Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, a doki (6 db)

Mitől függ, hogy missed ab. után mennyi időt mond a doki, hogy mennyit kell kihagyni a következő terhességig?

Van akinek 1 hónapot, van akinek fél évet? Mit?l függ szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! A barátnõmnek két menstruációt mondott a dokija. Ez szerintem ugyanúgy doki függõ, mint az, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után mennyi ideig várj a babával.

Szia! A barátnõmnek két menstruációt mondott a dokija. Ez szerintem ugyanúgy doki függõ, mint az, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után mennyi ideig várj a babával.
valószínûleg függ a terhesség korától, mert nem mindegy, hogy egy hat hetes vagy 11 hetes terhességrõl van szó. Ettõl függetlenül ez is egy olyan kérdés amiben messze nincsenek közös nevezõn a dokik. Van aki szerint elég egy ciklust várni, más 3 hónapot mond, megint más hat hónapot. Nincs erre pontos idõ meghatározva, mindenki saját maga érzi, hogy mikor kész testileg és lelkileg is egy következõ terhességre. Ugyanilyen kérdés, hogy egy császármetszés után mikor jöhet a következõ baba.
Az az igazság, hogy nekem is volt missed ab-om :-( tavaj sajnos. Azt mondta az orvos, 6 hétig semmi utána pedig ovatosan de azért várjunk 3-6 hónapot a terhességgel, nehogy megint baj legyen!
Szia.Álltalában attól függ, hogy hány hetes volt a terhesség vagy mi a kiválltó ok, nekem is volt vetélésem 6hetesen és nekünk 2hónapot kellet várni és a harmadik hónapban már terhes is lettem és 7hónapos már a kisfiam:) , de volt ott egy csajszi, neki 14hetesen halt el a babája:(, és neki fél évet kell várnia.Neki már növekedésnek indult a méhe, nekem még nem meg azért lelkileg is vissza kell rázódni egy ilyen szörnyûség után.
Nekem 3 hete volt ilyen esetem. Azóta már voltam vissza orvosnál, és azt mondta, hogy ami most megjön, azt tekintsem elsõ menstruációnak, és utána hajrá! Reméli, hogy mielõbb találkozunk. 8 hetesen halt el a terhességem, tehát még viszonylag "korán". A mûtét után sem volt semmi problémám, és az orvos is most mindent rendbe talált. Biztos, hogy orvos függõ is a dolog, meg persze az is fontos, hogy ez kit hogyan visel meg testileg és lelkileg egyaránt. És még azt mondta, hogy ilyenkor sokkal jobban és gyorsabban megtapad a baba, mert "tiszta" a méh. Majd kiderül! Remélem igaza van:)
Sajnos nekem is volt egy vetélésem 8 hetesen, ami 10 hetesen derült ki és nekem minden doki 3 hónapot mondott, pedig voltak egypáran mivel nem volt fogadott orvosom ( kb. 6 doki kezén átmentem a kontrollig). A következõ terhességem sajnos méhen kívüli volt, de utána hamar ismét terhes lettem és most egy gyönyörû 2, 5 hós kisfiú anyukája vagyok.A három hónapot szerintem érdemes kivárni aztán hajrá! Sok sikert és problémamentes terhességet kívánok!
Szia! 9 hetesen halt el, 12 hetesen vették észre, semmi gond nem volt a küretnél, kétszer mentem vissza kontrollba, mégis hat hónapot mondott a nõdokim. Három hónapra foggátlót is kaptam. Nagyon sajnállak, nekem is egy örökkévalóságnak tûnt az elsõ három hónap, mire letettem a foggátlót. Két hét múlva megyek kontrollba, remélem, mostmár szabad utat ad. Szerintem is dokifüggõ, hogy ki milyen alapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon lassan fog eltelni az a 3 hónap! Hát várunk, nincs más lehetõség. :)

Mitől függ, hogy a doki milyen tápszert ír fel a babának?

Legjobb válasz: Megkérdezi, hogy evett már valamilyet ha igen az milyen volt. Hippoallergént szoktak felírni hogy semmilyen probláma ne legyen a Babánál és ez 1éves korig adható.

