Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, mennyibe kerül (19 db)

Mitől függ, hogy egy főiskolán mennyibe kerül egy félév? Azért kérdem, mert 2012 első féléve 132. 000Ft. -ba, 2013. első féléve 155. 000Ft-ba 2013 második féléve pedig 120. 000 Ft-ba fog kerülni (került). Miért vannak ekkora különbségek?

Az egyik Kecskeméti főiskoláról volna szó. Ha bármit tudnátok segíteni, hogy ez tisztázódjon előttem azt megköszönném.

Legjobb válasz: Ha költségtérítéses képzésre vesznek fel valakit, amikor elsõbe beiratkozik kötnek vele egy képzési szerzõdést (nem azonos a hallgatói szerzõdéssel!!) A képzési szerzõdésben van rögzítve hogy a költségtérítés mértéke a képzés ideje alatt mennyivel emelhetõ, mennyivel emelkedhet maximum. Mivel itt egyenrangú szerzõdõ fél a leendõ diák, és az oktatási intézmény, a diák eldöntheti ilyen feltételek mellett beiratkozik-e. Ez szerintem nagyon fontos hogy mi áll a szerzõdésben, hiszen elõre tervezhetem, hogy én azon az adott áron agy max az emelt áron képes vagyok e kifizetni a tandíjat. Csökkenteni meg csökkenthetik a tandíjat kötöttség nélkül, attól függ az adott sulinak mennyire kell a diák. Azzal is vonzóvá teszik a szakot, hogy olcsó vagy olcsóbb a tandíj mint másik konkurens fõiskolán.

Ha költségtérítéses képzésre vesznek fel valakit, amikor elsõbe beiratkozik kötnek vele egy képzési szerzõdést (nem azonos a hallgatói szerzõdéssel!!) A képzési szerzõdésben van rögzítve hogy a költségtérítés mértéke a képzés ideje alatt mennyivel emelhetõ, mennyivel emelkedhet maximum. Mivel itt egyenrangú szerzõdõ fél a leendõ diák, és az oktatási intézmény, a diák eldöntheti ilyen feltételek mellett beiratkozik-e. Ez szerintem nagyon fontos hogy mi áll a szerzõdésben, hiszen elõre tervezhetem, hogy én azon az adott áron agy max az emelt áron képes vagyok e kifizetni a tandíjat. Csökkenteni meg csökkenthetik a tandíjat kötöttség nélkül, attól függ az adott sulinak mennyire kell a diák. Azzal is vonzóvá teszik a szakot, hogy olcsó vagy olcsóbb a tandíj mint másik konkurens fõiskolán.

A kutyakozmetikus ennyibe kerül, vagy mitől függ az ár? Kb mennyi idő a kezelés?

Legjobb válasz: Szerintem sok mindentõl függ: - milyen nagyságú a kutya - mit szeretnél: sima géppel nyírást, vagy fazont is (értem pl. uszkárnál vannak különleges "szõrminták" - mennyire elhanyagolt a szõre - a szalon merre van (Budapesten lényegesen drágább, mint vidéken) A kezelés is ezektõl függ.

Szerintem sok mindentõl függ: - milyen nagyságú a kutya - mit szeretnél: sima géppel nyírást, vagy fazont is (értem pl. uszkárnál vannak különleges "szõrminták" - mennyire elhanyagolt a szõre - a szalon merre van (Budapesten lényegesen drágább, mint vidéken) A kezelés is ezektõl függ.
Pulit, fürdetéssel, fésüléssel, nyírással szárítással 3000Ft-ért csinálta meg. 2, 5 óra volt. Ez Gyõrtõl 15km-re lévõ faluban. Tehát ha városba viszed akkor minimum 2xese, ha Pesten akkor lehet hogy 4-5xöse is.
http://www.kutyakozmetika-budapest.hu/kutyakozmetika-arak Itt egy részletes árlista az egyik szalonból.

Mennyibe kerül egy energetikai tanusítvány, mitől függ az ára?

A házunkat el akarjuk adni, 53nm2-es lakásról van szó és azt mondta az ingatlan közvetítő hogy 30000Ft ba kerül...ez most mitől függ? Hogyan kell, Kitől szerezni?

