Találatok a következő kifejezésre: Mitől függ, 1 (23 db)

1. mikor egy pascal a nyomás? 2. hogyan lehet a nyomást csökkenteni, növelni? 3. mitől függ a hidrosztatikai nyomás nagysága? 4. mitől függ a légnyomás nagysága?

Legjobb válasz: 1 pascal megfelel 1 newtonnak négyzetméterenként. Pl nyomást úgy növelsz egy zárt térben (kazán) ha felmelegíted a vizet, és tágul így nõ a nyomás (túlnyomás esetén szétdurran ha nincs vészszelep) csökkenteni pont ez ellentettjével lehet. stb.. de itt konkrétabb :) http://www.reformatus-kkt.sulinet.hu/dokumentumok/altisk/nyo..

1 pascal megfelel 1 newtonnak négyzetméterenként. Pl nyomást úgy növelsz egy zárt térben (kazán) ha felmelegíted a vizet, és tágul így nõ a nyomás (túlnyomás esetén szétdurran ha nincs vészszelep) csökkenteni pont ez ellentettjével lehet. stb.. de itt konkrétabb :) http://www.reformatus-kkt.sulinet.hu/dokumentumok/altisk/nyo..
Ha órán odafigyeltél volna, de legalább leírtad volna, amit kellett, akkor nem lenne ilyen kérdésed. -.-
A kérdező hozzászólása: köszönöm az elsõ válaszolónak:)
Szívesen a linkembe sok mindent megtalálsz, de ha szükséged van rá elmagyarázom józan paraszti ésszel is :)
A kérdező hozzászólása: Azt megköszönném:)

Mikor egy atom fotont bocsát ki akkor mitől függ hogy melyik irányba bocsátja ki? Az összetett fénynél (pl. :nap fény) 1 atom bocsát ki különböző hullám hosszú fotonokat? Az elektron miért lép magasabb elektron héjra mikor fotont nyel el?

Legjobb válasz: >Mikor egy atom fotont bocsát ki akkor mitõl függ hogy melyik irányba bocsátja ki? -Semmitõl, megjósolhatatlan. Kivéve ha indukált emisszióról van szó (laser), akkor az eredeti sugárzás irányába. -Az összetett fénynél (pl. :nap fény) 1 atom bocsát ki különbözõ hullám hosszú fotonokat? -Nem. Egy atom egyszerre csak egyféle fontont bocsát ki, egy-egy energiaátmenetének megfelelõt. Sõt a látható fényt gyakran nem is atom bocsájtja ki, hanem egy nagyobb molekula - mivel kicsi az energiája az atomi energiaszintekhez képest. Szobahõmérsékleten legalábbis. >Az elektron miért lép magasabb elektron héjra mikor fotont nyel el? -Mert csak így tud magasabb energiájú lenni.

>Mikor egy atom fotont bocsát ki akkor mitõl függ hogy melyik irányba bocsátja ki? -Semmitõl, megjósolhatatlan. Kivéve ha indukált emisszióról van szó (laser), akkor az eredeti sugárzás irányába. -Az összetett fénynél (pl. :nap fény) 1 atom bocsát ki különbözõ hullám hosszú fotonokat? -Nem. Egy atom egyszerre csak egyféle fontont bocsát ki, egy-egy energiaátmenetének megfelelõt. Sõt a látható fényt gyakran nem is atom bocsájtja ki, hanem egy nagyobb molekula - mivel kicsi az energiája az atomi energiaszintekhez képest. Szobahõmérsékleten legalábbis. >Az elektron miért lép magasabb elektron héjra mikor fotont nyel el? -Mert csak így tud magasabb energiájú lenni.

Mitol fugg az, h 1 ferfi kepes vagy sem rogton az elso menet utan 1 ujjabbra? (van mikor nem all fel, h johessen a kovetkezo party)

Legjobb válasz: Szerintem meg genetikus. Ennyi erõvel azt is lehetne kérdezni, hogy mitõl függ a haja színe? Van, aki azonnal készen áll rá, van, akinek hosszabb-rövidebb ideig pihennie kell, és van, akinek meg csak napok múlva esik jól újra. Egyénfüggõ. MInt ahogy az is, hogy aktus után milyen hamar lankad le a fütykös. Van, akinek még a hüvelyben teljesen összemegy, és van (pl a párom), aki még félórával utána is álló farokkal száll ki a zuhany alól.

