Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, egy (290 db)

Mitől függ egy fehérje élettartama?

Legjobb válasz: Baromi sok mindentõl :D Kezdve, hogy a külsõ hõmérséklettõl, a stresszen át, a véletlenszerûségig :D Függ hogy melyik fehérjérõl van szó: pl egy struktúr fehérje sokkal tovább él mint egy peroxidáz enzim, ami peroxid redukálása közben könnyen sérül és le is bontódik. Függ, hogy milyen a szervezeted fehérje ellátása, na meg hogy éhezel e- mert ha éhezel akkor a fehérjéid mobilizálódnak az elsõ napokban és elbontódnak. Minden fehérjének megvan a féléletideje - ez ami baromi sok mindentõl függ. Ez fehérjére jellemzõ idõ, így általánosságba nehéz róla konkrétat mondani.

Baromi sok mindentõl :D Kezdve, hogy a külsõ hõmérséklettõl, a stresszen át, a véletlenszerûségig :D Függ hogy melyik fehérjérõl van szó: pl egy struktúr fehérje sokkal tovább él mint egy peroxidáz enzim, ami peroxid redukálása közben könnyen sérül és le is bontódik. Függ, hogy milyen a szervezeted fehérje ellátása, na meg hogy éhezel e- mert ha éhezel akkor a fehérjéid mobilizálódnak az elsõ napokban és elbontódnak. Minden fehérjének megvan a féléletideje - ez ami baromi sok mindentõl függ. Ez fehérjére jellemzõ idõ, így általánosságba nehéz róla konkrétat mondani.
A kérdező hozzászólása: és olyan összefüggés van, hogy a nagyobbak vagy a kisebbek élnek tovább inkább? vagy amelyiknek sokféle kapcsolata van, az könnyebben sérül?
Nem méret függõ, hanem inkább funkció függõ
A kérdező hozzászólása: tehát az hogy hány interakcióban tud részt venni, azaz hány funkciója van, az korrelálhat vele?
Ha enzimekrõl beszélünk- akkor azért azok elég specifikusak (jó van átfedés nyilván de kicsi) 1 reakcióra. Nem az a jellemzõ hogy sok reakcióban részt vesznek hanem csak 1-1 lépésben. Ezért is az hogy hány funkciója van és ez hogy függ össze a féléletidejükkel eléggé értelmetlen.
ja és az interakció és a funkció az más. Az hogy hány interakcióban- ezt úgy értelmezem, hogy hány átalakítást végez mielõtt elbontódik- itt biztos van összefüggés, de inkább csak az olyanoknak, akik veszélyesebb molekulákkal dolgoznak (pl peroxidázok). Hogy egy tök átlagos fehérje interakciói inkább úgy függnek össze, hogy minél régebbi annál inkább vannak egyes helyein sérülések- mondjuk véletlenül belekötött vmi más molekula, felszakadt egy két kötése, amitõl még végzi a dolgát de már rosszabb hatásfokkal.
A kérdező hozzászólása: nem az interakció alatt azt értem, hogy hágy másik típusú fehérjével van kölcsönhatásban, azaz a fehérje-fehérje interakciós hálózatban (ppi) mekkora a fokszáma a fehérjének, ami azért jól korrelál a funkcióinak számával, ha lehet ilyenrõl beszélni egyáltalán.

Mitől függ egy atom/elem/molekula polarizálhatósága?

Az olyanokkal tisztában vagyok, hogy ionizácios energia, EN és ezek összefüggései, de a polarizálhatóságot nem igazán értem. Köszi a segítséget. :))

Legjobb válasz: Minden atommag körül homogén és nagyjából gömbszerû az elektronfelhõ, tehát nincsenek pólusai (hasonlóképpen mint egy apoláris molekula). Ellenben ha torzítjuk az atommag elektronfelhõjét, akkor az egyik részén sûrûbb lesz az elektroneloszlás, a másik oldalon ritkább, tehát polarizálódik az atom. Ezt a mûveletet nem lehet minden atommal könnyen megcsinálni, az atomban ható erõktõl függ, ezt hívjuk polarizálhatóságnak.

