtelen eszembe.
Tipikus rosszfiúknak mindig van, a legtöbb átlagos srácnak is van, a nyomik nagy részének nincs. Jah és a pénzes fazonok... Azok sosincsenek egyedül :)
Én elsõ válaszoló pontjai szerint 4 es vagyok :°c
Van aki szenved szó szerint, ha nincs párja. Na õk belemennek majdhogynem az összes lehetõségbe. Akik megvannak egyedül is, õk jobban válogatnak, többet vannak egyedül és az igazit keresik. 22l
Jól nézel ki & gazdagság kombó - akkor tuti lesz Ha nem akkor nem.
Én a mostani barátomat is úgy ismertem meg, h az exemmel már régóta megromlott a kapcsolatunk. Illetve ö linkeskedett, hanyagolt el. Nekem valamiért igy jön össze szinte mindig, h sose vagyok egyedül. (És nem bárkivel jövök össze.) A mostani barátommal 2 éve vagyok együtt, hála az exemnek:D 24/N
Én eléggé válogatós vagyok, eddig összesen két, max három olyan fiúval találkoztam akikkel el tudtak volna képzelni magam, és nem is érzem szükségét 14 évesen, látva h az osztálytársam minden hét más pasival ugrál. Nincs szükségem rájuk, megvagyok egyedül is. Majd ha eljön az ideje, akkor eljön. Erõltetni kár.

Mennyi az ideális hízás a várva várt 9 hónap alatt? Mitől függ, hogy valaki vizesedik e vagy sem?

Szeretnék étkezési tanácsokat is kérni ki mit evett, hogy kismamaként is csinos és fitt maradjon???

Legjobb válasz: Én azt ettem, amit a diétám miatt muszáj ennem. (inzulinrezisztenciám van) Magyarul semmi cukor, figyelni a szénhidrátokat (lassú vagy gyorsan felszívódó), a glikémiás indexet, lisztes dolgokat minimálisan és mozogni annyit, amennyit lehetett az adott idõszakban. Nekem ezt örökre tartanom kell, szóval nem volt változás. 5 kilót híztam hála az égnek, ebbõl 2995 g volt a baba. A vizesedést nem tudom mitõl függ, de egy kollégám nagyon vizesedett a terhessége alatt, a lábában is bedurrant egy ér, bedagadt, vizesedett. Pedig 3500 g körüli volt a baba és csak 7 kilót hízott, szóval nem volt nagy súlyteher. Másoktól még nem hallottam, hogy ezzel lenne nagy problémájuk. Nem hiszem, hogy van ideális hízás, van aki annyit hízik, mint a baba súlya + pár kiló, vagy hízik 30-40 kilót. Anya pl. velem fogyott 6 kilót a terhesség elõtti súlyából, mert végighányta a terhességet és mindenre érzékeny volt. Talán 10 kg pluszra raknám az ideális mércét. :)