Legjobb válasz: akinek van rá jogosítványa az adhat. kérjetek árakat több helyrõl. nálunk helyben nem volt kiszállási díj. a többi a munkától függ. van e mindenrõl papír, kivitelezõi rajz stb, vagy meg kell bontani a falat födémet a rétegrend miatt.

akinek van rá jogosítványa az adhat. kérjetek árakat több helyrõl. nálunk helyben nem volt kiszállási díj. a többi a munkától függ. van e mindenrõl papír, kivitelezõi rajz stb, vagy meg kell bontani a falat födémet a rétegrend miatt.
1 vagyok. nem a lakás méretétõl, hanem a munka nagyságától. az említett összeg nem nagy.
- Nagyobb céggel csináltatod, vagy egyéni vállalkozóval - Rendelkezésre állnak-e tervrajzok, vagy fel kell mérni az épületet - Milyen messzirõl jön a tanúsító - Mennyire sürgõs a munka Lakhelyedhez közel keress tanúsítót. (mek.hu, mmk.hu névjegyzékében megtalálod a tanúsítók listáját. Azt hiszem terület szerint is lehet keresni)
* azt kihagytam, hogy valamennyit számít a lakásméret is, de minimális a különbség egy 50 és egy 100 m2-es, egyéb tekintetben hasonló paraméterû lakás tanúsítása közt.
Az egyik ismerõsöm foglalkozik tanúsítványokkal. Nála az 50m2-es bp-i családi ház 24000Ft.


Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy autó átíratása és hogyan zajlik?

Valamint milyen költségek vannak még ezen kívül ha veszek egy autót?

Legjobb válasz: vagyonszerzési illeték: teljesítménytõl és életkortól függ, itt egy táblázat a lap közepén, ki tudod számolni: http://www.autonavigator.hu/sztori/eldolt_a_regisztracios_ad.. biztosítás: netrisk.hu törzskönyv:6 000 új forgalmi : 6 000

vagyonszerzési illeték: teljesítménytõl és életkortól függ, itt egy táblázat a lap közepén, ki tudod számolni: http://www.autonavigator.hu/sztori/eldolt_a_regisztracios_ad.. biztosítás: netrisk.hu törzskönyv:6 000 új forgalmi : 6 000

Lézeeres szemműtét! Mennyibe kerül, mitől függ az ára, hol alkalmazzák? Tapasztalatok? Mennyire hatásos, kockázatok?

Link is jó, de az olyan válaszok, mint, pl. : "google a barátod", meg hasonlók kíméljenek!

Legjobb válasz: Az árnál arra is kíváncsi vagyok, hogy szemgolyóként, vagy szmpárként van az ár, illetve, hogy minimum mennyi az összes költséggel együtt, kb.?

A kérdező hozzászólása: Az árnál arra is kíváncsi vagyok, hogy szemgolyóként, vagy szmpárként van az ár, illetve, hogy minimum mennyi az összes költséggel együtt, kb.?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt hittem, egy szempár kerül ilyen 100-200 ezerbe, de ezek szerint külön-külön:S Még csak 14 vagyok, szóval addig gyûjthetek:)
Én úgy tudom, 200-500 ezer forintba kerül szemenként.
Én is most szeretnék majd menni szemet mûttetni, ezeket találtam eddig szimpatikusnak, de még egyiket sem kerestem meg: http://www.focusmed.hu/tajekoztato.html http://www.lezeres-szemmutet.hu/arak/ Épp most nézegettem, ugye a PRK ahol ledörzsölnek a szembõl és úgy lézerezik, ez viszont nehezebben gyógyul és kellemetlenebb. Az intralasik viszont nekem nagyon drága.
Én most voltam egy hónapja Focus Medicalnál csináltattam meg egy szem 158.000 Ft-ba kerül PRK mûtét esetén. Ugye ezenkívül van még az INTRAlasik, ami ennek a duplája, de azt ilyen 3-4es dioptriánál nem is ajánlják, mivel a másik mûtét is ugyanazt éri el, csak annyi, hogy ott nincsenek 3 napig kellemetlenségek, de hát ennyit igazán kibír az ember 300ezer Ft minuszért:) Elég drága de minden forintját megéri:) Még csak egy hónapja volt a mûtét de már most tökéletesen látok, egy hét után már nem is fájt, nem is volt érzékeny. De sajnos csak 18éves kortól csinálják, és akkor is csak akkor ha megállt a szemromlásod. Úgyhogy addig még van egy kis idõd gyûjteni:) Remélem segítettem:) 22/L

Fogszabályzót szeretnék. Mitől függ, hogy hány évig kell hordanom és hogy mennyibe kerül?