Minden atommag körül homogén és nagyjából gömbszerû az elektronfelhõ, tehát nincsenek pólusai (hasonlóképpen mint egy apoláris molekula). Ellenben ha torzítjuk az atommag elektronfelhõjét, akkor az egyik részén sûrûbb lesz az elektroneloszlás, a másik oldalon ritkább, tehát polarizálódik az atom. Ezt a mûveletet nem lehet minden atommal könnyen megcsinálni, az atomban ható erõktõl függ, ezt hívjuk polarizálhatóságnak.
A mérettõl függ. Minél nagyobb az atom vagy molekula, így az elektronfelhõ is, annál könnyebben polarizálható.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor ha jól értem, akkor ez fõleg az atomrádiusztól és az elektronegativitástól függ ugye? Hiszen a kisebb EN atomok általában nagyobbak, kevésbé vonzzák magukhoz az elektronjaikat.
Üdv! A lényeg a méret! A fõcsoportban lefelé haladva az elemek egyre jobban polarizálhatóak. A legkézenfekvõbb példák a halogének. A fluor a legkevésbé, a jód a legjobban polarizálható. Az elektronegativitással fordított arányosság lehet, de nem tudom, mennyire meghatározó ez. Inkább az fontos, hogy a jód külsõ elektronhéja már sokkal távolabb van az atommagtól, mint a fluoré, ezért könnyebben polarizálható.

Mitől függ egy festmény/grafika eszmei értéke?

Mondjuk egy teljesen ismeretlen alkotó m?vének mekkora lehet az eszmei értéke ha az alkotó végzett iskolát, és ha nem végzett iskolát? És mi garantálja, hogy egy festmény "értékálló"?

Legjobb válasz: attól függ mennyire érték/idõálló hogy milyen minõségû fajtájú a festék, a festményt pedig szakértõvel kell felbecsültetni, de ajánlom, hogy a festményeket inkább árverésem add el mint csak úgy simán, mert úgy többet is kaphatsz érte, és te adod meg a kezdõárat! :) sok sikert

attól függ mennyire érték/idõálló hogy milyen minõségû fajtájú a festék, a festményt pedig szakértõvel kell felbecsültetni, de ajánlom, hogy a festményeket inkább árverésem add el mint csak úgy simán, mert úgy többet is kaphatsz érte, és te adod meg a kezdõárat! :) sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. =)
ez attól függ hogy ki mennyit hajlandó adni érte. szerintem lényegében független az iskolától, de vannak csókos mûvészek és sznobok, akik lenézik a kívülállókat ha sokat akarsz keresni a mûveiddel, akkor adj el szrt drágán, és elõbb meg kell halnod. ha mûvész akarsz lenni akkor meg add önmagad.

Mitől függ egy férfinál, hogy az orgazmus elérésekor produkált spriccelés milyen hosszú (távolságban)?

Legjobb válasz: Baromság. Pontosan én sem tudom mitõl függ, de azt biztosan állíthatom h nem az élvezet mértéke határozza meg. Nagyot élvezve is spricceltem már kicsit, de maszturbálás közben is volt már h takaríthattam utána a falat, pedig nem a falnál állva kényeztettem magam... És hát bnõmmel mégiscsaj nagyobbakat élvezek mint a saját kezemtõl, tehát az élvezet mértéke kilõve. Az én tippem az lenne h a sperma aktuális mennyiség, esetleg a kiéhezettség befolyásolhatja. Vagyis a sperma mennyisége minden bizonnyal igen, hisz az ember minél többször élvez el rövidebb idõn belül. annál kevesebb jön belõle, így aztán nehezebb is nagyobb lövést produkálni. Szal minél több idõ után következik be az orgazmus, annál jobb eséllyel kapsz nagyobb spriccelést. Gyanítom h van még másnak is szerepe ebben, de sajnos pontos információkkal nem tudok szolgálni a témában, csak tapasztalatokkal. "életmûvész"

