Találatok a következő kifejezésre: Mitől fáj szívem Mitöl van (6 db)

Mitől fáj a szívem? Mitöl van belenyilaló fájdalom a szívemben?

hetente több alkallommal vmi szúrást érzek a szívemben ami csak pár másodpercig tart,de amig tart elég er?s bár olykor csak 2pillanat az egész de akkor ugy érzem öszetok esni ha belém nyilal. a mellkasomban is szoktam szoritást érezni mi lehet a bajom?17éves vok és a családban nem nagyon vtak szívbetegek,nem hiszem h örököltem.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy valami komoly bajod lenne. Amikor nekem volt hasonló (+ szívdobogásérzés), az orvosom azt mondta, szedjek egy kevés magnéziumot, mert ez is lehet az egyik tünete, ha kevés van belõle a szervezetben. Nekem segített. De ha dokinál jársz, akkor említsd meg neki.

Nem hiszem, hogy valami komoly bajod lenne. Amikor nekem volt hasonló (+ szívdobogásérzés), az orvosom azt mondta, szedjek egy kevés magnéziumot, mert ez is lehet az egyik tünete, ha kevés van belõle a szervezetben. Nekem segített. De ha dokinál jársz, akkor említsd meg neki.
szia én tudok neked segíteni. nekem is ugyanez van és voltam vele dokinál is. csinált szívultrahangot meg kaptam egynapos EKG-t is. de csak annyi az egész hogy kicsit rossz az egyik szívbillentyûm ami azt modnta h nem baj. modnta hogy sok fiatal lánynak van ilyen hirtelen belenyilaló érzése. vegyél magne B 6ot és azt kell szedni. remélem segítettem. PUszi és jobbulást!
Nekem is szokot ilyen lenni, ha pl bal oldalra fekszem, és besorul e levegõ, meg vannak olan hirtelen mozdulatok amikor ezt csinálja, szerintem a levegõ szorul csak be.
A legnagyobb esély arra van, hogy ez egy pszichés tünet. Nekem is volt tizenévesen és azóta is többször elõfordult. Persze régen nagyon megijedtem, végigjártam minden vizsgálatot amikor közölte a doki, hogy mindezt pszichésen generálom magamnak, ért-e nagyobb stressz ilyesmi. És hát tiniként az embert naponta érik olyan hatások, amelyeket sokkal jobban felnagyít és érzékenyen érinti, mint mondjuk tíz évvel késõbb. Úgyhogy nyugodj meg!!
Szerintem is lelki eredetû dologról van szó.Nekem is szokott lenni, páldául, ha lehajolok és hirtelen kiegyenesedek, de csak úgy magától is.Voltam vele dokinál, az egyik szívbillentyûmnél több vér folyik vissza, ami sok embernél elõfordul, de ez nem okoz ilyen tünetet, és az orvos is lelki okot diagnosztizált.Tehát no para!!!

Egyszer úgy ébredtem, hogy el volt zsibbadva a bal karom, egyből arra gondoltam, hogy a szív miatt van.! Azóta rendszeresen bebeszélem magamnak, hogy zsibbad a karom, fáj a szívem és hogy szívrohamom lesz! Mitől lehet ez?

Addig jár ezen az agyam ameddig el nem zsibbad a karom, és nem kezd el fájni a szívem! Nem tudom mit csináljak, hogy ezek elmúljanak! Eddig csak este jött ez rám, most már nappal is, ha eszembe jut! Csináltattam egy EKG ahol akkor minden rendben volt.! Mit csináljak?

Legjobb válasz: ez egyértelmûen pszichés probléma, fordulj szakemberhez vele. A zsibbadás attó volt mert elfeküdted. mindnekivel elöfordul néha, semmi köze a szivedhez.

