Találatok a következő kifejezésre: Mitől fájhat után (29 db)

A mensi után 3-4 nappal mitől fájhat úgy a bal petefészkem, mintha peteérésem lenne? Nem túl korai?

A mensi els? napjától málnalevél teát iszok, hogy serkentse a peteérést. Ez okozhatja?

Legjobb válasz: Vetélésem utáni elsõ mensi után nekem is minden teljesen máshogy zajlott. Már mensi után fehér nyúlós folyásom lett, ami nekem mindig félidõben volt. Szerintem hamarabb volt pé-m, próbálkoztunk is és utána már nem jött meg:)

Vetélésem utáni elsõ mensi után nekem is minden teljesen máshogy zajlott. Már mensi után fehér nyúlós folyásom lett, ami nekem mindig félidõben volt. Szerintem hamarabb volt pé-m, próbálkoztunk is és utána már nem jött meg:)

Mitől fájhat újra a bimbóm pár hónap szoptatás után?

Az elején ugye fájt de ez természetes. Aztán rendbe jött és ment a szopi fájdalommentesen. Most pár napja megint fáj, nem vésze de nem kellemes. 5 hónapos a babám. Ugyanugy kapja be mont eddig.

Legjobb válasz: Látszik valami a bimbódon? Mikor fáj? Mikor múlik el? Ezeket érdemes lenne tudni. Amikor harapdál a baba, meg lehetne próbálni határozottan rászólni, hogy "nem szabad!", és kihúzni a melledet egy fél percre a szájából. Akár ez a harapdálás okozhatja a fájdalmat, azért ezt semmiképp sem kéne engedni. Akár egy kibújni készülõ fogacska is okozhat ilyesmit. Hogy biztosan elég-e amit eszik a baba, onnan tudhatod, hogy megfelelõen gyarapszik-e a súlya, van-e 5-6 pisis pelenkája naponta és 1-2 kakis, bár ha csak szopizik a kaki lehet ritkábban is. Ha mindez rendben van biztosan nem kell aggódnod, és akkor valószínûleg nincs szükség pótlásra. Ha szopi után anyatejet fejsz a melledre és hagyod rászáradni, esetleg lanolinnal is bekened, nagyon sokat segíthet.

Igen, lehet, hogy a pózváltás nem tetszik neki. De az eddigieken túl az is lehet még, hogy túl erõsen jön a tejed, vagy éppen hosszabb idõbe telik, amíg megindul a szopi elején (ez normális jelenség). Vagy már nincs annyira türelme kivárni, amíg a tej hátsó része is kiürül (ez is okés). Vagy nagyon érdeklõdõ lett és szopi közben eltekereg, "akrobata" mutatványokat végez. :)
Látszik valami a bimbódon? Mikor fáj? Mikor múlik el? Ezeket érdemes lenne tudni. Amikor harapdál a baba, meg lehetne próbálni határozottan rászólni, hogy "nem szabad!", és kihúzni a melledet egy fél percre a szájából. Akár ez a harapdálás okozhatja a fájdalmat, azért ezt semmiképp sem kéne engedni. Akár egy kibújni készülõ fogacska is okozhat ilyesmit. Hogy biztosan elég-e amit eszik a baba, onnan tudhatod, hogy megfelelõen gyarapszik-e a súlya, van-e 5-6 pisis pelenkája naponta és 1-2 kakis, bár ha csak szopizik a kaki lehet ritkábban is. Ha mindez rendben van biztosan nem kell aggódnod, és akkor valószínûleg nincs szükség pótlásra. Ha szopi után anyatejet fejsz a melledre és hagyod rászáradni, esetleg lanolinnal is bekened, nagyon sokat segíthet.
Nekem akkor fájdult így meg, mielõtt megjött. Az elsõnél én sem tudtam mire vélni, újra elkezdtem kenegetni Purelan mellbimbó védõ krémmel. Jobb is lett egy kicsit, de aztán megjött, és utána már nem fájt. Azóta is innen tudom, ha közeleg.
Megpróbálhatnád a babát leszoktatni a bimbó húzkodásáról, ahogy már korábban írtam. Próbáld váltogatni a szoptatási pozíciókat, kenegesd anyatejjel és lanolinnal a bimbót, és figyelj rá, hogy mindig jó mélyen kapja be! Ha nem sikerül, inkább kezdjétek újra! Remélem így minél elõbb túl leszel a kellemetlenségeken! Ha a súlya is gyarapodik a babának, akkor biztosan nem kevés a tej. A pisis, kakis pelenkák teljesen rendben vannak, ahogy írod.
Lehet a szoptatási póz megváltoztatásától is. Lehet, hogy te észre sem veszed, de elég, hogy egy kicsit másként helyezkedik el a szája a bimbóhoz képest, és már nem ugyanúgy harap rá, vagy nem ugyanolyan tempóban jön a tej, és ettõl türelmetlen lesz.Ha a fekve szoptatás bevált, nem tudjátok ugyanúgy csinálni?
Nekem akkor volt mindig érzékeny ha hosszabb ideig szopizott és felázott kicsit a bimbóm. De ez csak 1-2 napig.
Nekem a lányom kb. 3 hónapos kora óta fáj megint úgy, ahogy te is írod, nem vészes, de nem kellemes. Én azt gondolom azért, mert nincs már annyi és türelmetlenebbül, erõsebben szívja, de ez csak találgatás.
A kérdező hozzászólása: Nem látszik semmi, kicsit pirosabb.amikor bekapja akkor fáj, ahogy az elején volt. Meg ha húzkodja. Sok pisis pelus van. Kaki csak 2-3-4 naponta. De eddig fekve ettünk, pár napja ülve etetem a karomban, lehet azért?
Meg fog jönni? Terhes vagy? Jön a foga? Ezek lehetnek általában.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Lehet igazad van mert pár napja tépi a bimbómat.még nincs foga de ráharap és húzza, eléggé fáj. De nem tudom miért csinálja ezt. Lehet tényleg kevesebb lenne a tej? Hozzá kéne már táplálnom?
A kérdező hozzászólása: Köszi :) . Az biztos hogy szopi közben eltekereg. Közben húzza magával a bimbót is, au az fáj. De lehet , hogy meg fog jönni, tényleg volt egy kis menstruációs görcsöm, enyhe, de azt gondoltam felfázhattam. De nem véreztem, passz. :)