Szerintem meg genetikus. Ennyi erõvel azt is lehetne kérdezni, hogy mitõl függ a haja színe? Van, aki azonnal készen áll rá, van, akinek hosszabb-rövidebb ideig pihennie kell, és van, akinek meg csak napok múlva esik jól újra. Egyénfüggõ. MInt ahogy az is, hogy aktus után milyen hamar lankad le a fütykös. Van, akinek még a hüvelyben teljesen összemegy, és van (pl a párom), aki még félórával utána is álló farokkal száll ki a zuhany alól.
Néhány percet mindenképp várni kell, hogy ujra menet képes legyen.
Tapasztalatom az, hogy attól függ, meddig bírta elõtte. Ha sokáig, akkor sokat kell várni, de ha nem, akkor simán jöhet a következõ menet.
nálunk változó, volt hogy egybõl utána is pl párom két pillanat alatt elsült, de volt hogy már nem jött össze a második. Sztem ez spontán dõl el megy e éppen akkor vagy sem :) várjatok egy órát a kettõ közt :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem tuti nem spontan dol el es szerintem senki sem var szivesen meg 1 orat a kovetkezore..En probaltam meg utanaolvasni ennek, es a leghihetobb az volt, h fizikai eronletbe kell lenni, h az izmokban legyen meg ero..Valamitol fuggnie kell..Szerintetek ez mennyire hiheto?
az hogy a péniszbe mennyi idõ alatt kerül elég vér nem az állóképességtõl függ. Az max ahhoz kell hogy bird is 2. menetet simán. Szerintem több mindentõl függ pl hogy mennyire vagy "kanos" mennyi idõ alatt mentél el az elõbb és ilyesmi. De végülis ha kis szünet kell az se baj addig össze lehet bújni vagy kényeztetni a partnered :)
Szerintem ez tök változó dolog... páromra havi 1x rájön az, hogy fél óra után durr és ugyanúgy áll utána mint a cövek, mintha el sem durrant volna. Szóval iylenkor egészéjszakás üzemmódban van, nem tudom mi lehet a gomb, amivel ezt beállítom. :-P

Hogy kell megoldani cos (négyzet) x=1? Visszakeresésénél mitől függ az eredmény? Hogy kell megcsinálni egy trigonometrikus egyenletet? És hogy kell levezetni? Vagy esetleg van olyan oldal ami segítséget nyújt?

Legjobb válasz: Elõször cos négyzet x-et írjuk fel, mint (1/2)*(1+cos(2x)). Ezután rendezzük egy kicsit: (1/2)*(1+cos(2x))=1 1+cos(2x)=2 cos(2x)=1 Innét a koszinus inverz függvényét az arkusz koszinuszt kell használni: 2x=arccos(1)=0+2*k*pi=2*k*pi x=k*pi vagy fokokban x=k*180

Elõször cos négyzet x-et írjuk fel, mint (1/2)*(1+cos(2x)). Ezután rendezzük egy kicsit: (1/2)*(1+cos(2x))=1 1+cos(2x)=2 cos(2x)=1 Innét a koszinus inverz függvényét az arkusz koszinuszt kell használni: 2x=arccos(1)=0+2*k*pi=2*k*pi x=k*pi vagy fokokban x=k*180
cos(négyzet)x=1 két eset lehetséges: 1. cosx=1 ekkor x= 0 + k*360 fok 2. cosx=-1 ekkor x= 180fok + k*360 fok összesítve a két megoldást: x = 0 + k*180 fok (másképp: x = k*pí)

Mitől függ, hogy az egyes szénatomokhoz hány hidrogénmolekula kapcsolódik? Pl. But-1-én

Vagy többfajta változat is lehet?

Legjobb válasz: Mitõl függ? Az nem egy dologtól függ de semmiféle törvény nincs erre.A szénnek négy vegyértéke van az acetilénnél mégis egy hidrogén van egy szénen.A telítetteknél el van foglalva az összes kar a telítetleneknél nem.Így lehet kettõs és hármas kötés is a szénatomok között.