ez egyértelmûen pszichés probléma, fordulj szakemberhez vele. A zsibbadás attó volt mert elfeküdted. mindnekivel elöfordul néha, semmi köze a szivedhez.
az elsõnek igaza van, pszichés probléma, szakemberhez kellene fordulnod vele. Mondjuk a legjobb egy pszichoterápia ilyenkor, azt meg nem mindenki tud. Csak gondolkodj pozitívan, a rossz gondolatoktól érzed úgy. Hidd el, aki meg az agydaganatra gondol, az rögtön úgy érzi hogy fáj a feje, vagy valami más tünetet érez. Sok minden okozhat mellkasi fájdalmat, zsibbadás biztos attól volt hogy elfeküdted.
Elfeküdted a kezed, kiszorult belõle a vér, ezért elzsibbadt, ettõl lett érzéketlen. Teljesen normális dolog, én is gyakran elfekszem a kezem. Viszont hatalmas tehetség vagy, ha pusztán a gondolataidtól el tud zsibbadni a kezed! Miért nem nyugszol meg, hogy nem lesz szívrohamod, csak elfeküdted a kezed és gondolsz inkább arra, hogy "miért lenne szívrohamom". Ha zsibbadást elõ tudsz idézni, akkor javulást is tudsz. Miért akarod ennyire, hogy szívrohamod legyen?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat és tanácsaitokat!! Tisztában vagyok vele, hogy akkor azért zsibbadt el, mert elfeküdtem! De azóta beszélem be rendszeresen magamnak ezeket a dolgokat!
ezt értjük és épp ezért pszichés eredetû a probléma nem testi. Ezen egy hozzáértö szakember tud segiteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha tudnád, nekem hányszor volt már "szívrohamom"... Volt, hogy egy nap 3-szor is. Most már csak nevetek rajta, akkor nem volt ilyen vicces. Ugyanúgy bebeszéltem magamnak, hogy most zsibbad a karom, szúr a szívem, úristen és már a gyomorszájamnál is fáj, nem érzem a karom stb. de nem lett belõle semmi! Csak én pánikbeteg vagyok. Nekem ettõl volt! De volt már refluxom is, agyvérzésem is szóval amirõl éppen olvastam, azt simán be tudtam képzelni magamnak. Csak az agyad játszik, valószínûleg azért mert unatkozol. Egyébként pszichológus, ha nem segít akkor pszichiáter, nyugtató! Sajnos nekem is ez a megoldás maradt. Vagy pedig próbálj rendet tenni a fejedben! Ha nem vagyok túl tolakodó, megkérdezhetem, hány éves vagy?

Segitséget kérnék olyan gondom van hogy heves szív verés meg néha fáj is a meg a torkomban idegentest érzés van emiatt kétszer kerültem be a sűrgősségire és egyszerűen nemtudni hogy mitől van?

igazábol szeretném megtudni a ti véleményeteket mert olvastam hogy mi lehet de semmit nem találtam róla voltam terheléses teszten ekg-én állando vérnyomás alatt szív-röntgen-en és nem találtak semmit :( a torkommal 2hete küszködök és elmentem már az orvoshoz mert már annyira rossz volt nyelmen fájt de csak akkor ha nyelek ha iszok vagy eszek akkor nem érzem.szerintetek mi lehet? a tünetek:heves és szúrós szív-verés gombóc érzés a torokban voltam pszihologusnál és egyszerüen nem tudott rá mondani semmit felirt egy gyogyszert:citolepran azt igazábol nem szedtem mert elég könnyen rá lehet szokni.

Legjobb válasz: Egyértelmûen pánikbetegség. Fordulj pszichológushoz, mert nem fog elmúlni magától!!!

Egyértelmûen pánikbetegség. Fordulj pszichológushoz, mert nem fog elmúlni magától!!!
A kérdező hozzászólása: meg igazából tegnap voltam fogorvosnál de nem volt ilyen problémám de beültem és elkezdtem remegni elõször nem figyeltem fel rá de aztán bementem megkaptam az érzéstelenítõt és kiültem elkezdtem remegni ugy éreztem majd kiugrik a szivem de elõtte meg ilyen baj nem volt ez kb 2hete van kétszer lettem rosszul akkor menni is kellet a korházba akkor elkezdjem szedni a gyogyszert amit adott?vagy ezt természetes úton nem lehet megállitani?
Figyu, amikor ezek a dolgok megtörténnek kérdezd meg "magadtól" rosszul vagyok?De csak úgy halkan, az agyadban ne jelenjen meg ez egy gondolatként, amit magyarul is kifejezel. A válasz jön majd magától magyar nyelven. NA itt a lényeg, amelyik kérdez, amelyik részed "HALLJA" a gondolatokat, AZ VAGY TE. A másik amelyik néha beszél hozzád magyarul az meg az AGYAD. A problémát az AGYAD okozza. Mond meg szépen neki, hogy kussoljon NEM URALHAT TÉGED. Az agyad elhiteti VELED, hogy jajjj ROSSZUL VAGYUNK, SOS. Nagy lfaszt!!!
A kérdező hozzászólása: rendben van nagyon szépen köszönöm a válaszod :) megprobálok mindent csak a végsõ esetben nyulok a gyogyszerhez
A kérdező hozzászólása: de különben érdekes mert probálom magam nyugtatni meg minden de még is egy belsõ gondolat mégis azt mondja mivan ha tényleg beteg vagyok és olyankor figyelek a szivemre meg a torkomra es érzem hogy nincsen rendben de megprobálom amit irtál veszteni nem fogok vele :)

3 hónapos kisfiam 3 napja nagyon erősen szívja a cicim, van hogy dühöng rajta, ez eléggé fáj. Tejem van, ha megnyomom spriccel belőle. Mi lehet a baj, mitől csinálja ezt, mit tehetek hogy ne csinálja?