Szülés után 2, 5 héttel mitől fájhat veszettül a jobb vesém? Lehet, hogy megfázott vagy befolyásolhatja, hogy még mindig csak gyógyszerrel jó a vérnyomásom? Másnak is volt már ilyen? Mit csináltatok?

Máskor szokott segíteni, ha befeküdtem egy kád forró vízbe, de most még azt nem lehet.

Legjobb válasz: Egyszer hozzank is jottek ilyen panasszal az urologiara es ott kiderult hogy nem a veseje fajt a nonek, hanem a reumatologiara kellett menni mert a gerince nagyon meg volt terhelve. Ez csak egy eset de azert irtam le mert o is azt hitte hogy a veseje faj :)

Egyszer hozzank is jottek ilyen panasszal az urologiara es ott kiderult hogy nem a veseje fajt a nonek, hanem a reumatologiara kellett menni mert a gerince nagyon meg volt terhelve. Ez csak egy eset de azert irtam le mert o is azt hitte hogy a veseje faj :)
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, laborban és veseultrahangon is. Vesemedence gyulladásom volt, kaptam antibiotikumot, ma már negatív lett a kontroll laborom. Jó, hogy elmentem dokihoz, nagyobb baj is lehetett volna belõle.:)

Mitől fájhat a lábujjam futás után?

Nyilván a megterheléstől, de hogyan futhatok rosszul, hogy szabályosan a futás befejezése után fáj a lábujjam és a lábujjkörmöm..? Persze nem látja így senki, hogy hogyan mozgok, de volt már valakinek ilyen esete? Mit tett ellene? Gondoltam a rossz cipő méretre is, de most azonnal nem tudok másikat venni, illetve érdekel hát ha valaki konkrét választ tud adni a kérdésemre.

Legjobb válasz: Hogy fáj a lábujjad? Estleg nem vízhólyag van rajta?

Hogy fáj a lábujjad? Estleg nem vízhólyag van rajta?
A kérdező hozzászólása: A futás végére lezsibbad az egyik lábfejem, csak az egyik. Miután leveszem a cipõt, meg rendbe teszem magam futás után, azt veszek észre, hogy fáj. Nem nyílal, meg nem fáj förtelmesen, csak ha nyomkodom a körmöt, vagy mozgatom az ujjam akkor. Ilyen nyomás fájdalom, nem tudom hogy fogalmazzam meg.
Nemtudom.. énis járok futni, ésnekem ajobb lábszáram fáj, de csakakkor ha hozzáérek. Amúgy meg nem látszikrajta semmi, tök normálisnak néz ki..

Mitol fájhat az alhasam ovuláció után kb.5 nappal mintha a menstruációm jonne meg?

Ovulációm a 11.nap korul volt.Elotte is éreztem hasfájást+tojásfehérjés folyás is volt,de most már a 15.napon vagyok és alhasi fájdalmat érzek egész nap.A melleimbe is bele-bele nyilalgat.A ciklus 7.9.10 napján egyutt voltunk a férjemmel védekezés nélkul,de szerintem ez a hasfájdogálás még nemlehet beágyazódási tunet.Vagy mégis?24-26 naposak a ciklusaim.