Mitõl függ? Az nem egy dologtól függ de semmiféle törvény nincs erre.A szénnek négy vegyértéke van az acetilénnél mégis egy hidrogén van egy szénen.A telítetteknél el van foglalva az összes kar a telítetleneknél nem.Így lehet kettõs és hármas kötés is a szénatomok között.
konyhanyelven: Amennyi hely marad.. Ha van egy kettõs kötés, az kettõt elfoglal a négy helybõl.. Akkor lehet van egy oxigén mondjuk.. akkor az is.. 4 hely van, amit nem "foglalnak" el, oda kerüljön H.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! most már értem :)

80kg vagyok, 1 nap 160g fehérjét kéne ennem, mi van akkor ha többet viszek be mint 160g, és mi a kevesebbet? Ugy értem mitől függ a fejlődés?

Legjobb válasz: A fejlõdés az edzés minõségétõl,az étkezéstõl és a pihenéstõl függ. Ez a 2g/tskg meg egy körülbelüli érték, lehet hogy neked elég kevesebb is de az is lehet hogy elbírnál többet is.

A fejlõdés az edzés minõségétõl, az étkezéstõl és a pihenéstõl függ. Ez a 2g/tskg meg egy körülbelüli érték, lehet hogy neked elég kevesebb is de az is lehet hogy elbírnál többet is.
A nagy mennyiség megterhelést jelent a veséknek, a teljes kiválasztó-rendszernek, az emésztõ-szerveknek, növeli az étel-allergiák kialakulásának esélyét. Nem elegendõ fehérjét tartalmazó táplálkozás eredménye: hiánybetegségek, az immunrendszer legyengülése.
Kevés fehérje edzés esetén nem megfelelõ fejlõdést, extrémebb esetben katabolizmust okozhat. Ha többet viszel be, az nem nagy cucc, max kiszarod. /utolsó: Ne beszéljünk már hülyeségeket. Ipari mennyiségû fehérje kell, hogy megterheld a vesédet. Egy sportolónak meg amúgyis alapvetõ a magas folyadékbevitel./
akkor a régi köszvényes fõurak bizony ipari mennyiségû fehérjét fogyasztottak.
200g nem nagy mennyiség.
az valóban nem :)

Mitől függ, hogy az alaplapomba milyen memória való feszültség szempontjából (1, 65 V vagy 1, 5 V)?

A többi paraméter (MHz, DDR2,3) rendben van, levan írva de a feszültség nem. Amúgy Intel i5 3550 prociról és Gigabyte H77 D3SH alaplaprol van szó.

Legjobb válasz: A feszültség szabványos, tehát ha pl. neked DDR3 kell, akkor annak adott feszültség kell, és az alaplap tudni is fogja. Nem kell ezzel foglalkozni. A feszültség kérdése tuning esetén jön szóba, ha a sebesség emelése mellett azt is emeled a stabilitás érdekében. De gondolom, nem ez a célod, mert akkor nem tetted volna fel a kérdést.

A feszültség szabványos, tehát ha pl. neked DDR3 kell, akkor annak adott feszültség kell, és az alaplap tudni is fogja. Nem kell ezzel foglalkozni. A feszültség kérdése tuning esetén jön szóba, ha a sebesség emelése mellett azt is emeled a stabilitás érdekében. De gondolom, nem ez a célod, mert akkor nem tetted volna fel a kérdést.

Ebben az évben ha jól tudom, még létezik az adójóváírás "rendszere". Ezek utalása mikor történik? 1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak. Vagy ez mitől függ, hogy ki, mikor kapja meg?

Legjobb válasz: AJJAJJAJJAJ! 2012 évben már nincs adójóváírás! "1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak." Összekevered valamivel! :/

AJJAJJAJJAJ! 2012 évben már nincs adójóváírás! "1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak." Összekevered valamivel! :/
A kérdező hozzászólása: Akkor rosszul fogalmaztam... azt tudom, hogy idén már megszûnt, de tavaly még mûködött (vagy nem?!). Amit 2010-ben adóztam, abból a jóváírást 2011 májusa körül kaptam meg (egy összegben). Ugyanez a típusú utalás idén már nem várható? Nem vagyok szakértõje sajnos, így lehet bután fogalmazok nagyon...
Tehát egyösszegben kaptad meg a 2010. évi béred után 2011. májusában az adójóváírást. Igen ugyanez a szitu mehet 2011. adóévre vonatkozóan is, hogy 2012-ben kapod meg egyösszegben ezt az adójóváírást.

