Találatok a következő kifejezésre: Mitől fáj szívem (16 db)

Mitől fáj a bal oldalam? Pont a szívem környékén. Már régotá fáj. Nagyon sürgős!

Legjobb válasz: 1. Rengeteg dologtól fájhat a bal oldalad. 2. A szív nem pont a bal oldalon van, jórészt középen helyezkedik el, ha fáj, az leginkább a bal karba, vagy a gyomor felé sugárzik. 3. Ha régóta fáj, nem nagyon sürgõs.

1. Rengeteg dologtól fájhat a bal oldalad. 2. A szív nem pont a bal oldalon van, jórészt középen helyezkedik el, ha fáj, az leginkább a bal karba, vagy a gyomor felé sugárzik. 3. Ha régóta fáj, nem nagyon sürgõs.
Ha már régóta fáj, annyira nem sûrgõs, hogy itt keress rá választ. Be kell jelentkezni a háziorvoshoz, aki majd elküld vizsgálatokra ha úgy látja jónak.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál.De semmit sem mondott.Januárba megyek majd kardiológiára.
savtultengés (reflux) is okozhatja, de gondolom azt éreznéd ha savad lenne.

Mitől fáj a szívem? Mitöl van belenyilaló fájdalom a szívemben?

hetente több alkallommal vmi szúrást érzek a szívemben ami csak pár másodpercig tart,de amig tart elég er?s bár olykor csak 2pillanat az egész de akkor ugy érzem öszetok esni ha belém nyilal. a mellkasomban is szoktam szoritást érezni mi lehet a bajom?17éves vok és a családban nem nagyon vtak szívbetegek,nem hiszem h örököltem.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy valami komoly bajod lenne. Amikor nekem volt hasonló (+ szívdobogásérzés), az orvosom azt mondta, szedjek egy kevés magnéziumot, mert ez is lehet az egyik tünete, ha kevés van belõle a szervezetben. Nekem segített. De ha dokinál jársz, akkor említsd meg neki.

Nem hiszem, hogy valami komoly bajod lenne. Amikor nekem volt hasonló (+ szívdobogásérzés), az orvosom azt mondta, szedjek egy kevés magnéziumot, mert ez is lehet az egyik tünete, ha kevés van belõle a szervezetben. Nekem segített. De ha dokinál jársz, akkor említsd meg neki.
szia én tudok neked segíteni. nekem is ugyanez van és voltam vele dokinál is. csinált szívultrahangot meg kaptam egynapos EKG-t is. de csak annyi az egész hogy kicsit rossz az egyik szívbillentyûm ami azt modnta h nem baj. modnta hogy sok fiatal lánynak van ilyen hirtelen belenyilaló érzése. vegyél magne B 6ot és azt kell szedni. remélem segítettem. PUszi és jobbulást!
Nekem is szokot ilyen lenni, ha pl bal oldalra fekszem, és besorul e levegõ, meg vannak olan hirtelen mozdulatok amikor ezt csinálja, szerintem a levegõ szorul csak be.
A legnagyobb esély arra van, hogy ez egy pszichés tünet. Nekem is volt tizenévesen és azóta is többször elõfordult. Persze régen nagyon megijedtem, végigjártam minden vizsgálatot amikor közölte a doki, hogy mindezt pszichésen generálom magamnak, ért-e nagyobb stressz ilyesmi. És hát tiniként az embert naponta érik olyan hatások, amelyeket sokkal jobban felnagyít és érzékenyen érinti, mint mondjuk tíz évvel késõbb. Úgyhogy nyugodj meg!!
Szerintem is lelki eredetû dologról van szó.Nekem is szokott lenni, páldául, ha lehajolok és hirtelen kiegyenesedek, de csak úgy magától is.Voltam vele dokinál, az egyik szívbillentyûmnél több vér folyik vissza, ami sok embernél elõfordul, de ez nem okoz ilyen tünetet, és az orvos is lelki okot diagnosztizált.Tehát no para!!!

Mitől fáj a szív melett és mi az?

