Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, mennyibe (151 db)

Ha egy egyetemnél az irányszám 40 < 148, akkor mitől függ mennyit vesznek fel?

Értem, hogy max 148-at, de mégis mit?l függ? mennyi a reális ilyenkor?

Legjobb válasz: szóval ha az alsó ponthatáron pont annyian vannak, hogy 148-an legyenek, akkor felveszik mind a 148-at? Ha meg mondjuk 20-an vannak a ponthatáron, de csak 10 férne be akkor 138-at vesznek fel? Engem elsõsorban a költségtérítéses érdekel. Amit bejelöltem abból nem indult állami, ezért izgalmas a dolog. Az érettségim sajnos nem lett olyan jó, mint ahogy reméltem.

A kérdező hozzászólása: szóval ha az alsó ponthatáron pont annyian vannak, hogy 148-an legyenek, akkor felveszik mind a 148-at? Ha meg mondjuk 20-an vannak a ponthatáron, de csak 10 férne be akkor 138-at vesznek fel? Engem elsõsorban a költségtérítéses érdekel. Amit bejelöltem abból nem indult állami, ezért izgalmas a dolog. Az érettségim sajnos nem lett olyan jó, mint ahogy reméltem.
Az iskolának érdeke, hogy minél több embert vegyen fel. Vagy megkapja az államtól az államisok után a pénzét, vagy a költségtérítésesektõl maguktól (mellékesen ebbe is belefizet az állam egy jórészt, nem teljen áron tanul egy költségtérítéses sem). Mivel a termet ki kell fûteni, a lámpákat fel kell kapcsolni, a tanár bérét ki kell fizetni, így nyilván az az érdeke, hogy minél több embert vegyen fel. Egy pár helyet fenntarthatnak még fellebbezõsöknek is, akik esetleg valamilyen szabálytalanságot tapasztaltak a felvételijük során, nekik is helyet kell biztosítani. De nem olyan nagy számok ezek, 145 körül lesz biztos a ténylegesen felvettek száma, arra pedig az esély, hogy 10 embernek legyen egyforma pontja elég kicsi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. Megnyugodtam kicsit, hogy a felvettek száma közel van a maximálisan felvehetõk számához.
Melyik egyetemrõl van szó? Egyébként szerintem az egyetem honlapján már megvan, hogy mennyit vesznek fel.

Mitől függ, mennyire csöpög a klímából a kondenzvíz?

Egyszer épphogy csöpög, egyszer meg majdnem folyik...

Legjobb válasz: Attól, hogy mekkora teljesítményen üzemel, hány fok van, és mekkora a relatív páratartalom.

Attól, hogy mekkora teljesítményen üzemel, hány fok van, és mekkora a relatív páratartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Mitől függ mennyire fog fájni a szülés?

Legjobb válasz: és a fájdalomküszöbödtõl... :D

és a fájdalomküszöbödtõl... :D
Attól is függhet, mennyit mozogtál elõtte, mennyire fitt és szívós a szervezeted.
Sokmindentõl :) A baba fekvésétõl, attól hogy mennyire segít, mennyire érzékeny eleve a méhed, a méhszájad, a hüvelyed, mennyi receptort osztottak oda, mennyire rugalmas és tágulékony a méhszájad, a hüvelyed.

Mitől függ, hogy egy főiskolán mennyibe kerül egy félév? Azért kérdem, mert 2012 első féléve 132. 000Ft. -ba, 2013. első féléve 155. 000Ft-ba 2013 második féléve pedig 120. 000 Ft-ba fog kerülni (került). Miért vannak ekkora különbségek?

Az egyik Kecskeméti főiskoláról volna szó. Ha bármit tudnátok segíteni, hogy ez tisztázódjon előttem azt megköszönném.

