Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, mennyibe kerül egy kisautó (1 db)

Mitől függ, és mennyibe kerül egy kisautó átírása? (kb.800 ccm, 8 éves.. )

Legjobb válasz: Átírás: cm3-ként 18 forint, + okmányok illetéke 12 ezer. Megelõzõ eredetvizsgálat: 17000.

Átírás: cm3-ként 18 forint, + okmányok illetéke 12 ezer. Megelõzõ eredetvizsgálat: 17000.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Átírás kötelező nélkül? (bővebben lenn)

Na lássuk csak.. vettem egy autót, amire kötöttem egy kötelező biztosítást a postán, utána az átírásnál gondok voltak, pontosabban az, hogy nem tudták a nevemre írni, mivel az előző tulaj taxinak használta a kocsit, a taxi engedélyét viszont visszamondta mivel már fehér rendszámos, de a rendszerbe elfelejtették visszaállítani, ezért kaptam jóval későbbre egy új időpontot az átírás elvégzésére, ez idő alatt visszaküldte a posta a kötelező biztosítás árát. (gondolom mivel kicsúsztam a 15 napból) Mit tudnék tenni? (Nincs lehetőségem elmenni a postára, mindenképp először az átíratásra kéne mennem az okmányirodába!) HELP!! :S

6

Miért nem kellett az okmány irodában az új forgalmi engedélyes papírért fizetnem?

Betelt a forgalmi papírom, és a műszaki vizsga után közölték velem, hogy menjek a helyi okmányirodába, ott majd adnak újat. És még mondták, hogy kb. 6000 Ft-om fogja bánni. Gondoltam magamban, nagyon boldog vagyok, nem elég a műszakiztatás... :( Bementem az okmányirodába, ott közölték velem, hogy csak 600 Ft lesz. De miért? Örülök nagyon, csak nem értem az egészet. Mi alapján fizet valaki 6000 Ft és 600 Ft-ot?

2

Még fél év előtt eladtam két autómat és vettem helyettük egy másikat autókereskedésből, ettől függetlenül még a második félévet is nekem kell kifizetni súlyadóban az előző két autónál?

és a harmadik autó súlyadója is rám terhelődik?csak mert az ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból,mert autókereskedőtől vettem...remélem nem kell 3 súlyadót fizetnem... :(valaki tudna segítnei?

3

Most akkor B kategóriánál való vizsgázásnál a 30 óra bele fog számítani az 580 kmbe vagy azt még azon felül kell teljesíteni?

6

Vásároltam egy autót és az adás vételijével kapcsolatban szeretnék választ kapni;?

Pár napja vásároltam egy autót, már az adás vételi is kacifántos mert köztes adás-vételivel vásároltam, azaz akitől vettem az okmány irodában nem iratta át a nevére a kocsit, vagyis a forgalmiba az eladóm előtti emberke szerepel. Na most ezt ahogy olvasom engem nem érint, ő megkapja a büntetését(15napot bőven túllépte), nálam van az ő adásvételiük másolata is. Na most az lenne a kérdésem, hogy nincs abból baj hogy adásvételin az összegnél nem írtak be az ő adásvételijükön semmi forintot, még nullát se?Nagyon nem szeretném ha valami átverésnek lennék áldozata....Párom szerint túl aggódom nem a mi dolgunk. Egyébként eredetvizsgára elvittem már a kocsit és minden rendben volt.
Tudom az okmányirodában kiderül, de még egy hét mire kaptam az időpontot...és ebben nagyon örülnék ha valaki választ adna.
Előre is köszönöm

3

Korlátozott AM kategóriás jogosítvány lehetséges? ! HELP

Ma kaptam meg a kérelmezés az AM kategóriás jogosítványhoz amelynek második oldalán található egy olyan bekezdés ahova eszt írták K* 186 ez aszt jelenti hogy a jogsim korlátozott mivel robogóval vizsgáztam ez aszt jelenti hogy nem vezethetek váltós segéd motort???? HELP MY!!!!!!

3

Ha a forgalmiba be van jegyezve hogy x y cég nevén van az autó és én ezt szeretném megvenni, annak milyen hátránya esetleg pluszköltsége van?

Valamilyen 5010-es céget magyarázott a tulaj..

8

Gépjármű átírás? (ANNYI MINDEN KERING AZ INTERNETEN, hogy már nem tudom mi van)

Holnap megyek az adásvételi szerződést megírni, csak a tulajdonos meghalt, és a lánya örökölte az autót!

Nos, lényeg a lényeg részemről így szerény véleményem szerint a lány lett a mostani tulajdonos (de nem lett a nevére írva az autó, mivel az is pénzbe kerül, és így az új forgalmit egyszer kell kifizetni) ezzel, hogy ő örökölte az autót, akkor az adásvételi szerződésben őt kell megjelölni mint eladó tulajdonos vagy, aki a forgalmi engedélyben szerepel, és a hagyatéki végzést hozzá kell csatolni?

Plusz egy olyan kérdés, hogy nincs olyan adásvételi szerződés a földön amelyben meg lehet jelölni a régi tulajdonost, az új tulajt és az üzembentartót, és mind ez egy papíron?

Üzembentartóihoz kérdés: Én lennék a Tulajdonos, csak megnéztük hogy nekem nagyon kedvezőtlen lenne a biztosítás, és így meg eggyeztem anyukámmal, hogy ő lesz az üzembentartó, ennek van költsége vagy sincs?! hiszen olvastam én már mindent ezzel kapcsolatban plusz hogy kedvezményesebb ha anyakönyvi kivonattal tudom bizonyítani a rokonságot!

+?! még egy utolsó
Mivel, hogy egy papíron van az összes adat Régi Tulaj Új Tulaj Üzembentartó, akkor nem kell még egy forgalmit és nem kerülne megint pénzbe ha egy dokumentumba lehetne csatolni

Igen, tudom kicsit zavaros remélem valaki tud segíteni

+ tudnátok ajánlani formanyomtatványt? mert a TotalCar aztmondja hogy ami van az szar, de a TotalCar meg telenyomta fejléccel az övét, hogy néz már ki az okmányirodában...

Köszönöm szépen előre is a válaszokat

2

Mi van ha nem íratják át az autót, amit vettek tőlem?

Eladtam az autómat, és le is adtam az okmányirodában az adás-vételit. Közben kiderült, hogy aki megvette az autót simlis volt, hamis adatokkal vette meg tőlem, még a címe sem jó. Ilyenkor mi van? Én tudom igazolni, hogy eladtam az autót, megvan a papír róla, viszont az okmány iroda nem fogja megtalálni azt a személy, akinek eladtam. Akkor ilyenkor simán kivonják az autót a forgalomból? Nekem lesz még valamilyen dolgom/költségem ezzel kapcsolatban? Vagy már semmi, mivel nem az én tulajdonomban van?

2

Mi történik akkor, ha valaki hamis iratokkal vesz autót?

Ennek van valamilyen hátránya az eladóra nézve?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!