Háton fekve tüsszentésnél jött elő, hogy a szív mellett/környékén a hasfal tetején a bal mell alatt pokoli fájdalom nyilalt bele. Nem tudom mi az, kb. a legfelső hasizom környékén van és tüsszentésnél belenyilal. Mitől lehet és mi az? Leszakadt az izom? 2 hete volt, pár napja elkezdtem deep releef géllel kenni és sokat javult, már szinte el is múlt. Mégis érdekel mi lehetett ez, és kell-e vele foglalkozni.

Legjobb válasz: Tüsszentésnél meghúztad az izmodat. Nekem egyszer az történt, hogy be is görcsölt a hasizmom és 1 percig nem tudtam kiegyenesedni, utána napokig fájt a tüsszentés. Amúgy ne aggódj, semmi probléma, nem történt komoly bajod, csak egy sima izomhúzódás! :)

Tüsszentésnél meghúztad az izmodat. Nekem egyszer az történt, hogy be is görcsölt a hasizmom és 1 percig nem tudtam kiegyenesedni, utána napokig fájt a tüsszentés. Amúgy ne aggódj, semmi probléma, nem történt komoly bajod, csak egy sima izomhúzódás! :)

Kezeim bedagadtak, fejem fáj, szivem nyom, mitől?

A kezeim többször dagadtak már be, a szívem fél éve nyom néha és szúr.. ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Ezt csak orvos tudja mitõl lehet. A háziorvos megcsináltatja a szükséges vizsgálatokat.

Ezt csak orvos tudja mitõl lehet. A háziorvos megcsináltatja a szükséges vizsgálatokat.
A kérdező hozzászólása: Ezzel sokat segítettél, köszi:) Ezt mindenki tudja.. de volt valakinek hasonló?
"fel eve!" Kedves kerdezo ez nem egy influenza, amivel szorakozni lehet, tehat mar az orvoshoz kellett volna menned, mielott vinnenek! Veraramlassal van a problema, tehat feltetlen orvosi kivizsgalas!
Had nyomatékosítsam azt, amit az elõttem szóló mondott: Ha nem mész el orvoshoz, akkor marha mindegy, hogy mi megmondjuk-e, hogy mi a bajod, mert rövidesen úgyis feldobod a talpad. Mivel itt érdeklõdsz, hogy mi a bajod, ez számomra nem jelent mást, minthogy leszarod, és csak 2 percet vagy hajlandó feláldozni a drága mindennapjaidból arra, hogy megtudd, vajon mi lehet a problémája az egyik legfõbb szervednél. Ha neked ennyire számít ez a dolog, akkor hogyan van pofád elvárni, hogy más foglalkozzon vele?! Tudjuk nagyon jól, hogy ide a "hullámos a körmöm, mit tegyek" szintû kérdések valóak... és nem az, hogy néha "beszakad a melkasom mondja má meg vki hogy a xanax jó e rá" remélem tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: Na idefigyelj "elõzõ hozzászoló"! Az írásod alapján inkább veled vannak súlyos problémák amit kezeltetni kellene ugyanis feltételezem önértékelési vagy hasonló pszichés jellegû problémákkal küzdesz nemhiába a "xanax" jeligéd.. szerintem normális kulturált módban is lehet segíteni de a te segítségedre nem vagyok rá szorulva kössz! Többiek.. egyértelmû hogy orvos, de attól még lehet másnak is ilyen jellegû panasza..
Bokád is dagad néha? Fájdalom mozgásra, fizikai aktivitásra jelenik meg, vagy erõsödik akkor? Olyan érzés, mintha ránehezednének a mellkasodra? Ha igen, akkor ez bizony angina lesz, a szívinfarktus elõfutára.
A kérdező hozzászólása: Inkább a jobb lábfejem fáj néha illetve a szívemnél mintha téglát nyomnának rá, vagy mintha egy villám csapna bele.. :( köszönöm a kedves hozzászólásodat!!:)

Mitöl fáj és szúr a szívem?

