Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, a doki a terhesgondozáson (1 db)

Mitől függ, hogy a doki a terhesgondozáson vizsgál-e hüvelyi úton?

Vannak olyan dokik, akik a terhesség alatt minden id?pontban vizsgálnak hüvelyileg, van aki meg szintes sose. Ezek mit?l függnek? Engem mindíg vizsgál a doki, de egyre kellemetlenebb és félek, hogy a baba piszkálása miatt esetleg hamarabb megszületik. Titeket hogyan vizsgálnak? Hüvely út alatt nem uh-t,hanem betapintást értek. 36 heteske

Legjobb válasz: Szia! Orvosa válogatja. De engem a másodikkal csak a 36. hét után vizsgált manuálisan, akkor viszont hetente nézte a méhszájat. 1 nappal túlhordtam.....

Szia! Orvosa válogatja. De engem a másodikkal csak a 36. hét után vizsgált manuálisan, akkor viszont hetente nézte a méhszájat. 1 nappal túlhordtam.....
Ne félj a koraszülés ilyentõl nem jön.Egy doki pontosan tudja, hogy mit kell bírnia egy magzatburoknak és mit nem.Engem a 34. hét óta néznek manuálisan(elõtte nem, bár általános a 28-30. hét, csak ezt a 33.on tudtam meg, mert nincs választott dokim)Amikor utoljára voltam, úgy megdögönyözte a kicsit, hogy meg is lepõdtem, meg kicsit kellemetlen is volt, de azóta is békésen rugdal bent a kis béka.Ne aggódj!Csak rémhírek, amikor olyat hallasz, hogy valakinél be akarta korábban indítani egy doki a szülést egy manuális vizsgálattal.Egy normális doki ilyet nem tesz meg.(Aki nemnormálisat választott magának az meg maga tehet róla.) Amúgy azért nézi a méhszájat, hogy zárva van-e, tehát viszonylagos képet kap az odabenti helyzetrõl.De ez tényleg csak viszonylagos, mert ismerek olyat, aki épphogy kilépett a kh-ból, és elment egy zöldségesig a teljesen zárt méhszájával, egyszercsak beindult a szülés, és éppenhogy volt idejük visszamenni a kh-ba, és ki is pottyant a gyerek..bár ez tényleg nem jellemzõ, de megeshet, hogy csak a szülés elõtt közvetlenül nyílik ki a méhszáj, vagy száll le a gyermek.
Az én dokim nem vizsgál kézzel, UH-ot csinál, egyszer vizsgált meg külön kézzel, amikor erõs folyásom volt, biztos orvosa válogatja, de én azért örülök, hogy nem kell állandóan felfeküdnöm :)
Minden orvos más.15 hetes vagyok, engem még egyáltalán nem vizsgált kézzel.Most fog valószínû, mert szûrés is lesz.A többit még nem tudom.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen teát ihatok?

Milyen teákat ihatok terhesség alatt? Ilyen főzött, filteres teára gondolok! :)

7

11 héten nektek volt ilyen?

Amint terhes lettem, elmaradt a menzeszem.
De azóta is van egy kis színtelen folyásom. Azt mondta a doki, hogy ez rendben van. Biztonság kedvéért kaptam gombaellenes intimgélt.

Az előbb voltam pisilni, és a folyásom most egy picit olyan... bézs színű volt. Nem barna, nem véres, de sötétebb.

Mitől lehet? Nektek volt hasonló?

10

Kínosabb kérdés, mit tegyek?

Nagyon valószínű,hogy a hétvégén megszületik a kisbabám előrehozott császárral.
Ez a hétvége viszont a nagyomnak(4,5 éves)apás 7vége.
Minduntalan eddig arról volt szó,hogy telefonálunk neki ha történik valami,de attól félek akkor nem akar tovább apjánál lenni ha meghallja a hírt.És azt apja nem nézné jó szemmel.A járható út az volna ha vasárnap előbb kérném haza,de akkor nem telefonálhatunk neki úgy ahogy megígértük.Ez mindhármunk számára fontos,nem szeretném ha kihagyva érezné magát.

5

Védőnő lakóhely szerinti?

A védőnőt lakóhely szerint kell megkeresnem? Én hivatalosan egy másik kerületben vagyok bejelentve lakcím ügyileg, de életvitelszerűen nem ott élek! Ilyenkor melyik kerülethez tartozó védőnőt keressem fel?
Köszönöm a válaszokat!

7

Sperti kenőcs használt valakinek? Mennyi idő után? Nagxon fájt előtte?

2 napja iszonyatosan fáj az aranyerem.Már nem tudok másra koncentrálni.Tegnap kaptam a patikustól spertit, de nem érzem jobban magamat.Várjam még a hatást egyáltalán? 32hkm

4

5 hetes vagyok, és sárgás folyásom van, ez normális?

3 napja sárgás a bugyim, ilyen erős sárga kicsit okeres

4

30 hetesen 2 heten belul osszesen 40 orat kell utaznom autoval. Felvaltva vezetunk.4X 10 ora. Mire figyeljek?

4

Kivel fogok szülni 2014. Júniusban?

Arra lennék kiváncsi, hogy ki fog ugyanakkor szülni, mint én?:)

13

MIT JELENT A P2-ES CITOLÓGIAI EREDMÉNY?

Azt mondta a dokim rendben van,mégis küldtek levelet a rendelőből,de még nem tudom mi van benne mert ma megyek átvenni... de csak azmiatt jöhetett levél... másra nem tudok gondolni!!! 15 hetes kismama vagyok!!!!

9

5 hetes terhes vagyok és nagyon rosszul viselem, de vár még rám egy hosszú ut mit csináljak?

Sziasztok. 5 hetes vagyok és már minden "tunet" elojott (emelyges,hanyas,folyamatos rosszullett). Ki kellene mennem kulfoldre 12 oras ut, igaz nem én vezetek,de mar most felek. Tudnatok tanacsolni valamit?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!