Megkérdezi, hogy evett már valamilyet ha igen az milyen volt. Hippoallergént szoktak felírni hogy semmilyen probláma ne legyen a Babánál és ez 1éves korig adható.
Nálunk azt mondta hogy õ nála a milupa vált be így azt írja fel.Persze hippoallergénben.Szerintem ha a babádnak nem ízlik vagy székrekedése lesz akkor ír fel mást.
A mi dokink beba párti. Hiába mondtam neki, hogy nem tud tõle kakilni a picim, azt mondta, hát akkor ez alkati kérdés. tökre furcsálltam ezt a hozzáállást, mert olvastam, hogy másoknál a doki addig próbálkozott újabb tápikkal, míg meg nem találták a megfelelõt... a HA vagy sima kérdésre az elõzõ hozzászólók már válaszoltak.
A mi dokinõnk azt irta, amit kértem. Mondtam neki, csak Bebát ne, mert arról rossza tapasztalataim vannak. Nekünk is szorulást csinált, én nem adtam tovább a fiamnak. Valami hipoallergánt irass ki, nagyon sokfajta van már.

Mitől függ hogy a clostit hányadik cn-on kell elkezdeni szedni? (28 napos a ciklusom) de semmi ilyesmit nem kérdezett a doki, és a hormonvizsgálat is lemaradt?

Van köztetek olyan akinek 0 peteérésb?l lett baba a closti segítségével? (nekem a 2 cn-on kell kezdeni, napi 2x1-et, ez lesz az els? hónap) szerintetek van esélyem? UH-on vizsgál csak, köv ciklus 12. napján kell visszamennem.

Legjobb válasz: tüszõim sincsenek, a 12. napon

A kérdező hozzászólása: tüszõim sincsenek, a 12. napon
Van egy ismerõsöm akinek mindenféle vizsgálat nélkül kiírták a closty-t.Neki is rendes 28-30 napos ciklusai voltak. Az 5. naptól kellett szednie, 5 napig, 14. nap kontroll. Volt egy 19mm-es és egy 28mm-es tüszõje. Sajnos neki nem sikerült az elsõ hónap, pedig jókor voltak együtt Õ szerinte. Az én véleményem pedig az lenne, hogy inkább egy hormonvérvételre kellett volna elmennei elõször, mert lehet amúgy is van pé-je, csak a megrepedéssel van gondja!

Mitől függ, hogy a doki a terhesgondozáson vizsgál-e hüvelyi úton?

Vannak olyan dokik, akik a terhesség alatt minden id?pontban vizsgálnak hüvelyileg, van aki meg szintes sose. Ezek mit?l függnek? Engem mindíg vizsgál a doki, de egyre kellemetlenebb és félek, hogy a baba piszkálása miatt esetleg hamarabb megszületik. Titeket hogyan vizsgálnak? Hüvely út alatt nem uh-t,hanem betapintást értek. 36 heteske

Legjobb válasz: Szia! Orvosa válogatja. De engem a másodikkal csak a 36. hét után vizsgált manuálisan, akkor viszont hetente nézte a méhszájat. 1 nappal túlhordtam.....

Szia! Orvosa válogatja. De engem a másodikkal csak a 36. hét után vizsgált manuálisan, akkor viszont hetente nézte a méhszájat. 1 nappal túlhordtam.....
Ne félj a koraszülés ilyentõl nem jön.Egy doki pontosan tudja, hogy mit kell bírnia egy magzatburoknak és mit nem.Engem a 34. hét óta néznek manuálisan(elõtte nem, bár általános a 28-30. hét, csak ezt a 33.on tudtam meg, mert nincs választott dokim)Amikor utoljára voltam, úgy megdögönyözte a kicsit, hogy meg is lepõdtem, meg kicsit kellemetlen is volt, de azóta is békésen rugdal bent a kis béka.Ne aggódj!Csak rémhírek, amikor olyat hallasz, hogy valakinél be akarta korábban indítani egy doki a szülést egy manuális vizsgálattal.Egy normális doki ilyet nem tesz meg.(Aki nemnormálisat választott magának az meg maga tehet róla.) Amúgy azért nézi a méhszájat, hogy zárva van-e, tehát viszonylagos képet kap az odabenti helyzetrõl.De ez tényleg csak viszonylagos, mert ismerek olyat, aki épphogy kilépett a kh-ból, és elment egy zöldségesig a teljesen zárt méhszájával, egyszercsak beindult a szülés, és éppenhogy volt idejük visszamenni a kh-ba, és ki is pottyant a gyerek..bár ez tényleg nem jellemzõ, de megeshet, hogy csak a szülés elõtt közvetlenül nyílik ki a méhszáj, vagy száll le a gyermek.
Az én dokim nem vizsgál kézzel, UH-ot csinál, egyszer vizsgált meg külön kézzel, amikor erõs folyásom volt, biztos orvosa válogatja, de én azért örülök, hogy nem kell állandóan felfeküdnöm :)
Minden orvos más.15 hetes vagyok, engem még egyáltalán nem vizsgált kézzel.Most fog valószínû, mert szûrés is lesz.A többit még nem tudom.