Talán 3-4 éve jött elö ritkábban kezdetben de most már majdnem minden nap fáj szúr és mintha nyomás lenne a szívemen olyankor nehezebben is veszek leveg?t ,és fáradt is vagyok .Voltam dokinál beutalot is kértem ,voltam ultrahangon is de semmit sem találtak .A háziorvos azt mondta idegi alapon fáj .Nem tudom lehet e hozzá köze de rossz családi körülmények közt nevelkedtem veszekedés meg ilyenek ,söt szerintem párszor is depresszios is voltam .Most 23 vagyok de a helyzet ugyan az .Lehet hogy emiatt alakult ki ?Segitsetek tudtok valami gyogymodot rá vagy esetleg hasonlo panaszokkal rendelkezö?

Legjobb válasz: Nekem ez kb 14-18 éves korig fordult elõ, általában reggelente. Felírtak egy lób*szó gyógyszert, majd 2 hónap múlva mondták h miért szedek ilyet amikor nincs semmi bajom :O Én közben elkezdtem sportolni (deszka, bicikli, foci, futás, virágpálca stb) és helyre álltam.

Nekem ez kb 14-18 éves korig fordult elõ, általában reggelente. Felírtak egy lób*szó gyógyszert, majd 2 hónap múlva mondták h miért szedek ilyet amikor nincs semmi bajom :O Én közben elkezdtem sportolni (deszka, bicikli, foci, futás, virágpálca stb) és helyre álltam.
Tipikus pánikbeteg vagy - sajnos. Gyógymód? igen, nekünk bevált: http://www.rhodiolin.eoldal.hu
Szerintem neked csak mentális problémáid vannak, a családi veszekedések miatt, de ennek ellenére menj el a háziorvosodhoz, nehogy valami komolyabb baj legyen a háttérben. 21/F
Nekem is hasonló panaszaim vannak, én 21 vagyok. Orvosok megvizsgáltak, nálam is megvolt ekg, vérkép, mindent rendben találtak. Azt mondták, h vékony testalkatú fiataloknál könnyebben elõfordulhat ez, meg hogy a stressz a fõ oka. Nekem még kivizsgálásom elõtt felírtak egy béta blokkolót, de nem szedem, mert úgy leviszi a vérnyomásomat, hogy szinte nem vagyok észnél:P én is szeretnék valamit sportolni, amitõl rendbe jövök.
Nekem is idõnként ilyen érzésem van, de nekem azt mondták, hogy ez nem a szív, nem az fáj ilyenkor, hanem a rekeszizmok közé beszorul levegõ, és attól van ez a kellemetlen érzés, mintha a szív fájna és szúrna.
ha a szervezeted ph-ja savas, ez is lehet tünet. persze errõl az orvosok nem tájékoztatnak... nekem is volt ilyen problémám, és a lúgositó kurám után elmúlt. de persze ezer más oka is lehet...

Mi az oka, hogy néha fáj a szívem, tudom, ez nem lehet, de úgy érzem, hogy fáj, reggelente zsibbadnak a kezeim. Néha furán félrever a szívem, este hallom a szívdobogásom, sokszor nem tudok emiatt elaludni. Mitől lehet ez?

A pulzusom elég magas, nyugalmi helyzetben 80 körüli. A vérnyomásom jó, néha kicsit alacsony. A közérzetem is elég rossz, szédelgek, fáj a fejem.

Legjobb válasz: Nagyon hasonló tüneteid vannak, mint nekem!!! Nekem ugyan nem fáj a szívem, de nagyon szapora a pulzusom, szinte mindig, a vérnyomásom inkább alacsony. Sokszor fáradt vagyok. Sokszor lüktet a fejem, este én is sokszor hallom, ahogy kalapál a szívem. Néha egy-egy nagyot is dobbanik, néha meg úgy érzem, össze-vissza... Ja, és évek óta rengetegszer van migrénes fejfájásom. Voltam már EKG-n (két gyereket szültem), azt mondta az orvos, mozogjak, sportoljak sokat, az erõsíti a szívet, hosszú távon nem jó, nem egészséges a túl szapora pulzus. Érzékeny a vegetatív idegrendszerem.

