Találatok a következő kifejezésre: Mitől fájhat gyomrunk (13 db)

Mitől fájhat a gyomrunk?

Ma nagyon fájt a gyomrom és felis voltam puffadva. Na meg egyfolytába büfiztem is :)

Legjobb válasz: Nagyon sok oka lehet a gyomorfájásodnak. Elõször is gondold át: mit és mennyit ettél tegnap/ma? Fájhat a gyomor attól, ha keveset ettél, de a sok kaja is ugyanúgy megterhelheti. Esetleg a nehezen emészthetõ kajától is. A puffadás okát szintén az elfogyasztott étel mennyiségében kell keresni. A böfögés? :) ittál szénsavasat, vagy lédús gyümölcsöt? Ha nem kaja miatt fáj, akkor lehet, hogy aggódtál/izgultál/stresszeltél valami miatt, de akkor nem büfiztél volna. Sokrétû, összetett dolog a gyomorfájás! Azért, ha nem múlik el huzamosabb ideig (mondjuk 3-4 napig), érdemes megelõzni egy komolyabb bajt, és felkeresni egy dokit!

Nagyon sok oka lehet a gyomorfájásodnak. Elõször is gondold át: mit és mennyit ettél tegnap/ma? Fájhat a gyomor attól, ha keveset ettél, de a sok kaja is ugyanúgy megterhelheti. Esetleg a nehezen emészthetõ kajától is. A puffadás okát szintén az elfogyasztott étel mennyiségében kell keresni. A böfögés? :) ittál szénsavasat, vagy lédús gyümölcsöt? Ha nem kaja miatt fáj, akkor lehet, hogy aggódtál/izgultál/stresszeltél valami miatt, de akkor nem büfiztél volna. Sokrétû, összetett dolog a gyomorfájás! Azért, ha nem múlik el huzamosabb ideig (mondjuk 3-4 napig), érdemes megelõzni egy komolyabb bajt, és felkeresni egy dokit!
reflux is lehet
sok snack szalámit ettél kenyér nélkül (velem ez volt)

Mitöl fájhat a gyomrom?

Éjszakánként elég gyakran fáj a gyomrom, de ha iszok rá egy kis ásványvizet akkor legtöbbször elmúllik. Napközben sose fáj csak késö este, éjszaka. Mi okozhatja ezt szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem az, h nem kajálsz rendesen este, v nagyon korán eszel a lefekvéshez képest. Én hat elõtt vacsizok, de 10-fél 11 felé bögre tej, meg pár szem valami, különben éhen vesznék. Más: nekem akkor szokott szabályosan - sírás határáig - fájni a gyomrom, mikor bulizunk, és hajnalban megyünk haza. Egyszerûen annyira nincs már benne semmi addigra. Az más kérdés, h mindig viszek magammal cukrot, v csokit, és bekapok pár kockát, v kexet, a lényeg, h kaja legyen.

Szerintem az, h nem kajálsz rendesen este, v nagyon korán eszel a lefekvéshez képest. Én hat elõtt vacsizok, de 10-fél 11 felé bögre tej, meg pár szem valami, különben éhen vesznék. Más: nekem akkor szokott szabályosan - sírás határáig - fájni a gyomrom, mikor bulizunk, és hajnalban megyünk haza. Egyszerûen annyira nincs már benne semmi addigra. Az más kérdés, h mindig viszek magammal cukrot, v csokit, és bekapok pár kockát, v kexet, a lényeg, h kaja legyen.
Az éjszakai gyomorfájást okozhatja a sok gyomorsav is (hajnal körül termelõdik a legtöbb). Próbáld ki a Rennie-t. Ha nem segít, nézesd meg magad orvossal - különösen ha régóta tart.

Mitől fájhat a gyomrom? 20 hetes vagyok. Mostanában néha fájni szokott, persze nem vészes, de most elég rossz. És most puffadok is rendesen.

Semmi puffasztót nem ettem, Nem értem.

