Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, mekkora, (26 db)

Vettem egy 350wos erősítőt kocsimba, és nem tudom milyen tápkábelt vegyek hozzá, ti milyet ajánlotok? Milyen erősségű legyen a biztosítéka és mitől függ mekkora legyen benne, és milyen vastag legyen a kábel?

Legjobb válasz: Üdv! Nem kell annyira túlspilázni a dolgot. AZ erõsítõben eleve kell lennie biztosítéknak. Ált. 20A -est szoktak bele tenni, vagy 10A -est. Ha 20A -rel biztosítod, az elég lesz, hiszen az autós erõsítõk úgy sem tudnak akkor teljesítményt, mint ami rájuk van írva (persze kivételek vannak). Szóval szerintem 20A bõven elég. A vezetékelésnél javasolnám, hogy inkább több (2-3) vékonyabb szálat használj. (Vagy valahol veszel 4 eres, hajlékony kábelt, kb olyan vastagságút, ami a hosszabbító szokott lenni. 2 szálon a pozitívat, 2 szálon a negatívat viszed)

Üdv! Nem kell annyira túlspilázni a dolgot. AZ erõsítõben eleve kell lennie biztosítéknak. Ált. 20A -est szoktak bele tenni, vagy 10A -est. Ha 20A -rel biztosítod, az elég lesz, hiszen az autós erõsítõk úgy sem tudnak akkor teljesítményt, mint ami rájuk van írva (persze kivételek vannak). Szóval szerintem 20A bõven elég. A vezetékelésnél javasolnám, hogy inkább több (2-3) vékonyabb szálat használj. (Vagy valahol veszel 4 eres, hajlékony kábelt, kb olyan vastagságút, ami a hosszabbító szokott lenni. 2 szálon a pozitívat, 2 szálon a negatívat viszed)
A kérdező hozzászólása: Kössz a segítséget!
...vagy tv2
Ez így van! Csak akkor lehet elkerülni az AIDS-be esést, ha tövig bekapod.
Még mindig utolsó volnék: Anyatejjel (azaz szoptatással) mindenféle más testnedvvel (ondó, hüvelyváladék, elõváladék)
Kedves 17:05 egy apró harapás és akkor már ott is terjed.
aids-et nem lehet elkapni, max a hiv-t ... és ha hiv fertõzöttel szexelsz védekezés nélkül, akár orálisan is, akkor te is elkaphatod...sõt, hogy "megnyugtassalak" ha a hiv fertõzöttnek vérzik az ínye + neked is, akkor egy csóktól is sikerülhet ;)
Smárolástól??? Attól biztosan nem. Vérrel fertõz. Szex során apró sebek keletkeznek, és kész a veszedelem.
Jah és annak h. AIDS-es legyél van egy elõfeltétele, hogy a partner is az legyen :D :D :D :D :D :D : D: D: D: D: D: D: :D
Az szép, AIDS ide-vagy-oda, ha smárolsz vele ugyanúgy AIDS (éces) lehetsz
De nagy állat vagy Te is... Te csak AIDS-esekkel vagy hajlandó járni? Mert ha nem akkor mi a retek pic*sájának csókolgatsz egy ilyet ahelyett h. elrohannál a bús pi*ba elõle :D :D :D
már alkaptad, szóval m1.
Amerikában és Japánban pont ezért tiltják az orális szexet. Mivel ott a legfejlettebb a technika, ott fedezték fel elõször, hogy ha bárkinek a péniszét, vagy punciját csókolgatod, azt a HIV vírus észleli, és az 5 másodperces szabály értelmében, ha 5 másodpercnél tovább csinálod, ráugrik a szádra és elterjed a testedben. Én is csak azért tudom ezt mert kint éltem Washingtonban egy ideig. Idáig még nem terjedt el a hír. Amerika szerte már mindenki azzal foglalkozik h le tudja sz*pni önmagát és ki tudja nyalni önmagát.

Mitől függ hogy egy fogyasztónak mekkora a teljesítménye, mekkora áramerősség folyik át rajta adott feszültségen (pl.230V)?

Azt tudom hogy P=UI ; R=U/I ; (egyszer?bb esetben) Ezek szerint minnél kisebb egy fogyasztó ellenállása annál nagyobb áramot vesz fel, annál nagyobb a teljesítménye ? (nem hinném hogy egy porszivónak vagy mosógépnek - amiben sokkal több alkatrész van - kisebb lenne az ellenállása mint egy izzónak ) Arra gondolok pl. hogy egy izzó 100W-os míg egy porszívó 1200W-os. "Honnan tudja" a porszívó hogy ? 230V-on sokkal több munkát kell végezzen egységnyi id? alatt, mint az izzó ? mely jellemz?i határozzák meg ?