Baromság. Pontosan én sem tudom mitõl függ, de azt biztosan állíthatom h nem az élvezet mértéke határozza meg. Nagyot élvezve is spricceltem már kicsit, de maszturbálás közben is volt már h takaríthattam utána a falat, pedig nem a falnál állva kényeztettem magam... És hát bnõmmel mégiscsaj nagyobbakat élvezek mint a saját kezemtõl, tehát az élvezet mértéke kilõve. Az én tippem az lenne h a sperma aktuális mennyiség, esetleg a kiéhezettség befolyásolhatja. Vagyis a sperma mennyisége minden bizonnyal igen, hisz az ember minél többször élvez el rövidebb idõn belül. annál kevesebb jön belõle, így aztán nehezebb is nagyobb lövést produkálni. Szal minél több idõ után következik be az orgazmus, annál jobb eséllyel kapsz nagyobb spriccelést. Gyanítom h van még másnak is szerepe ebben, de sajnos pontos információkkal nem tudok szolgálni a témában, csak tapasztalatokkal. "életmûvész"
Szerintem az élvezet mértékétõl.
utolsó válaszolóval egyetértek. ha 1-2 napig nincs akció, jön mint a gyorsvonat. viszont ha napi több van, hát akkor nem valami nagy a cucc:D
nekem a párom kicsit élvez, de van mikor közepeset is. Sztem nem az élvezet mértékétõl függ.. Õ elmondta hogy nem szereti a gyorsvonatot, és az erõs spriccelést, mert akkor annyira megfeszül, h kellemetlen neki. (: 18/L
Élvezet mértéke, ondókészlet, és a dülmirigyed orvosi állapotától is függ!

Mitől függ egy lánynál az, hogy belemegy-e egy egy éjszakás kalandba?

Legjobb válasz: Három tényezõs: Alapvetõ hozáállása ehhez a dologhoz/ vonzalom mértéke/elfogyasztott alkohol mennyisége ezek ideális egyvelegének lehet az eredménye hogy forró nõi kehely bebarangolása koronázhassa meg az estédet.