Én azt ettem, amit a diétám miatt muszáj ennem. (inzulinrezisztenciám van) Magyarul semmi cukor, figyelni a szénhidrátokat (lassú vagy gyorsan felszívódó), a glikémiás indexet, lisztes dolgokat minimálisan és mozogni annyit, amennyit lehetett az adott idõszakban. Nekem ezt örökre tartanom kell, szóval nem volt változás. 5 kilót híztam hála az égnek, ebbõl 2995 g volt a baba. A vizesedést nem tudom mitõl függ, de egy kollégám nagyon vizesedett a terhessége alatt, a lábában is bedurrant egy ér, bedagadt, vizesedett. Pedig 3500 g körüli volt a baba és csak 7 kilót hízott, szóval nem volt nagy súlyteher. Másoktól még nem hallottam, hogy ezzel lenne nagy problémájuk. Nem hiszem, hogy van ideális hízás, van aki annyit hízik, mint a baba súlya + pár kiló, vagy hízik 30-40 kilót. Anya pl. velem fogyott 6 kilót a terhesség elõtti súlyából, mert végighányta a terhességet és mindenre érzékeny volt. Talán 10 kg pluszra raknám az ideális mércét. :)
Szerintem sokat számít, hogy mikor vagy várandós. Én decemberben szültem, tehát megúsztam a végére a nagy meleget, egy cseppet sem vizesedtem. Összesen 7kg jött fel, minden le is ment a szüléssel, zsír semmi nem volt rajtam pluszban ( az most a szoptatással jött fel sajna ). Én nem diétáztam, bár faltam a zöldséget, gyümölcsöt nyáron, mert kívántam, a vége felé viszont rengeteg süteményt, csokit ettem. Szerintem a hajlam mellett azért sem híztam, mert a legutolsó napig aktív maradtam ( kirándulás, úszás, kerékpár és rengeteg szex!!). Szerintem ennek is köszönhetõ, hogy a szülés után szinte azonnal fitt voltam.
A védõnõ azt mondta, havi 1 kg az ideális. Persze alkattól függ. Olvastam már hogy 5 kg... Mondjuk szerintem mivel a baba súlya az elején nem gyarapszik olyan nagy mértékben, inkább a harmadik trimeszternél várható nagyobb súlynövekedés a mamánál is. A súlynövekedésnél meg ha normálisan eszel, nem zsír halmozódik fel, hanem nõ a baba, az õ súlya, a magzatvíz, a lepény súlya, és a vizesedés... Én alig eszek fehér kenyeret és tésztát, sütit. Kerülöm a cukrot. A kulcsszó az alig. Sanyargatni felesleges magad. Sok zöldségleves, fõzelék...és legalább 2 liter folyadék. Semmi varázslat. 4 kg-ot híztam 25 hetesen. Ha kell, este 9-kor is eszek vagy hajnal négykor is ettem már többször pl. joghurtot vagy zabpelyhet tejjel. A vizesedés biztos nem fog elkerülni, jön a nyár, ilyenkor nálam alapban elõjön. Felpolcolt láb pihenéskor, sok séta, lapos cipõ, fõtt burgonya, kevés só, sok víz a javaslatom. Remélem segítettem. :)
Én pont tegnap olvastam egy cikket errõl.Bár butaságnak tartom.Azt írják, hogy attól függ mennyit hízhat az anya, hogy a teherbeeséskor mennyi volt a BMI értéke. Ha kevesebb mint 18, 5 akkor 12, 5-18 kg 18, 5-25 akkor 11, 5-16 kg 25-30 akkor 7-11, 5 kg 30 felett 5-9 kg Én ezt azért tartom butaságnak, mert aki 40 kiló, õ a terhessége alatt sem fog 20 kilót hízni, de aki meg mindig küzdött a súlyával, és könnyen jöttek fel rá a kilók(mint én is)biztos nem fog 9 kilónál megállni a hízással, ez szerintem képtelenség.
Ezek azok az adatok amikre gondoltam. http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok-sok segítséget, igyekszem majd betartani:-)
Kedves 4-es! MEgcáfolnám amit írtál! Világ életemben (sajnos) hízékony voltam. A terhességet 85 kilóval kezdtem. A 20ik hétig fogytam 5 kilót, majd a terhességem végéig ezt az 5 kilót szedtem vissza, plusz még 2kg-t. Azaz összesen 7kg-t, de az induló súlyomhoz képest csak 2-t. Ebbõl a Fiam 3.880gr volt. A kórházból 15kg-val!!!! kevesebbel jöttem haza, és semmi bajom nem volt. Így alakult. :) (aminek örülök) :)

Egy izom csoportot ha megeddzek (pl. mell, vál) mennyi idö-hány nap kell neki hogy regenerálódjon? Mitől függ, hogy mennyit kell várni?

hozzátszem rendes táplálkozással,kemény intenziv edzéssel...