Nagyon hasonló tüneteid vannak, mint nekem!!! Nekem ugyan nem fáj a szívem, de nagyon szapora a pulzusom, szinte mindig, a vérnyomásom inkább alacsony. Sokszor fáradt vagyok. Sokszor lüktet a fejem, este én is sokszor hallom, ahogy kalapál a szívem. Néha egy-egy nagyot is dobbanik, néha meg úgy érzem, össze-vissza... Ja, és évek óta rengetegszer van migrénes fejfájásom. Voltam már EKG-n (két gyereket szültem), azt mondta az orvos, mozogjak, sportoljak sokat, az erõsíti a szívet, hosszú távon nem jó, nem egészséges a túl szapora pulzus. Érzékeny a vegetatív idegrendszerem.
Szerintem nem ártana felkeresned egy kardiológust.. egy EKG-ból, és egy ultrahangból is sokat meg tudnak mondani. Sok szívprobléma okozhat ilyen tüneteket! Pl. a szívizom-elfajulás, amit korábbi szívizomgyulladás okozhat. Sajnos ez bármilyen életkorban elõfordulhat egy fertõzéstõl is. A magas pulzus is lehet a szívizom-elfajulás tünete, de az is lehet, hogy egyszerûen keveset mozogsz. Az igaz hogy a szívben nincsenek idegek, de a fájdalom ettõl még kisugározhat a mellkasba, hátba és a karokba.
A kérdező hozzászólása: Voltam már EKG-n, azt mondta az orvos, semmi bajom és el is küldött. Nem értek hozzá, de kb. 30 mp-et voltak rajtam a tappancsok, ez idõ alatt meg tud egyáltalán állapítani valamit? Most államvizsga elõtt állok, mellette tanítok és az utóbbi 1 évben felszedtem 15kg-ot. Lehet, hogy az idegesség és a kevés mozgás váltja ezeket ki nálam?
A 2. vagyok megint. 30 mp bõvel elég az EKG-n. A szívizom-elfajulás akkor kilõve, mert azt már kimutatná szerintem. Viszont a magas pulzus tipikus kiváltó oka a mozgáshiány.. (idõs korban az érszûkületek is) erre általában legalább fél év !rendszeres! mozgást javasolnak hogy visszaváljon. És ez erõsen ajánlott, mert a tartós 80 feletti pulzus alattomosan károsíthatja a szívizmot. De a stressz sokszor kivált olyan tüneteket amik szervi problémáknak tûnnek, de valójában csak idegi eredetûek.
meg kellene találnod az okot ami miatt szorongsz, idegeskedsz...és meg kellene szüntetni.
folyadékot iszol eleget? 21:33

Egyszer úgy ébredtem, hogy el volt zsibbadva a bal karom, egyből arra gondoltam, hogy a szív miatt van.! Azóta rendszeresen bebeszélem magamnak, hogy zsibbad a karom, fáj a szívem és hogy szívrohamom lesz! Mitől lehet ez?

Addig jár ezen az agyam ameddig el nem zsibbad a karom, és nem kezd el fájni a szívem! Nem tudom mit csináljak, hogy ezek elmúljanak! Eddig csak este jött ez rám, most már nappal is, ha eszembe jut! Csináltattam egy EKG ahol akkor minden rendben volt.! Mit csináljak?