Legjobb válasz: Az a lényeg amit az elején írtál. A fogyasztó saját tulajdonsága a felsoroltak közül egyedül az ellenállása. Ha valamilyen feszültséget kapcsolok rá, akkor az ohm-törvénynek megfelelõ áram tud rajta folyni, ebbõl adódik ki a teljesítmény. A gyakorlatban ezt azért látod nehezen, mert az ellenállása "nem látszik". Igenis a porszívónak kisebb az ellenállása. Igaz, hogy sok alkatrész van benne, de azok a vezetékek (például a motorban) sokkal vastagabbak, mint az izzószál az égõben. (Még szerencse, nem "ég ki" olyan gyakran a porszívó) A másik gyakori hiba, hogy nem veszik figyelembe, hogy gyártáskor az is eldõl, hogy legfeljebb mekkora feszültséget lehet rákapcsolni. Nincs értelme olyan kérdésnek, hogy egy zseblámpaizzónak 230 V-on, mennyi a teljesítménye, mert a benne lévõ, nagyon vékony fémszál régen elégne, mielõtt mûködni kezdene. Szóval azt jegyezd meg, hogy csak az ellenállás a fogyasztó saját tulajdonsága!

Az a lényeg amit az elején írtál. A fogyasztó saját tulajdonsága a felsoroltak közül egyedül az ellenállása. Ha valamilyen feszültséget kapcsolok rá, akkor az ohm-törvénynek megfelelõ áram tud rajta folyni, ebbõl adódik ki a teljesítmény. A gyakorlatban ezt azért látod nehezen, mert az ellenállása "nem látszik". Igenis a porszívónak kisebb az ellenállása. Igaz, hogy sok alkatrész van benne, de azok a vezetékek (például a motorban) sokkal vastagabbak, mint az izzószál az égõben. (Még szerencse, nem "ég ki" olyan gyakran a porszívó) A másik gyakori hiba, hogy nem veszik figyelembe, hogy gyártáskor az is eldõl, hogy legfeljebb mekkora feszültséget lehet rákapcsolni. Nincs értelme olyan kérdésnek, hogy egy zseblámpaizzónak 230 V-on, mennyi a teljesítménye, mert a benne lévõ, nagyon vékony fémszál régen elégne, mielõtt mûködni kezdene. Szóval azt jegyezd meg, hogy csak az ellenállás a fogyasztó saját tulajdonsága!
"...fémszál régen elégne, mielõtt mûködni kezdene." 230-al mûködik csak igazán :) Akkorát szól, mint egy balkezes kozákpisztoly.
Többnyire ugyanakkorák, de függ a génektõl is.
Az elsõ idõszakban mindenképpen ugynakkorák. Azután olyan 15-20 hét környékén már látszanak az egyéni eltérések. Befolyásolja hogy milyen géneket örököl, hogyan táplálkozol, nem lettél e cukros közben, szedsz e vitamint, milyen a baba neme, hányadik hétre születik stb. És ugye a terhesség végére van aki 2, 5 és van aki 4 kilós babát szül.

Mitől függ hogy mekkora a lányok puncia?

testalkat,magasság vagy mitől?

Legjobb válasz: Ez így totál pontatlan tehát válaszolni sem lehet rá. Micsodája mekkora? A csiklója? A szeméremajkai? A hüvelye belsõ átmérõje?

Ez így totál pontatlan tehát válaszolni sem lehet rá. Micsodája mekkora? A csiklója? A szeméremajkai? A hüvelye belsõ átmérõje?
a flamingók táplálkozási szokásaitól
Attól, hogy a körzetedben élõ UFO-k mennyi utódot hozznak világra.
Anatómiai sajátosságok. Talán valamennyire öröklõdik is, de mivel férfi vagyok, ebben nincs tapasztalatom.
A globális felmelegetéstõl és a gumipelenkák számának a pivel való szorzatától amit e-vel kell osztani. utána mindezt deriválni kell. Ezután egy Integrál számítással már meg is kapod az eredményt.
a Hold állásától, teliholdkor csattogó foguk is nõ
-Genetikától -szült-e gyereket -hány szexpartnere volt -testalkattól is
Mitõl függ h mekkora a fiúk kukija? GENETIKA! Ugyanaz! Ettõl már a frász kiver, h ha sok szexpartnere volt, akkor.. Vagy ha sokat szexelt egy nõ, szét van baszva. Olyan nagy butaság ez, fõleg h a kisajkak kinézetére vetítik ki. Foglalkozzon már mindenki a maga nemi szervével, és felesleges feszültséget, meg frusztrációt ne keltsen másban. A punci kinézete, "nagysága" anatómia, genetika, adottság. A szemed miért kék? Egy Casanova pasinak se kopik el a farka, akkor egy szexet élvezõ nõnek miért változna meg a nemi szervének kinézete? Az más, h "k*rva", mert minden ágyba befekszik, de ez "belsõ" tulajdonság, nem külsõ. De sztema férifak is magunkba nézhetnek...
Látom itt járt a lepontozó kis manó. :) Egészségére.
hány szexpartnere volt? ha volt neki 30 és mindegyikkel egyszer feküdt le, akkor tágabb lesz, mintha volt évekig egy nagyszerszámú partnere, akivel több százszor? :)
Az 51es körzetben élõ UFO-k fogmosási szokásaitól.
Mekkora a lány, a korától és h az elõzõ barátjának mekkora bránere volt :D
Attól függ hogy mennyi pollen van az orrodban
egyszeru.. nezd meg ha bele fer az egyik kezed akkor meg szuk, ha melette felcsuszik a masik is akkor meg kicsi, de ha tapsolni is tudsz benne na az mar nagy