Három tényezõs: Alapvetõ hozáállása ehhez a dologhoz/ vonzalom mértéke/elfogyasztott alkohol mennyisége ezek ideális egyvelegének lehet az eredménye hogy forró nõi kehely bebarangolása koronázhassa meg az estédet.
Attól ha elbûvölöd, de ez belõled jön, úgy nem fog menni hogy itt kérsz tanácsokat. Ráadásul minden lány más, nem lehet sablonszerûen beszélgetni mindegyikkel
ezt függ a Te szövegedtõl és az õ hozzáállásától, sõt a hangulattól is N
Függ tõled, a lány személyiségétõl, hangulatától, hogy tetszel-e neki stb.
Meg attól, hogy mennyit iszik! :D
Erkölcs, szimpátia, hangulat
Hát az egyik buliban, haverom csaja, amikor meglátott már tapadt is rám, simult hozzám, kicsit sem zavarta, hogy ott volt mellettünk haverom is, azaz az õ pasija is... Olyan részeg volt a csaj, hogyha kettesben vagyunk simán megdughattam volna.
Attól hogy akarja-e vagy azt mondja hogy "Na told haza biciklit kisfiam".
Utolsó az már azért elég durva haverod papucs hogy ennyire nincs tekintélye a csaja elõtt? Nem bántásból kérdezem.
én egyszer ugy mentem bele ebbe a kalandba és azóta is tart ez a csak szex és más semmi kapcsolat. dumalgattunk a szexrõl a pettingrõl és kérdezte a csávó hogy nem hozta-e meg a kedvemet, és mondtam hogy egy picit igen és ezért kár is hogy nincs pasim. aztan modnta hogy menjek át hozzá de mondtam hogy nem szeretém mert pletykak lennének belõle meg ilyesmi, aztan végülis atmentem ... jo volt meg minden ráadásul azelõtt barátok voltunk. és most is ugy van hogy ha vágyunk rá akkor átmegyek :) elõtte mindig iszunk valamit picit meg dumalgatunk. nagyn odafigyelõ ahhoz képest hogy skalpvadász:D van zene, gyertyák meg illatosító is :)
Egyetértek. Ami azt illeti, én itt felvállalom, névtelenül. De az ismerõseim, barátaim között inkább nem csinálok belõle nyílt titkot, mert nem tartozik rájuk. Itt ettõl függetlenül le szoktak érte ribancozni, de ez van. 9-es
9-es Igaz, no meg az sem mindegy hogy a hölgy mikor szexelt utoljára. Mert tetszik vagy nem a nõknek ugyanúgy vannak szükségleteik mint a férfiaknak ilyen téren. Az hogy a nõk kevésbé merik ezt felvállalva részben azon férfiak tömegének a hibája akik ostoba módon ler!bancozzák azokat a nõket akik kapcsolaton kívül élvezetbõl szexelnek. Persze nem mindegy hogy mennyit mikor kivel és hogyan de szerintem normális körülmények között idõnként ez ugyanúgy belefér a nõknek is. Simán fel lehetne vállalni.
Ha elõtte bejöttél neki, külsõre és személyiségre is, és ha kivan mint állat akkor még innia se kell hozzá.. :D De ha isztok, akkor ugyse kell sokat .....
8-asnál a pont. Annyi kiegészítéssel, hogy az alapvetõ hozzáállás nem állandó, helyzettõl függõen változhat. Pl. egy csúnya szakítás után nagyobb eséllyel megyek bele ilyenbe. Míg ha komoly kapcsolatot keresek, akkor esélytelen. 25/N
Melyik lánynál?
A kérdező hozzászólása: És mitõl akarja?
Hát ezzel szerintem nincs gond. Mindketten szabadok vagytok jól esik csináljátok ilyen egyszerû. Majd ha kapcsolata egyikõtöknek abbahagyjátok. Amúgy nem egy ritka jelenség a friendship with benefits nem véletlen és sokszor nem is alaptalan hogy sok férfi óvatos a barátnõje fiú haverjaival. Ha nem is mondják ezt a férfiak egyik szemük mindig azon a bizonyos "haveron" de szerintem ez fordítva is így lehet, sõt talán nálatok csajoknál még durvább.

Örökösödési eljárásnál mitől függ egy örökölt autó illetékének mértéke?

Ha az örökös ígyis-úgyis eladná a járm?vet, mert nincs szüksége rá, érdemes-e inkább még a tulajdonos életében megírni az adásvételi szerz?dést egy harmadik féllel? Köszönöm el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: Tehát úgy gondolod,hogy még az életében eladja az autót,akkor igen. Egyébként egyenesági örökösök nem fizetnek illetéket. A szülõ-gyerek kapcsolatban. De házastárs már igen. Mi úgy jártunk,hogy Apukám nevén volt egy 23éves autó,aminek az értékét a közjegyzõ talán 40ezerben állapította meg, arról viszont nem tájékoztatott minket,hogy ne mi mondjunk le róla gyerekek,hanem az Anyukánk,mert nekünk nem kell fizetni. Szóval mi lemondtunk róla és Anyának meg kiküldtek 55ezer forint illetéket egy 23éves autóra. Szóval ha nem a gyereke vagy a tulajdonosnak,akkor adja el még most.

Tehát úgy gondolod, hogy még az életében eladja az autót, akkor igen. Egyébként egyenesági örökösök nem fizetnek illetéket. A szülõ-gyerek kapcsolatban. De házastárs már igen. Mi úgy jártunk, hogy Apukám nevén volt egy 23éves autó, aminek az értékét a közjegyzõ talán 40ezerben állapította meg, arról viszont nem tájékoztatott minket, hogy ne mi mondjunk le róla gyerekek, hanem az Anyukánk, mert nekünk nem kell fizetni. Szóval mi lemondtunk róla és Anyának meg kiküldtek 55ezer forint illetéket egy 23éves autóra. Szóval ha nem a gyereke vagy a tulajdonosnak, akkor adja el még most.

