Találatok a következő kifejezésre: Mitől csipásodik a (2 db)

Mitől csipásodik nagyon a babámnak a szeme?

Már kaptunk rá szemcseppet de eddig nem javult.

Legjobb válasz: mennyi idös, nem lehet hogy könnycsatorna elzárodása van?

mennyi idös, nem lehet hogy könnycsatorna elzárodása van?
Szia! Ha születése óta így van, valószínüleg a fent említett baja van. Ritkán ez késõbb is elõfordul. Maszírozd a belsõ szemtugnál, állítólag az segít. Az én babámnak kötõhártya gyulladása volt. Könnyezett, csipázott. Cseppet és kenõcsöt kapott. Ki kell mosni minden játékét, takaróját, stb, mert visszafertõzi magát. Mindenesetre ha nem javul, vidd vissza a szemészetre! Elvileg a dokinak tudnia kell, mi a baja. (ne a körzeti dokihoz, hanem a szemészetre, nekem a körzeti észre se vette, pedig már egy hete tartott neki. A védõnõ meg kamillát ajánlott. Ezért a szemész leszidott, mert a kamilla csak árthat, mivell a baktériumot, ami a szemébe került nem öli meg, viszont kiszárítja a bõrét, plusz más növények pollenjei lehetnek rajta, ami allergiát okozhat...)

Nagyon csipásodik a kutyám bal szeme. Mitől lehet? Aggódnom kell?

Reggelente szinte alig lát a csipától. Viszont napközben tökéletesen lát, és semmi egészségügyi panasza sincs

Legjobb válasz: Szia! Számos okból jelentkezhet, hogy a kutyád reggelente csipás. Mivel a szem nagyon érzékeny, ezért érdemes odafigyelni. Ugye azt írtad, hogy reggeli idõszakban csipás a kutyád szeme.. véleményem szerint ez teljesen normális dolog. Javasolnám, hogy egy pappírzsebkendõvel töröld le a csipát. Mindig a külsõ szemzugtól haladj befelé. Van még egy módszer, a kamillás tea! Belemártod a kendõt és azzal törlöd le a csipát. Ha komolyabb a dolog, akkor a tiacil szemcseppet ajánlom. Nem tudom pontosan, de körülbelül 2000 Ft-ba kerül. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Számos okból jelentkezhet, hogy a kutyád reggelente csipás. Mivel a szem nagyon érzékeny, ezért érdemes odafigyelni. Ugye azt írtad, hogy reggeli idõszakban csipás a kutyád szeme.. véleményem szerint ez teljesen normális dolog. Javasolnám, hogy egy pappírzsebkendõvel töröld le a csipát. Mindig a külsõ szemzugtól haladj befelé. Van még egy módszer, a kamillás tea! Belemártod a kendõt és azzal törlöd le a csipát. Ha komolyabb a dolog, akkor a tiacil szemcseppet ajánlom. Nem tudom pontosan, de körülbelül 2000 Ft-ba kerül. Remélem tudtam segíteni.
Szerintem azért fura, mert csak az egyik szeme. A csipásodás egyébként nagyon könnyen összekeverhetõ a száraz szem betegséggel is. Ilyenkor mivel nem termelõdik elég könny, ezért egy ilyen nyálkás rétegben gyûlik össze a kosz, ami nagyon hasonlít a csipára. Illetve kötõhártya gyulladása is lehet. Ha zöldes színû a csipa, akkor gyanúsan az. Bár a színe firissen látszik rendesen, amikor rászárad, már nem. Szerintem vidd el dokihoz megnézetni.
Nekünk kötõhártya gyulladáskor volt ilyen tünete. Bár neki nap közben is csipásodott elég vastagon.De ha összeragad a szeme a csipától, az biztosan nem normális.
Langyos kamillateába mártott vattakoronggal (ne pamaccsal, mert abból szakadhatnak le szálak, ha még pluszban az is belemegy a kutya szemébe, azzal inkább csak ártasz, mint használsz) törölgesd le a csipát reggel és még 1-2 alkalommal két napig, ha semmi változás, akkor menjetek dokihoz, de ha a csipásodáson kívül semmi más tünete nincs, akkor egyelõre felesleges. Az enyém szeme a szélre érzékeny, ha elõzõ este szelesebb volt az idõ, reggel már anélkül fõzöm a teát, hogy ránéznék a kutyára :)
Nekem spanim van, nekik mindig csipás a szemük, mert lefelé lóg az alsó szemhéjuk. Az állatorvos pont azt mondta tegnap, h vegyek bórvizet a gyógyszertárban és azzal tisztogassam. A kamilla jó tanács. Próbáljátok ki. Ha nem javul pár napon belül, vidd orvoshoz, mert így, h csak az egyik szeme csipás......


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!