Legjobb válasz: 48-96óra közt kb.kezdõként heti 3 teljes testes edzés,haladóként minden izomcsoportot heti 1x kell edzeni kivéve has vádli,õket lehet sûrûbben is. függ attól hogy hogy táplálkozol,mennyit pihensz.

48-96óra közt kb.kezdõként heti 3 teljes testes edzés, haladóként minden izomcsoportot heti 1x kell edzeni kivéve has vádli, õket lehet sûrûbben is. függ attól hogy hogy táplálkozol, mennyit pihensz.
Attól függ, milyen edzésed van. Pl kezdõknek heti 3 napos teljes testes edzés kell. Ilyenkor minden izomcsoportra egy gyakorlatot végzel. Így két nap alatt tud regenerálódni az adott izomcsoport, hiszen nem edzetted [email protected]á azzal az egy gyakorlattal. Két hónap után viszont mehet osztott edzés, ahol már heti egyszer érdemes edzeni egy izomcsoportot, de akkor brutálisan, több gyakorlattal. Ilyenkor simán kell az izomnak 5-7 nap pihenõ, hogy ne legyen túledzés. Ezenkívül függ még a kajálásodtól, pihenéstõl, genetikától. Hogy példákat is láss edzéstervre: Kezdõknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig: http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=59 Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést: http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=62 Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal. http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=75 http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=98 De ezek csak minta edzéstervek, tehetsz be más gyakorlatokat is, sõt, hetente érdemes mindig valamit változtatni.

Mitől függ hogy valakinek recesszív vagy domináns lesz a génállománya?

Legjobb válasz: Lokusz nincs, allél van recesszív, tkp mindegyik mondható génnek. Egyébként meg a gén kifejezõdésétõl függ, hogy ha elromlik, akkor recesszív lesz vagy domináns. Ha teszem azt a mutáció tönkreteszi a tesztoszteron-receptort, akkor a sejtek nem tudják megkötni a hormont, nem indulnak be az ehhez kötött fejlõdési változások és az embrió (külsõleg) lánynak fejlõdik, akkor is amúgy XY-os. Ha a gén két példányából csak az egyik rossz, akkor a másik valamennyire kompenzálni tudja a hibát, a mutáns allél recesszív. Ha mondjuk a tesztoszteront termelõ egyik enzim változik meg úgy, hogy a képzõdõ molekula permanensen a receptorhoz kötõdik, akkor hiába termelõdik normális hormon is, a mutáns lefogja az összes receptort és a fenotípus akkor is kifejezõdik, ha az allél heterozigóta.