Mitől függ az hogy a számítógépembe mekkora videókártyát rakhatok? Vagy rakhatok akármekkorát?

Legjobb válasz: Nem a méretére gondolok hanem hogy most egy 128mb van a gépembe és mitõl függ mekkoa hány mb-os videókártyát vehetek a gépembe?

A kérdező hozzászólása: Nem a méretére gondolok hanem hogy most egy 128mb van a gépembe és mitõl függ mekkoa hány mb-os videókártyát vehetek a gépembe?
Gépháztól.
A videókártyád foglalatától. Írd ide, milyen alaplapod van és mennyit szánsz rá.
A kérdező hozzászólása: AGP az alaplapom:Alaplap neve FUJITSU SIEMENS D1387 Alaplap azonosítója <DMI>
Arra szerintem már nem érdemes költeni...
A kérdező hozzászólása: Azt tudom csak egy jobb gép 20 ezer forintól kezdõdik nem tudnál segíteni hogy a jelenlegi gépemet meddig lehet fejleszteni pl winyóba memóriába videókártyábastb. Létszives?
„Azt tudom csak egy jobb gép 20 ezer forintól kezdõdik" Lehagytál egy nullát?

Mitől függ, hogy mekkora pocim lesz?

Én egy enyhén vékony alkat vagyok de olyan hasam van mint egy terhes kismamának(jelzem nem vagyok babás)szeretnénk pocaklakot.Mekkora pocim lesz?

Legjobb válasz: Ezt elõre senki nem tudja megmondani!Függ attól is mennyi magzatvized lesz,hogy- hogy gyarapszik a babód a pocakban!

Ezt elõre senki nem tudja megmondani!Függ attól is mennyi magzatvized lesz, hogy- hogy gyarapszik a babód a pocakban!
függ a testalkattól, a baba méretétõl, a magzatvíz mennyiségétõl, attól, hogyan helyezkedik el a magzat...sok mindentõl
Így van! Csatlakozom az elõttem szólókhoz! Bizony sok mindentõl függ a poci mérete! Elõre pedig nem lehet megmondani! Nekem már most, a 25. héten van akkora pocim, mint másnak szülés elõtt! :)
Én ugyanilyen alkat vagyok mint te, vékony, de azért hasam van(sajnos). Az elsõ gyermekemmel nagyon nagy hasam volt, utáltam hogy mindenki ájuldozik mekkora a pocim. Most 30 hetes vagyok, és egyáltalán nem nagy, igaz hamar elkezdett nõni, csak utána leállt, viszont most hátsó falon tapad. Az elsõ gyerkõcnél melsõ falon tapadt a méhlepény, olvastam valahol, hogy ez attól is függ, hol tapad.Úgyhogy sok összetevõje van.
és attól is, hogy a babád mennyire hajlandó összekuporodni, milyen hajlékony. Az én manóm úgy össze van gömbölyödve, mint egy kiscica. buddhacica. Az is fontos, hogy milyen hosszú a felsõtested, mennyire tud tágulni a terhesség során a csípõd. Az apuka testalkata is befolyásolja. Hasizomra szoktál dolgozni? Mert az is fontos, a terhesség során mennyire tud segíteni az izomzatod a babád tartásában. Hátizom, hasizom. Ezeket fejleszd kicsit, ha nem vagy megelégedve vele. És fontosnak tartod. üdv és minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Hasizomra szoktam dolgozni, szteperobikozni járok és itthon van futopadom(de nem viszom tulzásba)

Mitől függ hogy mekkora sebességel írok DVD/CD-t?

Legjobb válasz: Általában az írók a legnagyobb elérhetõ sebességet választják, de te változtathatsz az írás elõtt, a legtöbb program felkínálja a lehetõséget. Amúgy az alacsonyabb sebesség jobb minõséget és tartósságot jelent.