Legjobb válasz: ez egyértelmûen pszichés probléma, fordulj szakemberhez vele. A zsibbadás attó volt mert elfeküdted. mindnekivel elöfordul néha, semmi köze a szivedhez.

ez egyértelmûen pszichés probléma, fordulj szakemberhez vele. A zsibbadás attó volt mert elfeküdted. mindnekivel elöfordul néha, semmi köze a szivedhez.
az elsõnek igaza van, pszichés probléma, szakemberhez kellene fordulnod vele. Mondjuk a legjobb egy pszichoterápia ilyenkor, azt meg nem mindenki tud. Csak gondolkodj pozitívan, a rossz gondolatoktól érzed úgy. Hidd el, aki meg az agydaganatra gondol, az rögtön úgy érzi hogy fáj a feje, vagy valami más tünetet érez. Sok minden okozhat mellkasi fájdalmat, zsibbadás biztos attól volt hogy elfeküdted.
Elfeküdted a kezed, kiszorult belõle a vér, ezért elzsibbadt, ettõl lett érzéketlen. Teljesen normális dolog, én is gyakran elfekszem a kezem. Viszont hatalmas tehetség vagy, ha pusztán a gondolataidtól el tud zsibbadni a kezed! Miért nem nyugszol meg, hogy nem lesz szívrohamod, csak elfeküdted a kezed és gondolsz inkább arra, hogy "miért lenne szívrohamom". Ha zsibbadást elõ tudsz idézni, akkor javulást is tudsz. Miért akarod ennyire, hogy szívrohamod legyen?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat és tanácsaitokat!! Tisztában vagyok vele, hogy akkor azért zsibbadt el, mert elfeküdtem! De azóta beszélem be rendszeresen magamnak ezeket a dolgokat!
ezt értjük és épp ezért pszichés eredetû a probléma nem testi. Ezen egy hozzáértö szakember tud segiteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha tudnád, nekem hányszor volt már "szívrohamom"... Volt, hogy egy nap 3-szor is. Most már csak nevetek rajta, akkor nem volt ilyen vicces. Ugyanúgy bebeszéltem magamnak, hogy most zsibbad a karom, szúr a szívem, úristen és már a gyomorszájamnál is fáj, nem érzem a karom stb. de nem lett belõle semmi! Csak én pánikbeteg vagyok. Nekem ettõl volt! De volt már refluxom is, agyvérzésem is szóval amirõl éppen olvastam, azt simán be tudtam képzelni magamnak. Csak az agyad játszik, valószínûleg azért mert unatkozol. Egyébként pszichológus, ha nem segít akkor pszichiáter, nyugtató! Sajnos nekem is ez a megoldás maradt. Vagy pedig próbálj rendet tenni a fejedben! Ha nem vagyok túl tolakodó, megkérdezhetem, hány éves vagy?

Segitséget kérnék olyan gondom van hogy heves szív verés meg néha fáj is a meg a torkomban idegentest érzés van emiatt kétszer kerültem be a sűrgősségire és egyszerűen nemtudni hogy mitől van?

igazábol szeretném megtudni a ti véleményeteket mert olvastam hogy mi lehet de semmit nem találtam róla voltam terheléses teszten ekg-én állando vérnyomás alatt szív-röntgen-en és nem találtak semmit :( a torkommal 2hete küszködök és elmentem már az orvoshoz mert már annyira rossz volt nyelmen fájt de csak akkor ha nyelek ha iszok vagy eszek akkor nem érzem.szerintetek mi lehet? a tünetek:heves és szúrós szív-verés gombóc érzés a torokban voltam pszihologusnál és egyszerüen nem tudott rá mondani semmit felirt egy gyogyszert:citolepran azt igazábol nem szedtem mert elég könnyen rá lehet szokni.

Legjobb válasz: Egyértelmûen pánikbetegség. Fordulj pszichológushoz, mert nem fog elmúlni magától!!!