Legjobb válasz: 3 hónapos kor körül fejlõdési ugrás van. Lehet, hogy többet enne, de nehezen jön neki. Azért dühöng és rángatja.

3 hónapos kor körül fejlõdési ugrás van. Lehet, hogy többet enne, de nehezen jön neki. Azért dühöng és rángatja.
Nekem is így volt. Azt hittem, kevés a tejem. Nem az, már 4 hót múlt, még mindig csak szoptatom. Próbáld meg két mellbõl szoptatni, pár napja így csinálom. Fáj még most is minden szopi kezdés, de nem vészes. Szerintem ez a fájdalom már jobb nem lesz. Talán tényleg nehezen jön ki a tej.
Idegbecsípõdés is lehetett.
ha többször elõfordul menj el orvoshoz

Mitől fájhat az ágyékom? És lüktetni is szokott. Olyan mintha ott verne a szívem. Ha edzek, akkor még erőteljesebben dobog, lüktet, és fáj! A lüktetés mindkét oldalon van, a fájás a jobb oldalon!

Focizok, sportszerűen (heti 4 edzés+2 meccs), kb januárba vettem észre hogy fáj..Általában edzés közepe fele szoktam elkezdeni érezni, de valamikor spontán elkezd fájni! A lüktetést akkor is érzem amikor épp nem fáj (de akkor sokkal enyhébben dobog)! Valaki legyen szíves segítsen, hogy mi lehet ez, mitől van, mivel kezelhető.

Legjobb válasz: Hát ez lehet sérv is, lehet izomhúzódás is, vagy valamiért gyulladás lépett fel a szöveteidben.Sportorvos, vagy körzeti orvos, mert ha esetleg sérv, akkor mûteni kell.

Hát ez lehet sérv is, lehet izomhúzódás is, vagy valamiért gyulladás lépett fel a szöveteidben.Sportorvos, vagy körzeti orvos, mert ha esetleg sérv, akkor mûteni kell.
A kérdező hozzászólása: Esetleg sportkrémmel ne próbáljam meg bekenni?
Szerintem ne próbálkozz krémekkel. A halogatásból nagyobb probléma is lehet. Elképzelhetõ, hogy sérved van. Van más testrész felé átsugárzó fájdalom?
A kérdező hozzászólása: Nincs, csak ott. De most már annyira nem fáj, kicsit jobb lett! A lüktetés enyhén mindkét oldalon ugyanúgy megmaradt. Olyasmi, mint a pulzus, hasonló lüktetõ érzést érzek ha odateszem a kezem, meg ha sokáig nézem, akkor is kivehetõ, hogy lüktet. És mind a 2 oldalon. Múlt héten kentem be sportkrémmel, de azóta a nem fájt nagyon!
egy hete mûtöttek sérve. ugyanezek voltak a tüneteim. menj el az általános sebészeti rendelésre, ott megvizsgálnak, és kapsz egy ultrahangos beutalót. ne szórakozz a sportkrémmel, mert ha sérved van és kizáródik, akkor HAT ÓRA után elkezd elhalni a bélrendszer adott szakasza... És nincs rá gyógyszer, krém, gyógytea, sámán, masszõr, csak a mûtét segít. Szóval a saját érdekedben irány a sebészet.
A kérdező hozzászólása: neked is volt ez a dobogó, lüketetõ érzés mind2 oldalon?
nekem csak az egyik oldalon, mivel egyoldali sérvem volt. nem voltál még orvosnál, ugye?
A kérdező hozzászólása: Nem, mert nem fáj egyáltalán semmit, csak lüktet!
irigylem az ilyen nyugodt embert én már rég behipohonderkodtam volna, hogy elvékonyodott az egyik artériám, el fog pattanni és elvérzek, vagy valami ilyesmit, te meg már fél éve ezzel élsz együtt, és eszedbe se jut orvoshoz menni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!