Általában az írók a legnagyobb elérhetõ sebességet választják, de te változtathatsz az írás elõtt, a legtöbb program felkínálja a lehetõséget. Amúgy az alacsonyabb sebesség jobb minõséget és tartósságot jelent.
A kérdező hozzászólása: De a lassabb akkor több helyet is foglal ugye?
Csak hosszabb ideig tart.
Csak tovább tart. Az írás is. A megírt lemez is.

Mitől függ császárnál hogy mekkora és milyen vágást csinálnak?

Legjobb válasz: Ha volt elõzõ császár, akkor annak a helyén vágnak újra. Ha sürgõsségi, akkor több helyen vághatnak. Az az általános, hogy bikinivonalban vágnak, kb. 10-12cm-t. Ha nem fér ki a pici, akkor vágják tovább. Viszont, ha légzésleállás van akár az anyánál, akár a babánál, vagy bármilyen más súlyosabb gond, akkor vágnak hosszában is. Köldöktõl egész bikinivonalig, de van, hogy tovább. Illetve olyan is van (sógornõmnek így volt), hogy a köldök és a bikinivonal közt félúton vágták keresztben. Ezt nem tudom,miért alakult így.

Ha volt elõzõ császár, akkor annak a helyén vágnak újra. Ha sürgõsségi, akkor több helyen vághatnak. Az az általános, hogy bikinivonalban vágnak, kb. 10-12cm-t. Ha nem fér ki a pici, akkor vágják tovább. Viszont, ha légzésleállás van akár az anyánál, akár a babánál, vagy bármilyen más súlyosabb gond, akkor vágnak hosszában is. Köldöktõl egész bikinivonalig, de van, hogy tovább. Illetve olyan is van (sógornõmnek így volt), hogy a köldök és a bikinivonal közt félúton vágták keresztben. Ezt nem tudom, miért alakult így.
Barátnõmnek elég nagy vágása lett, azt mondta, hogy a doki keze beférjen, óriási nagy keze volt!
Engem ikrekkel hosszában vágtak.
Szerintem orvosfüggõ. Sürgõsségi császárom bolt és olyan gyönyörû a hegem, szintem alig látszik. 4 hete szültem. Már egyáltalán nem fáj, nem érzékelen. Épp csak egy vékonyka csík látszik, de nem mondaná meg senki, hogy az minek a helye... A barátnõmnek szintén sürgõsségi császára volt másfél éve, a hege kb kisujjnyi vastag, vörös és érzéketlen...

Mitől függ vajon, hogy valakinek mekkora f. arka lesz? Tényleg csak a genetikán múlik, öröklődés, adottság? Sztem kurv. ára gáz a fiúknál, hogy valakinek ekkora, másnak meg csak akkora.

Tudom nem ez a lényeg, barátomé 15 cm és tök jó vele, de akkor is

Legjobb válasz: Igen ez öröklõdés, genetika nem véletlen hogy az átlagot Kontinensenként mérik itt Európában 14-15 az átlag.

Igen ez öröklõdés, genetika nem véletlen hogy az átlagot Kontinensenként mérik itt Európában 14-15 az átlag.
"gondolom neked tökéletes D-és melled van és formás, alma popsid és olyan csípõd, hogy mindenki megirigyelné." Most mi a rákért kell elkezdeni ezt a szaros háborúzást megint? Éppen arról beszél, hogy neki így tökéletes, akkor meg mit hisztériázol itt?
A kérdező hozzászólása: barátom is szokott ezen agyalni, bár én mondom neki mindig, hogy tökéletes õ is, meg a fa.rka is:) , de sztem azért benne is benne van sztem, hogy vajon miért nem 18cm vagy 20cm. Mondjuk olyan srác nem is kellene nekem
A kérdező hozzászólása: a kérdés pont arról szólt, csak érthetõen olvasni kellett volna:) hogy sok srác parázik miatta, pedig nem kellene, meg agyalni rajta. 14-15cm tökéletes, persze vannak akiknek az alap a 18cm, de hogy mire szeretik azt , azt én sem tudom megérteni, még orálozni se lehet normálisan, meg örömet okozni a másiknak olyan jól
ez van, változtasd meg, ha gondolod....
gondolom neked tökéletes D-és melled van és formás, alma popsid és olyan csípõd, hogy mindenki megirigyelné.
A kérdező hozzászólása: sztem nem függ össze. Mondjuk mint írtam engem nem zavar. Nem is örülnék neki, ha 15cm nagyobb lenne neki, mert így kényelmes minden a szex terén. egyébként elsõ tényleg igazad van:)
Nem tudom. Én például sosem ettem tökfõzeléket, mégis nagy. Lehet valami összefüggés?
Az élet nem igazságos...
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki küldött nekem képet:) ha esetleg email címed megadnád leveleznék veled szívesen, aztán alakul ahogy alakul lehet kipróbálnám:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!