Legjobb válasz: Ha költségtérítéses képzésre vesznek fel valakit, amikor elsõbe beiratkozik kötnek vele egy képzési szerzõdést (nem azonos a hallgatói szerzõdéssel!!) A képzési szerzõdésben van rögzítve hogy a költségtérítés mértéke a képzés ideje alatt mennyivel emelhetõ, mennyivel emelkedhet maximum. Mivel itt egyenrangú szerzõdõ fél a leendõ diák, és az oktatási intézmény, a diák eldöntheti ilyen feltételek mellett beiratkozik-e. Ez szerintem nagyon fontos hogy mi áll a szerzõdésben, hiszen elõre tervezhetem, hogy én azon az adott áron agy max az emelt áron képes vagyok e kifizetni a tandíjat. Csökkenteni meg csökkenthetik a tandíjat kötöttség nélkül, attól függ az adott sulinak mennyire kell a diák. Azzal is vonzóvá teszik a szakot, hogy olcsó vagy olcsóbb a tandíj mint másik konkurens fõiskolán.

Ha költségtérítéses képzésre vesznek fel valakit, amikor elsõbe beiratkozik kötnek vele egy képzési szerzõdést (nem azonos a hallgatói szerzõdéssel!!) A képzési szerzõdésben van rögzítve hogy a költségtérítés mértéke a képzés ideje alatt mennyivel emelhetõ, mennyivel emelkedhet maximum. Mivel itt egyenrangú szerzõdõ fél a leendõ diák, és az oktatási intézmény, a diák eldöntheti ilyen feltételek mellett beiratkozik-e. Ez szerintem nagyon fontos hogy mi áll a szerzõdésben, hiszen elõre tervezhetem, hogy én azon az adott áron agy max az emelt áron képes vagyok e kifizetni a tandíjat. Csökkenteni meg csökkenthetik a tandíjat kötöttség nélkül, attól függ az adott sulinak mennyire kell a diák. Azzal is vonzóvá teszik a szakot, hogy olcsó vagy olcsóbb a tandíj mint másik konkurens fõiskolán.

A kutyakozmetikus ennyibe kerül, vagy mitől függ az ár? Kb mennyi idő a kezelés?

Legjobb válasz: Szerintem sok mindentõl függ: - milyen nagyságú a kutya - mit szeretnél: sima géppel nyírást, vagy fazont is (értem pl. uszkárnál vannak különleges "szõrminták" - mennyire elhanyagolt a szõre - a szalon merre van (Budapesten lényegesen drágább, mint vidéken) A kezelés is ezektõl függ.

Szerintem sok mindentõl függ: - milyen nagyságú a kutya - mit szeretnél: sima géppel nyírást, vagy fazont is (értem pl. uszkárnál vannak különleges "szõrminták" - mennyire elhanyagolt a szõre - a szalon merre van (Budapesten lényegesen drágább, mint vidéken) A kezelés is ezektõl függ.
Pulit, fürdetéssel, fésüléssel, nyírással szárítással 3000Ft-ért csinálta meg. 2, 5 óra volt. Ez Gyõrtõl 15km-re lévõ faluban. Tehát ha városba viszed akkor minimum 2xese, ha Pesten akkor lehet hogy 4-5xöse is.
http://www.kutyakozmetika-budapest.hu/kutyakozmetika-arak Itt egy részletes árlista az egyik szalonból.

Mitől függ, hogy mennyi ram-mal bővíthetem a gépem?

Legjobb válasz: attól függ, mennyi ramot bír el az alaplapod és függ az operációs rendszertõl is

attól függ, mennyi ramot bír el az alaplapod és függ az operációs rendszertõl is
meg hogy milyen ram megy bele a gépedbe
SD-RAM... Erre nem térek ki, manapság már nem használják. DDR-DDR2-DDR3 általában alaplap specifikus, de átlagban 8 GB minden gond nélkül belepakolható.
A kérdező hozzászólása: Win7-em van és az alaplapomon 5 RAM slot van.
teljesen mindegy, hány ram slot van, lehet akár száz is, ha az alaplapod csak 2 gb-ig bírja írd le, milyen az alaplapod, akkor talán tudjuk, mennyi meg bele
attol függ h a fõnököd mennyire rendes és mennyivel emeli a fizetésedet. téma lezárva

Mitől függ, hogy egy nő mennyire vérzik, amikor menstruál? Pl. Függ a kortól, hogy szűz-e, hogy szülte már, vagy hogy mennyi ideje jött meg neki a menzesze?