Legjobb válasz: Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni,csak annyit,hogy nem vagy ezzel egyedül.Én is 20.hetes vagyok,tegnap olyan gyomorfájásom volt kb.10 percig,hogy még a víz is levert.Sokat fáfdogál nekem is és nem találok összefüggést a kajákkal sem.Néha csak tompa(mintha gyomron vágtak volna)fájdalom van.Neked milyen jellegû?

Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni, csak annyit, hogy nem vagy ezzel egyedül.Én is 20.hetes vagyok, tegnap olyan gyomorfájásom volt kb.10 percig, hogy még a víz is levert.Sokat fáfdogál nekem is és nem találok összefüggést a kajákkal sem.Néha csak tompa(mintha gyomron vágtak volna)fájdalom van.Neked milyen jellegû?
A kérdező hozzászólása: Nekem olyan nem is tudom leírni. Talán tényleg a legjobb jelzõ rá a gyomronvágás érzés, bár még nem vágtak gyomron. :) Gyomorfájásmentes babavárást :)
37hetes vagyok és nem akarlak elkeserteni titeket de nekem ez kb 3 hónapja van.Igaz nekem nagyobb volt mindig a hasam mint a velem egyidõs terheseknek.Hol jobb hol rosszabb de nekem nem is múlt el.Néha olyan érzés mintha kést forgatnának a gyomromba és a hátamba is kisugárzik.Kitartás!!!
Elsõ vagyok.jó kilátások...:) Engem se vágtak még gyomron, csak gyerekkoromban kapott el kellemesen, egy jól célzott labda:( Na ez pont olyan.Próbáljátok ki a langyos vizes borogatást, most hallottam és bevállt.Hátha nektek is segít.
A kérdező hozzászólása: Hát nem túl jó hír... Azért bízom benne nem fog sokáig tartani. Vajon a Rennie jó rá? A vizes borogatást ki fogom próbálni, köszi a tippet!
Megint az elsõ.A renniet hiába rágom, kb.15 percig van hatása.Amúgy az csak savcsökkentõ, tehát én nem is erre a fura fájásra szedem, hanem a borzalmas mennyiségû savamra(eredetileg is sok volt).De neked hátha segít, próbáld ki, legf.a kellemetlen tüneteket veszítheted, mást nem :)


Mitől fájhat a gyomrom mindíg? A 15. hétben vagyunk, és nem voltam nagyon émelygős korábban. Most meg vagy másfél hete erős gyomorfájás-émelygés sokszor. Főleg evés után.

Lehet ez terhességi tünet(nekem most jön el? ez a korszak) vagy inkább gyomorrontás-vírus dologra gondoljak szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy gyomorégésed van. Nekem a 10. héten jelentkezett elõször. Eleinte én is csak azt érzékeltem, hogy 'fáj' a gyomrom, nem tudtam, hogy ez gyomorégés, mert elõtte sosem volt. Most 21 hetes vagyok, de elõ-elõ jön néha. Én Rennie rágótablettát szoktam ilyenkor elrágni, de számos praktika létezik: egy pohár hideg tej, vagy száraz keksz segíthet.

Szia! Lehet, hogy gyomorégésed van. Nekem a 10. héten jelentkezett elõször. Eleinte én is csak azt érzékeltem, hogy 'fáj' a gyomrom, nem tudtam, hogy ez gyomorégés, mert elõtte sosem volt. Most 21 hetes vagyok, de elõ-elõ jön néha. Én Rennie rágótablettát szoktam ilyenkor elrágni, de számos praktika létezik: egy pohár hideg tej, vagy száraz keksz segíthet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Lehet, hogy gyomorégés akkor. Mondjuk inkább kõ kemény lesz a gyomrom, és puffadok is, de nem nagyon tudom meghatározni az érzést. Próbálok egyszerre kevesebbeket enni, hátha az is segít... Köszi mégegyszer.

Nagyon fáj a gyomrom és nem tudom mitöl. Mitöl fájhat ennyire?

Anyukám szerint lehet hogy èjszaka megnyomtam az öklömmel. De félek hogy valami nagyobb baj van.

