Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, a doki a terhesgondozáson (1 db)

Mitől függ, hogy a doki a terhesgondozáson vizsgál-e hüvelyi úton?

Vannak olyan dokik, akik a terhesség alatt minden id?pontban vizsgálnak hüvelyileg, van aki meg szintes sose. Ezek mit?l függnek? Engem mindíg vizsgál a doki, de egyre kellemetlenebb és félek, hogy a baba piszkálása miatt esetleg hamarabb megszületik. Titeket hogyan vizsgálnak? Hüvely út alatt nem uh-t,hanem betapintást értek. 36 heteske

Legjobb válasz: Szia! Orvosa válogatja. De engem a másodikkal csak a 36. hét után vizsgált manuálisan, akkor viszont hetente nézte a méhszájat. 1 nappal túlhordtam.....

Szia! Orvosa válogatja. De engem a másodikkal csak a 36. hét után vizsgált manuálisan, akkor viszont hetente nézte a méhszájat. 1 nappal túlhordtam.....
Ne félj a koraszülés ilyentõl nem jön.Egy doki pontosan tudja, hogy mit kell bírnia egy magzatburoknak és mit nem.Engem a 34. hét óta néznek manuálisan(elõtte nem, bár általános a 28-30. hét, csak ezt a 33.on tudtam meg, mert nincs választott dokim)Amikor utoljára voltam, úgy megdögönyözte a kicsit, hogy meg is lepõdtem, meg kicsit kellemetlen is volt, de azóta is békésen rugdal bent a kis béka.Ne aggódj!Csak rémhírek, amikor olyat hallasz, hogy valakinél be akarta korábban indítani egy doki a szülést egy manuális vizsgálattal.Egy normális doki ilyet nem tesz meg.(Aki nemnormálisat választott magának az meg maga tehet róla.) Amúgy azért nézi a méhszájat, hogy zárva van-e, tehát viszonylagos képet kap az odabenti helyzetrõl.De ez tényleg csak viszonylagos, mert ismerek olyat, aki épphogy kilépett a kh-ból, és elment egy zöldségesig a teljesen zárt méhszájával, egyszercsak beindult a szülés, és éppenhogy volt idejük visszamenni a kh-ba, és ki is pottyant a gyerek..bár ez tényleg nem jellemzõ, de megeshet, hogy csak a szülés elõtt közvetlenül nyílik ki a méhszáj, vagy száll le a gyermek.
Az én dokim nem vizsgál kézzel, UH-ot csinál, egyszer vizsgált meg külön kézzel, amikor erõs folyásom volt, biztos orvosa válogatja, de én azért örülök, hogy nem kell állandóan felfeküdnöm :)
Minden orvos más.15 hetes vagyok, engem még egyáltalán nem vizsgált kézzel.Most fog valószínû, mert szûrés is lesz.A többit még nem tudom.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tippeltek? :D Szerintetek hány hetes pocak?

Szerintem bőven többet fogtok mondani, mint amennyi :)

11

Ugye bizakodhatok, lesz baba? Teszt többször pozi, uh még semmi? !

http://kepfeltoltes.hu/131011/Messenger_5794146024281384488_..


Ezek az első tesztjeim keddről,azóta sokkal erősebbek.Ma voltam dokinál,de még nem mondott jó híreket csak annyit gyanus....Méhszáj zárva,uterus 36x36mm(eddig 27x32 mm volt) és nyálkahártya 13mm(eddig 5mm) Szombaton volt a nem vártam,de már kedden pozi volt...Túl korán mentem biztos,de remélem bíztató jel,hogy ilyen adatok vannak és erősödött meg,hogy akármikor tesztelek ugyanolyan pozi és erősségű...

4

5 hetesen ma megyek orvoshoz (korábbi vetélés miatt) szerintetek fog már látszani valami kis apróság?

14

Jelenthetik a szülés közeledtét az alábbi tünetek?

Betöltöttem a 36 hetet, vagyis beléptem a 37-ikbe és néhány napja nagyon sok minden alakúlt ki. Szombat reggelre bedagadt a bokám, az ujjaim, "kipofásodtam". Eddig egyszer sem vizesedtem, 10 kg-ot hiztam. A vérnyomásom végig magas volt, ezért is lesz császármetszásem (az időpont még nincs kitűzve), de szombat óta szinte alig megy 150/100 alá, pedig szedem a Dopegytet. Zsibbadnak a lábaim, majd leszakad a derekam és a hasam (mintha lejjebb is ment volna). Lihegek egész nap és alig találok kényelmes testhelyzetet, sem űlve, sem fekve nem jó.
A gyomorsavamról nem is beszélek, mindegy mit eszek és hányszor, nem használ semmi, a torkomig feljön, éjjel még roszabb.
Szerdán megyek orvoshoz, kiváncsi vagyok mit fog mondani.
Ti mit gondoltok?

13

Pénteken lesz terhességi cukorterhelésem. Mit szabad ilyenkor?

Az lenne a kérdésem, hogy pénteken lesz a terhességi cukorterhelésem. Inni mit ihatok? És enni egyáltalán nem lehet? Félek, hogy nem fogom kibírni evés nélkül, mert többször volt már olyan hogyha nem ettem elszédültem.

7

Ti is túlhordtátok a fiatokat?

Kisfiam lesz,26+5 hetes.A környezetemben szinte mindenki,akinek kisfia van pár nappal a kiírt időpont után szült.

17

3 gyermekem van, úgy néz ki megint terhes vagyok, de a dokim külföldre ment dolgozni. A Margitba szeretnék menni, de eddig nem oda jártam. Fogadnak így is? Amúgy területileg oda tartozok.

4

Milyen teendők vannak terhesen amivel felkészülhetünk a gyerek várására?

kezdő vagyok, enm értek a babákhoz, kislányt várok, segítsetek!

10

Az baj ha csak 9-10hetesen jutok először dokihoz?

6

Ugye nincs baj, ha nem fáj minden nap a mellem?

5 hetes múltam, a múlt héten 3 napot fájt a mellem, 2-őt nem, utána megint fájt, ma pedig nem. Ez bajt jelent?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!