Egyértelmûen pánikbetegség. Fordulj pszichológushoz, mert nem fog elmúlni magától!!!
A kérdező hozzászólása: meg igazából tegnap voltam fogorvosnál de nem volt ilyen problémám de beültem és elkezdtem remegni elõször nem figyeltem fel rá de aztán bementem megkaptam az érzéstelenítõt és kiültem elkezdtem remegni ugy éreztem majd kiugrik a szivem de elõtte meg ilyen baj nem volt ez kb 2hete van kétszer lettem rosszul akkor menni is kellet a korházba akkor elkezdjem szedni a gyogyszert amit adott?vagy ezt természetes úton nem lehet megállitani?
Figyu, amikor ezek a dolgok megtörténnek kérdezd meg "magadtól" rosszul vagyok?De csak úgy halkan, az agyadban ne jelenjen meg ez egy gondolatként, amit magyarul is kifejezel. A válasz jön majd magától magyar nyelven. NA itt a lényeg, amelyik kérdez, amelyik részed "HALLJA" a gondolatokat, AZ VAGY TE. A másik amelyik néha beszél hozzád magyarul az meg az AGYAD. A problémát az AGYAD okozza. Mond meg szépen neki, hogy kussoljon NEM URALHAT TÉGED. Az agyad elhiteti VELED, hogy jajjj ROSSZUL VAGYUNK, SOS. Nagy lfaszt!!!
A kérdező hozzászólása: rendben van nagyon szépen köszönöm a válaszod :) megprobálok mindent csak a végsõ esetben nyulok a gyogyszerhez
A kérdező hozzászólása: de különben érdekes mert probálom magam nyugtatni meg minden de még is egy belsõ gondolat mégis azt mondja mivan ha tényleg beteg vagyok és olyankor figyelek a szivemre meg a torkomra es érzem hogy nincsen rendben de megprobálom amit irtál veszteni nem fogok vele :)
Idegbecsípõdés is lehetett.
ha többször elõfordul menj el orvoshoz

Mitől lehetnek ezek a rosszullétek? Nem fáj semmim, eddig. De rosszul vagyok, gyorsan dobog a szivem. Ekg-t csináltak. Ott nem volt elváltozás?

Ma voltam t3,t4,tsh vérvételen.Holnap eredmény.Állandóan sirhatnékom van,ha jön a rosszullét,csak az segit,ha sirok,akkor valamivel jobb lesz.Mit?l lehet mindez?

Legjobb válasz: Gyakran pszichés ok miatt van, kisírod magad és kiadod a feszültséget. Persze várd meg a pajzsmirigyhormon eredményeket.

Gyakran pszichés ok miatt van, kisírod magad és kiadod a feszültséget. Persze várd meg a pajzsmirigyhormon eredményeket.
Nagyon pánikos idõ van. Ha hajlamos vagy rá, lehet elõjött. Volt valami elõzmény, hogy ezeket a vizsgálatokat megcsináltatták?
Próbálj meg a lehetõ legtöbbet aludni! Nappal pedig valami edzést csinálni. Szedjél idegre ható B komplex vitamint, kálciumot, magnéziumot. Idegkimerültség állhat a tüneteid hátterében.
Az alvás valóban fontos tényezõ lehet. Ha nem alszol eleget és mellé még stresszes is vagy, akkor érthetõ a heves szívdobogásod. És ez már nem is játék, idõvel még el is fajulhat a dolog.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szétesetem.A heves szivdobogás miatt küldtek el ezekre a vérvételekre.Már félek minden új naptól. Valamikor örültem ha sütött a napocska.Mostmár semminek sem tudok örülni:((
nekem ugyanez volt, szorongással kevert depresszió a betegségem, szorongásoldót és kedélyjavítót kapok, nem álmosít és jelentõsen javult az életminõségem. Helyi sztk-ba, vagy ahol van pszihiáter rendelés menj el, ott elvégzik a Beck tesztet stb és segíthetnek.
A kérdező hozzászólása: Ezek jól lettek....(t3, t4, tsh)
Pánikroham. Pszichiáterhez kellene menned, mielõtt pánikbeteg leszel. Ugyanígy kezdtem, eleinte csak alkalomszerûen jöttek. EGK és mindenfajta vizsgálat után nem találták meg a bajom 2 évig. Én is csak arra figyeltem fel, hogy nagyon gyorsan dobog a szívem, de persze voltak más tünetek is: remegés, izzadás, szédülés, csak ezeket nem mondtam az orvosnak, mert nem tûntek fel a szapora szívverés mellett. 2 év után jöttek rá, hogy pánikrohamaim vannak, de ennyi idõ elteltével nehéz a gyógyulás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!