Mitől függ egy mai TV minősége?

Nem arra gondolok hogy 3d meg ilyenek, hanem mondjuk mi fontos hogy jó legyen (pl. képfrissítés, felbontás stb...)

Legjobb válasz: Ha plazmát veszel akkor az úgy jó ahogy van. Ott a képfrissités 600-tól kezdõdik. A legszebb kép még mindig azokon van,de többet wattot fogyaszt mint egy ledes. Ha ledest veszel akkor csak arra figyelj minnél nagyobb legyen a képfrissités. 200 alá ne add.

Ha plazmát veszel akkor az úgy jó ahogy van. Ott a képfrissités 600-tól kezdõdik. A legszebb kép még mindig azokon van, de többet wattot fogyaszt mint egy ledes. Ha ledest veszel akkor csak arra figyelj minnél nagyobb legyen a képfrissités. 200 alá ne add.
Sok minden számít, amire különösen figyelj, az a felbontás, ma már 1080p alá ne add és a képfrissítés is azért 200 Hz legyen meg. Ezen kívül is millió dolog számít, a panel minõsége, képfeldolgozó processzorok, stb, de ezeket nem írják, szóval a legjobb kipróbálni élõben egy tv-t és megvenni ami a legjobban bejön. Valószínûleg egy tv-t sem találsz, aminek nézhetetlenül rossz a minõsége, de lehet ugyanannyi pénzért jobban találnál. Elõzõ meg jól írja, plazma az igazi még ma is, de 42" alatt csak LED jöhet sóba.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a keret 180.000 és alatta van, és néztem a plazmákat abból nincs is kisebb mint 42" és azok kicsit drágábbak...
A kérdező hozzászólása: Ja és olyan van hogy Samsung Smart Plazma?
A smart azt jelenti , hogy okos tv.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsó értelmes válaszát, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok... És az utobbi kérdésemre már megkaptam a választ, találtam olyan TV-t csak kicsit drágán

Mitöl függ egy elem, és egy ötvözet elektromos vezetö képessége?

Legjobb válasz: Attól, hogy mennyi szabad elektron van benne. Mármint úgy szabad, hogy az egész anyagdarabban szabadon mászkál. Ezen kívül még attól, hogy mennyire szabályos a rácspontok elrendezõdése, mert ezeken szóródnak az elektronok.

Attól, hogy mennyi szabad elektron van benne. Mármint úgy szabad, hogy az egész anyagdarabban szabadon mászkál. Ezen kívül még attól, hogy mennyire szabályos a rácspontok elrendezõdése, mert ezeken szóródnak az elektronok.
Adott alhéjon lévõ elektronok számától (ha telítetlen akkor jó eséllyel vezetõ), az alhéjak közötti energiakülönbségtõl (ha egybemosódik egy-két másik üres alhéjjal akkor vezetõ, ha kicsi a különbség félvezetõ, ha nagy, szigetelõ), függ a hõmérséklettõl, a rácstípustól, a rácspontokon lévõ atomok anyagi minõségétõl.

Mitől függ egy zene hangminősége?

Adott két szám, mindkettőnél -Bit rate: 320 Kbps -Sampling rate: 44 KHz Mégis az egyik sokkal halkabb, tehát hangosabbra kell vegyem, hogy ugyanolyan szinten lehessen hallani a másikat. Ez miért van?

Legjobb válasz: Azért,mert kisebb hangerõvel készült el.Az ilyen dolgokat ún. Masterelésnél kell elvégezni.Van egy program az Mp3 Gain,ami tud erõsíteni vagy éppen hallkitani.Próbáld ki.

