Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, 1 vagy (8 db)

Hogy kell megoldani cos (négyzet) x=1? Visszakeresésénél mitől függ az eredmény? Hogy kell megcsinálni egy trigonometrikus egyenletet? És hogy kell levezetni? Vagy esetleg van olyan oldal ami segítséget nyújt?

Legjobb válasz: Elõször cos négyzet x-et írjuk fel, mint (1/2)*(1+cos(2x)). Ezután rendezzük egy kicsit: (1/2)*(1+cos(2x))=1 1+cos(2x)=2 cos(2x)=1 Innét a koszinus inverz függvényét az arkusz koszinuszt kell használni: 2x=arccos(1)=0+2*k*pi=2*k*pi x=k*pi vagy fokokban x=k*180

Elõször cos négyzet x-et írjuk fel, mint (1/2)*(1+cos(2x)). Ezután rendezzük egy kicsit: (1/2)*(1+cos(2x))=1 1+cos(2x)=2 cos(2x)=1 Innét a koszinus inverz függvényét az arkusz koszinuszt kell használni: 2x=arccos(1)=0+2*k*pi=2*k*pi x=k*pi vagy fokokban x=k*180
cos(négyzet)x=1 két eset lehetséges: 1. cosx=1 ekkor x= 0 + k*360 fok 2. cosx=-1 ekkor x= 180fok + k*360 fok összesítve a két megoldást: x = 0 + k*180 fok (másképp: x = k*pí)

Mitol fugg az, h 1 ferfi kepes vagy sem rogton az elso menet utan 1 ujjabbra? (van mikor nem all fel, h johessen a kovetkezo party)

Legjobb válasz: Szerintem meg genetikus. Ennyi erõvel azt is lehetne kérdezni, hogy mitõl függ a haja színe? Van, aki azonnal készen áll rá, van, akinek hosszabb-rövidebb ideig pihennie kell, és van, akinek meg csak napok múlva esik jól újra. Egyénfüggõ. MInt ahogy az is, hogy aktus után milyen hamar lankad le a fütykös. Van, akinek még a hüvelyben teljesen összemegy, és van (pl a párom), aki még félórával utána is álló farokkal száll ki a zuhany alól.

Szerintem meg genetikus. Ennyi erõvel azt is lehetne kérdezni, hogy mitõl függ a haja színe? Van, aki azonnal készen áll rá, van, akinek hosszabb-rövidebb ideig pihennie kell, és van, akinek meg csak napok múlva esik jól újra. Egyénfüggõ. MInt ahogy az is, hogy aktus után milyen hamar lankad le a fütykös. Van, akinek még a hüvelyben teljesen összemegy, és van (pl a párom), aki még félórával utána is álló farokkal száll ki a zuhany alól.
Néhány percet mindenképp várni kell, hogy ujra menet képes legyen.
Tapasztalatom az, hogy attól függ, meddig bírta elõtte. Ha sokáig, akkor sokat kell várni, de ha nem, akkor simán jöhet a következõ menet.
nálunk változó, volt hogy egybõl utána is pl párom két pillanat alatt elsült, de volt hogy már nem jött össze a második. Sztem ez spontán dõl el megy e éppen akkor vagy sem :) várjatok egy órát a kettõ közt :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem tuti nem spontan dol el es szerintem senki sem var szivesen meg 1 orat a kovetkezore..En probaltam meg utanaolvasni ennek, es a leghihetobb az volt, h fizikai eronletbe kell lenni, h az izmokban legyen meg ero..Valamitol fuggnie kell..Szerintetek ez mennyire hiheto?
az hogy a péniszbe mennyi idõ alatt kerül elég vér nem az állóképességtõl függ. Az max ahhoz kell hogy bird is 2. menetet simán. Szerintem több mindentõl függ pl hogy mennyire vagy "kanos" mennyi idõ alatt mentél el az elõbb és ilyesmi. De végülis ha kis szünet kell az se baj addig össze lehet bújni vagy kényeztetni a partnered :)
Szerintem ez tök változó dolog... páromra havi 1x rájön az, hogy fél óra után durr és ugyanúgy áll utána mint a cövek, mintha el sem durrant volna. Szóval iylenkor egészéjszakás üzemmódban van, nem tudom mi lehet a gomb, amivel ezt beállítom. :-P

80kg vagyok, 1 nap 160g fehérjét kéne ennem, mi van akkor ha többet viszek be mint 160g, és mi a kevesebbet? Ugy értem mitől függ a fejlődés?