Mitől függ, hogy ki milyen hamar tanul meg beszélni? Lehet valahogy ezt befolyásolni? 1 éves lesz a babám (fiú), jelenleg 6 szót tud kimondani.

Legjobb válasz: 6 szót 1 évesen! Nem semmi gratula! Az én fiam 19 hónapos és 2 hete kezdett beszélni, már aggódtam.. :)

6 szót 1 évesen! Nem semmi gratula! Az én fiam 19 hónapos és 2 hete kezdett beszélni, már aggódtam.. :)
Ebben kérdésben aztán tényleg sokfélék a babák. A legnagyobb csemetém 1, 5 évesen mondatokban beszélt, bemutatkozott, megmondta a pontos címét, stb. A legkisebb 21 hónapos, és még csak néhány szót mond, azt is csak akkor, ha kérdezzük. Nem kell ezt befolyásolni, majd jön magától. 1 évbesen a 6 szó tényleg gyönyörû!
Az én 1 éves fiam kizárólag a nyamm-nyamm "szót" használja. :) A hat szó gyönyörû, de azt tudni kell, hogy a késõbbi értelmi képességeket nem mutatja, hogy ki milyen hamar tanul meg járni/beszélni stb., és nem kell siettetni. A lényeg, hogy 3 évesen ugyanott tartsanak.
Gratulalok mi is 1evesek vagyunk de a baban kivul semmit nem mond csak halandzsa a tobbi
Kisfiútól 6 szó egy évesen az nagyon szép! Ezt egyébként nem lehet siettetni, sem befolyásolni. Kisfiam 1 évesen ennyit beszélt: baba, bá (apa), tete (tente), ámuá (anya), hasszi (virágok), ká-ká (háp-háp), ett (egy éves), cici, bédo vagy bédom (kérem). Most lesz 19 hónapos, és már ilyeneket mond: KÖSZI, FIJOM VÓT. (Tegnap kapott vizet, és ezt mondta utána.) :) ) Én nem mondom, hogy iszonyat sokat beszélnék hozzá, meg hogy egyfolytában mondókázunk, stb, mégis nagyon sokat beszél. Ismerek olyan anyukát, aki egész nap karattyol megállás nélkül, és a két éves kisfia alig mond pár szót. Szóval nem ezen múlik. De aztán 3-4 évesen úgyis utolérik egymást.

Kitöl örökölhettem? Nagypapám és édesanyám is 2-es tipusú cukorbeteg. Én is cukorbeteg lettem, de mint kiderült én 1-es tipusú vagyok. Mitöl függ ez?

Legjobb válasz: Nyilván nálatok halmozottan van jelen a betegség, így lettél te is cukorbeteg. Hogy te miért 1-es lettél, nem kettes, azt nem tudom, de talán valaki aki ért ehhez mindjárt megválaszolja...

Nyilván nálatok halmozottan van jelen a betegség, így lettél te is cukorbeteg. Hogy te miért 1-es lettél, nem kettes, azt nem tudom, de talán valaki aki ért ehhez mindjárt megválaszolja...
A kettes típusú esetén a betegség lényege az , hogy a sejtek érzéketlenné válnak az inzulin hatásásra , ez lehet veleszületett, vagy szerzett ( általában elhízás miatt). Itt a betegség lényege nem az , hogy nincsen inzulin hanem az , hogy nem tud hatni ezért a kezelés kezdetben arra irányul , hogy a saját inzulin hatását fokozzák. Az 1. típusú betegség esetén a szervezet inzulintermelése esik vissza vagy szûnik meg teljesen. Sok okot feltételeznek a hátterében : autoimmun folyamatok , bizonyos genetikai állomány + vírusfertõzés stb. Amennyire emlékszem rá belgyógyászatból mindekttõnél van genetikai hajlam , de a kettõ mögött teljesen más genetikai konstelláció van. Biztos ami biztos kérdezz rá azért a diabetologusodnál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!