én 14 éves sz?z lány vagyok, 2.5 éve menstruálok, de nekem egyáltalán nem er?s a vérzésem. a legerösebb napon is kibirok egy mini tamponnal 8 órát.

Legjobb válasz: Ez nem függ feltétlenül a szüléstõl, vagy a szüzesség meglététõl, szerintem inkább alkati kérdés. Nekem 12 éves koromban jött meg elõször, akkor se volt túl kevés, de tûrhetõ volt. Aztán kb. 13 éves koromtól kezdve iszonyat erõs. Elsõ két napban super tamponnal jó ha kibírok 2-3 órát. Utána már tûrhetõ, de az elején nagyon sok jön, és ilyenkor görcsöl is a hasam. A szüzességemet 16 éves koromban veszítettem el, de semmiben nem befolyásolta a menstruációmat, nem lett se több, se kevesebb. 18/L

Ez nem függ feltétlenül a szüléstõl, vagy a szüzesség meglététõl, szerintem inkább alkati kérdés. Nekem 12 éves koromban jött meg elõször, akkor se volt túl kevés, de tûrhetõ volt. Aztán kb. 13 éves koromtól kezdve iszonyat erõs. Elsõ két napban super tamponnal jó ha kibírok 2-3 órát. Utána már tûrhetõ, de az elején nagyon sok jön, és ilyenkor görcsöl is a hasam. A szüzességemet 16 éves koromban veszítettem el, de semmiben nem befolyásolta a menstruációmat, nem lett se több, se kevesebb. 18/L
Sok gondom volt ezzel. Végül megmondták, hogy a sok "dühölés" szóval ha dühös vagy, ez alahasi vérbõséget okoz. érzi is az ember, hogy szétmegy a hasa a dühtõl. Vannak gyógynövények, pl. a pásztortáska, de kérdezz meg hozzáértõt.
Igen, alkati kérdés is, ám az is igaz, hogy pl. nálam (és anyunál, mamámnál is) szülés után sokkal erõsebb lett (viszont megszûntek az ájulásaim, mert elõtte olyan erõs görcseim voltak).
Én csak azt mondom, hogy biztosan nem vagy egyedül. 16 éves vagyok, és nekem is irtó gyenge vérzésem van, egy napra 2 mini tampon bõven elég, és talán még egy is elég lenne, de higinéniai okokból muszáj cserélni!
én 18 vagyok és nekem is elég egy nap 2-3 mini tampon, és ez hogy itt írják hogy ez nem egészséges, de az sem jó hogyha szárazon vagy félik megtelt állapotban huzzuk ki, mert akor meg fáj meg felsértjük magunkat belül. igaz én fogamzásgátlót szedek ezért csak 3napig menstruálok, de nagyon gyenge és száraz is vagyok, szóval nem tesz jót ha szárazon cibálom ki a tampont csak azért mert 5-6óra eltelt.
Ez tényleg csak egyéntõl függ, én 16 vagyok, nem szûz, és elég erõs mindig. 2 óránként kell cserélnem Normal tampont az elsõ 3 napban, utána már nem sok van. Szedek gyógyszert, de amikor nem szedtem akkor is így volt. Van egy barátnõm õ is 16 és õ tisztasági betétet használ amikor megvan mert annyira gyenge neki... Úgyhogy szerintem ez csak embertõl függ...
Ne haragudj, hogy nem a kerdesre valaszolok, de 8 ora egy tamponnal nagyon sok. Nem egeszseges. A hasznalati utmutatoban elolvashatod a szovodmenyeket. Jobb megelozni a bajt, mint szenvedni es kezeltetni.
Nekem is úgy van, mint az elsõ válaszolónál, hogy miután elõször megjött már nemsokkal rá nagyon erõs lett... Múltkor vizsgázni voltam a 2. napomon, super tampon + betét és így is átáztam :S Mondjuk itt lehet az idegességtõl is, de annyira nem függ össze, mert különben is erõs. Nem szoktam gyakran dühös sem lenni :) (ahogy az egyik válaszoló írta) Meg nekem éjszaka is jön rendesen. Barátnõim mondták, hogy nekik olyankor egyáltalán nem, vagy csak pár csepp... Érdekes. Amikor fogamzásgátlót szedtem, akkor meg alig volt, illetve csak olyan kis normális. (mint különben a 4.-5.napomon) Nekem amúgy nagyon szokott görcsölni...