És sztk-ban lehet csináltatni vagy már csak magán dokiknál?

Legjobb válasz: Sztem eloszor egy fogdokihoz menj el, o tud beutalot adni, meg ilyenek. Amgy kortol fugg, h hova kell menned sztem.

Sztem eloszor egy fogdokihoz menj el, o tud beutalot adni, meg ilyenek. Amgy kortol fugg, h hova kell menned sztem.
A fogaid állapotától függ hogy mennyi ideig kell hordanod! Az ára a dokitól/klinikától függ! De szerintem minnél elõbb csináltasd meg, bár nem tudom hogy most hány éves vagy, de lehet kérni TB támogatást!
A kérdező hozzászólása: Nálam egyébként az a baj, hogy a 2 elsõ fogam eléggé kiáll, és így a mellette lévõk (2 oldalt), pedig befele. És köszi a gyors válaszokat! Am 16/F
Második vagyok!:Hát..akkor tuti hogy lesz foghúzás, hogy legyen hely az elsõ két fogadnak, de szerintem menny el minnél elõbb, mert 16 évesen..Elõbb kellett volna!!
Én 16 éves lány vagyok és én most csináltatok fogyszabályzót, június 16-án teszik fel felülre :) Én amikor a fogorvosomnál voltam ellenõrzésen, akkor megkérdezte, hogy voltam-e már fogszabályzáson, én mondtam hogy nem, erre õ ajánlott egy doktornõt és fel is hívta, ott helyben idõpontot is kaptunk konzultációra. Szerintem elõször mindenképp a fogorvosodnál érdeklõdj, vszleg õ majd tanácsot is ad, hogy hova, kihez érdemes menni. Én szlovákiai vagyok, de másoktól úgy hallottam, hogy MO-on lehet csináltatni sztk-ban is (nálunk még nem is hallottam olyan fogszabályzó orvosról, aki ne magánrendelõben dolgozott volna...)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.. ez jól jött, sok infó!! ;)
A fogszabályzó viselésének ideje attól függ hogy mekkora mértékben állnak el egymástól a fogaid. Ebben a helyzetben a foghúzás fenn áll. Én most csináltatom magánrendelõben de mivel a körzetébe tartozom tb- és így 80.000ft alulra és fölülre. Minél hamarabb vágj bele.

Mennyibe kerül a kontaktlencse? Mitől függ az ára?

Legjobb válasz: Én az Ofotértben szoktam lencsét venni. Mivel 21 év alatt vagyok, ezért nekem csak 3990 Ft-be kerül 3 havonta + ugyanennyi kb. a folyadék is hozzá (ezt érdemesebb gyógyszertárban venni: jelentõsen olcsóbb). 15 éves vagyok, fiú, 1.25-ös iWear lencsém van.

Én az Ofotértben szoktam lencsét venni. Mivel 21 év alatt vagyok, ezért nekem csak 3990 Ft-be kerül 3 havonta + ugyanennyi kb. a folyadék is hozzá (ezt érdemesebb gyógyszertárban venni: jelentõsen olcsóbb). 15 éves vagyok, fiú, 1.25-ös iWear lencsém van.
Nekem 8900 ft. volt legutobb (kb.fél éve) 3 havi adag. Van több fajta kemény vagy lágy attol is függ az ára. Mennyire márkás, mennyire mindenféle dolgokat átszûr és még sorolhatnám.Ez is olyan dolog, hogy mi a különbség a kinai és a márkás cipõ között...
A kérdező hozzászólása: köszi
Az enyém 5000Ft/ negyedév. Az ára nagyon függ: - alapanyaga - kiképzése (szférikus /tórikus /multifokális) - gyártója (kutatás fejlesztés nem olcsó dolog) -szállítása - a kereskedõ nyeresége például optikákban általában jelentõsen drágább, mint a neten.
rólam 12.200at húztak le legutóbb három hónapra persze plusz a kontaktlencsefolyadék+a csepp

Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy fogtömés?