Legjobb válasz: A fejlõdés az edzés minõségétõl,az étkezéstõl és a pihenéstõl függ. Ez a 2g/tskg meg egy körülbelüli érték, lehet hogy neked elég kevesebb is de az is lehet hogy elbírnál többet is.

A fejlõdés az edzés minõségétõl, az étkezéstõl és a pihenéstõl függ. Ez a 2g/tskg meg egy körülbelüli érték, lehet hogy neked elég kevesebb is de az is lehet hogy elbírnál többet is.
A nagy mennyiség megterhelést jelent a veséknek, a teljes kiválasztó-rendszernek, az emésztõ-szerveknek, növeli az étel-allergiák kialakulásának esélyét. Nem elegendõ fehérjét tartalmazó táplálkozás eredménye: hiánybetegségek, az immunrendszer legyengülése.
Kevés fehérje edzés esetén nem megfelelõ fejlõdést, extrémebb esetben katabolizmust okozhat. Ha többet viszel be, az nem nagy cucc, max kiszarod. /utolsó: Ne beszéljünk már hülyeségeket. Ipari mennyiségû fehérje kell, hogy megterheld a vesédet. Egy sportolónak meg amúgyis alapvetõ a magas folyadékbevitel./
akkor a régi köszvényes fõurak bizony ipari mennyiségû fehérjét fogyasztottak.
200g nem nagy mennyiség.
az valóban nem :)

Mitől függ, hogy az alaplapomba milyen memória való feszültség szempontjából (1, 65 V vagy 1, 5 V)?

A többi paraméter (MHz, DDR2,3) rendben van, levan írva de a feszültség nem. Amúgy Intel i5 3550 prociról és Gigabyte H77 D3SH alaplaprol van szó.

Legjobb válasz: A feszültség szabványos, tehát ha pl. neked DDR3 kell, akkor annak adott feszültség kell, és az alaplap tudni is fogja. Nem kell ezzel foglalkozni. A feszültség kérdése tuning esetén jön szóba, ha a sebesség emelése mellett azt is emeled a stabilitás érdekében. De gondolom, nem ez a célod, mert akkor nem tetted volna fel a kérdést.

A feszültség szabványos, tehát ha pl. neked DDR3 kell, akkor annak adott feszültség kell, és az alaplap tudni is fogja. Nem kell ezzel foglalkozni. A feszültség kérdése tuning esetén jön szóba, ha a sebesség emelése mellett azt is emeled a stabilitás érdekében. De gondolom, nem ez a célod, mert akkor nem tetted volna fel a kérdést.

Ebben az évben ha jól tudom, még létezik az adójóváírás "rendszere". Ezek utalása mikor történik? 1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak. Vagy ez mitől függ, hogy ki, mikor kapja meg?

Legjobb válasz: AJJAJJAJJAJ! 2012 évben már nincs adójóváírás! "1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak." Összekevered valamivel! :/

AJJAJJAJJAJ! 2012 évben már nincs adójóváírás! "1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak." Összekevered valamivel! :/
A kérdező hozzászólása: Akkor rosszul fogalmaztam... azt tudom, hogy idén már megszûnt, de tavaly még mûködött (vagy nem?!). Amit 2010-ben adóztam, abból a jóváírást 2011 májusa körül kaptam meg (egy összegben). Ugyanez a típusú utalás idén már nem várható? Nem vagyok szakértõje sajnos, így lehet bután fogalmazok nagyon...
Tehát egyösszegben kaptad meg a 2010. évi béred után 2011. májusában az adójóváírást. Igen ugyanez a szitu mehet 2011. adóévre vonatkozóan is, hogy 2012-ben kapod meg egyösszegben ezt az adójóváírást.

Kitöl örökölhettem? Nagypapám és édesanyám is 2-es tipusú cukorbeteg. Én is cukorbeteg lettem, de mint kiderült én 1-es tipusú vagyok. Mitöl függ ez?

Legjobb válasz: Nyilván nálatok halmozottan van jelen a betegség, így lettél te is cukorbeteg. Hogy te miért 1-es lettél, nem kettes, azt nem tudom, de talán valaki aki ért ehhez mindjárt megválaszolja...

