Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, TGYÁS-t vagy (2 db)

Mitől függ az, hogy TGYÁS-t vagy GYED-et kapok majd?

Legjobb válasz: Ha jogosult vagy gyedre akkor tgyásra is.A tgyás a szülést követõ 24 hétre jár,azt követi a gyed.A tgyást viszont megkezdheted a szülés elõtt 4 héttel is.

Ha jogosult vagy gyedre akkor tgyásra is.A tgyás a szülést követõ 24 hétre jár, azt követi a gyed.A tgyást viszont megkezdheted a szülés elõtt 4 héttel is.
Attól függ, melyiket igényled. Mert ha gyedre jogosult vagy, akkor tgyás-ra is, itt azt kell nézned melyikkel jársz jobban anyagilag.
Elsõ válaszoló vagyok.A második válaszra reagálva:a tgyással mindenképpen jobban jár hiszen abból nem vonnak mindenféle szir szart csak tb-t, és az nincsen maximalizálva úgy mint a gyed!Tgyást mindenképpen kapni fogsz itt inkább az a kérdése hogy szülés elõtt már kéred vagy a szülés napjától fogod kérni.
A kérdező hozzászólása: És hogy számolják egyiket, másikat? Köszönöm az eddigi válaszokat.

Mitől függ, hogy TGYÁS-t vagy GYED-et kap valaki?

Legjobb válasz: Attól, hogy mikor kapja. Elõször jár a Tgyás, aztán a gyed, egymás után.

Attól, hogy mikor kapja. Elõször jár a Tgyás, aztán a gyed, egymás után.
A TGYÁS az elsõ hat hónapra jár, olyan, mintha táppénzen lennél, nincs maximuma, csak a fizetésedtõl függ. A hatodik hónaptól két éves korig jár a GYED, ami szintén, amit ugyanúgy kell kiszámolni, mint a TGYÁST, de maximálva van, kb. nyolcvanvalahányezer forintban. Tehát ennél akkor sem kapsz többet, ha magasabb a fizetésed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!