Körzeti fogorvoshoz járok és hamarosan fogtömésre kell majd mennem. Nálunk még amalgámot is használnak,az ingyenes,viszont a fehér tömés már 8000-11000 Ft foganként. Mivel nekem nem egy tömésem lesz,így elgondolkodtam rajta,hogy melyik is lenne jó. A doki persze a fehéret ajánlja,és mindenhol csak negatívumot olvasok az amalgámról. Van már egyébként 2-3 amalgámtömésem,még régebbr?l és egy fehér is. Egyikkel sincs problémám,semmi különbséget nem érzek közte. Persze tudom,hogy az amalgám káros meg minden. De mivel több tömésem is lesz,kicsit húzós annyiszor 8000 Ft-ot kicsengetni érte.

Legjobb válasz: Na igen,a tartósság sem egy elhanyagolható szempont. Kb az olcsósága és a tartóssága volt egyedüli pozitívumként feltüntetve az amalgámnak. Ez mondjuk 2 igen fontos szempont,de mellette meg ott van ugye az a sok negatív,amit hallani. Na meg nálam nem is csak egy tömésrõl lenne szó,hanem többrõl,és nem tudom,hogy mennyire lenne káros,ha mind amalgámmal lenne betömve.

Szia, kedves elõzõ, kuponos, ez elülsõ fog volt? Elégedett vagy vele? Most olyan helyet keresek, ahol szép fronttöméseket csinálnak, azért kérdem.
Én legutóbb kuponos fogtömésen voltam, 6000-ért csinálták darabját mérettõl függetlenül, 3 db-ot kelett tömni, tehát megúsztam 18E-bõl.Eredeti áron 9E lett volna darabja(egy felszinûek voltak).
neekm fehér tömésem van, egyik 1. fog hát kb. 3 évente kiesik, úgyhogy elég bosszantó nem mindenhol 10000, én pl. utoljára 2 éve még 5-ért rakattam bele újat
fogorvostan hallgató ismerõsömtõl tudom, h f*szság az, amit az amalgámról mondanak. igaz h van benne higany, de kötött állapotban. bár most magam ellen beszélek, mert én az összeset ki akarom cseréltetni fehérre, mert az jobban néz ki meg jobban is zár. meg a doki is úgy van vele, h ha már fizetsz érte, akkor legyen megcsinálva rendesen.
A kérdező hozzászólása: Persze, és ezt értékelem is :) Épp azért írtam ki a kérdést is, mert tanácstalan vagyok még. Próbálom mindkét oldalát végiggondolni és dönteni. Hajlok egyébként az amalgám felé. Tudom, hogy nem kell mindenben 100%-ban megbízni, amit a média sugall, és régebben is tömtek fogat, amikor még nem volt "divatban" a fehér tömés. Mégis élnek még az emberek :) Alszok rá még 1-2-õt mindenesetre és döntök majd. Köszönöm a véleményeket :)
Te tudod. Mi csak megosztunk veled tapasztalatot. De!!! honnan tudod, hogy mi van a fehérben? :) Csak mert nem mondják az nem jelenti, hogy semmi...
A kérdező hozzászólása: Igen, a fehér tömésrõl olvastam, hogy kevésbé tartós talán és késõbb szükség lehet esetleg újratömésre. Csak azért tartok kicsit az amalgámtól, mert nekem ahogy írtam is- több fog tömésérõl lenne szó (persze nyilván nem egyszerre :) ), és amiket eddig hallottam, azok szerint már egy amalgám tömésben is elég magas a higany értéke.
Gyerekkoromban nem is tömtek mással csak amalgámmal (hátul). '75-ben születtem és anyámnak sincs más tömése csak amalgám. Neki 30 évesek és nem kellett semmit csinálni még velük :) elõbb kell kihúzni a fogat pl: csontritkulás miatt. Nekem 4 amalgám tömésem van, de nem hinném, hogy ez tesz a sírba majd.
A kérdező hozzászólása: Na igen, a tartósság sem egy elhanyagolható szempont. Kb az olcsósága és a tartóssága volt egyedüli pozitívumként feltüntetve az amalgámnak. Ez mondjuk 2 igen fontos szempont, de mellette meg ott van ugye az a sok negatív, amit hallani. Na meg nálam nem is csak egy tömésrõl lenne szó, hanem többrõl, és nem tudom, hogy mennyire lenne káros, ha mind amalgámmal lenne betömve.
Semmi bajod nem lesz az amalgámtól. A fehér tömés ugyanúgy üzlet, mint bármi más a gyógyszeriparban. A fehér tömés esetén viszont ne csak a pénzügyi oldalát nézd, hanem azt is gondold meg, hogy minden alkalommal, amikor egy fogat újra kell tömni, akkor a tisztításnál fúrnak belõle, ami a fog folyamatos roncsolódását okozza. Lehet, hogy a második-harmadik alkalomnál már nem lesz mit újratömni. Az én amalgám töméseim több mint 20 éve vannak bent és még nem kellett hozzájuk nyúlni.
Az én dokim asszisztense megsúgta, hogy rossz az amalgám persze, de tartós...a fehéret pár évente cserélni kell, de legalábbis ellenõriztetni és cserélni ha gázos kezd lenni. Ami látszik, azt úgyis fehérrel tömi. Amalgámot nem tesznek elsõ fogakba. Az ár függ a tömés anyagától és mennyiségétõl is.

