Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, a doki a terhesgondozáson (1 db)

Mitől függ, hogy a doki a terhesgondozáson vizsgál-e hüvelyi úton?

Vannak olyan dokik, akik a terhesség alatt minden id?pontban vizsgálnak hüvelyileg, van aki meg szintes sose. Ezek mit?l függnek? Engem mindíg vizsgál a doki, de egyre kellemetlenebb és félek, hogy a baba piszkálása miatt esetleg hamarabb megszületik. Titeket hogyan vizsgálnak? Hüvely út alatt nem uh-t,hanem betapintást értek. 36 heteske

Legjobb válasz: Szia! Orvosa válogatja. De engem a másodikkal csak a 36. hét után vizsgált manuálisan, akkor viszont hetente nézte a méhszájat. 1 nappal túlhordtam.....

Szia! Orvosa válogatja. De engem a másodikkal csak a 36. hét után vizsgált manuálisan, akkor viszont hetente nézte a méhszájat. 1 nappal túlhordtam.....
Ne félj a koraszülés ilyentõl nem jön.Egy doki pontosan tudja, hogy mit kell bírnia egy magzatburoknak és mit nem.Engem a 34. hét óta néznek manuálisan(elõtte nem, bár általános a 28-30. hét, csak ezt a 33.on tudtam meg, mert nincs választott dokim)Amikor utoljára voltam, úgy megdögönyözte a kicsit, hogy meg is lepõdtem, meg kicsit kellemetlen is volt, de azóta is békésen rugdal bent a kis béka.Ne aggódj!Csak rémhírek, amikor olyat hallasz, hogy valakinél be akarta korábban indítani egy doki a szülést egy manuális vizsgálattal.Egy normális doki ilyet nem tesz meg.(Aki nemnormálisat választott magának az meg maga tehet róla.) Amúgy azért nézi a méhszájat, hogy zárva van-e, tehát viszonylagos képet kap az odabenti helyzetrõl.De ez tényleg csak viszonylagos, mert ismerek olyat, aki épphogy kilépett a kh-ból, és elment egy zöldségesig a teljesen zárt méhszájával, egyszercsak beindult a szülés, és éppenhogy volt idejük visszamenni a kh-ba, és ki is pottyant a gyerek..bár ez tényleg nem jellemzõ, de megeshet, hogy csak a szülés elõtt közvetlenül nyílik ki a méhszáj, vagy száll le a gyermek.
Az én dokim nem vizsgál kézzel, UH-ot csinál, egyszer vizsgált meg külön kézzel, amikor erõs folyásom volt, biztos orvosa válogatja, de én azért örülök, hogy nem kell állandóan felfeküdnöm :)
Minden orvos más.15 hetes vagyok, engem még egyáltalán nem vizsgált kézzel.Most fog valószínû, mert szûrés is lesz.A többit még nem tudom.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek milyen ez az eredmény?

Éhgyomri vércukor: 4,1
Terheléses 120perces: 4,4.
Doki azt mondta,hogy ugye 7ig jó a terheléses,alatta bármelyik szám jó. Lett valakinek hasonlóan "kevés" a terheléses cukra?

3

Ugye jó ha sok almát eszem?

annyira kivanom az almát.minden nap megeszek kettőt natur yoghurttal.gondolom az almában nem sok cukor van.mert este a nasim is alma :) 23 hkm

5

10 hetes terhes vagyok. Ehetek banánt?

28

Van időpontom okt.30-ra az Istenhegyi klinikára 12. heti kombinált tesztre, UH-ra Hajdú doktornőhöz. Szívesen átadom akinek kell?

Úgy alakult, hogy ingyen megcsinálják nekem egy magánklinikán, így lemondanám az időpontot. Akinek ilyen tájt lenne esedékes, és nem kapott már időpontot, vagy szívesen menne Hajdú doktornőhöz, aki az egyik legjobb az országban, az jelezze.
Tudom, hogy ez nem kérdés, de ha valakinek segíthetek így, akkor már megérte.

0

Most tudtam meg, hogy terhesség alatt nem szabad gyógyszert szedni, aggódom, most mekkora az esélye, egészséges lesz?

amit olvastam:
"Ne vegyünk be gyógyszereket , amíg nem kértük ki orvosunk tanácsát (OLVASD EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, OTT MINDIG IRJA H TERHESSÉGNÉL MIKOR VAGY NEM SZABAD). Ez az első tizenkét hét alatt különösen fontos , mert ekkor alakulnak ki a magzat főbb szervei. A paracetamol tartalmú láz- és fájdalomcsillapítók alkalmazhatók a terhesség kései szakaszában , de semmiképp sem túl nagy adagban , vagy rendszeresen."

én viszont pont 10-11 hetes vagyok, pont belesek, és paracetamol tartalmú és most olvastam a tájékoztatót is, hogy terhesség alatt nem javasolt szedni, teában oldódó megfázás elleni por, ez:

valamint szedek vitaminokat, amiket nem tudom meddig szedjek, vagy baj e nagyon ha tovább szedem, mert pontosan nem tudom hány hetes vagyok, mert két hét eltérés van aszerint amit szintén olvastam, idézem:
"A pozitív terhességi teszt után érdemes felkeresni a nőgyógyászt. Meg fogja kérdezni, mikor volt az utolsó menstruáció. Erre az utolsó vérzés első napját kell válaszolni. Ebből fogja kiszámolni a terhesség idejét és a szülés várható időpontját. Azonban jó, ha tudod, hogy a fogantatás nagy valószínűséggel ettől a naptól számított kb. 2 hét után volt. Ezért, amikor azt mondja neked a nőgyógyász, hogy magácska 6 hetes terhes, akkor a magzatod valójában még csak kb. 4 hetes."

14

Kismamák, anyukák nektek hány hetes terhesen szállt le a pocitok és a nyákdugó mikor távozott és hány hétre szültetek?

Én most 38 hetes vagyok de még elég fent van a pocim és a nyákdugót se vettem észre,hogy távozott volna. Szerintetek túl hordás lesz? :/

11

16 hetesen gyomorfájdalom. Mitől?

3

Lehetséges, hogy három hónapig nem veszi észre valaki, hogy terhes, mert pl. a hasa nem olyan nagy?

Volt két tesztem pár hete, amik azonnal erős pozitívak lettek, de utána csak egy nagyon-nagyon halvány csík maradt, majd másnap negatív... Közben amúgy állandóan rosszul vagyok, hányingerem van, ég a gyomrom, puffadok, és állandóan éhes vagyok! Plusz a folyamatos szédülés, ájulásérzés, álmosság...

4

37 hetes terhes vagyok nyilalást érzek ez joslo?

lefelé nyilal ez mit jelent ez a joslo?

1

15 majdnem 16 hetes terhes vagyok, ma menstruáció szerű görcsöm volt ez még mindig normális és a méhem növekszik?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!