Mitől függ, hogy a doki befektet a kórházba?

A mai napra vagyok kiírva, de eddig még semmi!

Legjobb válasz: Szia, Az orvostól, és attól, hogy van e rá oka. Én is túlhordtan a kiscsajszimat egy pár nappal, a kiíráshoz képest. Lehet, hogy el lett számolva a kiírás. Ha nincs semmi gond, és nem laksz túl messze a kórháztól akkor nem kell befeküdni (jobb helyeken). Innentõl arra számíthatsz, hogy ha fájásokkal mész szülni, akkor repesztik a burkot, nálam is így volt. De ne izgulj ez nem fáj. :)) Könnyû szülést és kellemes ünnepeket kívánok!

Szia, Az orvostól, és attól, hogy van e rá oka. Én is túlhordtan a kiscsajszimat egy pár nappal, a kiíráshoz képest. Lehet, hogy el lett számolva a kiírás. Ha nincs semmi gond, és nem laksz túl messze a kórháztól akkor nem kell befeküdni (jobb helyeken). Innentõl arra számíthatsz, hogy ha fájásokkal mész szülni, akkor repesztik a burkot, nálam is így volt. De ne izgulj ez nem fáj. :) ) Könnyû szülést és kellemes ünnepeket kívánok!
Azt beszélik, h egy jó szex megindíthatja a szülést:) Hajrá!Ne aggódj, néhány nap túhordással semmi baj sincs.Ha meg éppen akkor nincs ott senki sem, aki bevihetne, hívhatsz mentõt!
szia!nov.24-re voltam kiírva és akkor már beis fektettek engem a kórházba! olyan feleslegesen volt mitmondjak!utánna nekem indították 30-án meg meg lett a kicsi! de még ígyis késõbb akarták indítani de a fogadott orvosom szerencsére jókor indította be mert már zavaros volt a magzatvizem is! könnyû szép szülést

Ki adja ki a terheskiskönyvet? Doki vagy a védőnő? És mikor? Mi a véleményetek Dr Sápi Tamásról mint szülész-nőgyógyász? Mitől függ az, hogy valakit a magánrendelésen fogad valakit pedeg a klinikán?

Legjobb válasz: A kiskönyvet az a védõnõ állítja ki,akihez körzetileg tartozol,de persze be kell mutatni hozzá az orvosi leletet,amit az orvostól kapsz a vizsgálaton.Én 8 hetesen állíttattam ki,és a 12. heti eredményeket már abba írattam.A másik kérdéseidre nem tudom a választ.

A kiskönyvet az a védõnõ állítja ki, akihez körzetileg tartozol, de persze be kell mutatni hozzá az orvosi leletet, amit az orvostól kapsz a vizsgálaton.Én 8 hetesen állíttattam ki, és a 12. heti eredményeket már abba írattam.A másik kérdéseidre nem tudom a választ.
én mindkét babámmal 6-7hetesen állíttattam ki a területi védõnõvel a kis könyvet, miután vittem a dokitól a leletet, hogy babás vagyok. a dokiról nem tudok nyilatkozni
Rendes doki, én neki köszönhetem a terhességemet, a meddõségi klinikán kezelt. terhesgondozást viszont csak a magánrendelõben vállal, mondta is hogy keressek egy orvost amikor 7 hetes voltam, mert hozzá már nem kell menni, vagy ha gondolom akkor a magánrendelõbe. Nekünk most arra nem telik, így már nem hozzá járok. pénzt szereti, de jó doki, és rendes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!