Szeretnék venni új videokártyát és 8Gb RAM-ra szeretném bővíteni a memóriám. Mitől függ hogy lehetséges-e és mennyibe kerül?

Skyrim és hasonló játékok HD futtatásához szeretném. A neten találtam 8Gb RAM-ot mindössze 7 ezer forintért(

Legjobb válasz: Ez notebook ram, nem fog belemenni a gépbe. Vga: VTX3D Radeon 6770 1gb gddr5 http://ipon.hu/webshop/product/vtx3d_vx6770_1gbd5_mdh_hd6770..

Ez notebook ram, nem fog belemenni a gépbe. Vga: VTX3D Radeon 6770 1gb gddr5 http://ipon.hu/webshop/product/vtx3d_vx6770_1gbd5_mdh_hd6770..
A kérdező hozzászólása: Mit kéne lecserélnem? Alaplap és táp? azzal már jobban menne?
A kérdező hozzászólása: A táp valami ROHS 400watt de többet nem birok elolvasni róla...
Mi van pontosan ráírva?
A kérdező hozzászólása: a Táp 400 W-os.
A kérdező hozzászólása: Milyen platformra lehet váltani és az kb mennyibe kerül?
Elavult, gyenge, a teljesítményéhez képest sokat fogyaszt, drága bõvíteni (lásd ddr2 ram árak) Eyg Core 2 Duo azonos órajelen 2x erõsebb egy P4-esnél és azok is 6-7 ezerért mennek használtan. A tápot nézd meg. :D Leveszed a gép oldalán és elolvasod mit ír. Codegen a tippem, jöhetnek a tétek! :P Szerintem erre a gépre csak minimálisat költs, érdemes lenne platformot váltani, persze az kicsit több pénz. Ha marad a minimal frissítés, akkor használtan + 2gb ram (most elvileg 2x1gb-od van, így még 2x1gb célszerû venni mellé), vga-nak meg egy 8800GT, 9800GT, HD4830, HD4850 használtan. Ezeket már 10e alatt is megkapod használtan. Persze elsõ egy jó táp.
Hát...ehhez a max az egy HD6670 lenne, vagy valami régebbi használt kártya, 4850, vagy hasonló. Ramból szerintem elég ide a 2GB is.
A kérdező hozzászólása: Tápot nemtudom hogy hol lehet megnézni, de szóval miért is ne költsek rá sokat? Eddig mindent remekül vitt. Mi a baj vele?
Hát, egy P4-es gépre sokat nem költenék. :/ Max + 2gb ram használtan, meg valami olcsó vga.
Ebbõl megtudtuk, hogy nagyon erõs kártyát felesleges ajánlani és hogy DDR2 RAM-od van, (amit csak drágán kapsz), de milyen a tápegység?
A kérdező hozzászólása: 1600x900 és mindent high-ra állítok az árnyékot mediumra.
"Max felbontáson szoktam és HD grafikán." Mekkora a max felbontás, és mi az a hd grafika? "Jelenleg van 2magos procim 3, 2 GHz-el" Mi a pontos típus? Milyen alaplap? Milyen táp?
Annyi pénzért értelmes kártyát nem kapsz. Mi viszont nehezen tudunk ajánlani, úgyhogy nem is írtad le milyen gépbe megy. Gondolok itt a tápegységre meg a processzorra. Memóriáról annyit, hogy mindegyik kb. ugyanannyit tud (DDR3-mon belül 1066 és 1866 MHz között alig van különbség), és amit te kinéztél nem tudom feltûnt-e de ott virít a notebook felirat. A RAM-ot akkor tudud bõvíteni ha van elég slot az alaplapon. 4 giga fölött viszont már 64 bites OS kell, mert a 32 bites XP és Win7 nem képes kezelni attól többet, és ebbe beletartozik a VRAM is. Videokártyát pedig SOHA SEM VRAM alapján választunk, hanem tudás alapján (amit többnyire tesztekbõl lehet megtudni). 