Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, mennyibe kerül egy (6 db)

Mitől függ, hogy egy főiskolán mennyibe kerül egy félév? Azért kérdem, mert 2012 első féléve 132. 000Ft. -ba, 2013. első féléve 155. 000Ft-ba 2013 második féléve pedig 120. 000 Ft-ba fog kerülni (került). Miért vannak ekkora különbségek?

Az egyik Kecskeméti főiskoláról volna szó. Ha bármit tudnátok segíteni, hogy ez tisztázódjon előttem azt megköszönném.

Legjobb válasz: Ha költségtérítéses képzésre vesznek fel valakit, amikor elsõbe beiratkozik kötnek vele egy képzési szerzõdést (nem azonos a hallgatói szerzõdéssel!!) A képzési szerzõdésben van rögzítve hogy a költségtérítés mértéke a képzés ideje alatt mennyivel emelhetõ, mennyivel emelkedhet maximum. Mivel itt egyenrangú szerzõdõ fél a leendõ diák, és az oktatási intézmény, a diák eldöntheti ilyen feltételek mellett beiratkozik-e. Ez szerintem nagyon fontos hogy mi áll a szerzõdésben, hiszen elõre tervezhetem, hogy én azon az adott áron agy max az emelt áron képes vagyok e kifizetni a tandíjat. Csökkenteni meg csökkenthetik a tandíjat kötöttség nélkül, attól függ az adott sulinak mennyire kell a diák. Azzal is vonzóvá teszik a szakot, hogy olcsó vagy olcsóbb a tandíj mint másik konkurens fõiskolán.

Ha költségtérítéses képzésre vesznek fel valakit, amikor elsõbe beiratkozik kötnek vele egy képzési szerzõdést (nem azonos a hallgatói szerzõdéssel!!) A képzési szerzõdésben van rögzítve hogy a költségtérítés mértéke a képzés ideje alatt mennyivel emelhetõ, mennyivel emelkedhet maximum. Mivel itt egyenrangú szerzõdõ fél a leendõ diák, és az oktatási intézmény, a diák eldöntheti ilyen feltételek mellett beiratkozik-e. Ez szerintem nagyon fontos hogy mi áll a szerzõdésben, hiszen elõre tervezhetem, hogy én azon az adott áron agy max az emelt áron képes vagyok e kifizetni a tandíjat. Csökkenteni meg csökkenthetik a tandíjat kötöttség nélkül, attól függ az adott sulinak mennyire kell a diák. Azzal is vonzóvá teszik a szakot, hogy olcsó vagy olcsóbb a tandíj mint másik konkurens fõiskolán.

Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy autó átíratása és hogyan zajlik?

Valamint milyen költségek vannak még ezen kívül ha veszek egy autót?

Legjobb válasz: vagyonszerzési illeték: teljesítménytõl és életkortól függ, itt egy táblázat a lap közepén, ki tudod számolni: http://www.autonavigator.hu/sztori/eldolt_a_regisztracios_ad.. biztosítás: netrisk.hu törzskönyv:6 000 új forgalmi : 6 000

vagyonszerzési illeték: teljesítménytõl és életkortól függ, itt egy táblázat a lap közepén, ki tudod számolni: http://www.autonavigator.hu/sztori/eldolt_a_regisztracios_ad.. biztosítás: netrisk.hu törzskönyv:6 000 új forgalmi : 6 000

Mennyibe kerül egy energetikai tanusítvány, mitől függ az ára?

A házunkat el akarjuk adni, 53nm2-es lakásról van szó és azt mondta az ingatlan közvetítő hogy 30000Ft ba kerül...ez most mitől függ? Hogyan kell, Kitől szerezni?

Legjobb válasz: akinek van rá jogosítványa az adhat. kérjetek árakat több helyrõl. nálunk helyben nem volt kiszállási díj. a többi a munkától függ. van e mindenrõl papír, kivitelezõi rajz stb, vagy meg kell bontani a falat födémet a rétegrend miatt.

akinek van rá jogosítványa az adhat. kérjetek árakat több helyrõl. nálunk helyben nem volt kiszállási díj. a többi a munkától függ. van e mindenrõl papír, kivitelezõi rajz stb, vagy meg kell bontani a falat födémet a rétegrend miatt.
1 vagyok. nem a lakás méretétõl, hanem a munka nagyságától. az említett összeg nem nagy.
- Nagyobb céggel csináltatod, vagy egyéni vállalkozóval - Rendelkezésre állnak-e tervrajzok, vagy fel kell mérni az épületet - Milyen messzirõl jön a tanúsító - Mennyire sürgõs a munka Lakhelyedhez közel keress tanúsítót. (mek.hu, mmk.hu névjegyzékében megtalálod a tanúsítók listáját. Azt hiszem terület szerint is lehet keresni)
* azt kihagytam, hogy valamennyit számít a lakásméret is, de minimális a különbség egy 50 és egy 100 m2-es, egyéb tekintetben hasonló paraméterû lakás tanúsítása közt.
Az egyik ismerõsöm foglalkozik tanúsítványokkal. Nála az 50m2-es bp-i családi ház 24000Ft.


Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy fogtömés?

Körzeti fogorvoshoz járok és hamarosan fogtömésre kell majd mennem. Nálunk még amalgámot is használnak,az ingyenes,viszont a fehér tömés már 8000-11000 Ft foganként. Mivel nekem nem egy tömésem lesz,így elgondolkodtam rajta,hogy melyik is lenne jó. A doki persze a fehéret ajánlja,és mindenhol csak negatívumot olvasok az amalgámról. Van már egyébként 2-3 amalgámtömésem,még régebbr?l és egy fehér is. Egyikkel sincs problémám,semmi különbséget nem érzek közte. Persze tudom,hogy az amalgám káros meg minden. De mivel több tömésem is lesz,kicsit húzós annyiszor 8000 Ft-ot kicsengetni érte.