Nyilván nálatok halmozottan van jelen a betegség, így lettél te is cukorbeteg. Hogy te miért 1-es lettél, nem kettes, azt nem tudom, de talán valaki aki ért ehhez mindjárt megválaszolja...
A kettes típusú esetén a betegség lényege az , hogy a sejtek érzéketlenné válnak az inzulin hatásásra , ez lehet veleszületett, vagy szerzett ( általában elhízás miatt). Itt a betegség lényege nem az , hogy nincsen inzulin hanem az , hogy nem tud hatni ezért a kezelés kezdetben arra irányul , hogy a saját inzulin hatását fokozzák. Az 1. típusú betegség esetén a szervezet inzulintermelése esik vissza vagy szûnik meg teljesen. Sok okot feltételeznek a hátterében : autoimmun folyamatok , bizonyos genetikai állomány + vírusfertõzés stb. Amennyire emlékszem rá belgyógyászatból mindekttõnél van genetikai hajlam , de a kettõ mögött teljesen más genetikai konstelláció van. Biztos ami biztos kérdezz rá azért a diabetologusodnál.

Akarok venni egy egyszerű kisebb méretű Trust hangfalszettet (2.1-es egy mélynyomó+két kis hangszóró), muszáj hangkártyának lennie a gépemben? Vagy ez mitől függ?

Nem szeretnék feleslegesen vásárolni.

Legjobb válasz: Ha van alaplapi integrált hangkártya akkor felesleges. Ez a hangszóró úgysem hoz olyan minõséget, amit kihallanál belõle.

Ha van alaplapi integrált hangkártya akkor felesleges. Ez a hangszóró úgysem hoz olyan minõséget, amit kihallanál belõle.
A kérdező hozzászólása: Hát alapból van egy jack kimenetelem, amibõl szól a kis hangszóróm. Akkor ezekszerint, egy 2.1-eshez elég az alap audio kimenet a PC-ben?
attól függ hogy milyen hangszórókat veszel, ám én ilyenbõl csak JBL-t vennék
A kérdező hozzászólása: Azaz? :D AZ mit jelent ?(JBL)
ha a kis hangszóród a gép hátuljába van bedugva akkor van integrált hangkártyád és csak simán bedugod a helyére az újat
A 2.1-et simán beudogod oda, ahova az eddigit is, 5.1-hez viszont már 5.1-es kártya kell.

Mitől függ, hogy 1 vagy 2?

Nagyon boldog vagyok, hogy kismama lehetek. Holnap megyek uh-ra. Ha doki azt mondja ikrek, akkor lehidalok ott helyben. Ha 1 babaára készül?k anyagilag, érzelmileg, akkor rosszul fogom viselni a hírt? Ha kett? lenne, akkor máshogy kell készülni érzelmileg, testileg?

Legjobb válasz: Még annyit, hogy édesanyámnál mindent rosszul mondtak. Elõször kisfiút, aztán ikreket, végül a kórházban kislány lettem. :-) Ezek szerint semmi sem 100%?

A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy édesanyámnál mindent rosszul mondtak. Elõször kisfiút, aztán ikreket, végül a kórházban kislány lettem. :-) Ezek szerint semmi sem 100%?
Ha ikrek akkor legkésõbb a mostani UH-n ki kell derülnie. Mikor voltál utolára UH-n? 18 hetes ikermami vagyok. Én már az elején tudtam, hogy ikreim lesznek és végig reménykedtem benne, hogy így is marad, nem lesz az egyiknek sem baja. Engem határtalan örömmel töltött el, páromat szintúgy. Többet kell majd pihenned, nem szabad annyira megeröltetned magad, mert ugye mégiscsak 2 élet növekszik benned. az elején biztosan kihullik a hajad :) , mert azért kemény lesz 2 babával foglalkozni, de ahogy nõnek, cseperednek egyre könnyebb lesz, hisz saját kis nyelvük van és tudnak eymással játszani...stb....sb...Anyagilag is megterhelõbb az elején, de ha belegondolsz, hogy az ember általában 2 gyereket szeretne akkor nem olyan sokkal több, mintha késõbb kelle költeni rá! Drukkolok Neked!
Örülj neki nagyon ha ikrek! Nekem is ikerterhességnek indult, de sajnos az egyik elhalt. A másik 2 hónapja megszületett, és gyönyörû, egészséges baba! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!