Legjobb válasz: Vírus, gyomorrontás, gyomorsav, sokminden lehet. Enni kívánsz?

Vírus, gyomorrontás, gyomorsav, sokminden lehet. Enni kívánsz?
A kérdező hozzászólása: annyira nem. Nem tudom hogy az fontos-e de gombát ettem vacsorára és azóta érzem ezt. A gomba elötte egy nappal lett csinálva.
Hát igen, a gomba érzékeny dolog. Attól lehet. Más is evett belõle? Tehát az kizárva, hogy mérges gombát ettél? Mert ha kis esély is van rá akkor azonnal orvos. De ha nem, akkor lehet, hogy már nem volt friss, és ezért okoz gondot, de a gomba elég nehéz étel, sokan nem bírják, lehet, hogy csak errõl van szó, fõleg, ha este etted.
A kérdező hozzászólása: más is evett és nekik semmi bajuk. Ha kekszet eszek az segìt?
Segíteni kifejezetten nem segít, de ha éhes vagy, akkor tea-keksz a legjobb ilyenkor, vagy fõttkrumpli, reszelt alma, szóval diéta. ha nem kívánsz semmit, nem baj, hagy pihenjen az emésztõrendszer:) Folyadékot azért kortyolgass. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítséget! :)
Este nem a legjobb gombát enni. Biztos megviselte a gyomrodat éjszakára. Vegyél be egy quamatelt, ha attól jobb lesz, akkor biztos , hogy nincs nagy baj.
Gyomorrontás illetve vírus. Én 1-2 éve tapasztaltam meg mi az a gyomorfájás, elõtte sosem fájt. Iszonyú rossz, tudom (már ha neked is úgy fáj). Patikában kapható széntabletta, ami a közhiedelemmel ellentétben nem hasfogásra van, hanem a szén megköti a baktériumokat a gyomorban/belekben és a fajsúlyánál fogva kihajtja a szervezetbõl. Én egyszer ittam meg 5 darabot (kis vízben feloldva) és már aznap elmúlt a fájdalom. Carbo activatus a neve.

Mitől fájhat a gyomrom 2. napja?

Tegnap hajnalban vettem be 2 szem gyógyszert. (Fájdalomcs. és izomlazító), étkezés után vettem be, ahogy kell, és bő folyadékkal. Nos, nem tudom, hogy ennek van-e köze a bajomhoz: Tegnap reggel óta fáj a gyomrom. Olyan, mint amikor az ember már annyira éhes, hogy úgy érzi, a gyomorsava kimarja a gyomrát. Próbáltam inni tejet, és savlekötőt, de semmi.

Mitől fájhat még a gyomrom?

1-2 hónapja kisebb gyomorfekélyem volt, szedtem rá gyógyszert, a doki azt mondta 2 hét alatt biztos hogy begyógyul. Ritkán égett a gyomrom és nem is olyan nagyon. Egyszer volt hogy a gyomorszáj környékén nagyon fájt(gondolom ez a seb volt). Amióta abbahagytam a gyógyszert, néhány napra rá időnként egy picit égett a gyomrom, de csak pár másodpercre. Viszont az a mélyfájdalom a gyomorszáj környékén már 3-4 szer előjött, az utolsó ma volt, előtte 2 napig szedten ilyen savcsökkentő gyógyszert(biztos ami biztos, hogy ne fájjon még véletlenül sem), ma már nem és egyből megfájdult fél órára. Nem tudom hogy ennyire számítana a gyógyszer vagy csak a véletlen műve, hisz alig fél napja hogy nem szedem.(ebéd után jött a fájdalom, lehet túl meleg volt a kaja?) Mi lehet még ilyen gyomorszáj környéki fájdalom okozója?

Legjobb válasz: Nekem a gyomorfekélyemre évek óta kell szedni a gyógyszert, szünet nélkül. Lehet, olyat ettél, ami több savat csinál. Változó, kinek mitõl fáj a gyomra: Túl forró levestõl lehet. Nekem kávé és a paradicsom csinál gyógyszer mellett is ilyen tüneteket. Vörösbor is. Tapasztald ki, milyen ételek okozzák.