Legjobb válasz: Na igen,a tartósság sem egy elhanyagolható szempont. Kb az olcsósága és a tartóssága volt egyedüli pozitívumként feltüntetve az amalgámnak. Ez mondjuk 2 igen fontos szempont,de mellette meg ott van ugye az a sok negatív,amit hallani. Na meg nálam nem is csak egy tömésrõl lenne szó,hanem többrõl,és nem tudom,hogy mennyire lenne káros,ha mind amalgámmal lenne betömve.

Szia, kedves elõzõ, kuponos, ez elülsõ fog volt? Elégedett vagy vele? Most olyan helyet keresek, ahol szép fronttöméseket csinálnak, azért kérdem.
Én legutóbb kuponos fogtömésen voltam, 6000-ért csinálták darabját mérettõl függetlenül, 3 db-ot kelett tömni, tehát megúsztam 18E-bõl.Eredeti áron 9E lett volna darabja(egy felszinûek voltak).
neekm fehér tömésem van, egyik 1. fog hát kb. 3 évente kiesik, úgyhogy elég bosszantó nem mindenhol 10000, én pl. utoljára 2 éve még 5-ért rakattam bele újat
fogorvostan hallgató ismerõsömtõl tudom, h f*szság az, amit az amalgámról mondanak. igaz h van benne higany, de kötött állapotban. bár most magam ellen beszélek, mert én az összeset ki akarom cseréltetni fehérre, mert az jobban néz ki meg jobban is zár. meg a doki is úgy van vele, h ha már fizetsz érte, akkor legyen megcsinálva rendesen.
A kérdező hozzászólása: Persze, és ezt értékelem is :) Épp azért írtam ki a kérdést is, mert tanácstalan vagyok még. Próbálom mindkét oldalát végiggondolni és dönteni. Hajlok egyébként az amalgám felé. Tudom, hogy nem kell mindenben 100%-ban megbízni, amit a média sugall, és régebben is tömtek fogat, amikor még nem volt "divatban" a fehér tömés. Mégis élnek még az emberek :) Alszok rá még 1-2-õt mindenesetre és döntök majd. Köszönöm a véleményeket :)
Te tudod. Mi csak megosztunk veled tapasztalatot. De!!! honnan tudod, hogy mi van a fehérben? :) Csak mert nem mondják az nem jelenti, hogy semmi...
A kérdező hozzászólása: Igen, a fehér tömésrõl olvastam, hogy kevésbé tartós talán és késõbb szükség lehet esetleg újratömésre. Csak azért tartok kicsit az amalgámtól, mert nekem ahogy írtam is- több fog tömésérõl lenne szó (persze nyilván nem egyszerre :) ), és amiket eddig hallottam, azok szerint már egy amalgám tömésben is elég magas a higany értéke.
Gyerekkoromban nem is tömtek mással csak amalgámmal (hátul). '75-ben születtem és anyámnak sincs más tömése csak amalgám. Neki 30 évesek és nem kellett semmit csinálni még velük :) elõbb kell kihúzni a fogat pl: csontritkulás miatt. Nekem 4 amalgám tömésem van, de nem hinném, hogy ez tesz a sírba majd.
A kérdező hozzászólása: Na igen, a tartósság sem egy elhanyagolható szempont. Kb az olcsósága és a tartóssága volt egyedüli pozitívumként feltüntetve az amalgámnak. Ez mondjuk 2 igen fontos szempont, de mellette meg ott van ugye az a sok negatív, amit hallani. Na meg nálam nem is csak egy tömésrõl lenne szó, hanem többrõl, és nem tudom, hogy mennyire lenne káros, ha mind amalgámmal lenne betömve.
Semmi bajod nem lesz az amalgámtól. A fehér tömés ugyanúgy üzlet, mint bármi más a gyógyszeriparban. A fehér tömés esetén viszont ne csak a pénzügyi oldalát nézd, hanem azt is gondold meg, hogy minden alkalommal, amikor egy fogat újra kell tömni, akkor a tisztításnál fúrnak belõle, ami a fog folyamatos roncsolódását okozza. Lehet, hogy a második-harmadik alkalomnál már nem lesz mit újratömni. Az én amalgám töméseim több mint 20 éve vannak bent és még nem kellett hozzájuk nyúlni.
Az én dokim asszisztense megsúgta, hogy rossz az amalgám persze, de tartós...a fehéret pár évente cserélni kell, de legalábbis ellenõriztetni és cserélni ha gázos kezd lenni. Ami látszik, azt úgyis fehérrel tömi. Amalgámot nem tesznek elsõ fogakba. Az ár függ a tömés anyagától és mennyiségétõl is.

Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy autó átiratása?

Legjobb válasz: A motor lökettérfogatától (cm^3) http://kalkulatorlap.hu/atirasi_koltseg_kalkulator.html

A motor lökettérfogatától (cm^3) http://kalkulatorlap.hu/atirasi_koltseg_kalkulator.html

Mitől függ, és mennyibe kerül egy kisautó átírása? (kb.800 ccm, 8 éves.. )

Legjobb válasz: Átírás: cm3-ként 18 forint, + okmányok illetéke 12 ezer. Megelõzõ eredetvizsgálat: 17000.

Átírás: cm3-ként 18 forint, + okmányok illetéke 12 ezer. Megelõzõ eredetvizsgálat: 17000.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!