Orgazmus után mitől fájhat a csiklóm?

Ha sokáig kényeztetnek utána fáj a csiklómnál és nem is kicsit. Nem azonnal, hanem több órával kés?bb. Nem hiszem, hogy ideglenes problémám lenne, mert ez régóta így van.

Legjobb válasz: Szegíííny.

Szegíííny.
Kérdés: bárhogy éred el az orgazmust mindig fáj? Vagy csak ha dörzsölöd? Illetve meddig fáj?
A kérdező hozzászólása: csak, ha dörzsölöm. rövid ideig, mikor hogy néha félóra van, hogy akár órákról van szó.. de többségben nem igazán tudtam megfigyelni, mert éjszaka szoktam erre felkelni, hogy fáj. mivel lefekvés elõtt van akció.:D
Lehet, hogy csak kidörzsölõdik. Esetleg kend be egy kis testápolóval (szigorúan külsõleg).
A kérdező hozzászólása: Azért nem hiszem, hogy kidörzsölöm, mert olyan, mintha görcsölne. Nem kívülrõl fáj.
túl intenzív orgazmus talán? vagy, ha ujjazod is magad közben akkor talán belül sérted fel magad, és azt érzed.. ha a dörzsöléstõl lenne, akkor azonnal éreznéd a fájdalmat szerintem
A kérdező hozzászólása: a túl intenzív orgazmustól lehetnek görcsszerû fájdalmaim?

Mitől fájhat a hasam alja havi után egy nappal?

Soha nem fájt utána, csak mikor megjön, begörcsöl és el is múlik. Ma délután szintén megfájdult.

Legjobb válasz: Ha eddig nem szokott fájni, akkor jobb lenne, ha orvost kérdeznél. :)

Ha eddig nem szokott fájni, akkor jobb lenne, ha orvost kérdeznél. :)

Mitől fájhat a hasam alsó része szex után 6hetesen?

kb.: 1 hete fáj nagyon er?s szúró fájdalmat érzek és hányingerem van szex után, mintha valaki szétbökdösött volna. Kell egy negyed óra magzatpózban a hasamat fogva amíg jobb lesz, legszívesebben ordítanék annyira fáj. Eddig még soha nem tapasztaltam hasonlót még vad szex esetén sem. Volt valakinek hasonló tapasztalat? Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Az a baj, hogy csak pár nap múlva megyek orvoshoz...

A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy csak pár nap múlva megyek orvoshoz...
A szextõl. Álljatok le egy kis idõre. Ha fáj, az azt jelenti, hogy nem szabad folytatni a tevékenységet. Akár el is vetélhetsz!
A kérdező hozzászólása: és ez meddig tarthat? Amíg meg nem szülök ne szexeljek?
Amíg orvos nem lát, addig ne szexeljetek, legalább is ne a hagyományos módon!(orális, anális) A dokiddal beszéld meg, a 12. hétig tuti eltilt, de ez így helyes! kibírjátok simán!! Mi is kibírtuk mind a 3x! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv: 3 lányos, 9hkm
Hát bizony van akinek nem szabad egész végig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Gratulálok a kislányokhoz!

Mitől fájhat, mikor a barátom berakja és az aktus után is még egy jó félóráig?

Két éve élek szexuális életet, de csak az elmúlt 3-4 aktusnál jelentkezett ez a tünet.

Legjobb válasz: keress fel egy másik nögyogyászt aki kenetet vesz,hogy mit szedtél össze,föleg ujjazással.

keress fel egy másik nögyogyászt aki kenetet vesz, hogy mit szedtél össze, föleg ujjazással.
Ha nem írtad volna, hogy mostanában voltál az orvosnál, azt mondtam volna, hogy hüvelygomba (candida)...Fájdalom, égetõ-csípõ érzés erre (is) jellemzõ.
Elméletileg, szerintem is gomba, kezeltessétek magatokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!

Mitol fajhat egy regi serulesnel szerzett varrat 15ev utan?

Van a fejemen egy regi varrat,meg 15eve egy balesetnel lett bevarrva, a hajam azon a darabon le lett borotvalva, azota nincs nincs is azon a teruleten, de az utobbi idoben kb.1honapja folyamatosan faj a"heg",eddig nem szokott egyaltalan, ezert nem ertemHmiert most ennyi ev utan kezdett fajni. A tul hidegre nem foghatom, mert a -20fokos idoben sem volt semmi baj vele. Mitol lehet ez?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!