Nekem a gyomorfekélyemre évek óta kell szedni a gyógyszert, szünet nélkül. Lehet, olyat ettél, ami több savat csinál. Változó, kinek mitõl fáj a gyomra: Túl forró levestõl lehet. Nekem kávé és a paradicsom csinál gyógyszer mellett is ilyen tüneteket. Vörösbor is. Tapasztald ki, milyen ételek okozzák.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, kezd a fa..om kilenni az egésszel, nem logikus számomra, hogy ilyen gyenge gyomorsav mellett, ilyen erõs fekély fájdalom párosul. Hétfõn elmék egy helicobakter vérvizsgálatra, meg egy általános vérvizsgálatra is, ha minden rendbe, akkor csak valami pszihés dolog áll a háttérben, úgyhogy valami enyhe nyugtatók után fogok nyúlni. Köszönöm a választ.
Azt ne tedd, mert még jobban fog fájni! Lúgos ételeket egyél reggelire: zab vagy fõtt köles, gyümölcs és magõrlemények, úgymint:lenmag, szezámmag, napraforgómag, búzacsíra, búzakorpa, õrölt-dió, 1-1 evõkanállal. Keverd össze a kását a magokkal és mellé edd a gyümölcsöt! Ha hosszabb ideig ezt eszed reggelente, biztos, hogy meggyógyul a fekélyed! Én 10 éve fogyasztom és már nyoma sincs a fekélyeimnek! Sok sikert!

Valakinek van ötlete, hogy mitől fájhat a gyomrom?

Már egy ideje spontán el kezd fájni a gyomrom. Ez általában olyan időszakban sűrűbb, amikor elfoglaltabb vagyok és kihagyok 1-2 étkezést. Van amikor csak késő délután eszek valamit és azután rendszerűn el kezd iszonyúan fájni a gyomrom. Voltam már orvosnál, aki azt mondta, hogy azért fájhat a gyomrom, mert ideges típus vagyok, pedig ez aligha igaz...

Legjobb válasz: Gyomornyálkahártya gyulladás okozhat ilyen panaszt,de hasonló tünetei vannak a nyombélfekélynek is. Reméljük,Te ott még nem tartasz.

Gyomornyálkahártya gyulladás okozhat ilyen panaszt, de hasonló tünetei vannak a nyombélfekélynek is. Reméljük, Te ott még nem tartasz.
Nekem is sokat fáj a gyomrom, nekem is azt mondták, hogy az idegeskedés miatt. De a nyári szünetben is? :(
Ez egy folyamat és egyik kapcsolódik a másikhoz. Az idegesség, stressz hatására krónikus gyomornyálkahártya gyulladás alakul ki, ami sajnos akkor is okoz panaszokat, amikor éppen nem idegeskedtek. Azért különösen fontos erre a problémára odafigyelni, mert lehet egyik oka a nyombélfekélynek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mitől fájhat a gyomrom?

ha nagy levegőt veszek,ha felállok,felülök akkor fáj,meg ha nevetek ilyesmi eddig ilyenem nemvolt és nemtudom mitől van. 16/L

Legjobb válasz: Terhes vagy!!!!!

Terhes vagy!!!!!
A kérdező hozzászólása: szûz vagyok ;) valaki??

Mitől fájhat a gyomrom?

Egész délután fáj, ég... vagy nem is tudom mihez hasonlítani, de borzalmas.. olyan, mintha "lázas" lenne.

Legjobb válasz: Talán sok a savad, vegyél be savlekötõt, és ha nem múlik, akkor menj orvoshoz.

Talán sok a savad, vegyél be savlekötõt, és ha nem múlik, akkor menj orvoshoz.
Nekem is így kezdõdött :-) Aztán hátfájás, láz, izomfájdalom stb... Valami vírus is lehet ha amúgy nem szokott égni a gyomrod. Jó rá a salvus víz, meg esetleg reni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!