Lokusz nincs, allél van recesszív, tkp mindegyik mondható génnek. Egyébként meg a gén kifejezõdésétõl függ, hogy ha elromlik, akkor recesszív lesz vagy domináns. Ha teszem azt a mutáció tönkreteszi a tesztoszteron-receptort, akkor a sejtek nem tudják megkötni a hormont, nem indulnak be az ehhez kötött fejlõdési változások és az embrió (külsõleg) lánynak fejlõdik, akkor is amúgy XY-os. Ha a gén két példányából csak az egyik rossz, akkor a másik valamennyire kompenzálni tudja a hibát, a mutáns allél recesszív. Ha mondjuk a tesztoszteront termelõ egyik enzim változik meg úgy, hogy a képzõdõ molekula permanensen a receptorhoz kötõdik, akkor hiába termelõdik normális hormon is, a mutáns lefogja az összes receptort és a fenotípus akkor is kifejezõdik, ha az allél heterozigóta.
Nincs olyan, hogy recesszív meg domináns génállomány.
Recesszív gén sincs. Allél van. Elõször tisztába kellene tenned az alapfogalmakat ahhoz, hogy megértsd. Egyébként meg az alléleket örököljük.
Nincs.
A kérdező hozzászólása: Akkor gén.
A kérdező hozzászólása: Van
Az attól függ, hogy tudja-e a gén másik allélja valamennyire kompenzálni, vagy nem. Ha tudja, akkor recesszív, ha nem, akkor domináns, ha nem teljesen, akkor köztes lesz a viszonya ahhoz a másik allélhoz.
recesszív és a domináns között az a különbség: a domináns akkor is érvényesül ha csak az anyai vagy csak az apai oldalon van jelen az adott mutáció. a recesszív akkor fejti ki hatását, ha az anyutól és az aputól is öröklõdött az adott lokációban a mutáció. Persze nem ilyen egyszerû az egész, de röviden ennyi lenne a lényege :)
kórháztól és orvostól függ, nincs egységes rendszer
Én nem hordtam túl, kiírt napon szültem. De elõtte egy nappal nstn azt mondza a doki hogy vagy befekszem holnap, vagy feljárok nstre minden nap. Szóval nekem a 41.héten kelett volna csak befeküdnöm
A kérdező hozzászólása: Én a 41.héten szültem indítással, de egy szóval nem mondta a doki hogy feküdjek be. Az egyik ismerõsöm már a 40.héttõl befeküdt, és 40+3napra szült.
nálunk be kell feküdni a betöltött 40. hét után, akkor is ha minden rendben anyukával-babával
Én a kiírt napon este bementem a kórházba a férjemmel mert azt hittem szivárog a magzatvíz. Elsõ gyerek volt és meg voltam ijedve. Aztán a kórházból már nem engedtek haza, mivel aznapra voltam kiírva, pedig semmi bajom nem volt, még fájások sem. 40+2 napra szültem, de indították.
3-ból 2-t túlhordtam, mégse feküdtem be. Ha be kellett volna feküdnöm, átmentem volna másik kórházba inkább. Minek bent feküdni, ha 2 naponta amúgy is megyek vizsgálatokra és nincs semmi gond? Ezt tudta rólam a doki, fel sem merült, hogy befektessen. Az egyik szülésznõ az egyik ctg-n pedzegette, hogy bent kéne maradnom.
41+0-n szültem indítással, ez egy vasárnapi nap volt, de pénteken megkaptam a beutalót és hétfõn be kellett volna feküdnöm, legkésõbb szerdára lett volna meg a baba.
Tõlem kérdezték mikor betöltöttem a 40. hetet, hogy be tudok-e járni minden nap vizsgálatokra, vagy befekszem. Mondtam, hogy bejárok, a férjem pont szabin volt, tudott vinni minden nap. De volt egy kismama, õ kérte, hogy had feküdjön be, mert nem tud buszozni vidékrõl nagy pocival, anyagilag sem volt úgy elengedve. 41. hetesen viszont mondták, hogy mindenképp be kell feküdnöm, de ezt már nem vártuk meg, kisfiam 40+6 hetesen megszületett.
Itt sem fektetnek be ha nincs gond, akkor csak naponta be kell menni nst, uh, amnio stb...Attól is függ hogy elõzõ szülés pl milyen volt stb

Mitől függ az embriotranszfer? Úgy értem, hogy mi a külömbség hogy valakinek 3 vagy 5 napos embriot raknak vissza?

Nekem az eredeti terv az volt,hogy 5 naposat akarnak visszarakni.Tegnap volt a leszívásom és ma kellett telefonálnom 5 termékenyült meg de 3 naposan akarják visszarakni.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy hogy fejlõdnek az embriók. Nekem elvitték õket a 6. napig. De sajnos nem maradtak meg. :(

Attól függ, hogy hogy fejlõdnek az embriók. Nekem elvitték õket a 6. napig. De sajnos nem maradtak meg. :(
A kérdező hozzászólása: sajnálom:( Tehát melyik a jobb?Mit értsek azon h a harmadik napon kapom vissza?
Ez szervezettõl függ. Azt mondják hogy az a jó ha minél tovább el tudják vinni az embriókat. De nálam ez nem jött be. Szerintem semmi hátrány sincs abból ha a 3. Napon ültetik vissza. Nálad lehet pont ez lesz a jó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!