20 ezres árkategóriában 2 gigás videokártya hülyeség, hisz egymaga a FullHD-t nem bírja, az alá meg hova kell neked 2 giga video memória? Arról nem is beszélve, hogy még FullHD-n is csak néhány játék használ ki egy giga VRAM-ot. Speciel az én HD7870 2gigás kártyámmal, ami anno 60 ezer volt (kb. innen kezdõdik a 2 giga VRAM értelme), BF3 (FullHD, ultra) közben volt 1200MB a video memória kihasználtság. A többi játék csak ez alatt van.
Az a 7, az inkább 8, ráadásul a linken az elsõ memória az notebookba való. A 2. elvileg asztali gépbe, az már tényleg 8. Nem biztos, hogy pont ilyet vennék. Illetve kérdés, hogy egyáltalán az alaplapod DDR3-at tud-e fogadni. A 9500GT-bõl kiindulva kétlem, mivel ha a géped és a videokártyád kb egyidõs, akkor abban még bizony DDR2 lesz, amit manapság aranyárban mérnek. Videokártya 20ezer körül Radeon 6670 GDDR5, vagy használtan 6750/6770. A 6670 azért nem lesz túl acélos magas felbontáson.
A kérdező hozzászólása: Max felbontáson szoktam és HD grafikán. Jelenleg van 2magos procim 3, 2 GHz-el, nVidia Geforce 9500GT 512Mb vidikari és 2 Gb RAM. Akkor mennyi ramot érdemes vennem és mennyibe fájna? NEm annyira konyítok ehhez, eddig minden játék zsírul ment, de most az újabb generációk már nem mennének + Skyrimet szeretnék játszani HD grafikán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) . Esetleg tudnál linkelni gép RAM-ot is? MEg hogy mitõl függ hogy bõvíthetõ-e a RAM-om? Az alaplaptól?
17-20 ezer ft-os vga mellé felesleges 8gb ramot venni játékra. Most mennyi van a gépedben? Amit linkeltél, az notebook ram, asztaliba nem lesz jó. Mi a pontos konfig, milyen felbontáson játszol?
"Alaplap és táp? azzal már jobban menne?" Nem...minõségi táp új konfignál érné meg, alaplappal meg minden mást is cserélhetnél. Le lett írva hogy kb mik a lehetõségeid, ha ezt a konfigot akarod bõvíteni.

Hogy lehet vízumot kérni, hosszabb időre? Valamint mitől függ hogy megkapom -e? És mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Hova, te szerencsétlen? Bár úgyis USA, szóval: nincs turistavízum, ESTA van, 90 napra szól. Hosszabbat csak tanulás, elõre leszervezett munka, házastárs kapcsán kapsz és 100x nehezebb.

Hova, te szerencsétlen? Bár úgyis USA, szóval: nincs turistavízum, ESTA van, 90 napra szól. Hosszabbat csak tanulás, elõre leszervezett munka, házastárs kapcsán kapsz és 100x nehezebb.
Meg még egy-két egyéb esetben, de valóban jóval nehezebb.
A kérdező hozzászólása: Köszi Am NEM VOK SZERENCSÉTLEN TE LÁMA!!!!!!44
Valóban nem szerencsés szerencsétlennek hívni egy kérdezõ, de azért mégis: Kérdezõ, ha már felkiáltójeleket írsz, elég 1, max 3 és ha még is többet akarnál, akkor tartsd lenyomva a Shiftet. Egyébként turistavízum valóban, minden más esetben keresd meg az illetékes követséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!