Azért, mert kisebb hangerõvel készült el.Az ilyen dolgokat ún. Masterelésnél kell elvégezni.Van egy program az Mp3 Gain, ami tud erõsíteni vagy éppen hallkitani.Próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: Okés, köszi, kipróbálom. De akkor ez a minõségen nem ront, nem? És a szám akkor rosszul lett rippelve a CD-rõl vagy már alapból ilyen?
Nem ront a minõségen.És igen, függ a rippelõ programtól is, bár ez annyira nem jellemzõ.Vannak olyan cd-k, amelyek így lettek hangosítva.Egyébként meg azért van az erõsítõ a hi-fi-ben, hogy olyan hangerõvel hallgasd, ahogy szeretnéd.Nem is szerencsés 0 decibel küszöbig felhangosítani, mert tozíthat.Ezért szokták hallkabbra vezérelni a hangerõt.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a választ. Igazából nem is a hifi miatt kérdeztem, hanem mp3 lejátszón amikor hallgatom, akkor idegesítõ, hogy mindig össze-vissza kell hangosítgatni...
Szia! Mint már elõttem említették a gain(a jel erõssége) a felvételnél valószínûleg alacsonyabb volt, ezért lett halkabb. Próbáld meg felerõsíteni, eegy bizonyos fokig nem fog torzítani.
A kérdező hozzászólása: Jójó, köszi:D

Mitől függ egy autó hangja?

leömlő, hengertér alak, hengerfej alak? mindig foglalkoztatott a téma, annál is inkbáb, mert rengeteg autót felismerek hang alapján, pl bmw, lancer, lada, és más más típus más-más motorjával is. tehát nem lehet ugyanaz minden. a kérdésem, hogy mi befolyásolja egy autó hangját?

Legjobb válasz: A kipufogorendszer. Szep is lenne, ha ilyen-olyan alaku lenne az egester. Hogy mozogna a dugattyu?

A kipufogorendszer. Szep is lenne, ha ilyen-olyan alaku lenne az egester. Hogy mozogna a dugattyu?
Elsõsorban a kipufogó rendszertõl de a Ladákon a vezérmûtengely is okozhat morgóbb hangokat(nem a gyári természetesen). Ugyanakkor a lada vfts-ken használt WÉBER karbik is okozhatják!
A kipufogodob belso formaja, kialakitasa. Ha azt kifurjak, ami illegalis akkor lesz a motornak mely, durrogo hangja. A kipufogo cso hossza is valamennyire beleszamit. Amit elfelejtettem az a legszuro, a gyarinak a hangjat elnyomja a tobbi motorzaj, de ha pl egy direktszuro van a szivooldalra kotve azt meglehet kulonboztetni.
#4 Bocs, hogy félre mertem írni... Imádom, hogy te állandóan, mindenbe belekötsz. ;)
A kérdező hozzászólása: Kipufogórendszerben mi a legjelentõsebb?
A kérdező hozzászólása: az hengertér alakjával arra céloztam, hogy homorú, domború, lapos dugós...
# 1 Tudod hogy mi az égéstér, és hogy hol mozog a dugattyú? Ajánlok figyelmedbe: http://lezo.hu/szerkezettan/hajtas/motor/elvifelepites/elvif.. Meg a sok nagytudásúnak is aki olyan önbizalommal tudja osztani az eszet meg lehurrogni azt aki látott már ilyeneket közelrõl... Szobafizikusok....
Nagyrészt a kipufogón, a hengerszámon és henger elrendezésen múlik. Máshogy szól egy sor 6, v8, 4 hengeres boxer, stb... Ezen kívül számít a vezérmûtengelyek profilja is. 2 Lada közül is meg lehet mondani hogy melyikben van “hegyes“ tengely. Ja és természetesen hogy milyen a motor, dízel vagy benzin üzemû.
Kipufogó rendszer a legjelentõsebb, a turbó-nak van még jellegzetes hangja. A diesel/benzin motor teljesen különbözõ.
Vezérmûtengely és Weber karburátor nem csak Ladán lehet...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!