Egy izom csoportot ha megeddzek (pl. mell, vál) mennyi idö-hány nap kell neki hogy regenerálódjon? Mitől függ, hogy mennyit kell várni?

hozzátszem rendes táplálkozással,kemény intenziv edzéssel...

Legjobb válasz: 48-96óra közt kb.kezdõként heti 3 teljes testes edzés,haladóként minden izomcsoportot heti 1x kell edzeni kivéve has vádli,õket lehet sûrûbben is. függ attól hogy hogy táplálkozol,mennyit pihensz.

48-96óra közt kb.kezdõként heti 3 teljes testes edzés, haladóként minden izomcsoportot heti 1x kell edzeni kivéve has vádli, õket lehet sûrûbben is. függ attól hogy hogy táplálkozol, mennyit pihensz.
Attól függ, milyen edzésed van. Pl kezdõknek heti 3 napos teljes testes edzés kell. Ilyenkor minden izomcsoportra egy gyakorlatot végzel. Így két nap alatt tud regenerálódni az adott izomcsoport, hiszen nem edzetted [email protected]á azzal az egy gyakorlattal. Két hónap után viszont mehet osztott edzés, ahol már heti egyszer érdemes edzeni egy izomcsoportot, de akkor brutálisan, több gyakorlattal. Ilyenkor simán kell az izomnak 5-7 nap pihenõ, hogy ne legyen túledzés. Ezenkívül függ még a kajálásodtól, pihenéstõl, genetikától. Hogy példákat is láss edzéstervre: Kezdõknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig: http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=59 Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést: http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=62 Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal. http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=75 http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=98 De ezek csak minta edzéstervek, tehetsz be más gyakorlatokat is, sõt, hetente érdemes mindig valamit változtatni.

Mitől függ hogy egy álom mennyire élethű? Valamikor olyan mint ha tényleg a valóságban történne és mély nyomot hagy bennem, valamikor meg 5perc után elfelejti az ember.

Legjobb válasz: Füghet attól, hogy milyen a kedved, hogy mennyire vagy éber napközben, a B6 vitamin és az endorfin is pozitíván hathatnak az álomra. Hogy mennyire maradnak meg reggel, az függ attól, hogy REM vagy NREM szakaszban kelsz-e fel, gyorsan vagy nyugodtan.

Füghet attól, hogy milyen a kedved, hogy mennyire vagy éber napközben, a B6 vitamin és az endorfin is pozitíván hathatnak az álomra. Hogy mennyire maradnak meg reggel, az függ attól, hogy REM vagy NREM szakaszban kelsz-e fel, gyorsan vagy nyugodtan.
én anno minden reggel - amint felébredtem!! - kiírtam 1 kis füzetbem olyan résztelesen, ahogy csak tudtam. a benyomásokat is, mindent! nagyon nrááll az agy 1-2 hét alatt, és tök sok minden elõjön kb. minden álomból. nagyon érdekes tapaszrtalat, mindenkinek ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk az igaz hogy amikor korán kell kelnem akkor kb 10-15perc alatt már csak alig képekre emlékszek, de az utóbbi eset hétvégén történt amikor majdnem délig tudtam pihenni és még most is emlékszek nagyjából a dolgokra :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!